Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sie 2006, 21:37 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 95
Society: Outsiders PL
Witam.
Gralem w PE dosyc dawno - tak dawno ze zablokowali mi konto, ale od tej gry nie ma ucieczki - kazdy wraca. No wiec odblokowalem konto jakis tydzien temu, wyciagnolem zakurzonego sollomate kangoo, zasililem sie kilkoma PEDami i zaczynam sie znowu wczuwac w klimat.
Moj avatar ma juz troszke skilli, najwiecej w rifle bo uprawiam z pasja hunting - spokojnie radze sobie z atraxem young 1on1 aczkolwiek jestem niezlym nubem ;)
Wyposazenie:
A-3 Justifier Mk.II
Omegaton A103
Omegaton Fast Aid FAP-28
Settler arm-guards (M)
Settler face-guard (M)
Settler gloves (M)
Shogun harness (M)
Shogun shin-guards (M)
Shogun thigh-guards (M)
Image
Mam odkryte jakies 85% teleportow, jakies tam pojecie o calym PE (sporo sie zmienilo od mojej ostatniej wizyty).
Znudzily mi sie juz samotne wycieczki i szukam soca ktory pozwoli mi na zabawe w teamie i polowanie na coraz lepsze moby, przydalby sie tez mentor i zarazem ktos kto pomoze mi odkryc tajniki Entropii.
Mam 26 lat i grywam raczej codziennie (przynajmniej z godzinke) miedzy 19 a 23, szukam raczej zgranego i starego soca ktory wie co oznacza teamplay. Staty z gry moge wyslac na mejla jak ktos bardzo bedzie chcial.
Pozdrawiam!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2006, 09:53 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
A ja Ci powiem żebyś wyrzucił tego settlera do tt i kupił sobie chociazby pixie ;) tańsze i duzo duzo lepsze ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2006, 10:00 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Ja mogę sprzedać full goblin (M).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2006, 12:02 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
przede wszystkim przesiadz sie na OPALO :P

armorek to dobra rada wyzej

a i ampa moze na 104 zmien lub jak masz wiecej kasy na lepszego :)

aaa i jeszcze fap 5 + fap50 (na ciezkie czasy) oczywiscie to juz troszke kasy zabierze

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2006, 12:43 
przy tych skillach ampa a103

Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2006, 14:23 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2006
nie no az takich malych skilli nie mam zeby jeszcze uzywac opalo, przesiadlem sie juz z niego kilka dni temu... co do armora to kupuje full szoguna ale akurat nie bylo na aukcji tych brakujacych elementow, kwestia dwoch dni... dzieki za PMy z zaproszeniami - postaram sie cos wybrac :) - fap 28 na razie styka (moge sobie spokojnie skille rozwijac )

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2006, 14:29 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
PPone napisał(a):
nie no az takich malych skilli nie mam zeby jeszcze uzywac opalo, przesiadlem sie juz z niego kilka dni temu... co do armora to kupuje full szoguna ale akurat nie bylo na aukcji tych brakujacych elementow, kwestia dwoch dni... dzieki za PMy z zaproszeniami - postaram sie cos wybrac :) - fap 28 na razie styka (moge sobie spokojnie skille rozwijac )

to jakie ty masz skille?? srednia 5k??

ja na przyklad mam 3k+ w rifle i nadal uzywam opalo :P

moim zdaniem zmiana opalo na cos innego przy skillach ponizej 3k jest bledem, powyzej to juz zdania podzielone, ja planuje uzywac przynajmniej do serendipity (cos powyzej 4k w rifle)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2006, 16:49 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
niektorzy nawet uzywaja opla ( nie mylic z samochodem ) jak maja 7 k w riflu :0 (obrazek Wozika )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2006, 23:34 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Jak to kiedys ladnie Yekyl ujal, przy 91 hp to twoj skill w riflu musi byc przeogromny :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 00:45 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
LoL ja mam 5k rifla i sprzedałem MK2 bo nieopłacalny interes :P

Ty chyba masz skile jak ten gostek co były jego skile wklejone w którymś z tematów(12k rifla) :mrgreen: :ohh:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 07:34 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
słusznie że nie chcesz używać opalo - bo to przeżytek :wink: - proponuję pistola m2100 z TT z dobrym ampem (a104,a105,a106) no i do shoguna kup maskę palladina jest tania i ma lepsze statystyki a maska do shoguna strasznie droga. Jak wyskilujesz pistola tak że będizesz miał HA 10/10 (Hit Ability) przesiądzeisz się na krafcone pistole albo korsy
powodzenia

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 11:09 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Koledze PPone proponuję dokładne poczytanie forum. HP 91 jest BARDZO niskie, podobnie jak np 500 w rifle czy handgunie (bez urazy, po prostu będziesz miał świadomość, ze jeszcze daleka droga przed tobą). Ja zresztą mam nieco ponad 2000 w rifle (czyli 2k) i nadal uważam, że to baaaaaardzo niskie skille (przy tym HP100 i agility51).

To o czym piszą koledzy to prawda... settler nadaje się tylko jako podkładka pod bardzo mocne platy (jak 5b przykladowo - za komplet musiałbyś zapłacić jakieś 4500 ped), natomiast do codziennej walki dla początkującego gracza zdecydowanie lepszy jest Goblin (na snable i Exo) lub pixie (na same Exo).

Broń to tylko Opalo, albo M2100 oczywiście z ampem (najlepiej 103, bo i tak raczej kasę będziesz początkowo tracił).

Miałem się nie odzywać, ale nie chcę żeby Polak chodził nieświadomy tego co robi, bo aż głupio...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2006, 21:21 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2006
no HP to juz 92 :p
a konkretnie przesiadlem sie z opalo na mk2 bo z opalo zabijalem comimbo young za5-9 trafieniami a z mk2 za 2 max 3, wiem ze przeliczajac ilosc spalonego ammo i mniejszy przyplyw skilli zrobilem blad ale musze teraz z nim zyc ... przynajmniej do łikendu jak przeleje sobie znowu troszke PEDów na konto bo mam zamiar poskilowac crafting jestera d1 :) a settlera to juz mowilem ze mam tymczasowo z dawnych czasow.

a tak przy okazji - warto uzywac celownikow laserowych czy optycznych? bo zamierzam kupic a nie wiem czy znowu nie wladuje sie w bano

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sie 2006, 10:13 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
PPone moja diagnoza :
za 3M będziesz w plecy jakieś 3-5K ped czyli 750-1250zł, a dużo Ci to w grze nie da :roll: .
Jeśli uważasz że rozwalanie kasy bez sensu to to dobry pomysł to kontynuuj.

Jeśli nie przeczytaj poniższe :
Na kraft
1. osiÄ…gnij agility na poziomie 60 na huncie
2. zbież co najmniej 20k ped
3. Pograj co najmniej 9 mieisięcy i dobrze zorientuj w ekonomii Entropii (fora, peauction,
wikipedia, rozmowy ingame z doświadczonymi graczami)
4. Ewentualnie zacznij krafcić wcześniej standard damper i tylko to

Co do Huntu
1. Zbroje dopasuj pod moby na które będziesz polował , kup platingi 2a
2. pistolet z TT - omegaton m2100 + a104 da ci b. Å‚adne rezultaty
3. fap-5 do leczenia po walce i fap-15/28/35 do leczeniw sytuacjach kryzysowych

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sie 2006, 19:19 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2006
dzieki, wezme pod uwage twoje porady

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sie 2006, 08:29 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
lunix dobrze napisal (choc ja wole opalo:P)

Chodzenie na combibo youngi z MK2 to jest totalne nieporozumienie,
Opalo + a105 + rascal lub cos pobobnego i bez problemu zabijasz rzeczy w stylu argonauty do guardiana moliski i tym podobne (nizszy amp wtedy argo powiedzmy do gatherera)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sie 2006, 10:13 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
no kurka z a106 m2100 ma eco (teoretyczne 4,47; praktyncze 3,35) większe od opalo z a106 (teor. 4,39; praktyczne 3,29) o 1,8% czyli wszyscy zwolennicy opalo ze względuy na jego super uber eco powinni się przesiąść na m2100 (lepsze ECO wynika z tego że opalo zużywa 2 ammo na stzrał a m2100 tylko 1 - czyli w sumie strzelając z m2100 strzelamy z ampa a taki np a106 ma ECO 4,61).
pozdro i gl

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sie 2006, 10:18 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Lu_NiX napisał(a):
no kurka z a106 m2100 ma eco (teoretyczne 4,47; praktyncze 3,35) większe od opalo z a106 (teor. 4,39; praktyczne 3,29) o 1,8%

Czy większe dmg/sec (czyli mniejszy decay zbroi i fapa) nie rekompensuje (ze sporą nadwyżką) tej różnicy eco?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sie 2006, 10:19 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Cytuj:
Opalo + a105 + rascal lub cos pobobnego i bez problemu zabijasz rzeczy w stylu argonauty do guardiana moliski i tym podobne (nizszy amp wtedy argo powiedzmy do gatherera)

Ja z opallo + 104 biłem armaxa domi ;P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sie 2006, 10:26 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
CyX! niestety ma racje musialibysmy wyciagac z amp kazde jego "moc" czyli dmg a tego sie nie da , znaczy sie da ale trzeba miec skilla .

ja oddradzam branie amp 106 , jak nie masz skilli odpowiednich poprostu nie bedzie tego efektu co pisz w poradniku o eco .

powoli jak z broniami bo to moze byc porazka jak nie bedzie szlo >

Tabele sa tylko teoretyczne tam jeszcze cos brakuje - przypadku , pory dnia i wielu jeszcze teoretycznych zmiennych .

Ja z matematyki analitycznej jestem slaby ,ale ........
JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sie 2006, 23:10 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2006
ok uwzglednilem rady i kupilem ampa 104, laser sight i opalo - faktycznie oplacalnosc polowan wzrosla i to sporo. Skompletowalem tez szoguna - mam juz fulla, jednak maske kupilem palladina zgodnie z radami.
Pozdrawiam i dzieki za rady.
Image

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości

Panel
Skocz do: