Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lip 2005, 18:44 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 115
Society: RED LEGION CADETS
Witam, niedawno zaczołem polować i kieruje do was pytanie...
A więc poluje axe01 zdobyłem 900lv w lb na combibo exo i daikibiach.
Parę dni temu przerzuciłem się na argo które sypały całkiem nieźle, niestety po update 7,5
przestały cokolwiek sypać i ostro straciłem...
Czy może ktos mi powiedzieć na co mam zacząć polować? Próbowałem wrócić do tych pierwszych mobów ale one też już nie sypią.
Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lip 2005, 19:42 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
A powiesz mi jakie numery mam zaznaczyć aby trafić 6kę w totka?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lip 2005, 21:01 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
lol proszę tylko o jakąś sugestie, szukam stworków na których dużo nie stracę

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lip 2005, 21:11 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Society: Poltropia
311 napisał(a):
A powiesz mi jakie numery mam zaznaczyć aby trafić 6kę w totka?

3 11 31 1 :) i bedziesz mial szczesliwy numerek ;)

Mistrzu poluj na co chcesz czasami loty sa dobre a czasami zle nie ma czegos takiego jak miejsce czy mob na ktorym zawsze bedziesz na + ( jakos kazdy poczatkujacy mysli inaczej mimo naszych czestych oswiadczen :D ci najlepsi nadal wiedza swoje i gowno ich obchodza liczne przykłady :D ale pewno my poprostu jestesmy wredni i nie chcemy sie podzielic informacja na co polowac by postawić wille w wilanowie :wink: :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lip 2005, 01:16 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
Ja proponuję zapolować na Pająki Stalkery. Z axe 1x0, pixie i jakimś fapem piąteczką nie powinno być najmniejszych problemów, a i looty będą zacne... oj zacne ;]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lip 2005, 15:09 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Ejjj no co WY piszecie !! zamiast siÄ™ wydurniać i nabijać z kolegi – mÅ‚odego poczÄ…tkujÄ…cego adepta sztuki hantingi byÅ›cie coÅ› napisali konkretnego o polowaniu albo wyprowadzili go z bÅ‚Ä™du – zÅ‚ego postrzegania sprawy. Trzeba pomagać kolegom a najlepiej dobrÄ… radÄ….

Ja rady żadnej nie udzielę bo mały n00bek jestem napiszę tylko ze raz się traci a raz zyskuje... i tyle.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lip 2005, 15:13 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 96
HduchC napisał(a):
nie udzielę bo mały n00bek jestem

Tak to wiemy, nie musisz się powtarzać :P

Co do huntu, jednym dobrze lootuje jeden mob, a innym coś innego. Tak samo z lokalizacją mobów jest.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lip 2005, 15:20 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Garth napisał(a):
HduchC napisał(a):
nie udzielę bo mały n00bek jestem

Tak to wiemy, nie musisz się powtarzać :P

hehehehe :P :P :P Piotrku?! ile w tobie złości :P hehehe a że jestem mały n00bek to wiem... i dobrze mi z tym :P :P :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lip 2005, 18:04 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
W okresie wakacyjnym jest tak co roku,właśnie nastało 7 lat chudych.
Z AXE argo lub cormonacuda to jeden z lepszych wyborów
Atrax young też dobrze -zależy tylko czy masz odpowiednią zbroje i apteczke
Atrox też można zabić z AXE tylko nie te na oil.
Idz do Itaka na S polecam raczej young,chociaż można tam zabić wszystko z odpowiednim sprzętem

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2005, 11:31 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Looty na każdym mobie są dla każdego inne. Na pewno są falowe. to znaczy, że jednego razu masz duży + potem 0 a innego razu -.

Jak nie idzie ci na jednym mobie to idź siekać innego.

Próba statystyczna będzie się liczyć jak zabijesz co najmniej 100 mobów na danym terenie. Wtedy można stwierdzić czy są kiepskie looty czy dobre.

Ostatnimi czasy sytuacja u mnie jest taka, że ide na argo (N od Twin) i biorę 10 siekierek.
Do 8-9 nic a potem ostatnie dwie dają looty, że jestem na +.
Ostatni miesiąc wygądał tak, że 3 tygodnie była lipa a w ostatnie 4 dni miałem 3 generici i wyszedłem na + nawet po tt z lootów. Okres wcześniejszy był zawsze na -10%-25%. Ostatnią serię genericów (szt 3 również) miałem dokładnie 3 mies temu :). myślę że biorytm avatara mieści się w tym zakresie...bynajmniej mój.

Jeśli polując z taką intensywnośćią jak do tej pory, do końca wakacji nie będę miał jakiegoś hofa czy dwa, to moja teoria będzie nie aktualna :)
..hehe..

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2005, 15:41 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:29, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2005, 16:05 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
Level napisał(a):
Pochodź trochę po respawnach

moby respawnują się cały czas ;) nie ma określonej godziny na pojawianie się zabitych mobów :) zabijesz jednego pojawia się nowy gdzie indziej

co do huntu gdzie byłeś 400 na + :) no to widze że nie miałeś za dobrych lootów biorac pod uwage że 4 generici = 400 ped ;)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2005, 17:44 

Ostatnio edytowany przez Level 01 Sty 2008, 20:29, edytowano w sumie 2 razy

Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2005, 19:36 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
lol ;) Level teraz to mi pochlebiasz :) bo ja bym całkowicie na odwrót powiedział, że mam tą wiedze, a skile jakie takie :)

I wiem jak moby się respawnują kiedyś było inaczej fakt, ale niewiem czy nei zauważyłeś, że MA już serwów nie resetuje ( tak jak to było kiedyś chyba o 6 rano o ile dobrze pamiętam ) moby respawnują się same i kropka :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2005, 21:27 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Proszę wreszcie się ktoś zainteresował tym tematem... Co do miejsc Level chyba masz rację, w niektórych mijscach mam stałe looty, aczkolwiek nie odkryłem jeszcze takiego żeby coś zyskać. Moje najlepsze miejsce jest na S od Hades tam czesami uda mi się wyjść na "0" bądź na mały plus. Odkryłęm jedną ciekawą rzecz, mianowicie za każdym razem jak udaje się na polowanie mam coś takiego że zużywaając 1-2 siekierke wpadają mi ładne looty i jestem po pare pedów do przodu a gdy kończe polowanko na 7 axe'ie mam spory minus. Jak myślicie czy możliwe jest że MA zachęca w ten sposób do polowań. Nigdy nie mogę się powstymać przed zabiciem kolejnego gada. A tak apropo poluje już jakieś 7-9 miesięcy i nie miałem loota wyższego niż 20 ped:/ Na czym polega stosunek że za każdym razem jak ubije jakiegoś gada to wypada mi kasa a nie żadne itemki. Czy to zależy od jakiegoś skilla? Kumpel mówił mi że looty pieniężne zależą od szczęścia a itemki od jakiegoś skilla. Możecie coś na ten temat powiedzieć??

Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2005, 21:47 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Doro
Mistrzu - Marco (podobno, tak gdzieś przeczytałem, zdaje się, że na starym forum) kiedyś powiedział na IRCu, że kasa jest losowa, ale itemy nie, więc mogą zależeć od skilli. I ta teoria u mnie się sprawdza.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2005, 21:48 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
no to ostre skile masz jak polujesz 7 miesiecy :)

przypadek, czemu MA miało by uwziąść się na ciebie i pilnować twojego avatara w taki sposób? ludzie tracą tysiące ped na huncie i nie płaczą :) są gorsze czasy i są te lepsze, przypadek i skille to wszystko, czemu kiedyś miałem kilka hofów/globali co dziennie? czemu miałem nieraz kilka dziennie? bo miałem farta czemu teraz nie? mało gram mniej wydaje pedów mniej poluje....

kup sobie 1000 ped 30 siekierek naładuj wszystkie i wywal całe te 1000 ped na ich naprawe zobaczysz, że będziesz miał hofa ;) jeśli nie no to pora skończyć z PE :P

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2005, 23:23 

Ostatnio edytowany przez Level 01 Sty 2008, 20:30, edytowano w sumie 2 razy

Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2005, 00:07 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Hmm to nie jest takie proste ;) Bo w ten sposób uberzy dostawali by ciągle itemy (nieprawdaż?) a tak sie przeciez nie dzieje. Jak wychodzisz gdzies na 0 to juz bardzo dobrze i trzymaj sie tego miejsca. I rzeczywsicie jest tak ze pierwszy mob ma ladny loot a potem juz nie.. ale to roznie bywa i nie mozna tego laczyc chyba ze soba. Zaraz topic przerodzi sie w teorie lootów\hofow ;) Level a dlaczego tak sie dzieje? moze dlatego ze wywaliles jakies 500 ped na ten 1k i MA da ci hofa za 100-200 ped? Ja wole grac bez hofów a na + lub 0 na kazdym huncie. Mi takie cos bardziej odpowiada niz wywalenie 2k ped ammo naraz i dostanie 400 ped HOF :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2005, 07:48 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
Level napisał(a):
A i doro tu ma racje, Marco kiedyś mówił, że pzedmioty zależne są od skilla, mam nawet gdzieś cytat, ale to nieważne.

A mówił może które skille dokładnie na to wpływają? Czy np. serendipity zwiększa szansę na itemka?
Posse napisał(a):
Bo w ten sposób uberzy dostawali by ciągle itemy (nieprawdaż?) a tak sie przeciez nie dzieje.

Unikatowe przedmioty dostają tylko uberzy. Wątpię by ktoś z nas mógł sobie zlootować mod fapa. A jakby tak się stało, to pewnie MA dałoby bana lub powiedziało, w najlepszym przypadku, że nastąpił błąd. :wink:
PS. Event ze zdobyciem zielonego noża był absolutnie przewidywalny. Wyobrażacie sobie reakcję uberów, gdyby fuksem np. Witek zlootował coś takiego? :lol:
MA działa jak bank; inna oferta kont dla "zwykłych ludzi", a inna dla "vipów", zasilających nieźle bank (MA).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2005, 08:00 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Co do itemków to z każdym VU może być inaczej.
Mój pierwszy hof (rok temu albo więcej) sypnął jedenastoma itemkami. Miałem wtedy marne skile. Na 16 hofów/globali miałem z ciekawszych rzeczy :AS-98 , neme shins M, neme thights M, Fap 50, do tego cała masa ampów, siekierek, pixie, goblinów, badziewnych pistoli, nerve blas chipów I i heal chipów III, fapów 28

Yekyl, pamiętam, bardzo szybko zlootował ML-45 - farciarz :)

Teraz ogólnie to mi sama kasa leci, bo zatrzęsienie itemków jest na rynku.

Moja rada: najlepsze są dłuższe polowania, ponieważ jak nie idzie w jednym miejscu to można się przeżucić w inne. Druga sprawa: wydaje mi się, że w jednych miejscach w godziny parzyste lepiej sypie, a w innych w godziny nieparzyste. Ostatnio pouję w jednym miejscu w godziny nieparzyste i na 5 polowań jestem na "+" około 15% - będę sprawdzał dalej.

Ogólnie nie ma jednego "złotego środka", musisz sam dojść do swojego systemu polowań. Niestety takie próby kosztują.

Jak wspomniałem wcześniej - proszę pamiętać o biorytmach avatara. Myślę, że jest to dobry trop.

Dziękuję i pozdrawiam

[ Dodano: Wto 26 Lip 2005, 9:15 ]
Warlock napisał(a):
MA działa jak bank; inna oferta kont dla "zwykłych ludzi", a inna dla "vipów", zasilających nieźle bank (MA).

Wątpię, aby tak było.

Zauważcie proszę, że jak ktoś wpłaca kase to stać go na dłuższe polowania i poluje na lepsze moby. Taki uber, co wpłaca nie dba o to czy, wyjdzie na +. Taki ma zabawę i jak ma hofa to jego popularność rośnie. Mają najszybsze bronie, więc tłuką masę mobów w czasie, kiedy my biegamy z siekierkami. Jak ja utłukę jednego to on w tym czasie ubije 5. ja zużyję 10 siekier za 70 ped i ubiję 50 mobów, a on wyda 300 ped i ubije ich 250!

Jak myslicie, ile taki SWAT wydał na ammo i decay na plowanie? Ilu innych uberów i nie uberów wydało na ten event? I ilu tak na prawdę wyszło na + ?

MA z pewnością bardziej dba o tych co wpłacają w kwestii supportu i obsługi konta, które już istnieje.
Jak ktoś zakłada konto, to skąd niby MA ma wiedzieć czy będzie wpłacał czy nie?

dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2005, 13:56 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Stąd że w karcie avatara w cliencie są wypisane depozyty :) mają napewno jakąś baze danych, pozatym popatrzczcie na to z innej strony.

Ja bym nie powiedział że itemy lecą tylko od skili...

Moim zdaniem wypadanie itemów zależne jest od ich TT i naszych skili, naprzykład bierzemu ml 35 i mamy 100lvl w rifle mamy hofa na atraxie youngu który nam dał ampa z tt 10, tym czasem koleś który ma 5k rifle dostał hofa na atraxie youngu i dostał ml35 z tt 100.

Pamiętacie jak leciały MLe z tt 0.xx?? wtedy każdy prawie co hofa je miał, tak samo neme harnessy jak leciały po kilka w jednym globalku ( tt 0.20 ped ), teraz nie lecą bo aby wyleciały potrzeba skili żeby coś takiego o takiej wartości wyleciało :)

To oczywiście moja teoria czy prawdziwa tego nie wie nikt chyba :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2005, 14:08 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
W moim hof na bery, gdzie było 11 itemków (porównuję do tego, bo nie miałem nigdy, więcej jak 3 w okienku) każdy z nich miał 90-100% tt za wyjątkiem A&P Series brave , który miał ze 30%. Nigdy poza tym, nie trafiłem hofa, ani innego lootu gdzie itemik miałby 100% tt. Z regóły od 1% do 70%. Skile miałem wtedy marne (ok 400 w rifle).
Teraz mam skile 4 razy wyższe i itemków jak na lekarstwo - same tt food.

Itemki lecą w zależności od levelu moba. Im starszy tym większa szansa

Dziękuję i pozdrawiam.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2005, 15:52 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Szare Szeregi
Nick w grze: Littlefeather
ha ha Panowie nie porownujcie tego co bylo dwa lata temu co rok co dzisiaj a co bedzie za rok. Otoz itemow wypada i bedzie wypadac coraz mniej. Czemu? Bo MA zalezy na utrzymaniu wysokich cen itemow uber i koniecznych wysokich wplat w celu ich zakupu. To raz. Dwa owszem skile wplywaja na poziom itemow ale itemy uber sa rozdawane wiec jak liczycie na shadow gloves z argo younga to zycze powodzenia i gratuluje wyobrazni ^^ No i trzy trzeba miec taz. farta ktory przychodzi i odchodzi i trafic czas i miejsce a to wymaga przestrzelania wielu wielu tysiecy ped co moze pociagnac nas albo na finansowe szczyty albo totalne dno i tylo od naszego zdrowego rozsadku, mozliwosci charakteru i sprzetu zalezec bedzie ktory wariant nam sie trafi.

Zycze oczywiscie tego pierwszego.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2005, 16:36 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
no ja mówie jak jeste teraz :) tylko ostatnio była masa itemów ( jak naprzykłąd mle po 1k schodziły ) bo miały te itemy bardzo niskie TT tak samo mój jaguar harness ( z atroxa mature + eve hunter ) miał 30 ped TT jego full TT to chyba 200.... pistol też miał malutko TT to wszystko co było kiedyś i co jest teraz to nie był przypadek.

Tak Jasioq ja pamiętam jak miałem itemy z moliska younga na 200 ped hofa miałem 30 ped w kasie reszta armorków scope amp i jakieś inne badziewie, teraz trafić 3 fajniejsze itemki w hofie to cud :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2005, 07:58 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
JASIOQ napisał(a):
Wątpię, aby tak było.

Zauważcie proszę, że jak ktoś wpłaca kase to stać go na dłuższe polowania i poluje na lepsze moby. Taki uber, co wpłaca nie dba o to czy, wyjdzie na +. Taki ma zabawę i jak ma hofa to jego popularność rośnie. Mają najszybsze bronie, więc tłuką masę mobów w czasie, kiedy my biegamy z siekierkami. Jak ja utłukę jednego to on w tym czasie ubije 5. ja zużyję 10 siekier za 70 ped i ubiję 50 mobów, a on wyda 300 ped i ubije ich 250!

Jak myslicie, ile taki SWAT wydał na ammo i decay na plowanie? Ilu innych uberów i nie uberów wydało na ten event? I ilu tak na prawdę wyszło na + ?

Nie zawsze ubije więcej. Choć często używamy słabszych broni, zabijamy podobną ilość mobów, przez to, że gramy długo, a nie wpadamy na 2-3 godz. Widziałem swego czasu jak uberki poszły skillować sobie na comb i exo youngach. 3-4 hofy w ciągu ok. 2h. I nie, "nie wytaczali broni atomowej przeciw mrówkom". :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2005, 08:26 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Heh...no cóż, nigdy nie mówiłem , że na 100% mam rację :)

Ale dalej siÄ™ upieram przy swoim.
Po prostu raz siÄ™ ma farta a raz nie.

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2005, 13:50 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
A pamiętacie Linzey? ;) co poszedł na hunt to hof, jakiego by moba nie zabijał to hof....

teraz już chyba niegra a system został zmieniony ale on tak nawalał że to aż raziło w oczka :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2005, 10:29 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
A ja napisze tak...
Nie wiem dlaczego ale N od TWIN, moob : argo, to dla mnie zawsze jest miejsce pewne na pedy, sam nie wiem dlaczego, sporo tam poluje (AXE01) i jeszcze nigdy nie straciÅ‚em wiÄ™cej niż okoÅ‚o 5 ped (po naprawach nawet) a przeważnie wychodzÄ™ na plus nawet 10 – 50 ped. Najlepiej poszÅ‚o mi jakoÅ› ostatnio, miaÅ‚em po naprawach (armor,fap,axy) okoÅ‚o +50 i do tego aż dwa generiki – a to maÅ‚y rajd byÅ‚ z 7mioma toporkami. Poza tym Argosów peÅ‚no i skille lecÄ… że aż miÅ‚o... a najwiÄ™kszy minus że innych ludków też sporo poluje dlatego polecam godziny bardzo wczesne - poranne.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2005, 09:05 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Tak, tak, argo tam sÄ… bardzo uprzejme.
Miałem tam już 2 globale + 1 w drużynie i 4 albo 5 gsi. Jakoś tylko nie mogę tp chipa upolować. (bo na shadow gloves to nie licze).

Ostatnio to nawet looty po tt dają zarobek na +10-20% (siekierki) , więc od 2 tygodni jestem na duuzy plusik. Może mały TEAM któregoś dnia?

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2005, 18:35 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
z Argo leci też eon helm :P

w sumei miły ten stworek :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2005, 07:42 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 121
Nick w grze: Helllreiser
Moim zdaniem MA przykrecilo srube bo za malo zarabiali! Od czasu jak zmienili Vu to mozna sie powiesic z radosci :evil: Od czasu 7,5 stracilem kilka tysiecy pedow i mialem tylko 4 slabe loty za 50 pedow o itemach mozna zapomniec. Ostatnio polowalem 3 dni non stop na Mermothy na Shaolin Island nawet juz nie licze ile tysiecy ammo na nie wywalilem i naleszy loot 6 pedow! i kilka lysterium. Dwa dni na Moliski i Mlode Atroxy - Atroxy nic mi nie daja Moliski najwyzej kilka pedow! Moim zdanie MA probuje wyciag jak nawiecej forsy z graczy, bo to nie jest przypadek ze nagle przestalo sie wszystko oplacac :evil:
Przepraszam za marudzenie ale tak jest.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2005, 08:16 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Trafiłeś na tak zwany dołek z lootami.
Odpocznij tydzień.

Też tak teraz mam. 2 tygodnie polowałem na argo i +400 ped (z czego 3 gsi za 300 PED)
Weekend był na -100 ped, bo looty tak marne, że głowa mała.
Dziś jeszcze zapoluje kontrolnie, jeśli sytuacja się powtórzy - idę na wakacje do końca tygodnia.
Za tydzień lub dwa, znów powinienem być na + lub na 0 .... mam nadzieję

Dzięujęi pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2005, 08:58 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
JAsio ja mam to juz od 6 miesiecy :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2005, 09:51 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Zmień uzbrojenie i moba/miejsce na którego polujesz.
Z tego co napisałeś, to masz już jakieś doświadczenie. Więc powinieneś mieć już jakieś spostrzeżenia.
Dopasuj oczywiście uzbrojenie do posiadanych skili.
Nie zmieniaj też za często miejsca. Moim zdaniem, aby coś powiedzieć czy w danym momencie dany mob dobrze lootuje, to trzeba ich zabić min 50, a najlepiej 100.

Nie wiem jak innym, ale mnie często się zdarza, że 20-30 mobów średnio rzuca, a potem wystarcza jak kilka nasępnych rzuci więcej.

Ogólnie - krótkie polowania mi sie nie opłacają - tylko raz tak miałem, że 2gi mob jakiego usiekłem rzucił hofa.

Z resztą, trzeba dużo kasy zainwestować na polowanie, aby odkryć jaki sposób polowania opłaca się danemu avatarowi. Niestety, ale tu nikt Ci nie poradzi w 100%. Korzystaj z obserwacji innych graczy i zaadoptuj coś dla siebie. Może się sprawdzi.

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2005, 10:48 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
mysle ze cos nie tak z mojim avatarem wlasnie przestal sweatowac level 70 :-( a miejsca i moby zmieniam dopiero jak mnie caly dzien nic nie idzie czyli po wystrzelaniu okolo 6000-10000 ammo poloje w goblin albo bez.

Dziekuje musze leciec do pracy narka.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2005, 12:16 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
cap na sweatowanie zależy od innych skili. Mnie zatrzymał się na....ok 80lvl o ile dobrze pamiętam. Najpierw sweatowałem, potem trochę hunciłem. Jak rifle miałem ok 1k to wróciłem do sweatowania i .... dostałem capa szybciej niż ci, co tylko sweatowali do maxa (czyli ok 100 - 110 lvl).

Dziękuję i pozdrawiam

P.S.
A z czym i na co chodzisz?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2005, 13:06 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Chodze na Argo,Molisk,Feffoidy,Mermothy,Caudra..,Cornunda...,Atrox Young, Kurczaki Troche na male Roboty uzywam EP-22

Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2005, 16:00 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
omg i ty na tym straciles pare k ped? sry jakos nie chce mi sie wierzyc bo musialbys wystrzelac kilkanascie k conajmniej a na tej broni to potrwa ho ho ho. Z dobrych rad to albo zmien bron na adj 2722 jezeli lubisz mid moby lub jesli cie nie stac to m2201+a104-106 (najlepeij a201 ale na to potrzeba juz troche hp miec natrzaskanego) lub cos wiekszego a nadal ekonomicznego ep41,ep45 lub ep50 no zawsze moze byc tez i2870 ^^. Zakladam oczywiscie ze po takim przestrzelaniu masz juz 3k+ hg i 130 hp. Aha no i oczywiscie wywal goblina do smietnika- liczy sie tylko pixi!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2005, 18:48 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
w gun mam tylko 1500 hp cos okolo 105 od czasu nowego vu7.5 skilowanie idzie strasznie wolno! uzywalem tez ep-22 z A105,104,103,101 ale szybko sie psuja i naprawa droga i za bardzo nie pomagaly w lootach. EP-22 ma super decay i jest szybki w strzelaniu ale wyglada na ze skiluje bardzo kiepsko :cry: Probowalem tez Rascala ale nie pomaga za wiele wiec szybko sprzedalem go z zyskiem tt+70. Kupilem za tt+55 :D
a z goblinem mam tylko dobre doswiadzenia, uzywam go od poczatku na wszystkie moby i nie narzekam. Marze co prawda o czyms lepszym ale na to trzeba miec kupe forsy :cry: .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2005, 19:19 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
1.2 reload i 4.02 dmg/pec to na pistolet slabe statystyki. Jak chcesz szybko skilowac polecam ep41/45/50 ale pedy beda zwiewac elegancko z karty (to bron dla 4k+ w hg) natomiast wariant ekonomiczny to m2201+a201 - szybko tanio skutecznie :) oczywiscie gainy tez beda szly wolno ale reload bedzie 0,9 a dmg/pec 4.33

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2005, 19:25 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Doro
Charli -> Rascal + Axe 1x0 + FAP 5 + 50 mobów Corn/Cauda/Argo = 0 lub +

Jak widać, nie warto polować na mocnejsze mobki z lepszą bronią :P

Spróbuj kilka razy tak pójść, a powinieneś być na plus (oczywiście musisz siedzieć w jednym miejscu tak koło 2h (7-10 axe) żeby wybić te mobki i żeby trafić na jakiś większy loot).

W moim przypadku, na ostatnim huncie moby żadko sypały, ale jak już coś dały to koło 2-3 PED, no i jeden mnie uratował, dał 30 PED TT, ale na rynku niewiele więcej (częsci z Kobold Armor).

Pozdrawiam i powodzenia na huntach ;)

...:::CYA IN PE:::...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2005, 19:53 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Doro > zgadzam sie z toba calkowicie! przedtem uzywalem tylko AXE 1x0 i mialem prawie co trzy dni Generica ! Rascal jest dobry ale trzeba go czesto naprawiac!
ten 2201 to dobry do skillowania moze ! testowalem tez do skilowania MAN MPH i M2201A1
test= 700 Ammo na snable i kurczaki = 4punkte + w skilu czyli kompletnie nieoplacalna impreza :cry: .

w Longblade mam chyba cos okolo 1800 wiec zaczne z powrotem uzywac siekierek moze mam avatar ustawiony na siekierki :?: chociaz w vu7.4 mialem w ciagu godziny 3 looty 42,50,80 pedow na kurczakach i w momencie jak sie przezucilem na mocniejsze moby to skonczyly sie loty :-(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2005, 21:41 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
niema czegos takiego jak charakter ustawiony na konkretna bron, mozna mowic o szczesciu w huncie crafcie lub miningu ale nie na konkretna bron. Co do skili to myslisz ze one sie jak myszy rozmnazaja? lol dojdz do wyzszych leveli zobaczysz co to znaczy oplacalnosc ^^. Rowniez wspomnialem o pixi za to sie nie placi tyle co za rascala de facto najtanszy i najlepszy armor w PE

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Kwi 2006, 19:58 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
A ja mam niezawodny sposób na HOFa powyżej 1k PED. Należy zdjąć wszelki pancerz, całą broń schować do invent i pójść na atroxy. Jak wytrzyma się 5 ataków, to atrox pada trupem i zostawia nam full angel i minimum 1000 PED. A czasem i 1001 i 3 PECe :D LOL

A tak poważnie, to możemy sobie rozpracowywać system przydzielania loot'ów ad mortem defecatam... Istnieje taka ilość kombinacji, że nie wymyślimy na 100% jak to działa. Nawet programista amator jest w stanie napisać kilka - bazujących na zaawansowaniu postaci, kompletnie losowych, losowych w określonym czasie i miejscu, kombinacji powyższych... A jeśli się jeszcze pomyśli, że odpowiednie skrypty mozna sobie spokojnie zmodyfikować pomiędzy kolejnymi VU i pójść w dowolną stronę... Krótko pisząc: nic pewnego nie stwierdzimy. System (przynajmniej obecnie, nie wiem jak było wcześniej ani jak będzie później) wydaje się być jeśli nie całkowicie, to w bardzo dużym stopniu losowym. Przykład: z własnego doświadczenia vigi helmet, nemesis thights dla newbie (w dwóch różnych lootach i dwóch różnych dniach). Innym razem kompletnie zero. Innym razem masa szmelcu. Innym razem tylko kasa... Nie ma widocznej reguły. Wszystko na tym samym terenie, czasem w przeciągu kilku dni, czasem w przeciągu kilku minut. Dobre miejsce może się stać dziadowskie z sekundy na sekundę. Co do huntingu... Ja tam w Entropi nowy jestem, więc mądrzyć się nie będę i moje rady moga być guzik warte... Ale zauważyłem, że żeby wyjść na 0 lub na +, trzeba zajmować się kilkoma rzeczami. Idąc na polowanie zajmowac się też sweatowaniem czy miningiem. przyjąć sobie jakiś procent lootu który się oszczędza i nie wydaje na nic, do naruszenia tylko w naprawdę krytycznych przypadkach. Może i nie przyniesie to zysków tak dużych jak handel, ale zapewnia pewne bezpieczeństwo finansowe i stabilizację. Gdyby nie to, że jako newbi potrzebuję jeszcze ciągle sprzętu, po każdym dniu pobytu na Calypso wzbogacałbym się zazwyczaj o jakieś 10 PED. Dla starych wyjadaczy suma pewnie śmieszna, ale dla newbie to już całkiem pokaźny zastrzyk kasy. Dzięki takim praktykom mam coraz lepszy stuff i już nie jestem zależny od powodzenia w polowaniu czy sweatowaniu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Kwi 2006, 03:51 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
po co odgrzewasz stare tematy?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Kwi 2006, 11:04 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Chudy napisał(a):
po co odgrzewasz stare tematy?

Jesli jakiś topic jest ciągle na forum i nie został usunięty, to znaczy, że nie jest stary. Gdyby był stary i niepotrzebny ateush by go usunął...

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości

Panel
Skocz do: