Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2007, 09:36 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 0
Hejka,

Jak myslicie, czego teraz uzywac ? Czy, ogolnie, nowe limited sa lepsze niz korsy ?
Potrzebne mi cos ciut lepszego niz Korss 400... - wiekszy damage konkretnie,
szybkosc podobna lub lepsza :)

Btw. widzilem Elka bidowala na Geotrika w aukcji :)

A moze jednak Karma lub EP41 ?

O.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2007, 11:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
haha :P Jestem sledzona :P
Bidnelam sobie zeby zobaczyc za ile zejdzie,ewentualnie kupic z ciekawosci ;)

Obecnie nie znam bardziej ekonomicznej broni od k400.. (szczegolnie ze stoi za 150% i ponizej).
Niestety, fakt,ze jest dosc slaby :( tylko na srednie mobki i nic wiecej.. (mowie tu o w miare sprawnym zabijaniu)

O Geotrekach w ogole nic nie wiem, tym bardziej ze sa nowe i % sa zawyzone. Geotreki to ja bym polecala na razie tylko na pk ;d

Co do nieL:
ep41 - dobry
karma killer - dobry (chyba,bo nie strzelalam)
Ja bym jeszcze dorzucila madox IV/ delta + beast 8) coolowy speed

Powyzszych mozesz sobie uzywac o ile masz dobry skill. Ile hg?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2007, 11:33 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Ostatnio analizowałem tego typu problem dla siebie. Mam 3.1k HG rozwijane normalnie. Zestaw jaki sobie upatrzyłem to GeoTrek H21 Scrof (L) + Shear XR 80 (L). Alternatywą dla mnie jest K400L + A103 (takie posiadam).

Różnica w ekono jest 4,5% na niekożyść Geo czyli na każde 100 ped kosztów masz 4.5ped straty na eko w porównaniu do K400L+A103.
GT H21 full tt oddać możesz 15492 strzały z XR80 daje ammo burn 13 czyli 201396 przepalonego ammo oraz 3.7 ampów do zużycia czyli: 250 ped na ampy 2014 ped na ammo i 340 ped na GT H21 razem to daje 2604 ped kosztów pobawienia się zabawką o 25% silniejszym dmg/sec niż K400L+A103 oraz stratę na eko 117 ped.
25% silniejsza siła ognia daje nam mniejszy decay zbroi i o ile przy allo to może nie mieć tak dużego wpływu o tyle wracając z polowania na silne argo (rundka za 150 ped kosztów) miałem całkowity decay ok 16 ped co przy GT H21 wynosiłoby pewnie w granicach 12 ped. Przy wydatku w/w 2604 ped na polowanie full tt GT H21 możemy zaoszczędzić ok 70 ped na armorze na silne moby i jakieś 20 ped na fapie (z fapowaniem to jest tak, że najlepiej zmieścić się w jednym cyklu fapowania killując moba tak aby potem się podfapować czymś ekonomicznym np. Sk20L zamiast walczyć o pasek fapem np Ek-2350 kilka razy) to podsumowując strata jest niewielka bo rzeczywista wychodzi ok 1% stosując GT H21L+XR80L zamiast K400L+A103.

pozdro

PS: Problem w tym, że nie ma na giełdzie GT H21L :( a jak już są to po >200% a obliczenia są wykonane dla 137%.

KUPIĘ GT H21 S (L) za 140% tak zupełnie przy okazji :))

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2007, 12:02 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 169
Society: ef.pl
Nick w grze: Wh1ST
Przy obecnych cenach H400 jest najlepszym rozwiązaniem.Nowe isisy i geotreki zapowiadają sie nadzwyczaj dobrze (szczególnie geotrek menes i isis 1450;)) ale przy obecnych cenach nadają sie tylko na PK...
Co do ep41 i karma killera to trzeba mieć naprawdę duże skille żeby ich efektywnie używać ( ja mam na razie 51 lvl w laser pistoleer i boję się strzelać tymi gunami żeby nie zbankrutować)....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2007, 22:55 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
Madox 4- to skill dla avatara ze srednia 6,5 K czyli po staremu to bylo "Outstanding" w pistolu .co do ampa sie nie wypowiadam bo to ponoc wyzej .

Okta dobrym rozwiazaniem dla Gt H21 jest X70 o wiele lepiej to sie oplaca , przy X80 bedziesz troche ponizej sredniej w dmg.masz za maly skill dla ampa - to jest wazne .

Wh1st posiada juz wounding dosc rozwiniety wiec uwazam ze karma z limited ampem dla Ciebie jest dobra lub oczywiscie co Ci moge poradzic 2875 .

Uwazam ze Ci co maja jeszcze nie rozwiniety pewne skille w combacie to nie powinni uzywac wyzej niz Korss 400 + amp .... i tutaj nie wiem co poradzic , amp 103 dobry ale jak juz sie czujesz ze to za malo to odrazu amp 104 .

uwazam ze efektywniejsze jest laczenie bronii podstawowej z bronia do dobijania -shortblade czy power fist .
Ja osobiscie uzywam rifla ale ampa mam limited - economia troche mnie przeraza ale brne do przodu.
Polecil bym wam jeszcze kupowac jak w najnizszych cenach Limited bronie o niskim dmg i laczenie ich ampami limited - jest to sposob , ale powyzej 5 K w pistolach czy w riflu skill idzie jak slimak.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2007, 08:11 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
A dlaczego wy doradzacie uzywanie limited ampow? Przeciez te gowna maja tragiczne eco. Jedyny sluszny wybor to unlimited ampy, 4.6 eco nic nie pobije, na korsa najlepiej pasuje a106:) ale drogi wiec moze byc inny, ale im wiekszy tym lepszy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2007, 10:44 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Cytuj:
Jedyny sluszny wybor to unlimited ampy, 4.6 eco nic nie pobije, na korsa najlepiej pasuje a106:)

Jasne Kędzi, ale kto wyłoży mniej więcej 3.5k na tego ampa? My mieliśmy szczęście i kupilismy je za cenę 10 razy mniejszą, ale te czasy już pewnie nie wrócą... 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2007, 13:00 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Kedzior , ja mam ampy 104 ,105 , 106

ale trzeba miec skilla do niego tzn avatar musi miec wyskilowane kilka rzeczy zeby ich uzywac . ja nie polecam ich dla hunterow ponizej 3 k w sredniej , ale mozna sie uprzec i to robic .

Nie polecam tez na sile limited ampow - ale zaczelem liczyc i wyszlo mi ze powyzej pewnej wartosci skilla oplaca sie ich uzywac - gdyz dmg sumaryczny z bronii limited oraz ampa limited jest wiekszy niz z konfiguracja limited bron + amp nie limited . caly czas mowie o skillach na ampy gdyz wiem ze sa tez potrzebne - przekonalem sie otymmaja 2 k w riflu i zakladajac ampa 105 czy 106 - bylo niezbyt dobrze pod wzgledem economi i dmg/sek .

Jc

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2007, 15:08 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Jak ma sie wymaksowana ( max mozliwy dmg i staty 10/10) bron limited, to im wiekszy amp tym lepsze eco (seria a1xx, eco 4.60-4.61, limited ampy to badziew ze wzgledu na eco 4.1x). Skille nie maja tu nic do rzeczy. Koniec kropka.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2007, 15:23 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Kedzi niby tak wynika, ale zwaz ze JC nigdy nie rzuca slow na wiatr :) Moze cos w tym jest.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2007, 17:17 
jc, nie zaczynaj znowu dyskusji o ampie bo ja wiem to co Ty ale nie przegadamy ich nigdy.

musisz mieć skill do ampa i tyle...

Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2007, 21:51 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
hm , Kedzior wymaxowane ?

Okta do roboty oblicz to wiem ze umiesz - dla mnie to zrob .

Kedzior mam prosbe popatrz po lewej stronie na dmg zadawany realnie jaki Ci wyskuje w okienku po lewej stronie - ja nie jestem dobry w rachunkach na papierze ja patrze na realny dmg zadawany w grze .

a powiem Ci to na przykladzie power fistach , ze to sie sprawdza to wiem bo stosuje wszystkie od TT do trojek limited i widze co moge . wiem ze sa lepsi w analizie odemnie ale ja widze dmg jaki zadaje .
Elenor sie kiedys spytalem czy widziala roznice w dmg zadawanym w amp limited + bron limited i broni limited bez ampa limited stwierdzila ze NIE ,a ja mimo ze nie mam takiego skila w hunganie jak Ona widzialem.
widze powtarzajec sie dmg-e niskie tzn takie jakie takie jak daje suma dmg bronii i ampa i to jest to . wymaksowanie broni to nie jest rowne wymaksowanie ampa .
INNY SKILL jest do ampa .
JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2007, 22:50 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Moim zdaniem nie ma jakis dodatkowych skilli do ampa :) , ale widze ze nie ma sie nie przekonamy wiec nie ma sensu dalej ciagnac o tym dyskusji :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2007, 00:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
JC Krakow napisał(a):
stwierdzila ze NIE ,a ja mimo ze nie mam takiego skila w hunganie jak Ona widzialem

Poprawka: stwierdzilam ze NIE WIEM :)
Zazwyczaj nie zwracam na to uwagi..

Kedzi, moze i nie ma co dyskutowac, ale pamietaj ze MA majsterkuje w roznych rzeczach, nawet nas o tym nie informujac. Jesli chcieliby w taki sposob po cichu wyrownac przepasc miedzy ampami (miedzy ich eco) i dac szanse tym ''nowym'' graczom to to calkiem mozliwe.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2007, 22:07 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ela dzieki za poprawienie mnie , tak bylo w Twoim pm .Ma w tym wzgledzie nic nie kombinuje.

Kedzior - TY te skille masz ktore sa odpowiedzialne za ampa, wiem ze jednym z nich jest marksmaschimp , do pozostalych mam domysly .Kedzior to nie ja wymyslam , bo kiedys jako zapalony hunter wlozylem na bron ampa 204 , i cos mi nie pasowalo dmg jakis maly a myslelm ze bede mial dmg jak z armaty. wiec jeszcze na starym forum entropii (peci.tk) zadalem pytanie w czym rzecz . odpowiedzial mi wtedy tylko jeden czlowiek (z takiego dziwnego soc nazwa byla jego cK :) ) i powiedzial ze skill mi tak brakuje duzo skilla do tego ampa , dalsze moje zagadywania jakie to skille pomonieto to milczeniem . i tyle mojej przygody z ampem 204 - to byl rok 2003\04.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2007, 08:58 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Ale uzywales tego ampa na broni non limited, miales kiepskie skille i kiepski dmg na tej broni. Ja mowie o broniach limited na ktorych masz max mozliwe parametry. Jak tylko osiagniesz recommended level + 5 (nie pamietam ktory to dokladnie lvl) na korsie (czyli go wymaksujesz) najlepiej zalozyc a106 bo da nam najlepsze eco. Innych broni dotyczy to samo (wymaksowanych limited ofc). Zreszta w czasach opalo kazdy bez wyjatku staral sie zakladac na opalarke jak najwiekszego ampa i nie slyszalem zeby ktos plakal ze ma niski dmg nawet nie majac skilli. Ja pamietam jak zaczynalem polowac, biegalem z opalo majac bardzo niski skill, od razu mialem a106 i nie przypominam sobie zeby bylo cos nie tak z moim dmg.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2007, 13:26 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Level napisał(a):

:lol: :lol: :lol:

a ty nie miałeś czasem ODEJŚĆ z forum ? bo widze że nadal piepszysz głupoty :lol:

co do meritum sprawy : musisz mieć skill do ampa i tyle... - jest to absolutna bzdura, skill jest wymagany TYLKO do używania danej broni, jej wymaksowania itp, poziomu HIT i CH, zasięgu, szybkości ...

amp jako ITEM NIE WYMAGA żadnych specjalnych skilli ani innych skilli na odpowiednim poziomie, jest to tylko DODATEK (taka jakby nakładka na broń) która podnosi jej skuteczność/ekonomie itp...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2007, 13:42 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
HduchC napisał(a):
Level napisał(a):

:lol: :lol: :lol:

a ty nie miałeś czasem ODEJŚĆ z forum ? bo widze że nadal piepszysz głupoty :lol:

co do meritum sprawy : musisz mieć skill do ampa i tyle... - jest to absolutna bzdura, skill jest wymagany TYLKO do używania danej broni, jej wymaksowania itp, poziomu HIT i CH, zasięgu, szybkości ...

amp jako ITEM NIE WYMAGA żadnych specjalnych skilli ani innych skilli na odpowiednim poziomie, jest to tylko DODATEK (taka jakby nakładka na broń) która podnosi jej skuteczność/ekonomie itp...

tak duchu bo pracujesz u MA i sam stworzyles ampy...
zrobilem test z a104 na oplu wymax. jednej postaci ktora dopiero co wymaxowala opla i druga ktora ma 3 k hg - dmg nie byl jednakowy - duzo wiecej strzalow "ponizej sredniej" mial avatar nowy, moze to i moje subiektywne odczucia ale cos w tym jest...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2007, 13:48 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
tak duchu bo pracujesz u MA i sam stworzyles ampy... :lol:

zrobilem test z a104 na oplu wymax.

- no super ubah... 104 do opalo, gratuluje pomysłowości

jednej postaci ktora dopiero co wymaxowala opla i druga ktora ma 3 k hg

- super ubah x 2 :lol: taaaa HG ma sie do opalo bardzo prawidłowo... no ale fakt, opalo mogło być wymaksowane

dmg nie byl jednakowy - duzo wiecej strzalow "ponizej sredniej" mial avatar nowy

- a inne skille itp ?! w EU prawie WSZYSTKO ma jakiś wpływ, mając 3k HG ma się inne skille wyżej więc i średnia może być inna...

reasumując : NIE RÓBCIE WODY Z MÓZGU NOWYM - skille nie mają ŻADNEGO wpływu na AMPY (dmg dodawany przez amp)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2007, 06:45 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
Skille do ampa?lol
Duchu pewnie zaraz ktoś napisze ze do armoura też są potrzebnei znowu się zacznie temat rzeka...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2007, 07:47 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Jestem nowy i używam opalo z a101. Bez a101 mam damage 3,4 - 6,7 a z a101 4,6 - 9,3 co oznacza że średnio wykorzystuję z ampa tylko 1,9 damage / strzał. Skille mają wpływ bo inaczej zadawałbym obrażenia o 3 punkty większe.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2007, 09:39 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Kedzior i Duch - wasze zdanie jest dla mnie wazne i jak najbardziej musze sie z nim liczyc , ale

- Kedzior to co powiedziales o bronii sie zgadza , ale nie dotyczy ampa, na ampie limited nie masz napisane rekomendacji levela - dlaczego nie ma wymaksowania ?. Nie plakali ludzie bo ja wiem ze parametry bronii byly za male zeby to zauwazyc- dmg opla jest mniejszy niz amp 106 .

- hduchc sam mnie poparles swoja wypowiedzia ze sa "inne skille ? w EU prawie WSZYSTKO ma jakis wplyw " . nie robie z mozgownicy jajecznice tylko zwracam na to uwage i obiecuje Ci ze sie nie bede juz tego czepial . podziwam Cie za determinacje z jaka doszedles do Twojego skilla w broniach bialych , i wiem ze tylko kilka osob zostalo na serverze z tak duzymi skillami w bronii bialej . I moje proste pytanie wiesz dlaczego nie ma jeszcze ampow do bronii bialych bo Ty i kilku jeszcze graczy mielibyscie wyzsza economie hunta niz pozostli gracze , nawet Ci co maja imp bronie i duze skille - nie przesadzam . poprostu bylbys z ampem do twojego valora THE BEST :) ,az Ci zazdrosze jak to wejdzie . mam nawet takiego gracza na screenie ze strach pomyslec co On by zrobil z takim skillem .
Nie gon levela, on nie odszedl, ludzie sa do PE przywiazani ( popatrz na siebie jak siedzisz duzo w tej grze )- ja sie duzo od niego dowiedzialem ,jak gral na serverze Recody i dzieki temu cos niecos mi zaswitalo i dalo do myslenia , bo te jego testy sie przydaly.

- Courtney do armora nie wiem ,mam jeden od poczatku gry ,stary i troche zniszczony.
temat jak temat nie musze sie juz odzywac w tej sprawie ,ale daje cos do przemyslenia . aha skill do armora tez jest potrzebny --zalezy od ilosci pedow na Karcie :)).

- dawid19791 - dziekuje i to bylo to co wyjasnilo meritum sprawy , im wyzsza bron i amp tym widac wiecej takie rozdzwieku w dmg .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2007, 10:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
A ja uwazam ze JC jest bardzo madry, (niewazne czy ma racje czy jej nie ma), ale to juz moje subiektywne zdanie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2007, 11:03 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
@ DUCH - z a104 testy robilem jeszcze przed VU w ktorym je "zepsuli" bo teraz na to nie mam czasu i checi, zreszta mam urlop od PE; a tak 3 k w hg co sie rowna z normalnym skillowaniem (czyt. bez czipowania) jakies 3,5 k w lwt wiec tylko o to mi chodzilo - myslalem, ze sie domyslisz... no ale coz...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2007, 13:16 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Ej no Panie i Panowie Ogilvy wyraźnie napisał:
Ogilvy napisał(a):
...Potrzebne mi cos ciut lepszego niz Korss 400... - wiekszy damage konkretnie,
szybkosc podobna lub lepsza :)...

Ja używam K400L+A103 bo takiego mam i nie stać mnie na zakup A106 a na ekonomice tracę raptem ok. 3peda na huncie za 150 ped(1.3 z racji ampa i ok 2 ped z racji wolniejszego zakillowania moba) ale ja nie huncę codziennie po kilka godzin i nie przepalam 1k ped dziennie w związku z tym ta strata eko jest do przełknięcia dla mnie zważywszy na ceny A106.
GT H21 L + XR80L powoduje względem K400L+A103 wzrost dmg/sec tym samym szybciej zakillowany mob -> szansa na to, że HP moba nie podbije, armor nie dostanie dodatkowego zadrapania a w fapie będzie więcej bandaży na potem (mam ochotę zmierzyć się z Aurli) :D :D :D :D.
Wniosek nasuwa mi się taki, że jeśli brakuje nam dmg na moba to należy zabierać drugiego huntera ze sobą jako support :D

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2007, 15:22 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2006
najlepszy amp to 103 ale wiekszosc i tak wierzy w podawane eco

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Cze 2007, 23:36 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Yo,

Za wasza rada kupilem k400. Najbardziej mi pasuje GeoTrek H23 jakis_name :) -
wolniejszy od Korssa (52 vs 57) ale lepszy damage. Troche wysoki % przy zakupie wiec wolalem cos tanszego - nie za duzo poluje wiec jest ok...

Dzienx all.

O.

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości

Panel
Skocz do: