Odpowiedz
Autor Wiadomość
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2007, 15:42 
Nie każdy może wie o istnieniu FTP Entropii...znajduje się tam kilka ciekawych screenshotów i filmików, oto link:

ftp://ftp.entropiauniverse.com/

Miłego przeglądania.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2007, 16:43 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Level ;-) chyba Ci sie nudzi bo ten link był juz podawany w wielu tematach ...

Pozdrawiam

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2007, 19:05 
jeżeli był to przepraszam, ale lepiej jest informować społeczeństwo na bieżąco

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2007, 19:23 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Link był, ale chyba jeszcze nikt (przynajmniej ostatnio) nie mówił o skarabach które można tam znaleźć (poza instalatorem).

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2007, 19:34 
dziękuje panie moderatorze za wsparcie...co do tych skarbów...kilka screenshotów bardzo fajnych jest...jeden prezentuje brodę...inny "glovesy" jakiegoś armora (chyba Hermesa)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2007, 19:39 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2007
Link do ftp jest na stronie głównej. ;) Osobiście jednak polecam ściąganie via launcher. Słyszałem, że jest trochę kłopotów z klientami.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2007, 22:09 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Aeger napisał(a):
Link do ftp jest na stronie głównej. ;) Osobiście jednak polecam ściąganie via launcher. Słyszałem, że jest trochę kłopotów z klientami.

Nie chodzi o grÄ™ (exe), a o ciekawostki - jak ten facet z brodÄ… ftp://ftp.entropiauniverse.com/screensh ... tar_02.jpg

Albo fotka Marco w RL (duuuza 9MB)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sie 2007, 12:50 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Ponieważ ściągnąłem prawie całą zawartość FTP-a (oprócz instalatorów ofc) przygotowałem takie małe zestawienie ciekawostek: :)

Na jednym z filmików i prezentacji widzimy Entropię odpaloną w trybie debug!
Widać 3 rzeczy:
  • numer, który jest prawdopodobnie identyfikatorem moba (tuż za nazwÄ…),
  • komunikaty "[INTERNAL] Miss due to client miss."
  • oraz ilość otrzymywanego skilla (na koÅ„cu komunikatów ze skillami).

Image

W kilku PDF-ach dowiadujemy się, że po wprowadzonym 23 marca 2005 roku VU 7.2 kampania sprzedaży apartamentów nazywała się "Home for Everyone" i podczas niej sprzedała się w kilka godzin 1/3 wystawionych na aukcję mieszkań przynosząc dochód o wysokości ponad 135.000$.

Pierwsza informacja prasowa o Gold Cardach pochodzi z 26 kwietnia 2004r.

W zestawie znajdziemy całkiem spory, 35-stronicowy prospekt przedstawiający działalność MindArk.
Jest tam m.in. porównanie ekonomii innych gier z gatunku MMOG.

W katalogu ftp://ftp.entropiauniverse.com/screenshots/buildings/ mamy przekrój różnorodnych stylów architektonicznych występujących w Entropii.

Na przykładzie obrazka ftp://ftp.entropiauniverse.com/screensh ... ent_01.jpg widzimy, że w MA też są ludzie, którzy nie potrafią poprawnie zapisać screena (screen wystający ze spodu, ramka avatara i krawędź okna programu). :wink:
(tak, czepiam siÄ™ :P )

Tutaj mamy serię bardzo ciekawych artystycznie screenów z polowania:
Image Image
Image Image
Image

A tu mała ciekawostka przyrodnicza: Argonaut Leader Elite
Image

Z innej beczki - MA przygotowało dla nas także okładkę do... CD z soundtrackiem z gry!
Image Image

A teraz kolejne zdjęcie z serii "a w MA też nie potrafią" - czyli "jak wykopać duże złoże":
Image

Tutaj wycinek z prezentacji w PowerPoint'cie przedstawiajÄ…cy kilka postaci z MA (fragment filmu):
Image

Na eftepie znajdują się także 3 nieprezentowane wcześniej bannnery promujące Entropię, dość ciekawe:
http://img464.imageshack.us/my.php?imag ... &width=320
http://img464.imageshack.us/my.php?imag ... &width=800
http://img128.imageshack.us/my.php?imag ... &width=800

Na filmikach możemy również dojrzeć nieznaną miejscówkę:
Image

W katalogu flash_presentation znajduje się m.in nowa wersja filmu EBN z Sayah King - wymieniono większość fragmentów przedstawiających grę na aktualne.

Jeśli ktoś się zastanawia co to za wielka produkcja zajmująca aż 592MB to informuję, że nie warto tego ściągać, bo jest to trwający zaledwie 1:37 (minuta i 37 sekund!!) zlepek filmów z imprez na zamku i CatWalk sprzed 3-4 VU.

To na razie tyle, jak coś jeszcze znajdę wartego uwagi - dam znać. :)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 20 Sie 2007, 14:07 
ja nie mam czasu na przygotowanie takiego posta...ale dokładnie o te materiały mi chodziło, + rep za wysiłek i nic więcej :wink:

Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sie 2007, 14:30 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Tez +rep za przegladniecie. A co do tej niezanej miejscowki to ja bylem w podobnej lokacji, nie wiem czy to to samo, ale mostek, pochodnie i chatka były dosć podobne, tej 'lawy' pod spodem tylko nie kojarzę.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 20 Sie 2007, 14:47 
jakiej lawy? nie rozumiem

Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sie 2007, 23:25 
Poor
Dołączenie:
Marzec 2007
Odnosnie takich materiałow - zapewne wiele osób wie, że jakis czas temu ( 2mc max) na Canal + byl program o wirtualnych swiatach - opisywali tam 4 gry EU, SL, WOLFA i cos jeszcze - godzinna produkcja dokumentalna , wywiad z Neveride itp itd. Ciekawy dokumnt. Niestety nie mialem mozliwosci obejrzenia tego, wiec pytanie czy ktos to moze znalazl w necie albo nagral ?

Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2007, 18:04 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2007
http://www.youtube.com/watch?v=wORuFShWQNA Czy to ten program?

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości

Panel
Skocz do: