Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2010, 18:15 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Witam wszystkich zainteresowanych odwiecznym problemem czyli: Kto Pod Kim Dołki Kopie....

ano właśnie... Czyli znów będzie o KOPANIU :)

Tym razem na arenę postanowiłem wpuścić finderka wyposażonego w maxymalnie dużo enhancerków i dodać do niego może nie Super wypasnego ampa ale wystarczającego jak na moje nerwy i możliwości ORAZ finderka z takim sobie spokojniejszym nie wyrywającym się ampkiem.

Jako że przez przypadek kupiłem finderka do enmatów eMINE z b. wysokimi wsp. tierowania to do niego dodam własnie enhancerki oraz ampa EA-105 (więcej nie dam rady bo i mały skill surva).

Natomiast do finderka bezenhancerowego dodam tylko ampa EA-103 ew. jak poczuję wietr w plecy EA-104.

TAK więc zaczynam:

ROUND1
OF-213(L) + EA-104(L)

Zacząłem na Amecie pokopywać sobie na znanych tylko mi (oraz 5-ciu tysiącom innych ludzisków) miejscach ale że same IV,V i czasami w porywach IX i do tego bardzi rzadko pokusiłem się o sprawdzenie czy na CND "można się nieźle wkopać" :). A na CND jak to na CND odszukać claima to już sztuka (nie wiem jak to robi ostatnio Kerrigan ale idzie jak po maśle i to pełnotłustym). Po kilkunastu nrfach wpadła VII łoooo co za szczęście :) ale kilka sondek dalej bach 123 ped OIL... niestety nie zrobiłem screena bo byłem bardziej zaskoczony tym faktem niż brakiem browara w szkle :)

podsumowanie:
Koszty: 229 PED +25 przelot
Urobek: 358 PED po MU
dodatki: kopałem jednocześnie z Z20(L)+oa102 i tutaj koszty/urobek po MU 215/181

------------------------------------------------------------------------------------------------------
ROUND2
OF-213(L) + EA-104(L)

Tym razem pobiegałem sobie na CND mając nadzieję na serię trzech no może czterech ath ale niestety nie było tak różowo... :( enmaty kopało się przyjemnie i spokojnie - powiedziałbym jak czytanie dobrzej książki (hmm chociaż tutaj daleko do książek) ale za to dodatkowe bombki ore, które zabrałem "wkopały" mnie trochę. Pozostaje mi zostawić ampa do ore i powalczyć ze sprzętem z TT (mam specjalny z dedykacją :) )
A oto wyniki:

podsumowanie:
Koszty: 226 PED
Urobek: 401 PED po MU
998
dodatki: Z20(L)+oa102 i tutaj koszty/urobek po MU 399/177

------------------------------------------------------------------------------------------------------

ROUND3
OF-213(L) + EA-104(L)

Nadal na CND... Zauważam, że w kilku bio na 20-30 zakręconych śróbek jest jeden mały cleim czasami wcale z kolei na tej samej rundzie wpadam do innego i sypie claimami aż miło :)
A oto wyniki:

podsumowanie:
Koszty: 225 PED
Urobek: 280 PED po MU
999

ROUND4
OF-213(L) + EA-104(L)

Nadal na CND... Tym razem poleciał komuś towerek i zupełnie się ucięło na cnd a przynajmniej dla mnie... Mam nadzieję, że nie będzie to tendencja stała.
A oto wyniki:

podsumowanie:
Koszty: 225 PED +25 powrót
Urobek: 87 PED po MU

Czas najwyższy się wynieść na dół :(

Ostatnio edytowany przez Okta 15 Paź 2010, 08:25, edytowano w sumie 11 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Paź 2010, 12:35 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
HP: 0
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
mi cos te enchancery nie robia roznicy ... czemu chcesz pojechac 2 rozne ampy , 103 a 105 to 2 inne bajki same w sobie .

GL

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Paź 2010, 19:35 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
ROUND5
eMINE(L) + EA-105(L) + enhancerki do range

Na dole zupełnie nowe miejsce. trochę solisa poleciało i w sumie ładna miejscówka ale trza do niej dobrać findera aby kopać tylko solisa :)))
A oto wyniki:

podsumowanie:
Koszty: 285+6x14=369 PED poleciały enhancerki: IV,VI,IV,I,X,III
Urobek: 208 PED po MU

Ostatnio edytowany przez Okta, 19 Paź 2010, 07:12, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Paź 2010, 09:28 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
no prosze ciekawy projekt..
Na solisa to troche trzeba depth enh zalozyc na e-mina co najmniej 4, a szesc to by bylo juz cos.
Natomiast nie podoba mi sie amp jaki uzywasz. 105 troche drogi moim zdaniem . Idealnym wyborem bylaby 104 .
Tania, tyle samo sond a decay mniejszy tylko o 50 pec, wiec nie ma wiekszej roznicy w normalnych claimach w stosunku do 105., natomiast odczujesz to na karcie:)

Gl&Hf!

P.S. i zassij sobie progrmik od J3S bedzie ci robil screeny i zbieral info :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Paź 2010, 07:07 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2010
Society: NBK Elite
Nick w grze: Viginti Jacobite Tres
Solisa nie wiem jak kopac czy z 8 enhancerami czy z 1 na emf rezultaty te same.
Idź lepiej na pvp 4 z tk320 i 1 depth enhancerem. Z takim setupem zawsze znajduje duzo pyrite - (MU 207 i rosnie) wiec jak szukasz latwego zysku to tk320 + 1 depth + oa103 (warto zaplacic te 10-14 ped mu za ampa) i patrzysz jak ci stan karty sie zwiększa:)

gl

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Paź 2010, 10:06 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
...lub zmniejsza :) co jest bardziej prawdopodobne. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Paź 2010, 11:02 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2010
Na czym jak na czym ale na pvp sie znam i uwierz - PVP to zyla zlota :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Paź 2010, 11:11 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 105
Society: KingSajz
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
A dużo tam złośliwych ludków? Nie kopię na razie, ale kto wie? :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Paź 2010, 11:31 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
pvp jak to pvp ;)
zasadniczo lubie do momentu az mnie ktos lootnie ;)
potem dlugo nie lubie, potem znowu lubie i tak w kolo macieju ;)
imo na pvp (z doswiadczenia mowie, popartego kilkoma ciekawymi wykopkami ;) ) slaby finder (taki do ~500 m), jesli amp to tez niewielki ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Paź 2010, 13:19 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2010
Ciezko zeby cie ktos lootnal teraz- wystarczy samochod - ladujesz do auta oresy i jak sie ktos pojawia wystarczy zerspawowac auto i nie moga ci lootnac urobku. A toxic shot czy pare toxic shotow to i tak nic w porownaniu z tym co mozesz tam wykopac:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Paź 2010, 07:23 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
ROUND6
eMINE(L) + EA-104(L) + enhancerki do range

Tym razem dwie miejscówki na jednym ampie. Jak na razie moje sybiektywne odczucie co do enhancerków na range jest takie, że nie zwiększają drastycznie (czyt. odczuwalnie) ilości claimów za to przesuwają lekko do góry "standardowego" claima czyli z ampem ea-104 zamiast VII mam więcej VIII :). Zmiejszyłem amp do takiego jakim kopię bez enhancerków na próbę i pewnie powtórzę to jeszcze (aż do momentu jak skill pozwoli na ząłożenie 109)
A oto wyniki:

podsumowanie:
Koszty: 225+7x14=323 PED poleciały enhancerki: VII,II,VII,V,VIII,VIII,IX
Urobek: 290 PED po MU
1016

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ROUND7
eMINE(L) + EA-103(L) + enhancerki do range

Zmiejszyłem jeszcze bardziej amp. Już bardziej nie chcę zmniejszać ampa :)
A oto wyniki:

podsumowanie:
Koszty: 190+3x14=232 PED poleciały enhancerki: III,VIII,II
Urobek: 107 PED po MU

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ROUND8
213(L) + EA-104(L)
I znowu bez enhancerków na dole.:)
A oto wyniki:

podsumowanie:
Urobek: 175 PED po MU

ROUND9
213(L) + EA-104(L)
Nadal na dole.:)
A oto wyniki:

podsumowanie:
Urobek: 215 PED po MU

ROUND10
213(L) + EA-104(L)
Nadal na dole.:) I jakieś światełko w tunelu powoli się pojawia.
A oto wyniki:

podsumowanie:
Urobek: 290 PED po MU

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Paź 2010, 19:03 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
poki co chyba nie najgorzej Ci idzie, nie widze jakichs systematycznych drastycznych strat, wiec pewnie jak trafisz cos wiekszego to bedzie + ;) gl

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Paź 2010, 18:17 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Bardziej (chociaż plusik pozwoliłby mi pokopać dłużej) chodzi mi o porównanie koparki z enhancerkami do range za względu na "większe" pole rażenia. Kupiłem juz eMINE bez tierów więc będę mógł porównywać z większą dokładnoscią bo jak na razie bez enhancerków idzie całkiem całkiem a enhancerki do range gdyby brać ich tt to jeszcze mógłbym powiedzieć że są pożądane ale kupiłem średnio po 14 ped ( i tak tanio biorąc pod uwagę MU) i to daje mocno w kość szczególnie jak wypada ich 7 szt. na jednej rundzie :(

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Paź 2010, 19:45 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
to bez sens totalny jest... sry okta kocie ale te dodatki akurat chyba raczej działają jedynie na psychikę gracza :D niż na większe pole rażenia :) to czy będzie złoże czy nie będzie to czysty przypadek :D a już na pewno entracery na range nie dają większej penetracji powierzchni - bo złóż defakto nie ma do wzięcia :D złoża generują się podczas puszczania bomby, generują się to raczej za prosto napisane... ale coś na ten gust ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Paź 2010, 16:36 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 170
Society: EntropiaForum
Nick w grze: eryk erykgr erykxp
Dokładnie zgadzam się z Mutakiem , jest to przykre rozwiązanie (zamotanie) gracza !
Kopałem tik320 enchacery do X i czystym tik320 bez zbędnych śmieci typu enchacer
i względnie było to samo albo lepiej :P
dokładnie opisując :( ruga) znalazłem więcej czystym findem niż z enchacerami który ponoć miał kopać do 1400 metrów
to tak fajnie zrobili niby ze znalazłeś złoże na 1400 M a faktycznie było to 800/1000 max bo kto znalazł lysta na 1750 m :roll: szkoda ze nie zrobiłem skrina i jeszcze jedno te (enchacerki) tak lecą po V levelu ze szkoda to gówno zakładać na finda

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Paź 2010, 20:34 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Zauważyłem taką oto rzecz: bez enhancerków akurat do Z20(L) na określonym terenie trafiałem same Belk ale po założeniu kilku lvl enhancerków od głębokości zacząłem zgarniać na tym samym terenie Blaus, Duru i bardzo żadko Belk.

To samo miałem w enmatach: jak latałem z niewymaxowaną 213(L) to leciało na pewnym terenie tylko Typo, Lyta i czasami Angelic a po zmianie na eMINE(L) wymaxowanego z enhancerkami gadzie w/g podawanej głębokości kopałem ok. 1,5x głębiej zacząlem kopać głównie Angelic, Lyta, Oil i b.żadko Typo. I teraz najciekwasze: założyłem 213(L) z enhancerkami do głębokości tak aby pokrywała się głębokość kopania równa eMINE(L) i zacząłem kopać to samo co z czystym eMINE(L) :)

Wydaje się, że określony finder na określonym terenie ma takie a nie inne cechy znajdowania złóż i nie zawsze GŁĘBIEJ oznacza LEPIEJ :) ze względu na cechy MU materiału wykopywanego. Pójdę dalej i powiem, że kopiąc tym samym zestawem na kilku terenach z podobnymi złożami na jednym mam 70% claimó z Typo a na innym 70% to Oil mimo że Typo też tam występuje.

pozdro

PS: czekam na komentaże do tej obserwacji :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Paź 2010, 21:35 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
nie ma czego komentować okciak ;) jeśli to nie przypadek lub lekko naciągana historia to na 100% po następnym VU będzie zupełnie inaczej ;)

PS. mimo powyższego doceniam to co robisz ;) szacun ;)

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2011, 14:49 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Długo odkładałem ten temat ale wraca na wokandę :)

Tym razem udało się mi wyłuskać od BUZZa finderek MF-213(L) z niezłymi współczynnikami tierowania, sami popatrzcie:
1083

Ze względu na sporą ilość sond do przemielenia aby ztierować finderka poleciałęm na cnd - szybko się nrfuje a jak jakis claim to chce się wracać (nie to co na dole II )

Tier1
1084
.
.
.
.
Tier10
1085

Teraz Wykres zurzycia sond do każdego tier (granatowy) oraz na pomarańczowo wykres "ilosć sond/poziom tier".
1088

Tierowanie zajęło ok 10h rozłożonych na 4 dni oraz 3k sond (2949).
Loot okazał się minimalnie mniejszy niż koszta czyli 1329 plus ok 150 w markupie łącznie 1479 ped.
LOOT:
1086

Teraz pozostaje wybrać ampa.
Parametry to MU ampa, koszty tt zrzutu sondy z ampem, koszty MU enhancerkó traconych, wzrost pola powierzchni szukanej (promień rośnie z 54.5 na 59,4 czyli pole rośnie do 119% powierzchni bez enhancerków - niestety nie mam X enhancerka)

Koszt w MU/ kosztu w TT (przy doliczeniu zwiększonego pola poszukiwań)
dla 6 traconych enhancerków:
amp 105 - 120%
amp 109 - 113%
dla 5 traconych enhancerków:
amp 105 - 116%
amp 109 - 112%

Wybór pada na 105 na pozątek ze względu na mniejszy koszt przeprowadzenia próby.
Dodatkowo miło było by kopać na terenach ze srednim MU powyżej 120% ze względu na teoretyczny zwrot :)

cdn

Ostatnio edytowany przez Okta 12 Sty 2011, 13:58, edytowano w sumie 4 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sty 2011, 15:52 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
najs :) gz...
nie wykluczone, że walniesz najwyższego atha w historii miningu ;) Życzę Ci tego Okta kocie jak nikomu innemu ;)

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Sty 2011, 08:31 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
RUNDA X+1
Amp EA-105, 9 lvl enhancerków range (nadal nie mogę kupić X lvl), miejscówki: LA12, Akumul, Timbesha

Schemat złóż:
------VII----IV--IV----------VIII-----IV---IV---------V--VII------VIII--XVI IV VII VII-VII V----VII---V----V--VIII---VII----IV-V--VIII VII-_______________(koniec ampa)

--------IV V-VIII-----------VIII IV-V-----------XI---IV IV--VIII---IV V---V VIII-------V IV VII V-VIII-VIII--------VII-----IV-----V VII-V--______________(koniec ampa)

1090

Statystyki:
Koszty: 2x amp 105+10 enhancerków+Finder, koparka, rafinerka 430 w TT/633 w MU
Urobek: 547 w TT/622 w MU
Ilości rzuconych sond / Ilość claimów 196/49 = 4 (dziwnie wysoka ta liczba :( )

RUNDA X+2
Amp EA-109, 7 lvl enhancerków range, miejscówki: Akumul, Timbesha, siniak

Schemat złóż:
IX----VIII--XII----XII---XII VIII--VIII-------XII---XII_______________(koniec ampa)
-XII------IX XII-----XII-XIV IX-VIII-IX XI----VIII-XI XI--______________(koniec ampa)
VIII-------IX--XI-------XI VIII----IX XII XI XII----IX______________(koniec ampa)

1091

Statystyki:
Koszty: 3x amp 109+1 enhancerek ! +Finder, koparka, rafinerka 1041 w TT/1346 w MU
Urobek: 854 w TT/1034 w MU
Ilości rzuconych sond / Ilość claimów 102/31 = 3.29 (to już zaczyna zadawalać ale i tak biorąc pod uwagę enhancerki jakoś za dużo)

Jakoś z ampem 109 lata się dużo bardziej adrenalinowo :) chociaż efekty są jak na razie gorsze

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sty 2011, 11:58 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
RUNDA X+3
Amp EA-109, 8 lvl enhancerków range miejscówki: LA31 i okolice,Timbesha, Oshri, Akumul
Schemat złóż:
--VIII-XII-VIII---IX---XI------VIII--XVII--XI XI-----_______________(koniec ampa)
-----XV-VIII-------VIII--IX XI-IX----XI XII--VIII---_______________(koniec ampa)
------IX--XII--XI----XII--VIII----IX-IX-XI IX XII_______________(koniec ampa)
------IX XII-IX VIII---VIII----------XII--VIII-XI_______________(koniec ampa)

1092

1094
Statystyki:
Koszty: 4x amp 109+4 enhancerków+Finder, koparka, rafinerka 1394 w TT / 1898 w MU
Urobek: 1267 w TT / 1487 w MU
Ilości rzuconych sond / Ilość claimów 136/36 = 3,7(7) nadal ta liczba wydaje sę mi za wysoka :(

pozdro

tera czas na bezenhancerówki

Ostatnio edytowany przez Okta, 18 Sty 2011, 12:40, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sty 2011, 21:39 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Zawsze będę wspierał takie inicjatywy ;) Ciśnij i rozbij bank ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sty 2011, 22:38 
Inept
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 128
Nick w grze: DarkMen PL
Ilość złóż na obrazku(36) nie zgadza się z ilością w podsumowaniu (37).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sty 2011, 23:40 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 90
Nick w grze: Michal vel Baraneq
Okta napisał(a):
..........
Ilości rzuconych sond / Ilość claimów 136/37 = 3,675 nadal ta liczba wydaje sę mi za wysoka :(
.........

dlaczego tak liczysz? ja zawsze liczę na odwrót, wtedy mam stosunek climów do rzuconych bomb/sond.
np 37/136 = 27,2%
czyli 27,2% to były trafione climy, a 72,8% to pustaki.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2011, 09:30 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam
zacytuje to (bo polubiłem i Ty tez lubisz ) :
" kiedy jest się Misiem o Bardzo Małym Rozumku i Myśli się o Rozmaitych Rzeczach, to okazuje się czasami, że rzeczy, które zdawały się bardzo proste, gdy miało się je w głowie, stają się całkiem inne, gdy wychodzą z głowy na świat i inni na nie patrzą."
Myślenie życzeniowe nie zawsze się spełnia kopaczu Okta . I jedna uwaga popatrz na swój obrazek , ja już widze pewien bład - połączenie . Wiem co mi odpowiesz , nie kopie , nie znasz sie JC , i się prawie z Toba zgodzę ,na kopaniu nie ,ale na ....... .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2011, 10:19 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Gratki Okta, napełniaj dalej loot pool dla Czarnych Smoków :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2011, 14:52 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
Sivy napisał(a):

a kto to są ? czarne smoki? :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2011, 15:17 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Piotrek napisał(a):
Sivy napisał(a):

a kto to są ? czarne smoki? :D

A, to są takie co floodują hof listę... :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2011, 15:22 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
kurcze muszę ich koniecznie poznać ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2011, 15:45 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ja się muszę do czarnych smoków chyba zapisać :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2011, 15:57 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
XII napisał(a):

Nie ma tak! Wtedy to już na pewno dla innych miejsca na hof liście nie wystarczy! :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2011, 16:46 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
XII napisał(a):

no wiesz, żeby się zapisać musisz przejść bardzo ciężką próbę, dopiero wtedy gdy jej dokonasz zdecydujemy czy cie przyjąć czy nie :lol:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2011, 21:19 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
na czym ta próba będzie polegać ? :>

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2011, 21:25 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
musisz wygrać pojedynek z MARCO na końcówki mocy :lol:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2011, 23:32 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
końcówki mocy? może być np. TDA2003L? ma całe 10W :) w paśmie ~28kHz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2011, 23:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
XII napisał(a):
na czym ta próba będzie polegać ? :>

bedziesz musial slubowac wiernosc pewnym zasadom...i ze ich nie opuscisz, az do smierci :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sty 2011, 10:33 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
to ja poproszę jeden raz na wynos :) może być z automatu... :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sty 2011, 11:11 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ludziska , litości to jest temat Okty a nie o innym socu , wezście chociąż raz nie "roz..... " tematu na coś innego .
WYnocha i usunąć to ,ale już .
JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sty 2011, 11:13 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
jestem za, a nawet przeciw :D ... proponuję przenieść od pewnego momentu - szkoda, ze nie mam uprawnień bo bym to zrobił :twisted: :)

sry Okta za wstawki ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sty 2011, 12:33 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
a fakt 36 zaraz poprawię.

A fakt JC tu się zgadza... myślenie życzeniowe :( nie pozostaje mi nic innego jak życzyć sobie myślenia :) i oby się udało.

A Fakt Muti... nie zaśmiecaj temetu bo sam się pogubę co gdzie i w jakim poscie napisałem i dam wyniki z rąbania drewna (statystycznie 100% nietrafności w palucha i 0% nrfów i staram się jak mogę aby tego nie zmienić) zamiast kopania na CP z ampem 109 (Czarne Smoki tam na pewno cosik ukopią :) )

Baranek akurat tak kiedyś notowałem i jakos tak zostało - przyzwyczajenie - i pamiętam, że na terenach które mi pasowały było 3,25 i ta liczba powtarzała się w miare dokładnie na kilkudziesieciu rundach z różnymi ampami. Fakt, że to były wtedy ORE a teraz eksperymentuje z enmatami węc może i jakieś różnice są ale zobaczymy.

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2011, 13:24 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Runda X+4

Tym razem amp EA-104(L) + finderek taki jak poprzednio MF-213(L) z tym, że bez enhancerków

-VII-VII-VI VII IV-----------III--IV---------------IV--------VI-VIII--IV IV-II-----IV--IV XI--XIII IV-IV IV III VI IV--VI-VII---XI III---_____________(koniec ampa) 27 claimów

-VI--VII-VIII-VIII X---IV VII-IV IV---------V--VII V-IV---IV VI--III-----V-------XI-------IV-V VII------IV IV---IV IV-----IV_____________(koniec ampa) 27 claimów

III--VIII--VII-IV IV-------IV---V-VII VII------------IV--------IV VII--IV VII--III------------VII-XIII-III-VI X---VII-------VII----VII X----VII_____________(koniec ampa) 25 claimów

globalika z pierwszego ampa niezarejestrowałem :(

1096

Statystyki:
Koszty: 3x amp 104 + Finder, koparka, rafinerka 615 w TT / 670 w MU
Urobek: (200+147+205) = 552 w TT / 737 w MU -

Ilości rzuconych sond / Ilość claimów (98/27=3,63; 98/27=3,63; 98/25=3,92) 294/79= 3,72 komentaż a propos tej liczby przyjdzie później

Rundy wychodzą jak na razie w miarę równo. Amp 104 wydaje się mi odpowiedni bo jest na tyle niski abym mógł zaakceptować "cofanki" po claima i MU atrakcyjne biorąc pod uwagę srednie MU urobku = 133% ale to zasługa wysokiego MU dla Typo, Lyta, Ang, Ali... oil ze 2 razy wpadł i z kilka claimów azzure.

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2011, 14:11 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam
zwroć uwage na kreski pomiedzy claimami :?: - tylko bez żadnej teorii ani sugesti z mojej strony, oczywiście :idea: .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2011, 19:54 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
hihi już wiem o co ci chodzi JC :)

pamiętam rozmowę jak mi dałeś szansę wygrania whiskacza :)

pozstaram się - jak w amoku kopania nie zapędzę się na pvp :) - uwzględnić ten czynnik :)

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2011, 22:56 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ja tego nie pije , i wygralem wtedy Martini . Chyba mam już kilka tych flaszek u graczy , bede mial jak znalazl na emeryturze - sie pewnie jeszcze dozbiera .
obojętnie czy sie zapędzasz gdziekolwiek , kiedykolwiek , masz trzymać się dyscypliny , nie to póżniej masz takie kreseczki na swoim wykresiku .

Jc

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2011, 01:39 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
JC Krakow napisał(a):
Ja tego nie pije , i wygralem wtedy Martini . Chyba mam już kilka tych flaszek u graczy , bede mial jak znalazl na emeryturze - sie pewnie jeszcze dozbiera .
obojętnie czy sie zapędzasz gdziekolwiek , kiedykolwiek , masz trzymać się dyscypliny , nie to póżniej masz takie kreseczki na swoim wykresiku .

Jc

az chcialoby sie zapytac... jaka masz dla mnie rade "wujku dobra rada" ..... ;)
no ofence Denton, film mi sie przypomnial ;)

btw radami nie pgardze :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2011, 07:40 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Martre wróć do gry - walniemy kilka hofów ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2011, 11:16 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Jasne , przestan marudzic , tak tylko musze cos potestowac i przzygotuj sie psychicznie , bo to bedzie dla Ciebie maly szok , przewartosciowanie , inne spojrzenie , ale jedna uwaga tylko avatraem Martre grasz . Uwaga grasz wg mojego "widzi mi sie" , jak nie to do 'szuflandii" powrót . Nietety Krasnala z " Kingsajz" sie w głowach poprzestawiło i maksyma małe jest piękne poszła w kąt , tylko ATH co tydzień albo raz na miesiąc i chcieli dużo to poszli z torbami . Ja też nieraz ide w 'dół" z kasa ,ale nigdy tak żeby nie mieć nic na następne granie , powiecie że gram do d... ale ja gram a nie .... .
to tyle.

JC
mnie wystarczy ,ze bedziesz mial 40 ped na ammo :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2011, 19:46 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
hihi JC +rep dla Ciebie za przypomnienie maksymy K$ : małe jest piękne :)

a więc NA PLASTERKI!

pozdro

PS: Jedni znajdują sens, inni znajdują śmiech, jeszcze inni błędy a kolejni sami się nakręcają :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Sty 2011, 13:54 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
Society: Ex Cons
Nick w grze: shogomad shoti 1st
Ładnie Okta...coś w tym wszystkim jest. Czekam na dalsze rewelacje.

JC : Czy ja dobrze zrozumiałem ze rozkminiles loot sytem na jednym avatarze ? ( specyficzny )

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sty 2011, 11:13 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
shoti
a gdzieżby , a jakżebym smiał pisać takież banialuki . Ja ,ja nie jestem tak dołuczony, doswiadczony i etc., nie przerobiłem tyle co Gucio i Mutak , nie wpłaciłem tyle co ................ ( dluga lista).
jak przerobie to Ci napisze tak : kazdy ma swój dzień ,każdy ma swój okres wzlotu, ale upadki zdarzaja się codziennie , tylko trzeba je ograniczać i podpierać się tym lub tymi co upadli wcześniej :P. Lubieć małe plusy . lubieć zmieniać ,zamieniać miejsca ,przedmioty (shoti - 17 000 + ped z craftu , pomyśl co robiłeś przedtym ,min 2-3 dni , ale sam bez podpowiadaczy i nie pisz tutaj tylko odtwórz sobie to sam ).
codziennie ponosze porazke w grze ale nie taka jak na poczatku . Nie ma lekko .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sty 2011, 12:20 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
JC Krakow napisał(a):
...
Ja ,ja nie jestem tak dołuczony, doswiadczony i etc., nie przerobiłem tyle co Gucio i Mutak , nie wpłaciłem tyle co ................ ( dluga lista).
...
JC

omfg... JC dlaczego Gucio i Mutak?!!! ...a nie tylko Mutak lub tylko Gucio? Porównujesz mnie do Gucia? Czy Gucia do mnie?!

Fakt czy jesteś doŁuczony czy też nie, nie ma tu większego znaczenia ;) ...i zapewniam Cię, że nie chodzi tu o wpłaty - kto ile, itd... Gucio z pewnością wpłacił nic lub prawie nic... ze mną inna sprawa...

Poza tym obraziłem się na Ciebie.... :/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sty 2011, 14:33 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
bo sie udzieliliscie w temacie , inni nie pisza bo i po co. Wplata powoduje dodatnie do loota kazdego z avatarow. napisalem juz poprzednio ze kazdy ma swoj "dzien" nawet ten co nie wplaci i to jest sprawdzone oraz sie sprawdza, reszta jest jest kwestia jak sie gra - z "glowa" lub bez . ale zaznaczam tylko raz najakis czas masz to jak sinusoida, doł i góra , wiecej "dołków" niz górek. Im więcej grasz tym masz wiecej minusa , i to jest norma , plusów masz mniej i to jest naturalne. Ja tak mam i wiem że tak będzie.
Ja nie dam się lubieć bom okropnie szczery , aż do bólu .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2011, 01:34 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
wiesz co JC, przekonales mnie, chetnie wybiore sie do KRK nastepna raza, jak bedziesz w PL na browar :mrgreen:
nawet jesli pilibysmy w innych miejscach :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Lut 2011, 22:56 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Runda X+5 (dane z małym delatem)

EA-109(L) + MF-213(L) 8 enhancerków do Range

-----XII--XI------XI VIII---IX-------------_____________(koniec ampa)
loot tt/MU: 133/183 ped

EA-104(L) + MF-213(L) bez enhancerków
-IV--VII-----VII-VI-------------III VI---------VI VII IV---IV-IV---V-VI VI--------VII----III IV-----------VII------VI--VIII III IV-IV----_____________(koniec ampa) 23 claimów
loot tt/MU: 88/103 ped

EA-104(L) + MF-213(L) bez enhancerków
---IV--VIII-VI IV----VII-----IV----IV IV XI IV VII XI---VI----VI--------IV------VII----IV VII IV--VIII----V----V-------VII---VIII-VII-----VII--_____________(koniec ampa) 26 claimów
loot tt/MU: 172/219 ped

EA-105(L) + MF-213(L) bez enhancerków
-----VIII-IV VIII V-----IV----XIII VII----VIII-----VIII-VIII V V---VII-----------VII--XIII----V----VIII IV IV-IV VIII------IV-VII---------IV---VII---_____________(koniec ampa) 25 claimów
loot tt/MU: 277/337 ped

Statystyki:
Koszty: 1x amp 109 + 2x amp 104 + 1x amp 105 Finder, koparka, rafinerka 870 w TT / 1021 w MU
Urobek: (133+88+172+277) = 670 w TT / 842 w MU

Ilości rzuconych sond / Ilość claimów bez brania pod uwagę ampa 109 (98/23=4,26; 98/26=3,773; 98/25=3,92) 294/79= 3,97

Znowu ten niebezpieczny minus brrr . Po raz kolejny amp 104 wydaje się mi odpowiedni (chociaż 105 wprowadził pewną niepewność :) ).

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Lut 2011, 08:42 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Wszystko pięknie ładnie, ale czemu minus :D Walnij, że cos wreszcie Okciak i pokaż kto tu rządzi ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Lut 2011, 12:24 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
chwilowa przerwa od kopania... :( nie wiem jeszcze na jak długo... pewnie zacznę nidługo ostrożnie smakować nowego loot pola, lekko liznąć poletka to tu to tam i może jakiś ampik tyci tyci dołożyć do finderka :)

chwilowo więc temat zawieszam :(

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Lut 2011, 13:12 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Mortifer napisał(a):
Wszystko pięknie ładnie, ale czemu minus :D Walnij, że cos wreszcie Okciak i pokaż kto tu rządzi ;)

czarne smoki a kto ma rządzić ? :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Lut 2011, 17:18 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Fakt dymacie system aż milo :D

Profil Offline
PostPost został usunięty przez JIIIS 17 Lut 2011, 21:32.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 38 gości

Panel
Skocz do: