Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Paź 2010, 19:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Powstalo drugie LA (OLA 46) z DNA Proteronow. Wyglada, ze wlasciciel(e) dosc intensywnie wzieli sie za marketing swojego landu: konkursy + w planach info o LA na global chacie.

wiecej info:
http://www.entropiaplanets.com/forums/p ... sture.html
http://www.entropiaplanets.com/wiki/Proteron_Pasture

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Paź 2010, 21:46 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
nie podoba siÄ™ to kasacja !

Ostatnio edytowany przez XII, 26 Paź 2010, 11:28, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Paź 2010, 22:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
XII napisał(a):
nom tak, z tym, że pamiętam jak MA reklamował VU po którym będzie można zdobyć części proterona, a w dalszym etapie stworzyć DNA proterona - pisali tam, że DNA będzie tylko jedno (dziwne, że tego tekstu nie ma w tekście kiedy był... bo chyba mi się to nie śniło?! musiało coś być napisane w ten deseń skoro ludzie wywalali takie ceny za te części a jeszcze inni dosłownie źle życzyli inwestorowi który to nie chciał dopuścić nikogo do ów części lol), że będzie to super interes dla kogoś kto zdecyduje się na zebranie wszystkich części i stworzenie tegoż DNA...

ja nie przypominam sobie oficjalnego info na ten temat, ale tez mi sie kojarzy, ze ktos gdzies pisal o tylko jednym DNA protkow, pewnie byly to po prostu jakies rozwazania na EF, niemniej jednak drugie DNA oznacza, ze wlasciciel pierwszego bedzie musial o wiele dluzej czekac na zwrot inwestycji, o ile sie zwroci, szkoda

wieksze biznesy w EU staja sie coraz bardziej ryzykowne, kolejny przyklad to ta nowosc, ktora przygotowuje MA i ktora ma byc niedlugo na sprzedaz, jezeli to bedzie nowa lokacja z nowym duzym mobem to znowu na jakis czas wiekszosc pojdzie tam huncic, a to kolejne straty dla wlascicieli "starych" landow, ktos kto to kupi pewnie tez wylozy sporo gotowki z mysla o zwrocie w rozsadnym czasie i bedzie zarabial dosc dobrze, dopoki MA nie wystawi na sprzedaz czegos nowszego, lepszego, co znowu odciagnie ludzi, widze taki model biznesowy obralo teraz MA ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Paź 2010, 20:07 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2008
HP: 100
Nick w grze: Twirly Twinkle Twirl
Leci więcej globów i więcej osób poluje ze względu na to że taxują mniej.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Paź 2010, 21:01 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
tax na tamtym landzie wynosi 1.99% tak wiec teorie o tym, że Skippie i Star są "pobłogosławieni" przez MA włożyłbym między bajki. Mają większą popularność po prostu i przemiał.

and remember...loot is dynamic

(1300 post yay)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Paź 2010, 09:11 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Aj tam, aj tam z waszymi tłumaczeniami. Jak Mati mówi, że jest spisek to jest spisek! I nie ma takiego usprawiedliwiania! :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Paź 2010, 09:24 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
to że miało być 1 DNA to był pic na wode fotomontaż, skoro zdobył go Polak to tak nie może być musieli wpierniczyć drugie a co to. Czemu nie dadzą 2 DNA fresco,furor,despl czy aurli w jakimś landzie ? bo mają to ludzie znani i gdyby tak się stało była by wtedy wielka afera ... a tutaj przejdzie to po cichu

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Paź 2010, 09:55 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
nie podoba siÄ™ to kasacja !

Ostatnio edytowany przez XII 26 Paź 2010, 11:27, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Paź 2010, 10:41 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Ty Muti z pewnością znasz sprawę "od wewnątrz". Wiesz, że DNA "ktoś" kupił od MA, masz na wszystko dowody i teczki na wszystkich. Znasz dokładnie przebieg każdej transakcji w grze, wiesz kto z kim i jakie interesy robi. Wyłapujesz przękręt za przekretem i biadolisz jakie to MA jest straszne... Pewnie, że w mojej wypowiedzi czuć podśmiechujki bo Twoje teorie spiskowe zaczynają być po prostu śmieszne a z każdą kolejną tracisz na wiarygodności.

Zdrów!

Profil Offline
PostPost został usunięty przez XII 26 Paź 2010, 11:27.
Powód: nie podoba się to kasacja ! zdrów!
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Paź 2010, 11:29 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
nie ma teorii spiskowych, ciesz siÄ™ tym co MA serwuje :)

ZADOWOLONY?!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Paź 2010, 13:08 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Mutak - łyknij sobie melisy, będzie ci lepiej.

Sama akcja z drugim DNA protka jest wyjątkowo śmierdząca - bez dwóch zdań. Jeśli by ktoś strzelił nowego riba protka to była by feta że hej i do tego nowa wojna aukcyjna, a tutaj cisza (chyba że cośik przeoczyłem), cośtam gdzieś tam się pod stołem stało i *puff* drugi prot-land się pojawia. Nie od dzisiaj wiadomo że MA dość często idzie na rękę, czy może - ugina się pod naciskiem mocno upedowanych jegomościów, wśród których nowi właściciele od dłuższego czasu wiodą prym.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Paź 2010, 13:23 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
dzięki, mi nie potrzeba... z natury jestem spokojny ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lis 2010, 20:32 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Banda złodziei! Mutak ma racje do samego początku, że nas dymają bez mydła... Znaczy się Was, bo ja czasu nie mam na grę :D

Współczuje tylko naszemu rodakowi, że umoczył tyle kasy. Przykro mi m8 serio.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lis 2010, 21:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Osobiście uważam, iż widząc słaby sukces landu shotiego, MA/FPC postanowiło jakoś rozwiązać ten problem, być może nawet po rozmowach ze Skippie i Star i całym środowiskiem. Developerowi zależy na określonych zachowaniach swoich klientów. Nazywanie developera, który stara Ci się dostarczyć rozrywkę a w zamian za to, że trochę zarobi, "złodziejem" jest raczej mało na miejscu. M8, nie ma tu ani grama złodziejstwa. Grasz i daje Ci to fun, albo nie grasz i nie obrażasz kogoś za to, co robi dobrze/stara się/tworzy.

Jak nie masz czasu na EU, na odnalezienie w tym mmo czegoś, co Tobie da przyjemność, to nie pluj jadem na forum plox.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lis 2010, 06:14 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
napisałeś że porozmawiali z jenna i filipem jakimś czy coś takiego :p
to ja mam pytanie czemu akurat z nimi ? czy cała gra toczy się wokół jenny? Dlaczego niespytają shotiego czy niewstawic w jakis inny land fresco np? Bo na ti są kijowe loty hę?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lis 2010, 07:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Piotrek napisał(a):
to ja mam pytanie czemu akurat z nimi ? czy cała gra toczy się wokół jenny? Dlaczego niespytają shotiego czy niewstawic w jakis inny land fresco np? Bo na ti są kijowe loty hę?

bo porozmawiali o tym wczesniej z Deathifierem i sie nie zgodzil :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lis 2010, 09:37 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
a ja uważam, że DNA byłby tylko jeden gdyby wpadł w odpowiednie ręce; odpowiednie czytać te które dla MA byłby cool ;-) ale, że DNA wpadł w ręce naszego gracza, rodaka to stało się tak jak się stało, nawet samo to, że shoti dawał więcej za riba by zablokować konkurencję nie przyniosło oczekiwanego skutku to śmierdzi to w całej okazałości czyż nie ? :)

...szkoda, że pokasowałem swoje posty - one były jednak prawdą! wbrew komentarzom o spiskowych teoriach snutych przeze mnie. To co widzicie w grze to iluzja serwowana przez MA by wyłudzić więcej dóbr - ale to dopiero początek drogi przed Wami niektórzy by to dostrzec :) życzę powodzenia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lis 2010, 11:51 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
JIIIS napisał(a):
Piotrek napisał(a):

bo porozmawiali o tym wczesniej z Deathifierem i sie nie zgodzil :mrgreen:

A jeszcze wcześniej rozmawiali o tym ze mną. A ja im powiedziałem, że mi to ryba bo nie mam ostatnio fazy na granie w EU i dlatego zwrócili sie do Jenny. Za moim przyzwoleniem oczywiście.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lis 2010, 12:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
XII napisał(a):
...szkoda, że pokasowałem swoje posty - one były jednak prawdą! wbrew komentarzom o spiskowych teoriach snutych przeze mnie. To co widzicie w grze to iluzja serwowana przez MA by wyłudzić więcej dóbr - ale to dopiero początek drogi przed Wami niektórzy by to dostrzec :) życzę powodzenia.

Niektórych to kompletnie nie obchodzi i logują się aby miło spędzić czas z przyjaciółmi m8 (coś, czego Ty nie potrafisz albo zatraciłeś, bo skupiasz się na mało istotnych rzeczach) i nie jest im miło, jak widzą tony postów tego typu...

XII napisał(a):
a ja uważam, że DNA byłby tylko jeden gdyby wpadł w odpowiednie ręce; odpowiednie czytać te które dla MA byłby cool ;-) ale, że DNA wpadł w ręce naszego gracza, rodaka to stało się tak jak się stało, nawet samo to, że shoti dawał więcej za riba by zablokować konkurencję nie przyniosło oczekiwanego skutku to śmierdzi to w całej okazałości czyż nie ? :)

Cóż, shoti powinien wziąć poprawkę na to, iż część uber players, z którą toczył wojny, ma bardzo bliski kontakt z MA/FPC od lat.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lis 2010, 13:55 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
czyli przyznajesz mi rację, że trochę jesteśmy wkręcani, przekręcani przez MA ale nadal jestem dupkiem który tworzy spiskowe teorie które nie są trafne :D a już na pewno nieuzasadnione :P bo przecież gra służy do miłego spędzania czasu a nie grania :) ...no tak, pięknie... ja już nie potrafię się bawić :D no ale z drugiej strony byłoby milej gdyby MA tak pazernie nie podchodził do klientery :D czyż nie ? :>

chociażby ta zmiana tierowania :D każdy jest happy bo nie trzeba drugiego i temu ale nikt się nie zastanowi komu ten system teraz daje kasę :D i jaką kasę... nie wiem czy jest możliwość by system zwracał 100% wartości TT materiałów moooże przy 110lv w tierowaniu :D to samo kiedyś zrobili z wyciąganiem skili... po co dawać kasę graczowi jeśli to MA może ją skasować :P ...z pewnością większość powyższego teksu nie czai i zaraz będą leciały negatywne wypowiedzi :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lis 2010, 14:18 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Niby Muti ma tu trochę racji, ale czy faktycznie tak nas pokrzywdzili tą zmianą w systemie tierowania? Ja raczej patrzę na to jak na ukłon w stronę słabszych graczy, którzy nie mogli sobie pozwolić na tierowanie (nabycie lub pożyczenie drugiego itemu, szansa na utratę itemu, nieosiągalne wyzsze tiery) lub zmuszani byli do dodatkowych opłat (usługi tierowania przez uberów). Teraz każdy może bez ryzyka uciułać sobie na tierowanie. Fakt, to co wcześniej trafiało do graczy trafia teraz do MA ale można też zauważyć duże udogodnienie oraz zniwelowanie ryzyka podczas samego procesu - co się przekłada na mniejsze koszty dla przeciętnego zjadacza chleba. Coś za coś.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lis 2010, 21:40 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
loteria nigdy mi nie wychodziła na dobre, wolę zapłacić i mieć pewność, ze się uda

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2010, 03:43 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 105
Society: KingSajz
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
coover napisał(a):
loteria nigdy mi nie wychodziła na dobre, wolę zapłacić i mieć pewność, ze się uda

Rozumiem, że w EU uprawiasz tylko resellerkę, sweating i tierówkę na nowych zasadach? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2010, 19:42 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dokładnie tak jak piszesz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lis 2010, 13:10 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
Society: Ex Cons
Nick w grze: shogomad shoti 1st
Level napisał(a):
Osobiście uważam, iż widząc słaby sukces landu shotiego, MA/FPC postanowiło jakoś rozwiązać ten problem, być może nawet po rozmowach ze Skippie i Star i całym środowiskiem. Developerowi zależy na określonych zachowaniach swoich klientów. Nazywanie developera, który stara Ci się dostarczyć rozrywkę a w zamian za to, że trochę zarobi, "złodziejem" jest raczej mało na miejscu. M8, nie ma tu ani grama złodziejstwa. Grasz i daje Ci to fun, albo nie grasz i nie obrażasz kogoś za to, co robi dobrze/stara się/tworzy.

Jak nie masz czasu na EU, na odnalezienie w tym mmo czegoś, co Tobie da przyjemność, to nie pluj jadem na forum plox.

No to teraz ja...Land dzialal b.dobrze. od kiedy były youngi i eventy nawet nadspodziewanie dobrze ( miałem najniższy tax w calej grze ). 2gi rib sie pojawił jak przychody przekroczyły pewein poziom. Co do sprzedazy drugiego riba to ja oczywiście jestem strona tutaj, ale to był jakis przekręt. Mirandax (looter riba) byłą ze mna w kontakcie przez kilka dni, zapewniał ze bedzie wszytko czysto, łądnie ,przejrzyście. Ze bedzie pelne info na temat bidów etc. Po czym info że da BO pojawilo sie na forum i w tej samej minucie skippie wzial BO. BO było 9 K wieksze niz moj ostatni bid (91K vs 100K ) co jest już wogole kuriozum. Info o BO dostalem w grze gdy bylem AFK, po spradzeniu logów info dotarło do mnie po BO na forum.

Dodam jeszcze, że teorie spiskowe mutaka nawet jeśli czasami sa przesadzone to coś w nich jest. Poprostu czasem jest niemożliwe ,żeby pewne sploty wydarzeń ulożyły sie w okresloną sytuacjue przypadkowo.

Proterons Field Lab OLA#54 ( NE segna 212 456 ) działą dalej. Eventy sa dalej ( aktualnie 6K za best HoF i najwiekszal iczbe globow) ...oczywiście przychody polecialy ( jak ktos wczesniej zaowazyl nie ma co ufać MA...nie za taką kasę)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lis 2010, 20:09 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
shoti potwierdź czy MA mówiło ze będzie tylko jedno dna protka? mi się zdaje ze tak mówili. Ty powinieneś pamiętać, bo byłeś tym żywotnie zainteresowany.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lis 2010, 21:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
myślę, że więcej osoób ma podobne wrażenie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lis 2010, 23:22 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
Society: Ex Cons
Nick w grze: shogomad shoti 1st
nom, tez mam takie wrazenie....raczej bym sie w to nie pakował jak by miało być wiecej :(

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lis 2010, 00:14 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
poczekaj na mnie , zobaczymy moja teorie "spiskowa "

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lis 2010, 15:05 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
Mortifer napisał(a):
shoti potwierdź czy MA mówiło ze będzie tylko jedno dna protka? mi się zdaje ze tak mówili. Ty powinieneś pamiętać, bo byłeś tym żywotnie zainteresowany.

Nawet jeśli tak mówili, to bez znaczenia, bo:

Changes to the Entropia Universe System

It is hereby expressly clarified that the Virtual Items, accumulated in Your Account as well as the Avatar You use represent only a limited license right regulated by this EULA. Accordingly, MindArk may, at any time and at MindArk’s sole discretion, update, revise, implement patches or in any other way modify, manage and control the internal data and balancing of the Entropia Universe System and/or any aspect or feature of the Entropia Universe, with or without any prior notice to the Participant or responsibility for compensation due to loss or gain of value consequent to these modifications.

Kiedyś napisałem do supporta, czy aby Dominax Cobra ME poprawnie zadaje obrażenia (pewnie niektórzy pamiętają, jak zadawało się za każdym razem coś ok 70% i więcej obrażeń). Odpisali, że wszystko jest ok, a obrażenia są takie jak być powinny. Potem wiadomo jak to się skończyło...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lis 2010, 22:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
znamy zasady, natomiast dane słowo też powinno mieć swoją wartość, nie da się wszystkiego zapisać w kontrakcie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 02:32 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
coover napisał(a):
znamy zasady, natomiast dane słowo też powinno mieć swoją wartość, nie da się wszystkiego zapisać w kontrakcie

jednak smutne jest to coover, ze tam, gdzie w gre zaczynaja wchodzic wieksze pieniazki to slowo mowione moze zaczac tracic na znaczeniu, nie jest to regula, ale zdarza sie...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 15:37 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
JIIIS napisał(a):
coover napisał(a):

jednak smutne jest to coover, ze tam, gdzie w gre zaczynaja wchodzic wieksze pieniazki to slowo mowione moze zaczac tracic na znaczeniu, nie jest to regula, ale zdarza sie...

Ja np. od JIIIS miałem obiecane 15% z zysków... bo mu pożyczyłem 54 pece za czasów bety (powiedzmy ze wtedy graliśmy) i nakazałem rozmnażać. Ale teraz to udaje ze mnie nie zna :P Mówi, że może mi dać parę bachorów bo się rozmnożył... bydle :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2010, 13:03 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
sprecyzuj słowo bydle bo chyba nikt nie rozumie o co Ci chodzi :D ..dlatego każdy milczy lol

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2010, 22:03 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
XII napisał(a):
sprecyzuj słowo bydle bo chyba nikt nie rozumie o co Ci chodzi :D ..dlatego każdy milczy lol

http://www.se.pl/media/pics/2008/07/14/ ... 00x250.jpg

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2010, 22:15 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Z profila zupełnie jak JIIIS :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2010, 22:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Mortifer napisał(a):
Z profila zupełnie jak JIIIS :D

ale ja nie jestem taki agresywny :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2010, 22:54 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
JIIIS napisał(a):
coover napisał(a):

i to dokładnie mam na mysli

ja piję dużo wódki, ale mamy taki powiedzenie z ludźmi, z którymi robimy interesy: "słowo droższe od pieniędzy"
i tego się trzymam w życiu jak również i w vr

ps. mamy też jeszcze jedno przysłowie: "szto by dziengi były i ***** stajał" :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2010, 00:03 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
tak przy okazji - umowa ustna w swietle prawa jest rownie wiazaca jak pisemna, wiec....w czom dzielo malicziki ?

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości

Panel
Skocz do: