Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2007, 11:37 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Witam wszystkich. Miałem ciekawe doświadczenie.

3 w nocy, spokojnie sobie kopie oreski, żywej duszy na radarze, aż tu nagle...
Image

Odpowiedzi nie było...

I tutaj moje pytanie, jak myślicie, często czujecie się obserwowani? Zastanawiam się czy ludzie z MA bawią się nami, no bo przecież EU podobne jest do Simsów, tam my obserwujemy swoich ludków a tutaj ludki z MA obserwują nas :D
Mnie dość często, zdarza się poprzeklinać po angielsku na main chacie na MA, ciekawe czy mają zapiski moich przekleństw ^^

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2007, 12:24 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Iceman napisał(a):
...ciekawe czy mają zapiski moich przekleństw ^^

Oczywiście... imho mają zapiski złamania EULA przez większość graczy... tak na wszelki wypadek... jakby zachciało się większości wypłacać... po banie i problem z głowy...

rób drugiego avatara i przerzucaj , przerzucaj , przerzucaj... nie czekaj ani chwili tylko przerzucaj i to natychmiast bo podstępne MA już zacierrra rrrączki...

KARRRAMBA :) !!

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2007, 13:18 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Wydaje mi sie ze avatary z MA uzywaja innego koloru czcionki...pomaranczowego.

Zreszta jakos to tandetnie wyglada...[MA]..i co pojawil sie i ucieszyl?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2007, 13:39 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Nick w grze: Northberg
A pisałeś coś wcześniej sam do siebie?
Sprawa jak z archiwum X, od razu mi sie przypomniało opowiadanie Naturka :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2007, 13:53 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
ja kiedyś ufo widziałem, lecha wałęsę w samochodzie i blondynke cudną w obcisłej sukience
ufem sie nie przejołem
walesie pomachałem
a blondynke poślubiłem

I TERAZ BLONDYNKA MNIE OBSERWUJE !!!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2007, 14:01 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
311 napisał(a):
Wydaje mi sie ze avatary z MA uzywaja innego koloru czcionki...pomaranczowego.

Zreszta jakos to tandetnie wyglada...[MA]..i co pojawil sie i ucieszyl?

Chodzi o to ze jakby sie ktos pojawil nawet z takim nickiem to bym go zlał. Ale na radarze nikogo nie bylo. A uśmiech sie pojawil, pobiegałem jeszcze po calym terenie i nikogo nie spotkalem.

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2007, 14:15 
lol widziałem avatara o nicku MA..zwykły player tak jak ten który ma same spacje zamiast nicku

Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2007, 14:27 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
No ale czemu nie bylo nikogo na radarze,madrale ?

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2007, 14:35 
bug...ot co, ale jak co gdzie i kiedy to już innych sie pytać
wierzcie lub nie..i tak nie wierzycie nigdy

Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2007, 15:04 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Heh, najprosciej bedzie mi napisac do supportu i sie spytac ich czy to byl ktos od nich czy jakis zwykly player którego przez buga nie widzialem.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2007, 15:31 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Nie, to na 99% nie była postać pracownika MA.
Tylko taki nick, a "słyszałeś" go w wyniku buga, który ja zaobserwowałem już 2 razy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2007, 16:17 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Elanor napisał(a):
No ale czemu nie bylo nikogo na radarze,madrale ?

Roznica czasowa?:)

Wszedl,przywital sie i znikl...zanim zostal zauwazony.

Ogolnie MAGIA;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2007, 16:28 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
Ja kiedyś miałem taki bug że po zakliowaniu mnie i znajomka,
po wyjściu z revivala piszę do niego "gdzie jesteś ?",
a on : "za tobą !!!" a gościa ani na radarze ani dookoła ....
Po przelogowaniu sie pojawił.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2007, 17:54 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Oni wszyscy nas obserwujÄ…! :o

Monitory mają wbudowane kamerki i MA nas obserwuje! Nie tylko MA! NSA, CIA, CBŚ, UFO oni też wszystko widzą! :crazy: :modlitwa:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2007, 14:55 
Weak
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: An AnZabo Zabo
na Amie czasmi sa slyszane rozmowy z PA, pare razy slyszlem takie "głosy" nie wiedzielm skad one sa ale pewnego dnia na all chacie uslyszlem kolege z soca (wtedy byl on w PA), wiec takei glosy z nikad to zadna teoria spiskowa ani ufo ani inne wymyslen spekulacje, poprostu bład w programie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2007, 15:53 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
m
_a
__t
___r
____i
_____x

has

____y
___o
__u

__n
_o
w

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2007, 15:58 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
harnas napisał(a):
Ja kiedyś miałem taki bug że po zakliowaniu mnie i znajomka,
po wyjściu z revivala piszę do niego "gdzie jesteś ?", a on : "za tobą !!!" a gościa ani na radarze ani dookoła .... Po przelogowaniu sie pojawił.

Typowy błąd bo jak sie domyslam byliscie w teamie? A nawet jezeli nie, to czasem sie zdarza ze ktos jest niewidzialny ;)

Swoja droga jakby mieli nas obserwowac to nie tworzyli by avatara o nicku MA co? ;P
A tak na powaznie, to tak, obserwuja nas, wiedza dokladnie ile wydalismy na dzialalnosc w PE i ile nam sie zwrocilo, to chyba obserwacja co? Ale o tym to juz kiedys pisalem

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Wrz 2007, 12:23 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Solaris
Nick w grze: Jason "Jamal" Travellian
Ja nie wiem na ile to jest prawdziwa historia, ale kiedys słyszalam o graczach, którzy dopadli unieruchomione roboty i je skanowali. Korzystali z buga czy coś takiego żeby skillowac.
Pokazała sie nagle postać, piszac białymi literami zapytała co robią, odpowiedzieli że skilluja. Po minucie mieli zablokowane konta.
Potem, po odblokowaniu po kilku tygodniach kont, jeden z nich spotkał tego avatara i dowiedział się, ze cześć avatarów w grze to pracownicy MA, którzy mają wyłapywać takie zachowania.
Miedzy innymi chodzą po miejscach gdzie się craftuje i zagadują graczy przez gratulowanie globali, albo pytania. Jeśli gracz nie odpowiada, nie reaguje i nie przyciska nic po próbie handlu to potrafią zbanować postać bo dochodzą do wniosku, że jedzie na autoclicku. Chodzą na polowania gdzie poluje wiecej graczy i patrzą czy ktoś nie wykorzystuje bugow, czasem siedzą w miejscach handlowych... czasem ponoć na sweatowiskach.
Nie wiem czy moga sie ukrywać, pewnie nie. Po prostu grają i obserwują.

A ze śmiesznych rzeczy, to ja czasem kopiąc na odludziu marudze na zloża na globalchat. I często jak pomarudze chwile, to trafiam cos większego. W teorie sPiSkowe nie wierzę, ale robi to wrazenie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Wrz 2007, 13:19 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Jason Travelian napisał(a):
Miedzy innymi chodzą po miejscach gdzie się craftuje i zagadują graczy przez gratulowanie globali, albo pytania. Jeśli gracz nie odpowiada, nie reaguje i nie przyciska nic po próbie handlu to potrafią zbanować postać bo dochodzą do wniosku, że jedzie na autoclicku.

I ciekawe ilu graczy skasowali za autoclicka.. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Wrz 2007, 13:57 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
CvX! napisał(a):
I ciekawe ilu graczy skasowali za autoclicka.. :P

I ciekawe na jakiej podstawie ;]

"Bo nie reagował na "gz"" :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Wrz 2007, 14:36 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Miedzy innymi chodzą po miejscach gdzie się craftuje i zagadują graczy przez gratulowanie globali, albo pytania. Jeśli gracz nie odpowiada, nie reaguje i nie przyciska nic po próbie handlu to potrafią zbanować postać bo dochodzą do wniosku, że jedzie na autoclicku.

Hehe - to mnie juz powinni dawno zbanowac. Ignoruje wszystkie zaczepki nieznanych osob kiedy nie mam ochoty na gadke itp. A czesto tez zostawiam avatarka online kiedy cos w domu mnie oderwie. No ban jak nic sie nalezy za moje aspoleczne zachowania :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Wrz 2007, 14:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ja nie wiem na ile to jest prawdziwa historia, ale ...

i lepiej nadal nie wierz we wszystko co ludzie opowiadajÄ… ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Wrz 2007, 15:05 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Solaris
Nick w grze: Jason "Jamal" Travellian
:)
Ja wiem o jednym banie za autocklika o kilku za wykorzystywanie możliwości "latania". Swoją drogą ciekawe czy tego buga już usunęli czy dalej można się wznosić na wyżyny :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Wrz 2007, 16:18 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
MA posiada server z baza danych dotyczaca kazdego avka po koleji, nie potrzebuje zadnych "szpiegow" w grze, poniewaz KAZDY proces przebiegajacy w entropii moga sprawdzić u siebie na serverze i dynamicznie kierować każdym (procesem).

... tak mi sie przynajmniej wydaje ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Wrz 2007, 21:13 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
Zyjemy w takich czasach, ze mozna wszystko (prawie) kontrolowac. Placisz karta, rozmawiasz przez telefon, korzystasz z netu, czy zdjecia satelitarne.
Kontrola w takiej grze jest, to nie ma co ukrywac, ale ktos musi pilnowac porzadku. Ale, zeby banowali odrazu za male przewinieni....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Wrz 2007, 15:24 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: dmochu
wiesz dlaczego nie bylo odzewu jak zapytales? bo nie stanełes na bacznosc w obecnosci wysokiego ranga avatara MA:) moglo tak byc ze miales uśmiecha od tajemniczego MA ale byles tak zafascynowany swoim zlozem ze nie zauwazyles smigajacej kropki.
pozwolcie ze wmieszam tu moja historyje
czy zdazylo wam sie ze mobek po zaczepieniu zareagowal ale przebiegl po was wybiegl poza okrag i zawrocil zeby znowu przebiec po was?? mialem ostatnio takie zdazenie zakillowalem w ten sposob itumatroxa dominanta, mobek poprostu reagowal na moj strzal z opoznieniem i biegl w miejsce z ktorego go trafilem ja tylko przesowalem sie o kawaleczek i nawalalem go bez najmniejszego dla mnie drasniecia wszedlem w ten sposob w niemale stadko armaxow atroxow neconu i innych takich lataly bez opamietania i szukaly mnie. skoro ja moglem byc niewidoczny dla nich to czemu ktos inny np "M.A." musial byc widoczny dla Ciebie?
wszystko jest mozliwe...
!!!Czarne Smoki Rulez!!!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 18:13 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Rzeczywiście czarne smoki rulez. Moze poprostu był mały lag? Nie... to niemozliwe! Przeciez to zywe stworzenia z normalnym wzrokiem! Do tego mindark tworzy sobie avatary ktore biegaja po lace jak sarny i wala kloce gdzieniegdzie tylko po to zeby usmiechnac sie do innego avatara.... a moze kazdy mob jest kontrolowany przez pracownika MA ? :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 22:02 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Ja nie wiem na ile to jest prawdziwa historia, ale kiedys słyszalam o graczach, którzy dopadli unieruchomione roboty i je skanowali. Korzystali z buga czy coś takiego żeby skillowac.
Pokazała sie nagle postać, piszac białymi literami zapytała co robią, odpowiedzieli że skilluja. Po minucie mieli zablokowane konta.

Ja też to słyszalem z rok temu na tym forum zdaje sie że zbanowali wtedy jakiegoś "ubera" a po kilku dniach odbanowali. Roboty były zablokowane w ścianie budynku.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 10:10 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 122
Society: www.*****
Nick w grze: TytanickPL
wracajac do tajemniczej postaci MA to powiem tak
jezeli wyjdziesz wycke poza obszar radaru innego avka (tak ze ten juz cie niewidzi na radarze) i napiszesz wiadomosc, to ona dojdzie, czesto widzialem ze ktos pisal a niebylo go n aradarze, potem sie okazywalo ze jest troszk dalej. zagatka rozwazana :-)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2007, 10:34 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2007
Nick w grze: Nikopol
A ja myślę, że to paranoja :P

Ale kiedyś jak grałem w Tibie to tam był taki boss (bardzo trudny do ubicia) okazało się, że bardzo często był kierowany przez twórców gry. Wyobraźcie sobie teraz jaka to musiała być frajda zabijanie graczy z najwyższymi poziomami :twisted:. Jak bym był twórcą PE sam bym od czasu do czasu wcielił się w jakiegoś robot i postrzelał sobie do jakiegoś Uber'a :wink:.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2007, 14:12 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Nikopol napisał(a):
A ja myślę, że to paranoja :P

Ale kiedyś jak grałem w Tibie to tam był taki boss (bardzo trudny do ubicia) okazało się, że bardzo często był kierowany przez twórców gry. Wyobraźcie sobie teraz jaka to musiała być frajda zabijanie graczy z najwyższymi poziomami :twisted:. Jak bym był twórcą PE sam bym od czasu do czasu wcielił się w jakiegoś robot i postrzelał sobie do jakiegoś Uber'a :wink:.

W EU tez czasami tak jest, były 2 lub 3 eventy w których pracownicy MA Wcielali sie w avatary z bardzo dobrymi statsami i ubijali uber graczy ;). Eu jest grą na prawdziwą kase, jakby MA ciagle wpadało do gry i ubijało mid level graczy( decay armora) to wkoncu oni by sie wkurzyli ze traca przez nich kase, Tibia to co innego, tutaj mogłoby to spowodowa odchodzenie graczy z gry

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 138 gości

Panel
Skocz do: