Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2007, 00:41 
Poor
Dołączenie:
Marzec 2007
HP: 0
Nawiazując do tematu , widze ze kazdy kombinuje jak moze. Robicie statystyki globalow , hofow itp itd. Kazdy chce dociec na czym i jak zarobic bo o to w tym wszystkim chodzi ( no poza zabawa) ale nikt nie napisał jednego waznego pytania - wiec ja pytam w prost
czy kto kolwiek z was dostal cos od MA zanim tego nie stracil ?? Mam tu na mysli czy ktos dostal np globa , hofa co kolwiek zanim nie wydal tych piedzniedzy w grze i nie mysle tu nawet o depozytach. Jak ktos zaczol od sweatowania i handlu. Zarobil powiedzmy iles tam ped i potem zaczol je wydawac - niby nic nie wplacil ale wydal juz cos co zarobil - tylko czy dostal np globala 50 ped za nim je wydal ? Ja osobiscie zanim dostalem pierwszego globa wydalem z 2 razy wiecej jak nie 3. Potem globy padaly czesto nawet kilka razy w ciagu polowania ale to ze je dostawalem nie znaczylo ze bylem na +, a nawet jak bylem to ten + zamienial sie w - w ciagu nastepnych minut huntu. Nie raz jestem nawet po huncie na plus ale tak samo jestem po huntach na minus - wiec czy jakby wziasc srednia powiedzmy z 3 mc gry ( bo czasami jestem 3 dni pod rzad na + a potem 3 na minus ) to jaka srednia wyjdzie ? Zapraszam sie do podzielenia swoimi uwagami.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2007, 00:58 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Society: DASK
Nick w grze: Grand Master Pelzak PRO
Witam. Rzadko się wypowiadam ale sie wypowiem tym razem. Ja osobiście jestem na + w tej grze i znam tez inne osoby, które też za na + :-). W odpowiedzi na pytanie: Tak, jest to możliwe.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2007, 01:02 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Way Of Life
Nick w grze: GreenDragoPL
mozliwe :), a ze wiekszosc graczy to ...... sa na minus poprostu =)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2007, 01:02 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Cesarz napisał(a):
czy kto kolwiek z was dostal cos od MA zanim tego nie stracil ??

Na przykład ja. No i w sumie każdy gracz nie handlujący i nie wpłacający - przypuszczam, że wbrew wszelkim narzekaniom na forum to dość liczna grupka.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2007, 07:17 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
mysle ze koledze chodzilo raczej o cos w stylu zaczynasz gre idziesz na polowanie za 100ped i dostajesz np 400ped hofa....

ja mialem cos w tym stylu ale na troche wieksza skale czyli po wydaniu ok 10kped na kopanie (bedac juz z tego na plusie) dostalem 20kped ubera

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2007, 07:38 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Ja np. gdybym nie handlował to już dawno poszedłbym z torbami. Co zarobie na handlu to przewale na huncie/miningu/krafcie. I tak w kołko, więc ja nie moge powiedzieć że jestem na plus :). Co prawda kilka dni temu dostałem HoFa z kraftu, ale potem w ciagu tych kilku dni mialem takie wyniki na krafcie: -90, -65, - 51. -145, -125, więc siłą rzeczy znowu dołożyłem do tego interesu. Swoją drogą, czy może ktoś zauważył taką prawidłowość? Chodzi mi o to ze mój minus powiększa się wraz ze zwiększającym się czasem dostępu( teraz średnio 300-400ms)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2007, 08:40 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
dreamer napisał(a):
mysle ze koledze chodzilo raczej o cos w stylu zaczynasz gre idziesz na polowanie za 100ped i dostajesz np 400ped hofa....

ja mialem cos w tym stylu ale na troche wieksza skale czyli po wydaniu ok 10kped na kopanie (bedac juz z tego na plusie) dostalem 20kped ubera

No o tym właśnie mówiłem, co prawda w mniejszej skali, czyli idziesz na hunt za 100 dostajesz 101, na ale tu nie o skalę chodziło tylko o sam fakt.
No ale niech kolega się wypowie w takim razie o co mu chodzi dokładnie, bo faktycznie nie jest to do końca jasne.
Wątpliwości:
Czy jeśli na huncie za 100 ped zarobiłem tylko esi za 50ped(wartość rynkowa dajmy na to 500ped), to to jest strata czy zysk wg twojej definicji?
Czy jeśli miałem 10 huntów za 100 ped i wychodziłem na zero i potem dostaję HoFa 1000 ped, to czy to zgadza się z definicją "dostal cos od MA zanim tego nie stracil"? wszak już stracił 10 * 100 = 1000, inna sprawa że odzyskał je dwukrotnie.

Takim przykładem pasującym, nieważne który wariant wybierzesz, jest jeden noob, który na drugi dzień grania z paroma pedami zarobionymi ze sweatowania (a może miał wpłatę 20USD, nie pamiętam) poszedł kopać i wykopał 27K ped lystu.

PS. Jeśli uważasz, że wysokość pojedynczego zysku z huntu zależy od tego ile już wydałeś, to zawsze możesz handlować z tt - tzn kupujesz ammo za wszystko co masz i je od razu sprzedajesz w tt. I tak w kółko - obrót możesz mieć dowolnie duży :), wszak tego MA nie opodatkowała - w sumie kiedyś to nawet testowałem :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2007, 08:48 
Poor
Dołączenie:
Marzec 2007
dreamer napisał(a):

Dokladnie o to mi chodzilo. Czyli jednak prezenty sie dostaje.

Kolega misko tez ma w tym troche racji ale jak idzie na polowanie i wydaje 100 ped a potem dostaje 101 - to najpierw je jednak wydal - i nawet tego peda co mial wiecej pewnie wydal juz sweartujac w outposcie np na fapowanie sie. Dokladnie to mialem na mysli , czy ktos dostal cos zanim tego nie stracil w tej grze i mialem na mysli ogol rzeczy na ktorych tracil a nie tylko ten hunt po ktorym jest sie albo nie na +.

Widze jednak ze duzo osob cos dostalo od MA i tylko o to mi chodzilo. Ja po swoich doswiadczeniach widzialem, ze im wiecej wydalem tym wiecej dostawalem ale raczej bylo to pokrycie strat - tak samo jak ten aht 229k ped w crafcie w ktorym koles po wszystkim powiedzial " ze wcale nie jest pewny czy po tym jest na plus ". Dzieki za zainteresowanie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2007, 11:33 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
No cóż... od razu przypomina mi się skala jaką aster podał w innym poście:
aster napisał(a):
Łacznie koszty wyniosły 156 tys ped a wpływy 186 tys ped...

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2007, 11:56 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Moim zdaniem jest to całkowicie losowe.
Pozatym warto wspomniec ze nie ma osoby która zbankrutowała , a nic nie wpłaciła.
Często zapominacie że niektóre skille są sporo warte ... czy tez sprzet ktory posiadacie .
Tak więc każdy kto nie wplacil , zyskal. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2007, 15:14 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
sry bo nie w temacie bo nei czytam ale powiem tyle , ze osobiscie dopoki bylo opalo to ciagle wychodzilem na plus i sie na tym dorobilem bo nabilem 4.2 k rifla opalem i sie bardzo ciesze z tego a teraz to jak nei sprzedam skilli to nie mam kasy :D, po prostu system lootow jest troche pogiety teraz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2007, 15:54 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ja fapa dostałem, 5k tt :P
a wydałem jekieś 150 pln :)

prezent za free jak nic ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2007, 17:09 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Cesarz napisał(a):
czy kto kolwiek z was dostal cos od MA zanim tego nie stracil ??

Ja osobiście najpierw musiałem wpłacić co nieco - nim zacząłem
grać mądrze - jednak w sumie jestem na duuży plus.

Poza tym jest teoria "noob luck" - czyli wyższej szansy na bonusy w postaci
globali/hofów dla nowych graczy - aby ich "wciągnąć w system".
Coś w tym pewnie jest - znany jest przypadek jak kompletny nowicjusz
trafił złoże za coś ponad 20k PED i nawet nie wiedział jak to wydobyć.
Więc na pewno jest szansa aby dostać więcej niż się włoży.
Ale oczywiście nie każdy - inaczej MA dokładało by do interesu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Maj 2007, 11:51 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Noob luck istnieje, ale równiez pojawia sie cos takiego po dlugiej przerwie - wtedy MA zacheca Cie do grania, az wpadniesz w sidla hazardu i bedziesz grac dalej i dalej i dalej i nie zauwazysz ze juz wszystko przetraciles :)

Poza tym kiedys wygadala mi sie osoba z supportu (bo jak sądze taka informacja nie jest zbyt 'oficjalna') i powiedziala mi ile to ja wlasnie stracilem pedow z ostanich paru dni i ile zyskalem (czyli moj bilans). A to oznacza ze spokojnie sa w stanie kontrolować kazdego z nas i suwaczkiem okreslac wielkosc lootu :) (dlatego tak blisko mi do teori spiskowych Mutaka :))

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Maj 2007, 12:57 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Posse napisał(a):
Poza tym kiedys wygadala mi sie osoba z supportu (bo jak sądze taka informacja nie jest zbyt 'oficjalna') i powiedziala mi ile to ja wlasnie stracilem pedow z ostanich paru dni i ile zyskalem (czyli moj bilans). A to oznacza ze spokojnie sa w stanie kontrolować kazdego z nas i suwaczkiem okreslac wielkosc lootu :) (dlatego tak blisko mi do teori spiskowych Mutaka :))

Kiedyś na studiach miałem taki przedmiot jak modelowanie analogowych układów elektronicznych i implementowanie tak zamodelowanych układów do programu, który obliczenia wykonywał jako cyfrowe. Dokładność odwzorowania modelu wpływała na wynik albo na liczbę "nietrafień" np. w funkcję minimalizacji itd itd... Co istotne z tego to to, że praktycznie wszystkie zachowania w przyrodzie można zamodelować i zaimplementować do obliczeń. Najważniejsze to wykonać odpowiednie modele (jak najbardziej zbliżone do rzeczywistości) oraz oprogramowanie wykożystujące te modele ale w taki sposób, że obliczenia są niezależne od modeli co w konsekwencji daje możliwości "udoskonalania" takich modeli i wykonywania nowych dodatkowych. Czyli w kolejnym skrócie to żaden problem dla muzgów psychologiczno-matematyczno-informatycznych zrobić implementację programową zachowań ludzkich, pod które podpada znaczna większość co z kolei daje nadzieję, że można "wykryć" jak być tym innym. Modele zostaną dodane i udoskonalone i już się nie zakwalifikujemy do tych innych tylko do tych "większościowych" chyba, że uda nam się przystosować i tak zmienić swoje sposoby, że znowu wykroczą one poza "normę".
Z moichh przemyśleń i obserwacji wynika, że MA ma taki system zaimplementowany a przysłowiowy "suwaczek" jest uruchamiany ale nie przez człowieka tylko przez właśnie ten system. Jednakże każda nowa implementacja wymaga przeprowadzenia badań różnego typu dlatego często nie zdajemy sobie sprawy jak ważnych informacji dostarczamy MA poprzez swoje zachowanie np. po tym jak padnie jakieś ATH, albo ktoś z socku trafi hofika, albo jak się zachowamy jak trafimy globa na pierwszym mobie itd itd... Wiedza ta służy potem do modyfikacji modeli i zrobienia nowej implementacji. (Już sobie wyobrażam jak wiele informacji dostarczył MA hofik 219k z craftu czy noob hofik 20k). Uważam też, że MA prowadzi badania nad zachowaniem określonych grup ludzi grających w EU jak i nad zachowaniami jednego wybranego modelu stąd niektóre grupy lub określone jednostki (avatary) są brane "pod lupę" przez człowieka a nad pozostałymi "pracuje" system w swoim normalnym trybie.

pozdro

PS. Pewnie niedługo usłyszymy, że ktoś z ekipy MA zrobił doktorat z zachowań społeczności i jednostek w EU... :D :D :D :D Dla mnie jako dla osoby taka wiedza sama w sobie jest nieoceniona mimo to, że grając czuję się czasami jak sterowana kukiełka... :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Maj 2007, 13:10 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Heh, ja jestem na plus w tej grze i to spory. Btw czemu taka dziwna nazwa tematu?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Maj 2007, 20:39 
Beginner
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 214
Hmm całkiem fajna rozmowa ;)
A że mam dziś dobry humor to i ja się wypowiem...
Ja tam nie liczę jak mi idzie w grze :D Chociaż sądzę że jestem na jakimś małym +
Ale radze wam traktować grę jako zabawę a nie możliwość zarabiania pieniędzy bo w inny sposób ta gra szybko traci swoją atrakcyjność... (tak jak wszystko co jest robione pod przymusem)

Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Maj 2007, 13:11 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
nie wiem nigdy nie mialem duzego ATH ,szczescia mam w tej grze co kot na sr..... .sle sie trzymam ostatniej deski czyli tego co umiem zaobserwowac.

p.s.
okta
prosze o model dla mnie zebym wiedzial kiedy "walnac" ta gre o blat albo sciane.
a powaznie dajmi o tym poczytac ,bo narazie nie mama jak grac - emigracja bez mozliwosci grania normalnie tzn nie mam odpowiedniego kompa

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Maj 2007, 17:20 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
Kolo napisał(a):
Hmm całkiem fajna rozmowa ;)

Ale radze wam traktować grę jako zabawę a nie możliwość zarabiania pieniędzy bo w inny sposób ta gra szybko traci swoją atrakcyjność... (tak jak wszystko co jest robione pod przymusem)

Ja akurat tą grę tak traktuje, ale chcę zdobyć PEDy, lecz na sprzęt w grze, a nie wpłacać co tydzień, nie mam zamiaru zarobić na tym dużo pieniędzy(no chyba, że wypadnie mi hof 30k PEDów, to wtedy wypłacę xPP)

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 107 gości

Panel
Skocz do: