Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 13 Sie 2007, 08:30 
Poor
Dołączenie:
Luty 2007
HP: 138
Nick w grze: THEBILL
Witam

Mam takie pytanko do tych co grają w PE od początku albo wiedzą coś o tym.
Zastanawia mnie jak to pierwsi gracze zarabiali w tej grze, tzn poszli seatować i co........ przecież nikt nie kupił od nich sweatu bo nikomu na początku nie był potrzebny itd

Ostatnio edytowany przez the_bill, 21 Sie 2007, 14:39, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Sie 2007, 08:38 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 100
Nick w grze: Simone
donate

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Sie 2007, 08:52 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
...na poczatku byla ciemnosc :) ...w poczatkowych fazach powstawania gry nie bylo czegos takiego jak sweat, mindforce, foce nexus :) byla garstka ludkow, wszystko bylo tanie i bez wartosci. Wystarczylo wplacic 10 dolarow i grac pol roku... oki moze pszesadzam... :) ale ogolnie bylo bardzo latwo, bardzo trudno bylo stracic kase, a z tego co wiem MA kazdemu nowemu graczowi nabijala gratisowo konto na start kilkoma pedami, ogolnie koszt zabicia moba byl naprawde znikomy w prownaniu z tym co mamy teraz :) a zeby bylo latwiej np. moby atakowaly sie wzajemnie co mozna bylo wykozystac w taki sposob, ze "psulo" sie moba do 40% hp a reszte latwily inne moby :) naprawde bylo fajnie, wiem ze slyszenia ja niestety spoznilem sie jakie 9-10 miesiacy :). W lootach byly same itemy z full tt, lecialy same uber rzeczy, np. mod fapy, ktore to byly tttowane zeby bylo za co grac, poprostu byly bez wartosci... i tak to sie zaczelo :) i co najwazniejsze... z mobow lala sie FARBA :D. Kiedy ja zaczynalem grac mobki sie jeszcze atakowaly, zadawany przez nie DMG byl zawsze maxymalny, trafialy natomiast zadziej (bylo latwo, tanio, bezstresowo i przyjemnie) ...a teraz to jedno wielkie szmbo :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Sie 2007, 09:45 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
HP: 97
Nick w grze: Stach Swordsinger Kajdi
Czemu ja wcześniej o tej grze niesłyszałem :P. Z tego co czytam grało się jak w bajce... ahhh...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Sie 2007, 10:46 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 96
Society: General "Demoniczni Wojownicy&
Nick w grze: Alex Olek Gorski
No racja,rzeczywiscie musialo byc fajnie. Tylko troche mnie wkurzyli z tymi 4 wskaznikami co tam byly i tym ze niedalo sie sweatowac. Mi sie(o dziwo) podoba sweatowanie bardziej niz
np. hunt. No i niemusze odpoczywac by stamine zregenerowac :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Sie 2007, 11:13 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 0
Słyszałem, że było także parę sprzyjających graczu bugów np. można było sobie zablokować mobka, albo po relogu wracało ammo...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Sie 2007, 13:43 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Math2 napisał(a):
Słyszałem, że było także parę sprzyjających graczu bugów np. można było sobie zablokować mobka, albo po relogu wracało ammo...

Bugów zawsze było mnostwo ;) Ale to juz mowisz o pozniejszych czasach. Ja zaczałem gre 4 lata temu. Wcale take bezstresowo wtedy nie było. Ale byli świetni ludzie (teraz też są ale wiekszosc nie nadaje sie do.. współżycia?). Stanie na oil rigu ahh =) Beczki co 1-2 min zawierajace koło 2 pedów. Bez tysiąca mobów dookoła i bez popisujących sie pk (Ci co chcieli sie popisać zabijali te atroxy ;))

Ale na samym początku to rzeczywiscie, shadow był na porządku dziennym. Ba, nawet za moich czasów impmk2 kosztowała 2-3k, ale wtedy to było bardzo dużo pedów, i nikt przy zdrowych zmysłach nie ładował tyle kasy w małopopularną gre :). Hofy sięgały max kilkuset ped. Stare czasy =)

Profil Offline
PostWysłany: 13 Sie 2007, 14:18 
dawniej grało sie z dnia na dzień...mało kto grał na skill...ludzie byli "fajni" na oilu się stało bez problemów...postać była szybsza od mobów...był ammo bug...plazma bug...blokowało się moby i nikt nie miał pretensji o to...w sumie to bylo na porządku dziennym, więcej nie mówię bo mnie spalą za "głupoty" eh

Nie podano
PostWysłany: 13 Sie 2007, 15:20 
Weak
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Nick w grze: Seya
ja ze swoich poczatkow pamietam w sumie tylko kilka rzeczy:

mapke - byly na nich zaznaczone wszystkie miasta (bylo ich bardzo malo), a sama mapa byla podzielona na 4 sektory.

brak sweatu - kiedys o tym pewnie nawet nikt nie myslal.

to, ze z kazdego moba wylatywal loot, jednak automatycznie przez to mniejsze byly globale, hofy i ath. Kilka osob jednak to podkreslilo wczesniej - moznabylo zloocic swietny stuff. Kto jednak kiedys myslal o tym, ze to bedzie tyle warte. Jak ml-35 tt + 1k osiagnelo to kazdy mowil ze to szczyt kretynizmu aby za to tyle placic. :) sami wiecie co mamy dzisiaj

Najbardziej chyba jednak pamietam kolejki po oil na rigu (swoja droga rig byl kwadratem ;P ). Wszyscy stali i ludzili sie na beczke, przybiegal koles w armorze z bronia zaczynal zabijac i mowil ze ustawiamy sie w linie albo nikt nie dostanie beczki poza nim. Kazdy czekal na swoja kolej, a gdy ta juz nastala to wracal na koniec kolejki.

Dobre bylo dla gracza rowniez to, ze wylogowywalo sie od razu po kliknieciu "EXIT". Na rigu jak trox podbiegal, to wystarczylo wyjsc po chwili wrocic i zbierac olej dalej :).

Z bugow (jakby bylo ich malo). Mnie wnerwil bardzo tylko jeden. Po pierwszym zalogowaniu pobieglem od razu (tak jak pisano w poradniku) w strone nymph. Juz prawie dobieglem, jak wywalilo mnie z gry - po ponownym zalogowaniu okazalo sie, ze jestem w atlantis. w zasadzie stracilem 2 godziny prawie i odpuscilem z graniem, a wrocilem jakos miesiac pozniej :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Sie 2007, 21:11 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
heh no co ja widzę, ale piszecie coś tam @@^@%#^787%( wy weterani jedni :wink: wstyd !!!

kiedyś to BYŁO DO D PRZEZ WIELKIE D !! ludzie walili ścieme, scamowali jak się dało, jechali na błędach używając na swoją kozyść wszystkie możliwe chwyty poniżej pasa... blokowanie mobów, klonowanie itemów itp itd... totale walenie w ciula MA... a teraz to MA wali nas w D hehehe role się odwruciły ale też jest fajnie ;) mega truuuudno ale za to jak wychodzi .... baaa, jak wychodzi to jest mega MIODZIO i totalnie ubahhh i człowiek jako gracz czuje ogromną satysfakcję... no ale to 1% chwil przy graniu w EU

reasumując : kiedyś gracze walili w d MA a teraz MA wali nas aż miło :wink:

btw, co do pierwotnego pytania : kiedyś wystarczyło wpłacić minimalną kwotę 10$ i loot leciał strumieniem ... wypas itemy itp, grało się zupełnie inaczej, no ale jakoś przecież MA musiało oddanych graczy zdobyć, przywiązać do gry, uzależnić itp

w sumie to mnie nie dziwi wysoka pozycja "społeczna" obecnych uberów... zaczynali jako pierwsi, jako pierwsi zaufali MA i wpłącili coś lub prawie coś lub więcej a po latach mają zwrot gigantyczny, tak to jest ważne - gdyby nie pierwsi DEPOZYCIARZE/PIONIERZY to ta gra - wcześniej mały "projekt" nie wypalił, a że ludzie dostrzegli super gierke i jej potencjał to i zaufali z za tym już szły $$$, ble ble uhhh*

*pifk0 małe, kolejne, z tąd ten bełkot ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Sie 2007, 21:26 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Na początku nie było wielu rzeczy które są teraz :)

Grało się b.łatwo już nawet pomijając te bugi *choć na tym co ammo zwracało po relogu z 50% graczy korzystało aż nastał koniec no i troche banów się posypało :D Podobno MA wtedy było na skraju bankructwa.

Wpłacając 10-20$ na start można było poświęcajac odpowiednio dużo czasu bez większych problemów się rozwijać. (po prostu grając nawet i bez żadnej reselerki;)

Najważniejsze zmiany:
ceny były kolosalnie mniejsze :)
Leciało b. dużo i temów
oczywiście nie dało się sweatować ani wyciągać skilli oraz nie było itemów L, mentoringu, mindforce, crit hitów itd..
grafika była znacznie gorsza :P
moby zabijały się nawzajem zawsze robiły max dmg no i były wolniejsze od graczy :D
o wypłatach tak naprawdę nie było mowy ;)
Leciało na prawde dużo itemów ;) (wiem że było ale tego mi brakuje :D)

i wiele wiele więcej mniej znaczących rzeczy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Sie 2007, 21:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Axe1x0 fajny byl :P
Wszystko o wiele tansze..(chociaz i tak nie moglam tego wtedy kupic). Ladniej wygladal HUD.. miasta..nie bylo betonu w PA i kilku innych..
Looty o wiele lepsze, smieszne bombki do miningu...i tyle,wiecej nie wiem, bo gram tylko 2 lata ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Sie 2007, 21:57 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Amathery nie było :) No i CP + CND itd :)

No i można sobie było iść do sklepu gdzie ciuchy NPA sprzedawał - ale badziewne były i nikt prawie nie kupował - takie jednokolorowe - czarne, białe, żółte - etc. :P Cena tt oczywiście :)
Ja sobie musiałem jakieś kupić, bo za cienki byłem żeby mi coś fajnego wypadło do ubrania (z moba) - a w pomarańczce biegać nie chciałem.

Profil Offline
PostWysłany: 13 Sie 2007, 22:00 
duch nie pierd'ol ze teraz jest miło bo samego ciebie straty dosięgły i kurczowo sie trzymasz tego co wiesz...masz kryzys

dawniej bylo znacznie lepiej i tyle, jeszcze wielu rzeczy tu nie powiedziano, ale wole nie pisać o tym,b o tak jak już wcześniej wspomniałem...obecna rada nadzorcza karze za wiedze :evil:

Nie podano
PostWysłany: 13 Sie 2007, 23:51 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
Fantastycznie !!!!!
stalo na oil ringu na swoja kolejke po beczke :( za 1,5 peda . pozniej za uzbierane pedy szlo sie na polowanie ,za nie bylo ammo . Handel - wyobrascie sobie puste miasta, PUSTE. centrum zycia Nymthtown , troche PA ale tylko jak nowy avatar powstawal , w nocy zycie sie przenosilo do ithaki -tam zazwyczaj uberzy byli w budynku . rozmowy na ogolnym chacie co slychac , brak slow co piec sekund SELL,Buy. Biale bronie mialy decaya w powietrzu tzn zamach juz powodowal decay -wiec nikt tego nie ruszal.
Wynajmowalo sie za Runera bo zwierzaki lataly za pierwszym ktory je zaczepil . TWIN to byla osada z Tp ludzie tylko sie tutaj spotykali bo lecieli na formidiony, ewntualnie ambulimaxy old,gaurdian . wszedzie na piechote :) . marzenia dla takich jak ja zaczynajacych byla mk2 (tt+60), V1 za droga . armore to oczywiscie shadow,angel i nemesis, vigilent nie bylo calego setu bardzo dlugo nie wiem dlaczego ?.Ktos cie zawsze podfapowal , powiedzial hello ,crafter jak na lekarstwo ,duzo hunterow ,miner Strakan . strefa Pvp1 obstawiana przez cK ,zawze konczylo sie to revivalem po kilku minutach :). do soc zagranicznego jak sie kto dostal to mial raj -ubrali w jakies ubranko zabierali na hunty ,za zrobienie wszystkich TP kasa w nagrode . jeszcze moge wymieniac i wymieniac.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 01:29 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Shaolin
Nick w grze: Laguna Radas PL Meteor
ehhh jaki bolesny jest ten topic...az mi sie lezka kreci pod okiem jak sobie to przypominam, ale tez sie wypowiem :)

-kiedys mozna bylo przemierzac eudorie pod postacia niematerialna, czyli duchem :D i najgorszy bug jaki byl z tym zwiazany to byla tylko jedna szanse na klikniecie back to revive, ktora pojawiala sie zaraz po smierci ( raz sie pojawiala a raz nie :) ) a jak sie nie udalo to bylo trzeba wracac do revive na pieszo - lewitujac :)

-oil rig byl podobno poczatkowo na pvp1 gdzie ciagle cK przesiadywalo (pozniej przeniesiony na pvp2), jakos wtedy byl event - w roli glownej sam marco w swoim pierwotnym coat'cie (scarlet), mod shadow, mod amp, mod m71A2, unique official mindArk PHG - v.Marco - ktory zostal stworzony specialnie na ta okazje, caly event odbyl sie na pvp1, celem bylo zabicie Marco ubranego w ten stuff :D
padl szybko rofl looser :)

-kiedys byly moby zwane biffoid'ami, ktore zostaly zmienione na obecne dzis maffoid'y, jeszcze byly snarless'y, ale nie pamietam szczerze mowiac o co z nim chodzilo

-seria Ravenger Mini-Sweeper wygladala jak srutowka zywcem wzieta z cs'a (lol najlepiej wie o tym XII)

-kiedys animacja strzelania byla wrecz smieszna :) postac strzelala statycznie trzymajac bron ciagle na wysokosci miednicy, teraz ladnie podnosi sie bron w gore i celuje :D

-wiele starych outpostow zostalo zlikwidowanych np. byl outpost zaraz przy polnocnej granicy pvp2 tak wiec droga na oil rig byla krotsza niz teraz z poludniowo-zachodniego outpostu

-wszystkie obecne ubrania typu urban nomand byly lootowalne z mobow :D - black boots lecialy z calamusoid'ow, centurion coat'y z snarksnota, a czarne okulary (ash) z foul'a tak na marginesie :)

-wielkosci mobow rowniez zostaly zmienione np. faucervix byl o polowe mniejszy od avatara jak nie mniejszy, allophyle nie zadawaly electric dmg, byly prawie jak avatar i oczywiscie sporooooo wolniejsze tak wolne ze prawie w miejscu staly :)

bym powrzucal zdjecia ale mi dysk siadl i nie wiem czy uda mi sie odzyskac dane....damnt!!!

Ostatnio edytowany przez Radas 14 Sie 2007, 17:07, edytowano w sumie 4 razy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 08:11 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
Atrybuty oraz umiejętności przyrastał o wiele szybciej i nie odczuwało się tego co dziś - czyli, że praktycznie wcale nie przyrastają. "Cwaniaczki autoklikowe" (czyt. dzisiejsi uberzy) nabili sobie atrybuty 150+, umiejętności 12k+ i teraz już się ich nie dogoni. Często zostawiali avatara na autokliku z mod fapem i kilka daikib young trzaskało ich całą noc - a skille szły szybko. Tak, wtedy moby nie traciły "zainteresowania".

Nie było dunga, owoców.

Duchy na rigu były wykorzystywane jako "zwiad" - ludzie grali na dwa kompy i filowali, czy nie ma mobów, lub kiedy beczka się pojawi - wtedy się logowali i rzucali na nią.

Słyszałem też plotki jakoby duchem można było podnosić beczki na rigu lub też na odległość - przez celownik.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 08:17 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
A trochę później ...
Sweat zciągało sie na ścianach na East od Zychion (na tak zwanych platformach)
z Faucervixów - głupie moby nie potrafiły wejść na prawie pionową ścianę
- schodziły z gór trzeba tylko było podprowadzić takiego żeby wpadł do wąwozu.
Zciągało sie też na pozostałościach wiaduktów w samym zychion ale ktoś musiał mobka
(najlepiej atroksa) podprowadzić.
I jeszcze na resztkach machin na North od Zychion na skraju lasu Cornundacaud-y
Żeby zbierać owoce nie trzeba było chodzić wystarczyło że się biegło z bronią
gotową do użycia i owocki ładnie wyskakiwały.
Sweat można było opchnąć po 1.4
Moby nie umiały omijać przeszkód - a jak za długo nie mogły dorwać avatara to zdychały
- więc można było się przed atroxami na rigu chować za wały
...
pewnie coś jeszcze by się znalazło

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 08:30 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Były inne książki i BP - pamiętam, że się wkurzyłem jak mi sprzedali moje do TT :( - wtedy zarzuciłem crafcenie.

Poniżej cytat co mi odpisali na skargi:
Kod:
28 Nov 2005    Entropia Support:
Hi,

In update 7.6 all your old pre-VU 7.6 Blueprint books have been automatically sold to the Trade Terminal. Your PED Card balance has been updated accordingly. Please visit a technician, which could be found in most cities, and buy new ones.

Regards

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 09:17 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Warlock napisał(a):
Słyszałem też plotki jakoby duchem można było podnosić beczki na rigu lub też na odległość - przez celownik.

to nie plotka to prawda :) bug z duchem byl wczesniej, a na odleglosc to mozna bylo wszystkie itemy podnoscic, przez dluzszy okres nawet istnial ten bug....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 10:46 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
Radas napisał(a):
bym powrzucal zdjecia ale mi dysk siadl i nie wiem czy uda mi sie odzyskac dane....damnt!!!

mam pare Twoich zdjec ;P razem bedzie ich z 300 (bronie,calypso, imprezy, miasta, moby, tapety, bez globali of course :P ) ale to pewnie i tak maly pikus z tym co miales na dysku ;)

Image

^^ "srutowka" :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 11:55 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Lol,ale glupi V1 ;p.. ciekawe jak sie go trzymalo..
[un]Lucky Fox napisał(a):
mam pare Twoich zdjec ;P razem bedzie ich z 300

Na co czekasz! Spakuj, wrzucaj na www.sendspace.com i dawaj linka :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 12:00 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
Elanor napisał(a):
Na co czekasz!

na zezwolenie na publikacje ;)

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 14 Sie 2007, 14:10 
co jak co ale stara animacja strzelania była zajebista...nie lubie tej która jest teraz...dawniej to postać biegła z np handgunem spuszczonym...tylko sie bron podnosiło do strzału (jedna ręką...filmik z Landgraba polecam ehh ile jeszcze moge o nim truć...stare pvp mmm)i to wyglądało pro...kto co lubi heh...
stare v1 bylo super...tak samo jak stary dźwiek
stare bronie był super...stare itemy (modele) byly super....
ale może to przez to ze nie lubie tych shaderów i innych efektów...tylko prostą grafikę jak w UT

nvm

Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 14:24 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Radas napisał(a):
-oil rig byl na poczatku na pvp1 gdzie ciagle cK przesiadywalo (pozniej przeniesiony na pvp2), jakos wtedy byl event - w roli glownej sam marco w swoim pierwotnym coat'cie (scarlet), mod shadow, mod amp, mod m71A2, unique official mindArk PHG - v.Marco - ktory zostal stworzony specialnie na ta okazje, caly event odbyl sie na pvp1, celem bylo zabicie Marco ubranego w ten stuff :D
padl szybko rofl looser :)

Eee.. no przepraszam Cie bardzo ale Event z Marco był duuuuzo pózniej, pod nazwą popularnego ManHunt. Hmm a nie slyszalem o tym ze oil rig był na pvp1 kiedys, to dosc ciekawa informacja.

Profil Offline
PostWysłany: 14 Sie 2007, 14:27 
pamięć nas wszystkich zawodzi niestety...ale posse co do ManHunta ma racje, ja sie tylko zastanawiam czy mi się daty z faktami nie mylą...bo juz niejednej osobie opowiadalem i nie chce by mi miala za złe jakieś niedociągnięcia itd

Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 16:25 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posse napisał(a):

Eee.. no przepraszam Cie bardzo ale Event z Marco był duuuuzo pózniej, pod nazwą popularnego ManHunt. Hmm a nie slyszalem o tym ze oil rig był na pvp1 kiedys, to dosc ciekawa informacja.

jakbym mial pamietac wszystkie daty to mialbym leb jak sklep :)

co do oil rigu na pvp1 to tak slyszalem z opowiadan shaolianowcow, tak wiec na 100% tej informacji potwierdzic nie moge, bo mnie tam nie bylo poprostu :D lol az takim dinozaurem nie jestem, btw spytajcie micke 330kg, powinien wiedziec ;)

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 14 Sie 2007, 16:47 
ooo micke 330kg (fajny gość (dawniej chyba najwiekszy ava ingame)...AvA...Reservoir Dogs...teraz nie wiem gdzie jest:( )kurde...ze tez levelem nie gram:(

Nie wie ktoś kiedy skonczył grać TitanMoose?
Albo stary soc: SoS...Soul of Shadow...mniam

Pamiętam jeszcze stary soc system...podział na hunters...miners...outlav...itd itd
Jak sobie poprzypominam to napisze.

Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 16:56 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
oil ringu nie bylo na pvp1 , cK pilnowalo dlatego pvp1 ze byl podniesiony pozim wielkosci zloz - ja kiedys sprobowalem na samym obrzezu ,na krawedzi zeby mnie nie zastrzelili i dostalem z mety 5 pedow czegos nie pamietam .
jest zdjecie albo bylo na stronie cK jak pokazuje oil ring po odkryciu - masa beczek wokol szybu naftowego i chyba 5 avatarow w shadow armorach z cK.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 17:30 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Society: PEDirectory
Nick w grze: Dobra Rada
Ach... stare dobre czasy :)

Kiedy to sweat fam sprowadzał się do opuszczonej "posiadłości" mutantów, gdzie blokowało się Daikby między polanami drewna. Gdzieś w okolicy PvP2 to było zdaje się.

Pamiętam, że dało się znaleźć rzeczy leżące bez sensu na ziemi - jakieś blueprinty pod ruinami pojazdów. Raz nawet znalazłem damskie majtki w krzakach :oops: W tej kategorii były jeszcze różne itemy w biodomie w Minopolis, ale nie dało się ich zaznaczyć i podnieść. Do dzisiaj nie wiem o co chodziło.

Czasy raju resellerów, kiedy to zarabiało się minimum 10% na każdym ore/enmatter :)

No i chyba przede wszystkim czasy, kiedy PEDy miały inną wartość rynkową. O ile pamiętam to HOFy powyżej 1k to było coś niesamowitego. Jednocześnie wychodzenie na zero nie było niczym niezwykłym czy zarezerwowanym wyłącznie dla farciarzy. Oczywiścei skille leciały bez porównania szybciej.

Większość mobów dało się prześcignąć. Chyba tylko Atroxy i Merpy były w stanie dogonić avatara. Reszcie spokojnie się umykało.

Dodatkowo jeszcze 100PED wydanych na mining wydawało mi się kwotą bardzo poważną. Kopało się pod wodą, bo tam żadne moby nie kąsały :)

Ehhh... stare dobre czasy... :)

Profil Offline
PostWysłany: 14 Sie 2007, 17:42 
byl revaiw nad pvp2 prawie przy samej granicy...usunęli go:(
pamietam jak niedaleko reva Til dostała pierwszego w grze Camosa z atraxa

Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 18:04 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Gram tylko 2 lata ale pamietam jeszcze sweatowanie blokowanych mobów w wąwozach koło Zychion albo na rozbitym statku koło Camp Phoenix. Pamietam axe1x0 z którego skończyłem discipla, brak betonu w PA, sweat po 4 PEC.
Pamietam większe looty ale mniejsze hofy. Ehh stare czasy ;)

Profil Offline
PostWysłany: 14 Sie 2007, 18:42 
przyklad kolejny jak dawniej bylo zajefajnie...
kumpel...zero skilla (autentycznie, prawie od zera bił)...biegał z as147+dante...(oczywiscie wplacał) ... bardzo dobrze wychodzil na huntach...lepiej niz ja teraz na jakimkolwiek limited...LOL

Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 20:18 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Może ktoś opowie coś więcej o landgrabie ? Ciekawy jestem :)

Profil Offline
PostWysłany: 14 Sie 2007, 20:23 
to ty o landgrabie nie wiesz nic? lol jak wy w to gracie jeszcze bez edukacji :evil:

Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 20:26 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
... więc mnie doedukuj "panie kolego" ;) Byłbym wdzięczny

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 20:30 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Landgrab to taki fajny okres, gdzie się dużo strzelają, lagi są takie, że gdyby pakiety internetowe były przesyłane pocztą to nie zauważyłbyś różnicy, a po LandGrabie MA wydaje oświadczenia, że to wszystko dlatego, że gracze za szybko klikają.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Sie 2007, 20:39 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
rozj.ebales mnie tym opisem :D

Profil Offline
PostWysłany: 14 Sie 2007, 20:48 
misko napisał(a):
Landgrab to taki fajny okres, gdzie się dużo strzelają, lagi są takie, że gdyby pakiety internetowe były przesyłane pocztą to nie zauważyłbyś różnicy, a po LandGrabie MA wydaje oświadczenia, że to wszystko dlatego, że gracze za szybko klikają.

LOOOOL ataku śmiechu dostałem.
Landgrab..walka o landy...zasady? przynajmniej 1 osoba z soca musi być do 50m od tyczki przez 12/24h? (nie pamiętam szczegółów)

masz:
http://www.sendspace.com/file/y0xcae
...zaraz mnie zabiją bo tyle razy o ten film już nudziłem a na nim mało widać (i tak go bardzo lubie:P )

na EP mozecie sobie przegladnąć albumy...:
http://entropia-pioneers.kicks-ass.org/ep/album.php

przyklad (tak dawniej wygladal starkhov):
http://entropia-pioneers.kicks-ass.org/ ... ic_id=1251

a tak mk2:
http://entropia-pioneers.kicks-ass.org/ ... ic_id=1301
(ze scopem, ampem i laserkiem)
cudna grafika 8) , nie to co teraz dziady

(obrazki z EP sprwadzać metodą kopiuj-wklej...)

Ostatnio edytowany przez Level, 15 Sie 2007, 12:39, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 15 Sie 2007, 12:38 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Dzięki Level, +rep dla ciebie ;)
A ten mk rzeczywiście ładniejszy :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Sie 2007, 13:05 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Solaris
Nick w grze: Jason "Jamal" Travellian
axe1x0..... przez dlugi czas moja ukochana bron.
No i kiedys sweatowanie na prawde bylo bardziej oplacalne... i moze to tylko wspomnienie starych dobrych czasow, ale wydaje mi sie ze jakos lepiej sie sweatowalo...

Bylismy piekni i mlodzi! he he he :lol:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Sie 2007, 21:59 
Inept
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Marcin Cosmo Cosmic
Ja zacząłem grać jak weszło sweat-owanie i do dziś nie zapomnę dnia kiedy tegretova TR6 kupiłem za tt+100 , a jednocześnie wszyscy Polscy gracze mi ten zakup odradzali ( za mało skilli ) , a sweat kosztował 4 pec :-) . Korzystając z okazji jeśli można to chciałbym się dowiedzieć ile to było lat temu ( notoryczne kasowanie szarych komórek ) . przepraszam za spójność mojej wypowiedzi .

Pozdrawiam Szuwar

Profil Offline
PostWysłany: 16 Sie 2007, 14:14 
coś koło połowy 2004 roku chyba sweat wprowadzili, z reszta...jak jesteś ciekaw to napisz do supporta że chcesz date powstania twojego avatara...i ci podadzą

Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2007, 11:52 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Level już wrzucał nieraz te screeny, ale w tym temacie się nie pojawiły jescze więc nie zaszkodzi ich zapodać:

http://web.archive.org/web/200103030108 ... shot.shtml

http://web.archive.org/web/200106080658 ... alook.html

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sie 2007, 18:08 
Poor
Dołączenie:
Marzec 2007
Zarabiscie to brzmi - kiedys ja tak bede wspominal pewnie tez. Poczatek jednak zawsze intrygowal mnie i zapytalem o to Bill a on umiescil to pytanie tu. Fajnie Topic wyszedl trzeba uznac.

Z calosci tego wszystko teraz mnie jeszcze tylko nurtuje jakiej Tajemnicy strzeże rada o ktorej tyle tu mowy ? lol

A tak na powaznie nie rozumiem dlaczego ktos mial by cos przeciwko ujawnieniu tego jak bylo kiedys , co to za problem ??

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2007, 09:04 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
cesarz bo za to bany byly i to na zawsze :( , a chce sie jeszcze pograc kilka chwilek entropianych w tej grze .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2007, 11:10 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Cesarz napisał(a):
Z calosci tego wszystko teraz mnie jeszcze tylko nurtuje jakiej Tajemnicy strzeże rada o ktorej tyle tu mowy ? lol

Też jestem ciekaw. I jaką "radę" ma na myśli Level bo coś mam wrażenie, że chlapnął
bez zastanowienia a tu z miejsca się jakieś teorie spiskowe potworzą :)

Cesarz napisał(a):
A tak na powaznie nie rozumiem dlaczego ktos mial by cos przeciwko ujawnieniu tego jak bylo kiedys , co to za problem ??

Również nie rozumiem - i chyba nikt nie ma nic przeciw ?
Temat zrobił się naprawdę ciekawy i sam postaram się wieczorem wrzucić parę
zabytkowych screenów. Jak ktoś ma jakieś ciekawe sprzed epoki sweatu i tym
podobnych herezji to zapraszam do wklejania. Miło powspominać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2007, 11:52 
Poor
Dołączenie:
Marzec 2007
JC Krakow napisał(a):
cesarz bo za to bany byly i to na zawsze :( , a chce sie jeszcze pograc kilka chwilek entropianych w tej grze .

JC

Tak ale przeciez MA nie czyta teraz naszego forum , po to zeby wstawiac bany ludziom za wykorzystywanie bugow z przed 3 lat he. A nawet gdyby to opis, buga ktory istnial nie jest przyznaniem sie do jego uzywania ;)

Jednak zostawiam ten wątek - zeby nie zasmiecac topicu i jego pierwotnego tematu.

Ja gram tu od 9 mc i w czasie tego czasu bylo klka nowych UV, ale specjalnie duzo nowego one nie wprowadzily. Dlatego to co starszyzna tu pokazuje jest bardzo ciekawe.

A landgrab ( o ktorym dowiedzialem sie z tego topicu) - MASAKRA - film 1 klasa.

Dowiedzialem sie takze czym sie podziele, że pozniej sojusze sie dogadywaly miedzy soba o landy i MA zaczelo wstawiac je na aukcje bo juz nie palilo sie tyle ammo.

Co do aukcji to na poczatku nie bylo oplaty za wystawienie -jak sie nie sprzedalo to sie nie placilo ;)

A przy okazji jakies nowe 3 landy nam sie ukazaly ciekwe co za masakra byla by jakby teraz zrobic taki landgrab :)
Mysle, ze to by byl poczatek I wojny swiatowej w EU hehehe

Czekam na inne ciekawe wydarzenia z EU
pozdro all

Profil Offline
PostWysłany: 21 Sie 2007, 14:19 
a niech robią landgrab...przy okazji powinni mi oddać pedy, nakupowało by się Vigilantów :twisted:

Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2007, 16:07 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: KiioobbaaXVIII Kozakiew
tak jak pisza poprzednicy stalo sie na rigu ja pamietam tylko 1 ubera Gen Valk ktory chronil riga zabijal wszystkie atroxy a stalo sie po 10-20 min az wypadnie beczka od 8-20pd chyba
byla jedna osoba ktora kupowala wszystkie mineraly w kazdej ilosci
wtedy biegalem goly i wesoly po rigu i cieszylem sie jak uzbieralem na spodnie za 5 pd to bylo cos na craft mechanics 5 pd
no ale posse albo Drago to juz w sumie troche tam smigali
Drago wkoncu mial juz weapon mastera u mnie w FL wpisane::)
to byly piekne czasy za 200 pd zakupione to mialem FF400+armor +kase na hunt pikne czasyyyy
ja wspominam je dobrze

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 21 Sie 2007, 16:10 
a DauLe KaKa Bassanaul i Richard Richee Wood? :) pamiętam w client loaderze swego czasu były screeny z gry...na jednym byłem ja, Gender i jeszcze kilka osób, może ma to ktoś (fota z rigu) :wink:

Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2007, 18:49 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Level napisał(a):
a DauLe KaKa Bassanaul
to zmienil juz dawno avatara i zasilil szeregi shaolin :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2007, 22:26 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Nick w grze: Northberg
Ja zacząłem grę o wiele za późno (7.I.2006) by pamiętać "najlepszy okres", ale mam wśród oldschoolowych screenów swojego faworyta :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2007, 22:54 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Nick w grze: Star Rider
Image
Zapraszam do tańca...

Image
Ale ja prowadzę...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2007, 22:59 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Ze starej szafy, może się ktoś rozpozna... dziadki ;)

Image

i jeszcze takie tam...
Image Image

ImageImage

Ostatnio edytowany przez Star Rider 23 Sie 2007, 12:54, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2007, 01:40 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
kilka starych screenów z gry:
Image Image
Image Image
Image Image

Ostatnio edytowany przez MarO, 22 Sie 2007, 08:19, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 22 Sie 2007, 14:16 
aleś dorwał screeny co wtedy poniektórzy mieli błąd z czcionką :wink:

Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2007, 14:42 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Tu jest duzo fajnych screenow
http://www.sendspace.com/file/11d0ji

;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Sie 2007, 02:29 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Elanor napisał(a):
Tu jest duzo fajnych screenow
http://www.sendspace.com/file/11d0ji

;)

lol skad tam sie wziely moje foty ? :D
kto to tam zamiescil ? ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Sie 2007, 10:22 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Ja :P
To od Levela te zdjecia dostalam kiedys.. dlatego jest tyle roznych :) Bardzo fajnie sie to oglada..

Profil Offline
PostWysłany: 23 Sie 2007, 13:58 
bo level wie co dobre...ale brak mu kilku starych fajnych fot:(

Nie podano
PostWysłany: 23 Sie 2007, 20:53 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
to moze i ja cos od siebie dorzuce...

byl kiedys fajny bug, ze jezeli roboty do ciebie strzelaly, a ty sie polozyles, to nic nie trafialy, skille nie rosly, ale jezeli polowalo sie w parze, to mialo sie najlepszego z mozliwych decoy'a :)
takim sposobem zlootowalem a106 z warriorka, sprzedany wowczas za tt+100 ped z ktorego bylem dumny ze ho ho... nawet zaczalem wtedy resellowac a106, uwierzcie mi, to byla jego normalna cena :)
bug ten sprawdzal sie swietnie przy inwazjach robotow, XII nawet puknal globala jak mu lezakowalem :) no wiecie, kiedys globale sie tak nie sypaly :)

byl tez bug coloringiem... ale srednio interesujacy wiec sie nie bede rozpisywal.

pamietam tez mojego pierwszego hofa (i jak sie okazalo jednego z ostatnich), stukalem sobie sondy i za kazda sonda trafialem zloze, ulozyla mi sie juz niezla linia (nie wyciagalem na biezaco), pelen radosci chwale sie na soc chacie, ze juz parenascie bomb z rzedu i mam za kazda zloze, na co Paktar skwitowal "zaraz bedziesz mial hofa", nie dalej jak 3 sondy pozniej 66 ped force nexus! pierwszy global, a zarazem hof (13 miejsce bodajze, w jeszce 15to miejscowym HoF).

z co 5-10 combibo wypadaly buty na obcasach, chodzily wtedy po tt+1-2 ped, tylko ze ciezko bylo sprzedac, bo bylo ich pelno, wiec wszyscy wywalali je do tt, zeby miec gotowke... co ja bym dal, zeby moc wyciagnac z tt itemki ktore tam wywalilem :)

nikt tez nie wspomnial, ze kiedys inaczej sie sweatowalo, nie wiem do konca jak jest teraz, ale kiedys za kazdym ssaniem wypadaly 1-3 butelki i po kazdym zassaniu trzeba bylo odsunac sie na pi razy drzwi 40m (ktoras tam kreska na radarze), zeby moc ssac z tego samego moba. sweat farma o ktorej ktos wspominal miescila sie miedzy oil rigiem, a nymphtown, byly poustawiane klody drewna miedzy ktore blokowalo sie moby, a obok wielka gora i na jej szczycie wielkie drzewo :)

kazdy byl bardziej przyjacielski, a gra polegala bardziej na zabawie, niz liczeniu gotowki.
kazdy mial inne teorie miningu, ja np rzucalem sondy w drzewach, na kepkach trawy, przy krzaczku, na zabitym mobie... byle nie na pustynii, w moim malym rozumku zrodzilo sie przeswiadczenie, ze zeby znalezc jakis mineral w ziemii, to ziemia nie moze byc jalowa :)
z koleji XII mial sposob 'na skoki' rzucal bombe/sonde i robil 20 (?) skokow na W/E/N/S :)
wszystko to i tak nie mialo wiekszego znaczenia, bo po sprzedazy mineralow u np takiego 'zeno' (jeden z kolesi ktory stal w nymph, zawsze w tym samym miejscu i kupowal KAZDY mineral, po niskim %, ale bral wszystko) bylo sie do przodu, chocby rzucalo sie sondy z zamknietymi oczyma.

z rzeczy ktore moga sie wydawac dziwne: kiedys cieszylem sie bardziej jak trafialem angelic niz dunkel, bo angelic byl duzo drozszy :)

byla tez straszna afera, gdy w hof ath w huncie byly hofy po 8k najwieksze, a niejaki daredevil puknal 25k z pajaka... wiec wszyscy zaczeli szukac daredevila po miastach... i zanim odnalezli 'tego' daredevila, to znalazlo sie 2 innych, biegajacych w pomaranczach i majacych skille yyyy... bardzo slabe, co wzbudzalo szal w grajacych juz sporo osobach. Na szczescie po jakims czasie okazalo sie, ze posiadacz hofa o 5cyfrowej kwocie pedow to jednak nie newbie :)

moliski mialy pelniejsze uzebienie, mozna bylo zlootowac 20 zebow, a nie 4 :P

jezeli mnie pamiec nie myli, to bylem tez posiadaczem pierwszego jestera zrobionego przez dragona :p kupilem go za peda od paktara :) a byl prawie full tt ;P

byly tez roboty, jamrider'y latajace w powietrzu... ehm... unoszace sie w powietrzu. nie atakowaly, ale tez nie otrzymywaly dmg

chodzi fama, ze kiedys ml-35 wypadaly uberom ze snabli z tt~1ped, byly to plotki na tyle silne, ze ja im wierze :P

no to tyle, mam nadzieje ze nie zanudzilem was na smierc

Profil Offline
PostWysłany: 23 Sie 2007, 21:25 
troszke za długo, ale prawie all true...i ze snabli nie ml35 a imp m2870 lecial (ponoć :wink: )

jamridery "utrzymywały" atak robotów na miasto...po zniknieciu jamriderów inwazja była skończona.
]
bug z coloringiem...oj to byl moment przełomowy, to na nim Sarah dorobiła się skilli...a ja sporej ilości discipli:P jednak nic nie zarobiłem, wręcz straciłem...

jeszcze jest wiele do powiedzenia...ale po co pisać, zaraz mnie ktoś od idiotów wyzwie

Nie podano
PostWysłany: 23 Sie 2007, 21:30 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Society: PEDirectory
Nick w grze: Dobra Rada
Paktar: przypomnialeś stare dobre czasy, fajne wspominki.

Nie wiem też czy jakoś dawno temu to było, ale pamiętam event z super Gibnibem :lol: Jak się uberzy wkurzali bo ów pticek rozkładał ich ze skutecznością 1 cios - 1 zabity :) Zdaje się, że jak już go utłukli, to obrączka ślubna wypadła :)

Ale niestety, grało się fajniej, bo i ekonomia była inna, wartość PEDa także. Wzdech...

EDIT: Pisz Level i się nie przejmuj.

Profil Offline
PostWysłany: 23 Sie 2007, 21:37 
niezbity dowód na to, że kiedyś był większy loot (bo nadal mi chyba mało kto wierzy, że średnia loota jest obniżana...)

był bug z whipami, nie trzeba było mieć żadnego skilla a i tak broń działała jakby była wymaxowana, na gwałt szukało się Dominax Original Cobra i Dominax Original Cobra Mentor Edition.
Ludzie z tymi whipami polowali na argonauty (lol 9.9 dmg/sec i argo bili...) i zarabiali...
Teraz możesz iść z adapted montym+amp...odpuścić sobie doliczanie do kosztów hunta kosztów zakupu broni...(tj nie licz decay x 250%) a i tak stracisz...

Ja się nie załapałem, spóźniłem się, "ktoś" mnie wyprzedził i kupił whipa :evil:

Nie podano
PostWysłany: 23 Sie 2007, 22:19 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
no i jeszcze ze skanowaniem robotów... jak się zginęło w odpowiednim miejscu to potem jak zeskanowałeś dowolnego robota to do ciebie nie strzelał... można było tłuc go do woli...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Sie 2007, 22:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Level napisał(a):
jeszcze jest wiele do powiedzenia...ale po co pisać, zaraz mnie ktoś od idiotów wyzwie

Idiota! :D

amjb napisał(a):
ale pamiętam event z super Gibnibem :lol:

to byl Chirpy Mutated ;p

Level napisał(a):
niezbity dowód na to, że kiedyś był większy loot (bo nadal mi chyba mało kto wierzy, że średnia loota jest obniżana...)

Ja tam nie wierze,tylko wiem.
Level napisał(a):
Ja się nie załapałem, spóźniłem się, "ktoś" mnie wyprzedził i kupił whipa :evil:

nie zaluj,bo i tak dosc szybko zlikwidowali przeciez ten ''feature''.Wlasnie,nie bug tylko feature :D Pamietam jeszcze posty Aster,jak pisal do suppa z pytaniem czy ww. cecha to bug..Odpowiedzieli,ze nie. I zmienili ;)

Profil Offline
PostWysłany: 26 Sie 2007, 11:17 
miałem czasu trochę to pogrzebałem...znalazłem instalkę Entropi z 2003 roku (luty chyba bo to w ŚGK było, wydanie specjalne 1/2003) VU 4.2

oto jak wyglądał wtedy manual:

http://www.sendspace.com/file/x86t2j

PostWysłany: 28 Sie 2007, 21:20 
Czy ma ktoś mojego starego screena z oil riga na którym widać jedną z legend Entropi, nick:
War Torment

??? bo pogubiłem te foty nie wiem gdzie są:(
jeszcze była jedna z T rexem jak bierze na siebie chyba 7 AOA

Nie podano
PostWysłany: 29 Sie 2007, 06:15 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
-Postac w czasie strzalu trzymala gana blp w jednej rece obróconego o 90 stopni!
Naprawde wyrabisty efekt.

Ogolnie lepsze czasy,lepsza gra...inna.

Pod kazdym wzgledem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sie 2007, 09:13 
Mediocre
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 93
Society: Wolny Człowiek
Nick w grze: Maddox Lantra
to czemu tak narzekacie że lepsza, że łatwiej...jak stare dewoty z Ciechocinka...za jakieś 3 może 5 lat jak EU dalej będzie istnieć ktoś znowu zrobi temat że ahhh w 2007 to była łatwa gra..ble...ble....ble. Gra się cały czas zmienia, ewoluuje. i to jest najciekawsze gdyby było tak samo jak w 2003 czy 2002 roku było by to naprawdę nudne i wtedy byście dopiero marudzili...a bo nic się nie zmienia...a bo nie dali nic innowacyjnego...A w EU jak w prawdziwym życiu, nie ma zasad na życie, dobrego sposobu żeby cały czas zarabiać, są tylko sugestie, które są lepsze lub gorsze i możecie je wykorzystać bądź nie. Na tym koniec wcześniej nie było lepiej porostu było i już, to już nie wróci a gra im bardziej zawiła tym według mnie ciekawsza.

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 29 Sie 2007, 14:34 
efekt strzelania z broni jak np na tym filmie z landgraba o czym mówi 311 (gun 90 stopni ect) to było cool, mnie ten nowy system nadal się nie podoba...szczerze to mam ochotę zabić osobę która wymyśliła nowy system trzymania broni itd...

co było jeszcze fajnego...pamiętam jak się kiedyś konta robiło. Całego systemu nie pamiętam już, ale były kolejki...coś na zasadzie kolejek do ściągania plików na różnych serwisach.
Po kliknięciu "apply for account" czy jak to się tam nazywało, pojawiało się okienko wielkości teog od ETA w której widniała nasza pozycja w kolejce do konta...gdy już nadszedł ten właściwy moment, system wyświetlał login i password :wink:
to było super

Nie podano
PostWysłany: 29 Sie 2007, 14:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
czasy pre gold to brak aukcji, brak oil rig, brak sweat, dung, owoców, runner dostawał kilka pec, cały handel odbywał się w Atlas, max 20-30 avatarów tam bywało

ale jednak dało się nie wpłacająć i nie mając szansy na kasę za nic zacząć handel :)

btw. coloring bug nie był średnio interesujący, był bardzo interesujący ;)

Profil Offline
PostWysłany: 29 Sie 2007, 15:14 
napisze kolejny raz, że Sarah bardzo skorzystał na tym bugu...na szczęście MA planuje rozwinięcie Coloring-systemu by był bardziej "friendly" itd

wtedy było inaczej...bez skilli sie brało guna i strzelało, teraz się tak nie da:( gracz kupi sobie wymaxowany limited i nawet na nim będzie miał zwroty 60-90% :( (nie licząc markupa...)

a tu taki screen ze starą aukcją:

Image
Image

Nie podano
PostWysłany: 29 Sie 2007, 16:25 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Society: brak
Nick w grze: Angel
Wygrzebałem gdzieś z szafy zeszyt gdzie zapisywałem ceny różnych itemów. Podam kilka co ciekawszych przykładów:

A-3 Justifer mk IV - +300 ped
A106 +70 ped
A203 +160 ped
good firestorm chip +230
EMT kit 2900 + 180
EWE EP 50 +250
FIRE FORGE 8000M +200
Gold 170%
Marber Foxtrot +100
Maddox IV +70
ME - 400%
OMEGATON M2875 +60
OF105 +50
Platinium 200%
Revenge Minisweaper V1 +500
Axe 3 +8
Salamander gloves +50
Starkov 129 +200
Thunderbirds parts ~ +50

Niestety nie pamiętam jakie to VU i kiedy to było.

Profil Offline
PostWysłany: 29 Sie 2007, 18:22 
scyłek 2005 roku, bo wtedy kumpel narzekał, ze dał za madoxa 4 tt+60ped:P
a V1 chodził po tt+500 (tradowałem tym...) DOA Loud była w takiej samej cenie (tez tym tradowałem) :evil:

Nie podano
PostWysłany: 29 Sie 2007, 22:46 
Mediocre
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 93
Society: Wolny Człowiek
Nick w grze: Maddox Lantra
Axe 3 +8....o łał jaka piękna cena jak bym tylko akie coś dorwał :-) ależ by to było fajne i w ogóle wszystko jakieś takie nierealne...ale cóż to jeszcze nie było moje czasy entropii

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Sie 2007, 00:02 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
kup 50 szt. A103, A104 i pogadamy za 2 lata :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sie 2007, 17:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Polecam ten temat na EF:
http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=66248
Masa ciekawych screenów.

Przy okazji - Posse - cos ty tu wyprawiał:
http://www.entropiaforum.com/gallery/sh ... hp?i=79639
:twisted:

Profil Offline
PostWysłany: 31 Sie 2007, 17:54 
ahh te stare okna lootu, nadal mnie to kręci

a dzis...widzi się 20k ped hofa i co? wieje nuudą tak beznadziejne to wygląda...

Nie podano
PostWysłany: 31 Sie 2007, 20:02 
Inept
Dołączenie:
Maj 2007
Nick w grze: Rain Van Cheetach
Najśmieszniejszy był chyba bug z rękawicą, książką do bp i ekawicami :D
Chciał bym zobaczyć mine ubera kiedy ja z kumplem (tylko w pomarańczowym ubraniu) tłukliśmy ambulimaxy providery a one nawet do nas nie dochodziły :D A staty takiej broni były naprawde imponujące 130dmg| 0 decay| 0 ammo| 70 strzałów na sec :D zasięg 140

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 31 Sie 2007, 21:16 
tja...bug (fist-plazma-trade) :P
ale imo lepszy był ammo bug, kurde człowiek głupi był w cafe chcieli mi ep40 sprzedać za 30zł żebym sobie trochę kasy na bugu zrobił:P a ja nie kupiłem :evil:

Nie podano
PostWysłany: 31 Sie 2007, 22:16 
Inept
Dołączenie:
Maj 2007
Kumpel na ammo bug dorobił się full angela adj fapa imp 2870 i jeszcze sporo innego wartosciowego stuffu poczym MA go zbanował :D ale po około5-6miesiącach podajże niejaki WERT dogadał się z ma i kupił ten stuff za tt ;D

Profil E-mail Offline
PostWysłany: 31 Sie 2007, 22:31 
już wiem o kogo ci chodzi i co do tej sytuacji, tak, all true...potem wert jak to ma swoim zwyczaju stracił wszystko polując

Nie podano
PostWysłany: 31 Sie 2007, 22:43 
Inept
Dołączenie:
Maj 2007
Znając go całkiem możliwe. Potem jego kumpel SQN wyczyścił mnie z full neme (m) adj V1 a147+dante i 3-4k ped. Ale cóż było mineło. Teraz mam większy problem. Entropia mi nie działa ;/ KUR**(czak)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Wrz 2007, 08:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ateush napisał(a):

Posse z Lunarem robili tam za bramkarzy, na szczęscie oprócz naked bug istaniał jeszcze bug z włażeniem w ściany, ludzie w środku widzieli tylko wystający kawałek (u mnie to był scanner :P) avatara, ale avatar w ścianie widział całe pomieszczenie :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Wrz 2007, 20:40 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
Ja pamiętam sweatowanie na Dripich. Brało się Dripi younga (chyba 1 dmg zadawał), a oprócz sweatu skile leciały normalnie.
Pamiętam także jak Pastor przeprowadził dwa śluby - potem oczywiście impreza była.
Ogólnie mówiąc, było przyjemniej.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Wrz 2007, 10:38 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
coover napisał(a):
ateush napisał(a):

Posse z Lunarem robili tam za bramkarzy, na szczęscie oprócz naked bug istaniał jeszcze bug z włażeniem w ściany, ludzie w środku widzieli tylko wystający kawałek (u mnie to był scanner :P) avatara, ale avatar w ścianie widział całe pomieszczenie :D

Hihi ;P Niestety w takim stroju jaki miałes (niebieski dres i adiki) nie wpuszczalismy (nie ma wjazdu dla dresiarzy ;))

Bawilem sie tam ;) I tak to jest jedno z "grzeczniejszych" zdjec. Ktos na EP wstawił wlasnie moje zdjecie jak mam majtki i bokserki jednoczesnie na sobie - kurde chcialbym je miec ale sie doszukac nie moge :(. Fajne to były czasy.. nie bylo dnia bez project entropii.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Paź 2007, 11:40 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
moje pre-gold gacie nazywasz dresem??? !

taaaa po kilka h dziennie, entropia, irc, forum, ehhhh to były czasy...

a życie uciekało lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Paź 2007, 20:34 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
... a zaczęło sie to dla mnie 05.02.04 (1 lutego zlozylem aplikacje) - mam nawet zapis loga z pierwszych słow wypowiedzianych po wyjściu na świat w PA. Nie bedę się tu rozpisywał ze wszystkim jednak - pozwoliłem sobie zamiescić screena z jednego z pierwszych spotkań klanowych w JC(marzec 2004) (obowiazkowe odbywały sie co neidziele a w tygodniu przychodzil kto chcial - i tak codziennie byli wszyscy).

marzec 2004 (klan powstal 18.02.04)
Image

Tutaj z koleji jedno ze spotkan -jesień 2004

Image

Profil Offline
PostWysłany: 11 Paź 2007, 20:48 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 21:12, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 11 Paź 2007, 21:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Haha, Beliar, slyszalam ze tam niezle rzeczy wyprawiales jako general :P wojsko indeed lol

..Ale fajnie popatrzec na stare, niemangowate screny.. Dzis jak weszlam do gry na 10 minut to doslownie odruchy wymiotne ;/

Nie wiem czy to tez RL dotyczy, ale mam teraz sentyment jak jasna ch.olera ;p
Image
Tak, Elka tez kiedys lazila po CP i sweatowala :D i podniecala sie bugami ;p
Image
szczegolnie TAKIMI bugami..
Image
skanowala uberow..
Image
Image
brala udzial w eventach i spotkaniach..
Image
zdobywala globy..
Image
i hofy :D

Nie wiem w sumie po co to umieszczam.. :roll:

Profil Offline
PostWysłany: 11 Paź 2007, 22:22 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:04, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 11 Paź 2007, 22:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
No, od razu w pierwszym snablu hof byl..

Tylko ze teraz, jak to ktos ujal, ''nie spelniam warunkow'', bo wymiekam przy 2 pec decay, chlip chlip..

Ach.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 05:20 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Way Of Life
Nick w grze: GreenDragoPL
jak to bylo na poczatku ?

Juz szybko opisuje,

Marco usiadł na klopie i wykminił jak zrobić kasiure, zadzwonił do stefana grafika cieżkiego, i zaczeli kręcić wałka niezmiernego. Jako ze kręcili znacnie, to powstalo cacko wielkie i kozackie, cacko zwane Projektem wałkiem było, ale żeby wałkiem nie zalatywało to entropią go nazwano. Wałeczek ten na początku, życie umilał, a gdy uzależnil to w Universe sie zamienił. Universe sie rozkręciło, uzależnionych po dziś dzień z kasy czyści... jaki morał napisać mogę, moje dzieci drogie, poprostu nie grajcie w entropie !!!! :D

The real history of PE/EU by GreenDrago, all rights reserved.

enjoy :D

PS: Jak wam sie podoba streszczenie, to w takiej formie moge napisac all hostorie :P na okolo 10stron A4:P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 06:01 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
Elanor napisał(a):
Haha, Beliar, slyszalam ze tam niezle rzeczy wyprawiales jako general :P wojsko indeed lol

Pamietaj, że większośc plotek jest taka sama jak ich twórcy - czyli bez sensu :)

A co do jak to mowisz "zabawy w wojsko" - staralismy sie spedzac czas nie jak jak teraz :
80% czasu - skilowanie
20% - wk.. denerwowanie sie z powodow strat z tego pierwszego

ale:
20% narady ekonomiczne (tworzenie wspolnej strategi handlowej itp)
30% proste gry i zabawy terenowe nie wymagajace inwestycji finansowej
10% wspolne sweatowania
20% handel
10% polowania/gornictwo/ craftowanie
10% zwykle "posuwanie pierdoł" na spotkaniach - czyli rozmowy o wszystkim i o niczym

Taki zlozony schemat gry, powiem szczeze nawet bardziej mnie bawił, niz nawalanie przez 6 godzin mieczami w jakies mobki - poprzednio ten czas mijal calkiem inaczej.

Ja osobiście zawsze traktowałem tę grę jako miejsce do zabawy i zawsze kombinowalem jak sie bawic aby sie bawic najlepiej. Nie wiem czy ten "rygor wojskowy" inni ocenia pozytywnie czy nie, ale dopoki kultywowana byla ta tradycja i tamten system pracy klanu, mielismy codziennie online zawsze min. 90% legionistow a nie zadko bylo 100%.

Niestety teraz juz niem am tyle czasu na te gre co kiedys....

..to były czasy...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Paź 2007, 06:54 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
hardkor straszny byl, ale mozna sie bylo duzo nauczyc :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Paź 2007, 19:57 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 95
Heh plotki plotki plotki !

Jestem z tego samego miasta co Beliar i to on pokazal mi swiat entropi.
Kiedys gralem jako avatar Gziku Gziko Gziku jakos tak :D
Teraz pisze od laski z konta ale to nie istotne ! :-)
Cala prawda jaka napisal Beliar to cala prawda.
Kazdy uczyl sie grac uczyl sie wszytskiego.
Pamietam jak handlowalismy jesterami d-1 zarabialismy po 0.10 ped za jednego ale to bylo piekne ^_^
Jakos nie pamietam zadnych nie milych sytuacji wiec plotki zawsze pozostana plotkami :-)
Szkoda ze nie masz czasu juz tak jak kiedys... :-(

Elo dla Red Legionu :-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Paź 2007, 21:00 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Shirin napisał(a):
Jestem z tego samego miasta co Beliar i to on pokazal mi swiat entropi.

Brzmi jak wyznanie z Bravo :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Paź 2007, 08:57 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
gziku? :D
ten afroamerykanin z fredzlami na glowie?! :D
pozdro :D

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości

Panel
Skocz do: