Odpowiedz

czy jezeli taki projkt by powstal czy bralbys w nim udzual?
tak, to moze sie udac 22%  22%  [5]
nie, bo to przyniesie straty 70%  70%  [16]
nie wiem 9%  9%  [2]
Razem głosów : 23
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2007, 13:14 
Poor
Dołączenie:
Listopad 2007
HP: 0
Nick w grze: Fedorov
ostatnio sporo myslalem i cos mi przyszlo do glowy. mianowicie polacy w entropi zaczynaja tracic, nikt nie jest w stanie kupic czegos wiekszego na wlasnosc (wyjatki sie zdarzaja) a teraz jeszcze wiecej ludzi zacznie sie rejestrowac i zabiorom nam najlepsze kawalki z talerza.
wiec wpadlem na pomysl połaczenia wszystkich silniejszych i slabszych polskich soców w jedno silne zgrupowanie (czyli cos jak wirtualne panstwo). a wiec zrobilibysmy sbiórke by wykupić jakiś land, lub jakiś silniejszy soc oddal b swój za cenę przywilejów w projekcie. nastepnie zasiedlilibysmy ten land samymi polakami. stworzyli bysmy gildie handlarzy górników i hunterów które przynosily by zyski do budzetu ogólnego. rozbudowywalibyśmy ten land a gdy bedziemy mieli odpowiednia sume (z kolejnej zbiórki) wykupilibysmy nowy land i tak dalej az bedziemy mała potega. wtedy zaczniemy walczyc o dominacje na gieldach itp. zrobilibysmy reklamy promujace nasz soc i jakas propagande. pomyslcie czy cos takiego daloby sie zrealizowac bo mnie to bardzo ciekawi.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2007, 13:33 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
czytam kolejne Twoje posty i coraz bardziej mi sie buzka usmiecha :P
Tobie to sie chyba gry pomylily :roll:

Cytuj:
nastepnie zasiedlilibysmy ten land samymi polakami

czyli co...nikt inny by na ten land niemógł wejść?? niby ja, stałaby straż czy co?

eh...pomyśl co w tej grze jest realne do zrobienia a nie wypisuj głupot

P.S.: aha i oczywiście Ty byłbyś skarbnikiem i trzymalbyś cała kaske :twisted: :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2007, 13:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Swietny pomysl, jestem za ;)

Ale o jaka gre chodzi? :>

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2007, 13:38 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Poznaj gre zanim zaczniesz cos mówic. Nie masz pojecia o realiach panujących w tej grze... Pomysły masz fajne ale w ogóle oderwane od rzeczywistosci Entropi....

Znajdz mentora i poznaj gre.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2007, 13:41 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
omfg
gosciu przestan juz wypisywac glupoty, bo nawet mnie przestalo juz to bawic, zasiedlic to mozesz land w setlersach,a to tez tylko wtedy jak ci pirat odpali
poczytaj troche co to za gra i jak sie w to gra i przestan wyskakiwac z glupotami jak filip z konopii
no kuzwa naprawde, to juz wole marudzenie levela

i popraw ortografie, bo jedyne posty z bledami jakie sie da czytac to posty sexigo
a no i mala rada, przestan myslec

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2007, 13:43 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Nick w grze: Enkorr
LOL on jest debeściak :))

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2007, 13:52 
Poor
Dołączenie:
Listopad 2007
nie no to przepraszam a co do ortografii to nie jesteśmy na lekcji polaka. dobra czyli zanim teraz cokolwiek przemysle to zapytam sie mentora co o tym mysli. chodzilo mi (o to zasiedlenie) o zrobienie malej strefy dla polaków ( gdzie mogli by załozyc swój drobny interes)
i macie racje musze poznac system gry.

ps jescze raz przepraszam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2007, 15:15 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Nie masz co przepraszać tylko przeczytaj poprostu wszystkie poradniki żeby poznać podstawy tej gry i może zapisz się do jakiegoś socu zamiast tworzyć własny. No i definitywnie zapomnij o jakichkolwiek spółkach finansowych w których miałbyś być prezesem. PEDY TO REALNE PIENIĄDZE ! NIKT CI TU NIC WARTOŚCIOWEGO NIE DA ZA BÓG ZAPŁAĆ.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2007, 17:35 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Felix_beutlin napisał(a):
ostatnio sporo myslalem i cos mi przyszlo do glowy

Gratuluje ze w koncu cos przyszlo :P

Felix_beutlin napisał(a):
dobra czyli zanim teraz cokolwiek przemysle to zapytam sie mentora co o tym mysli

Wspolczuje twojemu mentorowi :)

PS. Pisz dalej, dawno sie tak nie usmialem :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2007, 18:04 
Weak
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Nick w grze: Seya
Hipokryci....

Wystarczyło mu napisać, że pomysł nie jest realny i temat by się skończył. Następnym razem będę wyszukiwał posty każdego cwaniaka, który nie rozumie terminu "nowy gracz". Ciekawe jak zareagujecie na swoje debilne pytania typu "co to jest sweat" i "po ile się go sprzedaje".

Do kolegi, który "kupuje land".
LAND to równowartość średniej klasy nowego samochodu, a w polskich warunkach mało kto rezygnuje z auta dla jakiegoś piksela. Druga sprawa to fakt, że ludzie z innych krajów są zazwyczaj nieco lepiej sytuowani i nawet jeśli jakikolwiek land trafia na rynek (ciężka z tym sprawa) to dość szybko znika.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2007, 21:18 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
seya napisał(a):
Do kolegi, który "kupuje land".
LAND to równowartość średniej klasy nowego samochodu

Już to koledze objaśnialiśmy:
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=4222
Cena wrażenia nie zrobiła. :)
Ba! Nawet w każdej chwili mógłby go kupić gdyby chciał. Tylko jakieś tam kłopoty z kieszonkowym teraz ma... ;]

Poza tym pytanie początkującego pt.
"Po ile jest teraz sweat" subtelnie się różni od pomysłów zawartych w tych dwóch tematach.
Tym bardziej, że w jednym temacie autor dowiedział się ile warty jest land, po czym zakłada drugi temat, w którym zawiera myśl:

Cytuj:
a wiec zrobilibysmy sbiórke by wykupić jakiś land, lub jakiś silniejszy soc oddal b swój za cenę przywilejów w projekcie

Sry - ale jednak wolę początkujących którzy zadają "pytania newbich", niż początkujących którzy mając nikłą wiedzę o grze, zakładają tematy z pomysłami odnoszącymi się do całej polskiej społeczności.

Poza tym uważam, że to jakaś prowokacja i ktoś robi sobie jaja. Może żeby udowodnić, że na tym forum tylko się wyszydza i wyśmiewa? Hmm...Jakieś znajome te orty i inne :mrgreen:
Ofcoz to tylko żarcik.. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2007, 22:39 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
a tu sadze, ze sie mylisz, te orty nie sa podobne, podobnie jak skladnia, itd, itp, ect :P
ale genralnie ladnie to podsumowales, mnie sie juz nie chce.... wystarczy, ze katar mnie wkufia, a bawic mnie to juz przestalo:/
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lis 2007, 00:25 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Dobra dobra, juz dajcie mu spokój. Kazdy chyba mial wielkie plany co do tej gry, ja tez mialem takie podejscie do EU na poczatku, ze zawojuje tą gre i co? DUPA z tego wyszla, wszystko w swoim czasie. Przeprosil, ok, obiecal ze poczyta ok, ale nie musicie juz kopac leżącego.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lis 2007, 02:56 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
dlaczemu?? przynajmniej si enie broni :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lis 2007, 10:19 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Mart, wiesz o co mi chodzi, gosc przyznał sie do błędu ale niektórym to nie wystarczylo wiec musieli jeszcze ponim ponajeżdzac, widac ze niektorzy chyba w taki sposób próbuja sie dowartosciowac ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lis 2007, 10:32 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
nom, np ja, dowartosciowuje sie na kazdym gosciu ktory wrzuca obrazek znienawidzonego tworu politycznego i dorzuca jakis chory cytat z nazwa owego tworu :/
takze bede sobie po nim jezdzil, poniewaz zbyt wiele kosci moich przodkow tkwi w glebie dzieki temu czemus

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lis 2007, 11:10 
Poor
Dołączenie:
Listopad 2007
sorki ze cie to urazilo. a tak sie sklada ze moj dziadek walczyl o "ten znnienawidzony twór" który wypaczyli ludzie tacy jak stalin lenin i beria. jak o tym glosno powiedzial to poszedl na kolyme.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lis 2007, 11:10 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Wiesz Mart to jest tak jak z małym dzieckiem, które przychodzi i mówi: "dzisiaj tato w przedszkolu robiliśmy takie układanki... a michał powiedział na to dupa..." i co od razu będziesz karcił dzieciaka za to? Felix jest dużo dużo młodszy od ciebie więc weź poprawkę na wiatr...

Ogólnie uprasza się po raz drugi Felixa aby najpierw zanim po raz kolejny z czymś wyskoczy sformułował konkretne pytania, aby po uzyskaniu odpowiedzi na nie jeszcze raz przemyślał swoją koncepcję rozwoju w EU i wtedy podejmował odpowiednie kroki.

Niestety główną cechą gubiącą ludzi w EU jest niecierpliwość a nieprzemyślane kroki na pewno każdy z nas robił (ja przykładowo wyobrażałem sobie, że podniosę skille do kopania - wydawało mi się po przeczytaniu poradników, że im wyższe skille tym więcej jestem w stanie wyciągnąć z danego złoża - i wezmę z kilku kopaczy i jak któryś z nich odkryje złoże to ja je wykopię a tym samym oddam im złożę z malutkim procencikiem dla mnie.)

a to dla potomnych:
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... 4612#54612

pozdro

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 52 gości

Panel
Skocz do: