Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 07:49 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Gram dopiero od dwóch tygodni i od czasu jak spróbowaÅ‚em sprzedać zebrany sweat (14k za 0,7, później 0,69 a jeszcze później za 0,68... bez rezultatu) pojawiÅ‚o siÄ™ kilka osób, które na publicznym czacie wyzywajÄ… mnie od bandytów, oszustów i resellerów. Niektórzy nawet życzÄ… mi Å›mierci :) podczas gdy ja tylko próbujÄ™ zarobić parÄ™ groszy na sondy do poszukiwaÅ„ złóż enmatter. Dzisiaj po moim ogÅ‚oszeniu „Selling Sweat 14k (0,68)” podszedÅ‚ do mnie jakiÅ› koleÅ› i wÅ‚Ä…czyÅ‚ trade. Bezczelnie wrzuciÅ‚ tam jakÄ…Å› zbrojÄ™ a gdy stwierdziÅ‚em że chcÄ™ pedy to zaczÄ…Å‚ publicznie krzyczeć że jestem oszustem !! Czy w tej grze to siÄ™ czÄ™sto zdarza czy może ja mam jakiegoÅ› pecha i przyciÄ…gam do siebie takich zj***w ?? Gdzie najlepiej sprzedawać sweat ? Ja próbowaÅ‚em postać parÄ™ godzin w Port Atlantis i kolejne kilka godzin w Twen Peaks.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 08:02 
Weak
Dołączenie:
Kwiecień 2007
HP: 0
Nick w grze: Seya
Witaj

Masz problem, który istnieje od kilku lat. Ja w tym świecie siedzę od jakichś czterech. Kiedyś sweatowało się koło nymphtown ale ze sprzedażą było dokładnie to samo. Wiadomo, że każdy chce zarobić na tym, że marnuje masę swojego czasu. Jednak w obecnych czasach resell stał się bardzo popularny. Prawie każdy to robi, co sprawia, że osoby które chcą sprzedać po cenach, które można uzyskać są za resellerów określane.
Najlepsza metoda to zlanie na takie osoby. Większość z nich to totalne nuubki, które nie mają dużo więcej niż Ty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 08:19 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hmm...walnij takiemu dupkowi na ogolnym, ze zrobiles screnna /screnny z trade window i co mowileÅ› i i co on mowil i wyslesz do supportu bo " zebranina, obrazanie i inne chamskie zachowanie grozi banem konta..." ( dozwolone sa tylko emote z gry)tak stoi w euala ( dziala sprawdzone), taki dupek najpierw zrobi "lol" a za chwile sie wyloguje..chyba na swojÄ… "main char"
Generalna zasada w PE jak ktos jest cham nie staraj sie tlumaczyc, dyskutowac tylko ignoruj. Jeszcze nieraz spotkasz na swojej drodze w PE ludzi z full kultura ale tez i z chamstwem do kwadratu , co ja pisze do potegi n-tej ...he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 08:22 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Dzięki za odpowiedź. Postaram się ich ignorować. Sam proceder resellingu nie wydaje się zły pod warunkiem że nie handluje się sweatem ponieważ tym towarem handlują przeważnie nowi gracze i powoduje to ciągłe obniżanie jego ceny.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 09:12 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Ciągłe obniżanianie ceny sweatu nie jest spowodowane resselerstwem, a tym, że nie ma problemu z jego zdobyciem ;p (a sweaterów tak jakby nadal przybywało ;0)
Ja miałem szczęście zaczynać stosunkowo niedługo po zdjęciu sweat capa, gdy cena sweatu oscylowała w granicach 1.2-1.4. Chociaż z tą wiedzą co teraz mam, wolałbym jednak na początek wpłacić te 100 ped, zamiast pie*rzyć się ze zbieraniem (i handlem) potu/m. Co zresztą i tobie radzę, bo przy obecnej cenie (0.6-0.7) to czysta strata czasu. A 25zł to dla osoby pracującej nie jest majątek - tym bardziej, że jeśli już grasz 2 tygodnie, to jest spora szansa, że te pedy nie rozejdą się niewiadomo na co. Btw, tak jest chyba od zawsze - starsi gracze mówią młodszym: "wpłać na początek i olej sweat", a młodsi zamiast olać sweat olewają radę starszych graczy (nie licząc paru wyjątków potwierdzających regułę) :P Ot, prawa natury ;]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 09:21 
Weak
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Skanerin przyczyna niewpłacania jest prosta. Wiele osób nie chce kupowac ped, gdyż uważa tę grę za czysta formę zabawy, a nie za formę zarobku. Przechodzą przez szereg przeszkód, uczą się na własnych błędach, mimo że możnabyło ich uniknąć. Osobiście najbardziej cenię ludzi, którzy potrafili wzbić się na wyżyny bez wpłaty.
Osoba, która zaczęła ten temat wspomniała o tym, że uzbierała już 14k sweatu. Nic dziwnego, że chce go sprzedać za w miarę rosdądną cenę. Przy kursie 0,7 wyszłoby 98 ped.
Właśnie dokonał czegoś, od czego większość z graczy ucieka i kieruje się łatwizną. Nie wpłacił, a mimo to wartość jego towaru już jest warta tyle ile pierwsza wpłata większości graczy.
Gratz ogromne za poświęcienie i cierpliwość.
Jeśli chcesz możemy się gdzieś spotkać i mogę wziąć od Ciebie ten sweat. Mi to i tak nie sprawi różnicy, czy kupię ME za 210-220% na aukcji czy sam sobie je zrobie za mniej więcej tyle samo.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 09:32 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
seya napisał(a):
Wiele osób nie chce kupowac ped, gdyż uważa tę grę za czysta formę zabawy, a nie za formę zarobku.

eee....wpłacenie 100 ped na początek = forma zarobku? :shock: Albo jestem niewypsany, albo coś pokręciłeś ;p

seya napisał(a):
Osoba, która zaczęła ten temat wspomniała o tym, że uzbierała już 14k sweatu (...)98 Ped(...)

Czyli spędziła 2 tygodnie sweatując aby mieć na koncie sumę, którą w PL zarabia się w czasie (tu wpisać adekwatnie do swoich zarobków). A na zachodzie jest to kwota którą się zarabia w godzinę ;f. Nie piszę oczywiście o stałym depozytowaniu. Ale osobiście, przy tych cenach sweatu radzę jednak to 100 ped na początek wpłacić (tym bardziej jak ktoś jest dorosły i ma pracę - co innego nastolatek dla którego 25 zł to np miesięczne/tygodniowe kieszonkowe). Już nie mówiąc o tym, że chodzą "słuchy", iż wpłacający oficjalnie avatar dostaje łatkę system-friendly, co może pomóc w dalszej grze.

Konkluzja = jeśli bawi cię sweat i nie liczysz się z czasem - sweatuj. Jeśli już liznąłeś trochę gry, wiesz, że cię bawi - wpłać te 100 ped na początek i miej z tego jakiś fun. Bo sorry, ale z doświadczenia wiem, że sweatowanie przez 2 tygodnie i ciułanie każdego peda ma tyle wspólnego z funem co onanizm z sexem ;0

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 09:40 
Weak
Dołączenie:
Kwiecień 2007
ojj masz rację, że jeśli idzie o 100 ped to nie jest to forma zarobku, rozkręciłem się, bo wiele większych deali obecnie jest tylko po to robionych. Próbowałem dać Ci do zrozumienia jednak, że nie wszyscy są tacy jak "wszyscy". Co oznacza zmarnowane 2 tygodnie. Przecież on nic nie zmarnował. Dostał coś zupełnie za darmo, poznał kilka nowych osób, poznał jak ciężko jest sprzdać cokolwiek tutaj, dostał troszkę skilla itd itd. Z pewnością można lepiej spędzić ten czas ale po co. Po co wpłacać jeśli takiego przymusu nie ma, a idąc dalej można osiągnąć i bez tego wiele.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 09:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Wlaasnie chcialam wtracic swoje 3 grosze.. ze sweatowanie uczy cierpliwosci :)
Jednak mimo tych wszystkich cudownych ''zalet'' i tak polecam wplacenie ;) (czytacie wypowiedz 3-miesiecznej sweaterki :P)

Skanerin napisał(a):
ciułanie każdego peda ma tyle wspólnego z funem co onanizm z sexem ;0

zes pojechal ;d

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 10:06 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Dzięki wszyskim za rady :) Seya podaj tylko czas i miejsce to ja przyniosę ten sweat :) a co do samego sweatowania to mi przedewszystkim chodzi o darmowe skille. Na początku daikiba young zabijał mnie w kilkanaście sekund a teraz mogę wytrzymać jego ataki o wiele dłużej i to za darmo! Myślę że to może mi zaoszczędzić całą masę pedów w późniejszej grze dlatego pewnie jeszcze ze 20k sweat zbiorę...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 10:13 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Skan, a niech nowi sobie sweatują, przecież to nic złego. Wielu już na poziomie sweatowania odpada z gry( i dobrze, nie wpadają w ten nałóg co my ;), to jest swoista selekcja naturalna ;) Tylko prawdziwi nałogowcy zostają :P
BTW. Kiedy włączą z powrotem Eu :D ????? :twisted:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 10:15 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Dawid19791 napisał(a):
Dzięki wszyskim za rady :) Seya podaj tylko czas i miejsce to ja przyniosę ten sweat :) a co do samego sweatowania to mi przedewszystkim chodzi o darmowe skille. Na początku daikiba young zabijał mnie w kilkanaście sekund a teraz mogę wytrzymać jego ataki o wiele dłużej i to za darmo! Myślę że to może mi zaoszczędzić całą masę pedów w późniejszej grze dlatego pewnie jeszcze ze 20k sweat zbiorę...

Całą mase pedów zaoszczedzisz mając 10k w evade, a to uwierz mi na słowo nie jes prosta sprawa :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 10:41 
Weak
Dołączenie:
Kwiecień 2007
chętnie poszukałbym waszych wypowiedzi z czasów w ktorych zaczynaliscie. Pytania co to sweat, gdzie sie go zbiera i co dalej jak mam juz swoje uber 10 ped na karcie.
Skanerin - Ty to już problemy z założeniem konta miałeś z tego co widzę ;P.

Koleś gra 2 tygodnie i próbuje uzyskać jakichś informacji - to chyba oczywiste i wymaga zrozumienia, a nie pouczania.

PS. jak włączą grę to dam znać na pm, gdzie i o której będzie można mnie zastać (to tak w kwestii sweatu).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 10:56 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Muszę przyznać że trochę pedów już kupiłem ale to nie zmienia mojego podejścia do sweatowania. Gdybym za te pedy odrazu kupił sprzęt do polowań to przy zerowym evade pewnie już wydałbym ze 100 ped lub więcej na naprawe pancerza.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 11:39 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Ja na Orcy robiłem tak że sweatowałem 500 butelek sprzedawałem po 0,6 kupowałem 6 sond zbierałem EnMatter, sprzedawałem, kupowałem sondy i tak aż mi sie kasa nie skończyła Później znów sweatowalem 500 butli..... itd.
Po 2 tyg miałem 67 surva, co prawda nie grałem codzień ale i tak to malutko.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 11:53 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Garwen dokładnie taki mam plan. Miesiąc lub dwa mogę się tak pomęczyć. Później kupię jakieś skille i zacznę zabawę na poważnie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2007, 20:32 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
Dawid19791 napisał(a):
Dzięki za odpowiedź. Postaram się ich ignorować. Sam proceder resellingu nie wydaje się zły pod warunkiem że nie handluje się sweatem ponieważ tym towarem handlują przeważnie nowi gracze i powoduje to ciągłe obniżanie jego ceny.

najpierw piszesz ze idioci bo cie wyzywaja a teraz piszesz ze to nic zlego......
prawda jest taka ze reseller bedzie w stanie cie wyzywac o kazdy towar, bo tu w koncu chodzi o JEGO pieniadze ktore on chce na tobie zarobic, tak wiec wracajac do tematu sweatu najlepiej miec znajomosci, pamietam ze kiedys w society jak jeszcze bylem nowy mialem uklad z kolega co skupywal ode mnie sweat po 1.4 przy cenie rynkowej 1.0, bylo to bardzo duzo dla mnie... wiec radze ci znalezc sobie odbiorce na sweat, bo na pewno takowy sie znajdzie, jest duzo takich osob.
Poza tym warto ejst sewatowac bo potem przynajmniej bedziesz szanowal pedy ktore zamierzasz wplacic bo bedziesz wiedzial ile cie to moze kosztowac czasu odsweatowujac ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Cze 2007, 04:50 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Miałem na myśli, że reselling jest o tyle dobry o ile pozwala zaoszczędzić mnóstwo czasu tym graczom, którzy grę traktują bardziej jako zabawę niż zarobek. Ludzie, którzy mnie wyzywali to zwykłe chamy i półgłówki. Gram krótko, ale z tego co widzę to żaden szanujący się reseller tak nie postępuje, bo poprostu musiałby bardzo szybko zwinąć interes.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Cze 2007, 07:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
to wszystko wina chciwych drillerów, podnoszą ceny nexa więc sweat musi tanieć żeby me nie podrożało :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Cze 2007, 13:32 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Dawid19791 napisał(a):
Miałem na myśli, że reselling jest o tyle dobry o ile pozwala zaoszczędzić mnóstwo czasu tym graczom, którzy grę traktują bardziej jako zabawę niż zarobek. Ludzie, którzy mnie wyzywali to zwykłe chamy i półgłówki. Gram krótko, ale z tego co widzę to żaden szanujący się reseller tak nie postępuje, bo poprostu musiałby bardzo szybko zwinąć interes.

Dokładnie . :wink:
A wracając do tematu sweatu to zaczoles grac w czasach gdy moim zdaniem sweatowanie mija się z celem ze względu na cene czy tez poswiecony czas ( kiedys sweatowalo sie na platformach - i tyle ile teraz wysweatujesz w tydzien mozna bylo zrobic w jeden dzien - a i cena byla znacznie wieksza).
Moim zdaniem nie marnuj czasu tylko kup sobie 100 PED'ów i zacznij drobny handel , pozwoli Ci to codziennie na drilling :-)

Pozdrawiam Loss_AdKos :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Cze 2007, 07:18 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Pewnie masz rację Loss_AdKos, ale tak długo jak będę disciplem nie będę mógł wszczepiać sobie implantów więc jest to jedyna metoda na zdobycie jakichś skilli.

Jeśli chodzi o sweat to jednak cuda się zdarzają. Wczoraj spotkałem kolesia, który skupował go po 0,8 !!! Kolejka się do niego ustawiła taka jak do mięsnego za komuny :)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości

Panel
Skocz do: