Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2005, 16:27 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Hey

Mam takie pytanie, jeśli widzicie że polak ma bida to go nie przebijacie? Albo czy jeżeli wiecie że bierze na resell item i wy tez chcecie na resell to go bidniecie? Bo ostatnio mam takie sytuacje :P (oczywiście nie mówie tu o ludziach typu Angel który twierdzi że nie zna nas tak jak wszystkich innych ludzi w PE więc przebija kazdego -.-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2005, 16:30 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 92
Society: 3lancer
Nick w grze: loading...
jak bym miał kase to bym przebijał ale narazie mam 1 PEDa więc

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2005, 16:39 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Ja nie zwracam uwagi na to kto skąd jest na aukcji. Dla mnie nie ma to żadnego znaczenia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2005, 17:31 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
skoro mnie inni polacy bidują dlaczego nie moge ja ich bidować ? ;) nie biduje się kumpli z socu i ogólnie kumpli :) ale miałem też taką sytuacje, że stary znajomy bidował mnie i nie odpuścił :) obecnie nie gadamy ze sobą :D ( nie przez tą aukcje, odcioł się od wielu polaków :roll: ), jeśli bierzemy na resel to oplaca sie bidować :) wkońcu jakaś strona zrezygnuje przy maxymalnym % :) wkońcu też musi zarobic :D siła wyższa :P fakt jeśli znajomy biduje twojebo bida to troche dziwnie się czuje :) ale co tam trzeba wygrać aukcje i koniec :mrgreen:

Pozdro

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2005, 18:00 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:28, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2005, 18:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Mysle, ze nie ma sensu trzymac sie takiej zasady.
W koncu kazdy z nas ma na aukcji rowne prawa i szanse.
A po nazwie avatara nie mozna sie zorientowac czy to rodak czy nie.
Oczywiscie bliskich znajomych staram sie nie przebijac - jesli wiem, ze zalezy im na danej rzeczy.
Ale na resellerow nie zwracam uwagi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2005, 19:05 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
No to gut
Ale mówie wam ta [usunięte] to jest bleee :P
chciałem wystawic m2890 na aukcji od tt+1ped bo nie widfziałem po ile chodzi no i przez przypadek dalem taki buyout i on/ona go kupiła ;/ Poszedlem do niej/niego i chciałem jej nawet dać peda zarobic a ona nie :P Mam nadzieje że tego nigdy nie sprzeda :evil:

Zgodnie z pkt. nr 7 regulaminu (tutaj) post został poddany edycji a autor dodany do grupy userów oczekujących na ostrzeżenie [Posse]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2005, 20:25 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
Marciol - life is brutal :)

A co do przebijania sie nawzajem - to widze, że już nie obowiazują żadne zasady prawie - sądząc po tej dyskusji.

Ja bym był jednak za tym aby kiedyś ( niestety pewnie nie za szybko) powstał jakis kodeks honorowy w PE. Ci co go by podpisali to zobowiazywali by sie do jego przestrzegania. Kodeks nieobowiazywał by w stosunku do tych co go nie podpisali. Za złamanie kodeksu mozna było by wprowadzić jakieś sanckje - np zabijanie na pvp, utrudnianie zycia itp :)

Co wy na to?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2005, 20:26 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
to jeszcze nic...

ja jak byłem na etapie wstępnym ( miałem 20 epd na koncie i tylko te 20 ped, 0 itemów ) poznałem kolesia ( polaka, nie podam nicka bo niechce mu reputacji zniszczyć ;), myśle że będzie wiedzieć że o nim mówie :D ), mówiąc konkretnie w ***** mnie zrobił :( miałem te 20 ped i mu to powiedziałem, że tylko tyle mam bo chciał mi jakiegospistola sprzedać, niemiałem tyle kasy ile chciał no to zapytalem czy nie sprzedał by czegoś, tak żebym mógł chociaż peda na tym zarobić on powiedział, że ma....

sprzedał mi manticore deathbringer za tt+18 ( tt=2 ped ) cała kasa jaką wtedy miałem poszła się ***** :( szkoda mi tego było oczywiście otrzymałem pomoc od kumpli i szybko wyszedłem na swoje ale w pamięci pozostanie to jak mnie rodak zrobił dla kasy, tylko jemu się udało, a wielu innych próbowało. Szkoda mi takich ludzi, wtedy odechciało mi się PE a taki byłem zadowolony z tych peirwszych 20 ped...

szkoda gadać :| no ale trzeba iść dalej przed siebie :) nawet wyszedłem ładnie ale jakbym wszystkiego nie przepierdzilał na głupoty to bym miał troszke :P mówi się trudno i żyje się dalej! :D

Pozdro i nie poddawajcie siÄ™ NIGDY

PU ( Post Update )

Ja moge się podpisać :) już kiedyś chyba takie coś było (na starym forum ), niewiem czy to ma sens, ale może być :)

Pozdro 2x :mrgreen:

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2005, 20:53 

Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lip 2005, 22:20 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
takie rzeczy nie wypalą np. teraz thighy neme sa za +500 :> i jak dwóch typów będzie chcialo kupić taniej (oczywiście jest tylko jedna aukcja tania) to będą się i tak bili bo wolą zaoszczędzić kilkanaście ped i olać raz kodeks niż cały czas przestrzegac kodeksu i nie miec pedow

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2005, 08:56 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Kiedyś wierzyłem w coś takiego jak nie przebijanie polakow :) ale mi przeszło :lol: nie przebijam raczej znajomych chyba że na czymś mi naprawdę zalezy ale wtedy staram sie informować przebijaną osobę :wink:

I tak ogolnie pewno wszyscy trzymaja sie podobnej zasady :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2005, 12:48 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
ja nieprzebijam osób kture znam...aprzynamniej staram sie ;-)
anyway najbardzioej wku*wiajaca zecza jaka jest to kiedy staram sie kupić item dla siebie, a typ mnie przebija ile sie da ...a za 5 min item jest spowrotem na aukcji z beoytem 200ped wiekszym ;( . Item mu sie nie sprzedaje po 2 tygodniach znajduje mnie i che mi sprzedac za 150ped wiecej ....ludzie ratunku !
rozumiem ze resellrzy chca zarobic ale bez przesady....

ps.niezadko zdaza sie ze tak robia polacy ;\ , zwlaszcza ze z nazwy mojego avatara nie da sie odczytac ze jestem PL ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2005, 13:07 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Dragon wiesz to przez Ciebie założyłem ten temat :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lip 2005, 16:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
na starym forum już ten temat poruszaliśmy dyskutując dużo bardziej namiętnie niż tutaj :P

już wtedy recon powiedział, że pakty, kodeksy, czy co tam jeszcze nie mają żadnego sensu, bo jeśli ktoś potrafi żyć i zachowywać siętak, żeby później nie musiał się wstydzić to nie potrzebuje żadnego kodeksu, a jeśli ktoś jest gnojkiem to i tak znajdzie sposób, żeby kodeks obejść

pozatym jeśli kodeks podpiszę i podpisze go ktoś kogo z zasady nie lubie to odrazu zostaniemy przyjaciółmi?

dla jasności dodam, że niezmiennie nie przebijam kolegów i znajomych, których lubię, pozatym czasami daję szansę nowym i ich zostawiam w spokoju, ale jesli, któryś się narazi to już sam sobie jest winien :P Marciol :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lip 2005, 17:53 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Co Marciol?: >

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lip 2005, 08:47 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Marciol napisał(a):
Dragon wiesz to przez Ciebie założyłem ten temat :wink:

no wzasadzie to nie przypominam sobie ale nie twierdze ze taka opcja nie mogla miec miejsca

mogł byś przypomnieć co to było bo ostatnio cos testuje w pe odnośnie aukcji :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lip 2005, 10:14 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
supremancy tyle ze i tak by Cie przebili ale no coz ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lip 2005, 13:15 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jak dzieci ;)

Nie mogłeś Marciol odrazu napisać do Coovera i Dragona żebyście się nie bidowali na aukcjach, tylko ściema do wszystkich na forum? ;) Tak mi to wygląda przynajmniej i pewnie tak jest

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lip 2005, 15:02 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Wiesz tu nie chodzi tylko o Dragona i coovera
wiem ze przebijam wielu polaków np. tkaich co nigdy nie widziałem to bez wachania.

Cooverowi to nie wiem o co chodzi :> moze kiedyś go tam przebiłem ale nie wiem

Topik stworzyłem dlatego że chciałem wiedzieć jak wy robicie (czy ja jestem dupkiem ktory przebija polaków czy może jestem normalny - na szczescie wyszło na to ze jestem normalny :D)

A na stare forum nie wchodziłem więc nie widziałem wcześniejszego tematu o przebijaniu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lip 2005, 21:29 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Marciol napisał(a):
supremancy tyle ze i tak by Cie przebili ale no coz ;p

LOL to w czym problem

zresztą jezeli dobrze pamiętam to mnie z nie przebijania polakow wyleczył twoj kolega z socu :P z ktorym co prawda nadal mam dosc dobre uklady no ale :wink:

Nie pamiętam a żeby nasze soce podpisywaly lub umawialy jakies układy tego typu a z drugiej strony jakos kontakty między tobą a mną nie sa na tyle dobre aby zwracać uwagę kogo przebijam :P z trzeciej strony raczej nie kupowal bys tego dla siebie tylko na resel wiec nie widze czemu mial bym odpuszczec przedmiot ktorym tez bylem zainteresowany :twisted:

Ogolnie napisałem wczesniej jakimi zasadami sie kieruje wiec jezeli komus przedmiot na ktorym go przebijam jest naprawde potrzebny to wystarczy sie do mnie odezwac i napisac w czym problem 8) Ostatnio nawet mialem taka sytuacje zalatwiona pozytywnie :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2005, 14:44 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Wiesz tu chodzi o fakt że Cie przebiłem ale jak już powiedziałes nie gadamy ze sobą zbyt często więc Cie przebiłem
Co do tego kolegi to jestem ciekaw kto to :P

i tak btw. czemu miałby nie kupować tego dla siebie?: >

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2005, 15:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
eee chyba dyskusja zmierza w złym kierunku ;)

i jeszcze te błyskotliwe komentarze :P

a moim zdaniem, jesli ktoś wystawi supremacy part za 1 ped i ja dam bid, a zaraz po tym najlepszy kumpel (czy ktokolwiek inny) da 2 ped to jest zwykły auction marking i nie wiem o co panika...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2005, 15:36 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Bez komentarza.Swego czasu podpisalem sojusz i nie przebijam braci niedoli

[ Dodano: Pon 18 Lip 2005, 16:38 ]
Sory jest wyjątek.Niekiedy należy podbić aby uzyskać odpowiednią cene i wtedy koledzy są przydatni

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lip 2005, 08:41 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
A ja tam przebijam ile się da i kogo się da, chyba że ktoś mnie poprosi abym odpuścił.
Wtedy, w zależności od okoliczności, mogę się zgodzić.
Kilku osób w ogóle nie przebijam, z regóły to nowicjusze, więc niech dorobią sobie te kilka ped.(tak się umówiłem wcześniej)

Wszystko jest do dogadania.

Każdy chce zarobić, a że mam mało czasu na granie to biorę z aukcji jak leci.

Dziękuje i pozdraiwam

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 19 Lip 2005, 21:15 

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lip 2005, 22:31 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
chyba mi nie masz za złe Level :wink:

te z końca listy też wykupiłem :) na ile mi fundusze starczyły, a poza tym tyle ich było...do wyboru do koloru...
mam nadzieję, że też nakupiłeś trochę i zarobisz.

Miłego aukcjowania!

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sie 2005, 14:42 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Bonki napisał(a):
Bez komentarza.Swego czasu podpisalem sojusz i nie przebijam braci niedoli

[ Dodano: Pon 18 Lip 2005, 16:38 ]
Sory jest wyjątek.Niekiedy należy podbić aby uzyskać odpowiednią cene i wtedy koledzy są przydatni

ot spekulant ;)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 38 gości

Panel
Skocz do: