Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2007, 15:40 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 0
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Dzisiaj (13.06.2007), o godzinie 20:45 telewizja Planete emitować będzie jakiś program o grach online. W zwiastunie widziałem przebitki z CND, czyli będzie też pewnie o Entropii. Chyba nawet na chwilę przerwę granie z tej okazji :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2007, 15:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Oooo niech to ktos nagra,bo nie mam Planete ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2007, 16:29 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2006
Nick w grze: Michal Skaremon Phoenix
dzięki za informacje..... chętnie obejrzę

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2007, 17:36 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
O tu jest coś więcej, nawet o ND napisali czyli na bank będzie coś o EU

http://www.planete.pl/?prog&17869

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2007, 17:42 
lol ten świat jest nie normalny...przeczytalem ten link i takie coś tam jest:
"W Korei komputerowi gracze sÄ… symbolami seksu XXI wieku."

L O L zamiast arabami to sie nimi winni zająć...

obejrze to chociaż czuję, że poza nazwami to reszta będzie się mijała z prawdą

Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2007, 03:20 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Szkoda, że tych programów nie robią gracze. Bo reporterzy jak zwykle nie do końca rozumieją, o co chodzi :) Ale fajnie zobaczyć CND w telewizji.
Natomiast ciekawe było pokazanie, że w Stanach na przykład w gry online grają ludzie w wieku raczej niezbyt młodzieńczym. U nas to rzecz rzadka, tam grają ludzie o pokolenie przynajmniej strasi niż u nas. Kiedyś mi się zdarzyło spotkać online angielskiego profesora w wieku tak około 50 lat :)
Fajne było tez porównanie America's Army i Under Siege. Ogromna przepaść, jeśli idzie na przykład o grafikę...
Poza tym reportaż ma już trochę. Kręcony chyba tuż po kupieniu przez Neverdie stacji orbitalnej, a już trochę czasu od tego minęło...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2007, 17:07 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
LOL. wiek młodzieńczy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2007, 03:27 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
No Bonki, ja wiem, że i u nas są wyjątki, ale zazwyczaj na grające w gry komputerowe osoby w wieku powyżej nastu czy dwudziestu kilku lat patrzy się w Polsce jak na jakichś wariatów, w najlepszym wypadku nieszkodliwych i zdziecinniałych po prostu, w najgorszym wypadku zaś jak na satanistów, antychrystów, seryjnych morderców i bogowie wiedzą, kogo jeszcze. A na zachodzie już dotarło do społeczeństwa, że gry to nie tylko zabawa, ale też prężnie rozwijająca się gałąź kultury, ba, dobry biznes.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Cze 2007, 11:26 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
No i jak program, co ciekawego pokazali?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2007, 05:36 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Zaczęli od ogólnych informacji, tego, że gry zmieniają świat, jakie pieniądze są zangażowane w produkcję i tak dalej. Mówili o meczach Starcraft'a w Korei Południowej i że cieszy się to tam większą popularnością niż sport, a gracze są bożyszczami tłumów i "symbolami seksu XXI w" :D. Potem przeszli do wykorzystania gier przez wojsko do reklamowania zaciągu (Americas Army, Under Siege) i szkolenia. Kontynuowali juz z grami sieciowymi, pokazywali graczy w Rumunii zajmujących się "powerlevelingiem" czyli dopakowywaniem postaci za pieniądze. Przeszli do gier takich jak WoW, SL czy Entropia (zrobili wywiad z Neverdie) by zakończyć na grach erotycznych. Program w sumie fajny, tylko niezupełnie aktualny.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2007, 09:24 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Nuadu napisał(a):
Mówili o meczach Starcraft'a w Korei Południowej i że cieszy się to tam większą popularnością niż sport, a gracze są bożyszczami tłumów i "symbolami seksu XXI w" :D.

Image

:wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2007, 12:28 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Lol, faktycznie fajny obrazek :) Ale czy to symbole seksu, to niech sie kobiety wypowiedzą, bo ci goście to nie mój obszar zainteresowań, hehe

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2007, 12:53 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 130
Society: Tap sikret
Nick w grze: xxx
nakręcil ktoś ten program? nie mam Planety...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Cze 2007, 16:14 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Niestety, ja nie miałem czym. Ale w Planete często powtarzają. Trzebaby zajrzeć wcześniej do programu, może powtórzą i komuś uda się jeszcze nagrać.

Odnosnie pieniędzy w tej branży, to mówili, że profesjonalny gracz zarabia tam kupę kasy. Na przykład za wygrany mecz starcraft pięcioosobowa drużyna dostaje 250 k PED :D (takie zboczenie, wszystko cholera na pedy przeliczam). Sponsorują ich na przykład firmy telekomunikacyjne. Tylko życia to chłopaki nie mają... Zgrupowania jak normalni sportowcy, kilkanaście godzin dziennie treningu. Niby trening to tylko granie, ale to też potrafi być męczące, szczególnie jak siedzi się przed kompem po 12 godzin dziennie...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2007, 02:19 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Society: Freelancer
Nick w grze: Ajskjup
Na poczatku to lecialo na Discovery dopiero potem na Planet. ogladalem gadali tez o Second Life i jakos mi to nie podchodzi. :P

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości

Panel
Skocz do: