Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2007, 00:56 
Inept
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 0
Society: Dark Brotherhood
Nick w grze: Basil Bas Soulstone
No chyba w końcu dam radę dopisać temat do końca:
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=2806

Poza tym w chwili obecnej wyprzedaje wszystkie skille z racji ogromnych ograniczeń czasowych, jakie mam w rl - nie będę już katował PE po kilkanaście godzin dziennie.
Zostawię trochę sprzętu i po skończeniu "poradnika" rozpocznę mały projekt.
Postaram się udowodnić, że as-147 + beast i minimum skilli daje możliwość przetrwania w tym ciężkim świecie.

Do przeczytania !

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2007, 01:09 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Bas napisał(a):
as-147 + beast i minimum skilli daje możliwość przetrwania w tym ciężkim świecie.

:shock: Powodzenia..!
Jak to zrobisz to bedziesz nowym Einsteinem ;)

Chyba ze.. co rozumiesz przez ''minimum skilli''? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2007, 10:52 
Inept
Dołączenie:
Marzec 2006
Minimum to minimum może góra 2.0 HA :-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2007, 11:16 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Society: Poltropia
Bas napisał(a):

Bez urazy ale ja mam ponad 5 HA i niecale 40% min dmg a mimo to wole używac bronie (L) bo lepiej na tym wychodzę ;)

dopiero od jakis 7.0 HA i z 43% min dmg warto się wziąść za normalną broń :p no chyba że polujemy licząc że uber hof nam odda straty ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2007, 11:35 
Inept
Dołączenie:
Marzec 2006
Dragon napisał(a):
Bas napisał(a):

Bez urazy ale ja mam ponad 5 HA i niecale 40% min dmg a mimo to wole używac bronie (L) bo lepiej na tym wychodzę ;)

Lki są przereklamowane :-) Załóżmy więc, że będę się kierował doświadczeniem i wiedzą zdobytą przez kilka lat gry. Poza tym przed sprzedażą miałem więcej niż 5.0 :-) Poza tym to ma być topic informacyjny a nie FLAME the idiot więc dajcie mi trochę czasu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2007, 18:40 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Way Of Life
Nick w grze: GreenDragoPL
Bas napisał(a):
Lki są przereklamowane :-) Załóżmy więc, że będę się kierował doświadczeniem i wiedzą zdobytą przez kilka lat gry. Poza tym przed sprzedażą miałem więcej niż 5.0 :-)

Poza tym to ma być topic informacyjny a nie FLAME the idiot więc dajcie mi trochę czasu.

+rep :)

Chetnie o tym poczytam, ciekawy jestem czy normalny gracz dokona cudu w tej grze :P
i czy da sie ten cud opatentowac na polska chociazby skale :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2007, 20:14 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
bas
popieram co do mozliwosci przetrwania , oraz z L sa przereklamowane ( jeden kolega z mojego soc juz wie ze sie da strzelac nietylko z Kross 400 :) ).
ale mam watpiwosci co do BLP - drogo to wychodzi nawet z doswiadczeniem jakie posiadasz , chyba ze ma luck.

a co do info to ja tez chetnie bede je czytal - nawet je nie komentujac.

Jc denton Krakow

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2007, 20:20 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 21:21, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2007, 22:18 
Inept
Dołączenie:
Marzec 2006
Level napisał(a):
z chęcią poczytam...jednak sprawa zawsze zbiega się do jednego...LUCK i tyle
to tak jak posty np thebuzza o tym, jak on to profituje na Isis HL6 (non limited) ... albo drugiego gościa z Isis HL8...na hogglo:P bez globali i hofów się po prostu nie da za bardzo...no ale heh:(
luck i tyle :evil:

Nigdy nie polegałem na szczęściu i nie za bardzo się ono do mnie uśmiechało w PE :-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2007, 22:56 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
+rep
Temat dodany do zakładek, będe obserwował. Kazdy mi mowil ze strzelanie z non L mając HA około 2,5 CA 5 jest nieekonomiczne, ale w EU teraz pojęcie eco chyba wymarło, ono sie juz nie liczy, tak myśle ;)
PZDR

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2007, 08:25 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
eco bedzie zylo nadal, bo jak nie liczyc gdy na broni L w porownaniu z nonL na kazdym 100ped ammo zostaje ci w kieszeni 10ped wiecej, kiedys sprawdzilem ze w porownaniu z korrsem eco impmk2 zrownuje sie dopiero w okolicy 70lvl

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2007, 09:36 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
dreamer napisał(a):
eco bedzie zylo nadal, bo jak nie liczyc gdy na broni L w porownaniu z nonL na kazdym 100ped ammo zostaje ci w kieszeni 10ped wiecej, kiedys sprawdzilem ze w porownaniu z korrsem eco impmk2 zrownuje sie dopiero w okolicy 70lvl

Uwzględniłeś w swoich obliczeniach decay fapa i pancerza który przy korssie będzie o wiele większy niż przy impmk2?

Z niecierpliwością czekam na wyniki testu bo jak do tej pory nikt się jeszcze tego nie podjął a że zarał się za to niezwykle doświadczony gracz to wyniki z całą pewnością będą ciekawe.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2007, 11:11 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Dawid19791 napisał(a):
dreamer napisał(a):

Uwzględniłeś w swoich obliczeniach decay fapa i pancerza który przy korssie będzie o wiele większy niż przy impmk2?

Z niecierpliwością czekam na wyniki testu bo jak do tej pory nikt się jeszcze tego nie podjął a że zarał się za to niezwykle doświadczony gracz to wyniki z całą pewnością będą ciekawe.

Jak sie poluje na sredniej wilekosci moby decay fapa i zbroi ma marginalne znaczenie, i zmiana broni na bardziej ekonomiczna to czysty zysk. Np w moim przypadku polujac na feffy z korssem + a106 koszt zbroi + fapa wynosi zaledwie 2% ogolnej ceny polowania ( ammo, amp, decay guna armora i fapa).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2007, 11:41 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
Bas napisał(a):
Postaram się udowodnić, że as-147 + beast i minimum skilli daje możliwość przetrwania w tym ciężkim świecie.

w 100% zgadzam się z przedmówcą ...

... zakładając oczywiście że podstawową profesją jest mining :twisted:

Aster

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2007, 12:14 
Inept
Dołączenie:
Marzec 2006
Ekonomia broni i umiejętności pozwalają w znaczący sposób podnieść wydajność ale ten temat nie mówi o tym jak zarobić tylko czy można przetrwać.
Rozpoczęcie doświadczenia nastąpi w oddzielnym temacie za jak sądzę tydzień, góra dwa. Muszę upłynnić resztę skilli a sprzedawanie 10k lwt czy 9k anatomii trochę trwa.
Póki co z chęcią odpowiem na wszelkie komentarze i sugestie oraz zajmę się starym tematem mojej historii w PE.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2007, 13:21 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 21:21, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Gru 2007, 12:44 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
No i jak bedzie? Doczekamy się w końcu tego eksperymentu?

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 68 gości

Panel
Skocz do: