Odpowiedz
Autor Wiadomość
PostWysÅ‚any: 13 Mar 2007, 17:29 
13 marca 2007
Zapowiedź kolejnego VU tj 8.11, MA podaje 2 z wielu zmian jakie będą miały miejsce, czyli: Historia rynkowej wartości przedmiotów oraz pewne zmiany dotyczące praw autorskich dzieł tworzonych przez graczy, text:

Cytuj:
Market Value History

Version Update 8.11 will make the Market Value History of items available to all in the Entropia Universe. When opening an Item Info panel, a new Market Value History icon, in the lower right corner, will allow any participant to see the value history of an item based on data taken directly from the official Entropia Universe Auction. A new icon has also been added to the Action Library.

This free service will allow participants to examine both detailed and average trends at daily, weekly, monthly, yearly and even decade intervals.
Image
Participant Content (PC)

To help Entropia's emerging artists we've included a new property for PC capable items: the name of the avatar that last modified the content will be visible in the Item Info panel. This will help in verifying the authenticity of art works exchanging hands within the Entropia Universe.

Naturally, these are just two of many features from the upcoming VU 8.11.

Mnie to troche poruszyło:yearly and even decade intervals.
HA! ^$#^ w *(%# tym, którzy gadają o nagłym końcu EU 8)[/quote]

Ostatnio edytowany przez Level, 13 Mar 2007, 23:27, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Mar 2007, 17:49 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: -1
Society: King$ajz
Nick w grze: kubex
czyli co, teraz takie strony jak peauctions, mytwopecs upadnÄ…?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Mar 2007, 17:49 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
No cóż, dla mnie ekstra, ale... to żadna niespodzianka i zaskoczenie. Można tylko powiedzieć: "wreszcie!"

A przy okazji, taka ciekawostka - pojawiło się jedno nowe tło na stronie EU:
Image
Zwróćcie uwagę na skałoludka. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Mar 2007, 20:48 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Fajnie ale... 8.11 ??
Teraz mamy 8.9. Czyli powinno być następne VU nr 9.0 chyba ?
Ewentualnie 8.9.1.
Dziwna ta numeracja...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Mar 2007, 21:23 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Co do tego tła:

Ehh wejdzie jakis nowy na strone, spojrzy i akurat to jego klimaty.

Wejdzie do gry i zobaczy zupełnie co innego. Znajdzie tą 1 miejscówkę z podobnymi skałami i tyle. ehh

btw. nie wiecie kiedy ruszą karty? Miały w marcu ale coś MA milczy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2007, 01:53 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Jezeli w marcu to na pewno nie na poczatku ;)

Skałoludek.. ok.. i co z nim? :P

VU 8.11, coz, zwykle w tych zapowiedziach wrzucaja najciekawsze nowinki, wiec dodanie takiej glupotki do gry, przydatnej ale przeciez zwykli gracze juz dawno cos takiego zrobili, teraz bedzie to tez dostepne dla ludzi mniej kumatych wiec ok ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2007, 03:32 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Posse napisał(a):
Jezeli w marcu to na pewno nie na poczatku ;)

Uważaj bo jeszcze się okaże, że na początku :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2007, 14:45 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Co do numerków VU - to już Marco wyjaśnił, że po prostu zebrali 2 VU w jedno i wyjdzie
pod takim numerkiem i tyle. Ciekawe tylko kiedy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2007, 15:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posse napisał(a):
Skałoludek.. ok.. i co z nim? :P

Jak to co? Udaje, że go nie ma. :P
Posse napisał(a):
dodanie takiej glupotki do gry, przydatnej ale przeciez zwykli gracze juz dawno cos takiego zrobili, teraz bedzie to tez dostepne dla ludzi mniej kumatych wiec ok ;)

Te dane (w grze) będą prawdopodobnie zawierały coś bardzo istotnego - ceny z Buyoutów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2007, 15:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Twój Post napisany przez Ciebie na: "PE-Poland. Portal polskiej społeczności Entropia Universe.", został usunięty przez Administratora lub Moderatora.
Powód: Post nie na temat
Link do tematu: http://www.entropiauniver....php?t=3254Twój post:

Temat: "Version Update 8.11 Preview"

tylko coś mi nie pasuje z tymi obrazkami, bo kiedy wgrywam obrazek do systemu płacę kaucję zwrotną po usunięciu obrazka z systemu, sprzedam 10 bohomazów mojego autorstwa, a później usunę je z systemu to poznikają wszystkim? heh

to chyba stało się przez pomyłkę :P

oczywiście z góry zakładam brak niewiedzy :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2007, 15:32 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
CvX! napisał(a):
Te dane (w grze) będą prawdopodobnie zawierały coś bardzo istotnego - ceny z Buyoutów.

Nie prawdopodobnie ale na pewno:
Frank|MindArk napisał(a):
Just to let you know, all sales are taken into account, including buyouts

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2007, 15:35 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
coover napisał(a):
Twój Post napisany przez Ciebie na: "PE-Poland. Portal polskiej społeczności Entropia Universe.", został usunięty przez Administratora lub Moderatora.

tylko coś mi nie pasuje z tymi obrazkami, bo kiedy wgrywam obrazek do systemu płacę kaucję zwrotną po usunięciu obrazka z systemu, sprzedam 10 bohomazów mojego autorstwa, a później usunę je z systemu to poznikają wszystkim? heh

Stało się celowo i zaraz zarobisz warna.
Jaki zwiÄ…zek to ma z zapowiedziÄ… VU ?
W zapowidzi nt PC jest jedynie, że nazwa ostatniego autora zawartości będzie widoczna w Item Info.
Co to ma do znikania bohomazów ?

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2007, 15:36 
to rozwiązanie być może otworzy drogę do handlu szerszej grupie osób, bo dla niektórych ustanowienie sensownego b/o jest rzeczą trudną, nie każdy ma do tego predyspozycje...na moje oko to zmieni trochę rynek, boje się o siebie, jak to będzie

Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2007, 16:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ateush napisał(a):
coover napisał(a):

Stało się celowo i zaraz zarobisz warna.
Jaki zwiÄ…zek to ma z zapowiedziÄ… VU ?
W zapowidzi nt PC jest jedynie, że nazwa ostatniego autora zawartości będzie widoczna w Item Info.
Co to ma do znikania bohomazów ?

opcja dodania nazwy autora zawartości pojawi się w jakimś celu, pokrętną drogą dedukcji zakładam, że m.in. w celu umożliwienia artystom sprzedania swoich bohomazów, oczywiście wiesz jak działa PC (dlatego założyłem brak niewiedzy :P), więc wiesz, że swój obrazek wgrywam raz i mogę go użyć w np. 10 screens, które sobie po next vu podpiszę i sprzedam, a dalej to już jak napisałem wcześniej :P

sam se daj warna :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2007, 16:44 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
coover napisał(a):
(...)
opcja dodania nazwy autora zawartości pojawi się w jakimś celu (...) m.in. w celu umożliwienia artystom sprzedania swoich bohomazów

Ale to chyba możemy sprawdzić już teraz - sprzedaj mi swój bohomaz (może być bez podpisu),
następnie usuń obrazek z systemu i sprawdzimy czy zniknie. Nie sądzę aby VU coś zmieniło.

Nadal się upieram, że to nie ma nic wspólnego z zapowiedzią VU :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2007, 17:31 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
To pewnie było tak a pro pos PC. ;)

A co do tych informacji o cenach rynkowych to fajna sprawa będzie - jak zlootujesz item to od razu w loot window można sprawdzić prawdziwą cenę przedmiotu. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2007, 08:14 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
takiego rozwiązania z cenami itemów trzeba nam było od DAWNA !! w końcu się doczekaliśmy

w dość mocnym stopniu rozwali to klike resellerska i spekulantów i manipulantów - ich czasy odchodzą do lamusa powoli ale odchodzą, teraz żaden nie świadomy gracz nie da się sfrajerować i orżnąć na szmal bo będzie miał wszystko czarne na białym, jeszcze wspomnę o tym że nastanie tez koniec manipulacji ludzi stojących za peauction i my2pec...

co do VU 8.11 :
będzie to zapewne jakieś bardzo DUŻE VU - połączenie dwóch VU jak sami ludzie z MA wspomnieli, zatem coś pewnie dużego, czeka nas sporo dodatków i zmian, nie ma co jeszcze nad tym myśleć bo te ujawnione informacje to tylko czubek góry lodowej, poczekajmy...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2007, 08:31 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
HduchC napisał(a):
takiego rozwiązania z cenami itemów trzeba nam było od DAWNA !! w końcu się doczekaliśmy

w dość mocnym stopniu rozwali to klike resellerska i spekulantów i manipulantów - ich czasy odchodzą do lamusa powoli ale odchodzą, teraz żaden nie świadomy gracz nie da się sfrajerować i orżnąć na szmal bo będzie miał wszystko czarne na białym, jeszcze wspomnę o tym że nastanie tez koniec manipulacji ludzi stojących za peauction i my2pec...

co do VU 8.11 :
będzie to zapewne jakieś bardzo DUŻE VU - połączenie dwóch VU jak sami ludzie z MA wspomnieli, zatem coś pewnie dużego, czeka nas sporo dodatków i zmian, nie ma co jeszcze nad tym myśleć bo te ujawnione informacje to tylko czubek góry lodowej, poczekajmy...

Niepoprawny optymista :)
Dalej można manipulować cenami, przecież system nie oceni czy dana aukcja to manipulacja czy nie. A nieświadomi gracze dają się sfrajerować zawsze - taka ich natura, jak się nie da to już świadomy :)
Jakby to było duże VU to by VU9 strzelili :) ale inna sprawa, że drobne zmiany mogą mieć ogromny wpływ na gre(patrz zmiana loot distribution).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2007, 11:36 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
A wiadomo juz mniej wiecej (jakieś przecieki) kiedy ten VU bedzie chciałbym przed UV wyemigrować na CND i tam zacząć gere po wołonczeniu serwów :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Mar 2007, 15:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ateush napisał(a):
coover napisał(a):
(...)
opcja dodania nazwy autora zawartości pojawi się w jakimś celu (...) m.in. w celu umożliwienia artystom sprzedania swoich bohomazów

Ale to chyba możemy sprawdzić już teraz - sprzedaj mi swój bohomaz (może być bez podpisu),
następnie usuń obrazek z systemu i sprawdzimy czy zniknie. Nie sądzę aby VU coś zmieniło.

Nadal się upieram, że to nie ma nic wspólnego z zapowiedzią VU :P

dobra, niech będzie, nie będę z tobą rozmawiał, bo masz więcej postów :P

poczekamy do vu, otworze galerię i zobaczymy jak to będzie działać

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 81 gości

Panel
Skocz do: