Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 09:55 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
(było o kupnie jaja przez neverdie za 100k ped)

Sexy i Mutak : w 100% siÄ™ zgadzam, po prostu ustawili sprawÄ™ :
zoragnizujemy event a Ty Neverdie finsnsujesz nagrodÄ™ 100k ped
w zamian na CND będzie coś czego nie ma gdzie indziej.
"Fersztejen ? Jasne, że fersztejen my wszytsko fersztejen..." :wink:

Ostatnio edytowany przez Lu_NiX 07 Sie 2006, 15:24, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 12:20 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 0
Society: brak
Nick w grze: Angel
Lu_NiX napisał(a):

Co za naiwna historia. Czemu ciągle wierzycie, że wszystko w MA jest ustawiane? Wiadomo, że co jakiś czas są eventy. Nagrody są duże - ostatni było kilka setów armourów i ich łączna wartość przekracza 100k pedow. Możemy zatem założyć, że nagrody w eventach warte są 100k. Normalka, event jak każdy inny.
Druga sprawa- czy waszym zdaniem ustawiane było też to, że dostał je normalny gracz, który miał umówione miesiąc wcześniej spotkanie z Jacobem, że mu sprzeda jajo za 100k? Bez jaj :P kupił je ten, co dawał najwięcej za jajko. Widocznie zwykli land ownerzy nie mieli kasy żeby zapłacić 100k za orginalność, a deathfinder ma swoje własne orginalne potworki i nie chciał tracic kaski. Logiczne wydaje się, że kupił jajo ten co zarabia najwięcej kasy i najbardziej go potrzebuje. Według was jakby nie było spisku to normalne by było jakbym, kupił je ja lub inny gracz? Wtedy nie byłoby ustawiane? Czy wszystko co ma w słowie Neverdie lub o jedno zero więcej niż macie na karcie to spisek?

Jeśli chodzi o formę eventu, że była ustawiana pod kogoś to też bez sensu, bo jak wiecie teraz jest czas sprzedaży landów. Najlepszy moment, aby zrobic event pod to wydarzenie. A niech ktoś sobie zafunduje feffoida na swoim landzie [jeśli do tego będzie jajko], a że był to Neverdie to wynia z logiki - może sobie na to pozwolić i bardzo tego potrzebuje.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 13:18 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Angel napisał(a):
Lu_NiX napisał(a):

Co za naiwna historia. Czemu ciągle wierzycie, że wszystko w MA jest ustawiane? Wiadomo, że co jakiś czas są eventy. Nagrody są duże - ostatni było kilka setów armourów i ich łączna wartość przekracza 100k pedow. Możemy zatem założyć, że nagrody w eventach warte są 100k. Normalka, event jak każdy inny.
Druga sprawa- czy waszym zdaniem ustawiane było też to, że dostał je normalny gracz, który miał umówione miesiąc wcześniej spotkanie z Jacobem, że mu sprzeda jajo za 100k? Bez jaj :P kupił je ten, co dawał najwięcej za jajko. Widocznie zwykli land ownerzy nie mieli kasy żeby zapłacić 100k za orginalność, a deathfinder ma swoje własne orginalne potworki i nie chciał tracic kaski. Logiczne wydaje się, że kupił jajo ten co zarabia najwięcej kasy i najbardziej go potrzebuje. Według was jakby nie było spisku to normalne by było jakbym, kupił je ja lub inny gracz? Wtedy nie byłoby ustawiane? Czy wszystko co ma w słowie Neverdie lub o jedno zero więcej niż macie na karcie to spisek?

Jeśli chodzi o formę eventu, że była ustawiana pod kogoś to też bez sensu, bo jak wiecie teraz jest czas sprzedaży landów. Najlepszy moment, aby zrobic event pod to wydarzenie. A niech ktoś sobie zafunduje feffoida na swoim landzie [jeśli do tego będzie jajko], a że był to Neverdie to wynia z logiki - może sobie na to pozwolić i bardzo tego potrzebuje.

...mysl co chcesz ale wszystko w PE jest przemyslane i ustawiane wg ze tak powiem scenariusza... wieksze looty, uber itemki, zyski i straty dla poszczegolnych graczy... daje glowe na pniaka jesli tak nie ma... i raczej niepotrzebuje zbednych komentarzy do tego co mysle :) bo ja tak wlasnie mysle i to nie z powodu bo cos mnei tam wkurza i chce sie wyzyc... powod jest taki ze dlugoterminowe doswiadczenie z gra naprowadza mnie zawsze na te mysli... jakiej drogi bym nie wybral zawsze trafie w to samo miejsce, a probowalem juz wiele roznych sposobow... dla MA jest to straszne wyzwanie ale oni musza to robic zeby w miare kazdy gracz byl zadowolony i czol roznorodnosc ktora nieukrywajmy przyciaga...
Samo majstrowanie z np. evade daje doskonaly nam obraz ze oni ciagle sie bawia, krecac odpowiednimi parametrami to samo dotyczy zadawanego DMG prze moby jak i przez graczy, nieraz sam daje piekny DMG na poziomie 80-100% mozliwosci non stop a czasami mam taka lipe, ze szkoda nawet gadac... niewspominajac juz o lootach.
I na koniec dodam, ze wypraszam sobie stwierdzen typy "naiwna historia" bo jesli to co pisze jest prawda wg tego co piszesz sam zachowujesz sie jak naiwny gracz ktory zafascynowany jest gra i nawet takich mysli nie dopuszcza do glowy... zreszta ja tylko pisze co ja mysle, wiec ani Ty ani ja ani nikt inny poza MA nie moze tego potiwerdzic ani zaprzeczyc... Na koniec dodam, ze kazdy gracz wchodzac do gry mysli, ze kazdy loot noszony jest przez jakiegos tam moba i czeka na huntera ktory go zgarnie, to samo ze zlozami, ze sobie gdzie w terenie lezy i czeka... ja moge pwoiedziec jedno.. to jest g.o.w.n.o prowda...

Pozdrawiam.

PS. Co do jaja... Nadal podtrzymuje swoje mysli, ze on byl poinformowany co to bedzie i mial zapowiedziane, ze to on ma to kupic... najprawdopodobniej bedzie to jakis unikatowy mob, ktory w zwiazku z zaistniala okolicznoscia bedzie dostapny tylko na CND... i napewno przyniesie dla ND znaczacy dochod... poza tym nikt o zdrowych zmyslach nie wydaje w ciemno $10k za jakies wirtualne jajko... i napewno cale to zajscie bylo doskonale przemyslane, zeby przybralo forme reklamy calej gry... zaowazmy, ze gra bije rekordy jesli chodzi o ceny za wirtualne przedmioty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 13:28 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Wogule to my pewnie zyjemy w Matrixie, nie Mutak? :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 13:37 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Kedzior napisał(a):
Wogule to my pewnie zyjemy w Matrixie, nie Mutak? :wink:

...ja tego nie powiedzialem, Kędzi :) ...przykro mi, ze Cie zawiodlem :)

Kozystajac z okazji ;) dodam, ze byc moze gdyby nie kupil za pierwszym razem ND, MA wymyslilo by historie, ze jednak fefki maja jeszcze jedno jajko, ktore napewno kupilby juz ND... z pierwszego nic by sie nie wyklulo, natomiast z drugiego owszem... lagodzac sytuacje, nabywca pierwszego dostalby jakis itemik :) hehehe
...zreszta pozyjecie zobaczycie... sami sie przekonacie...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 14:25 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
gdzieś czytałem jak ND wypowiadał się na ten temat: Robi 12k$ miesięcznie
Dziękuję i pozdrawiam

[ Dodano: Czw 27 Lip, 2006 15:38 ]
XII napisał(a):
...mysl co chcesz ale wszystko w PE jest przemyslane i ustawiane wg ze tak powiem scenariusza... wieksze looty, uber itemki, zyski i straty dla poszczegolnych graczy... ...

Coś w tym może i jest. Widział ktoś hofa na hogglo z adj mini sweeperem i dwoma helmetami supremacy? Padło niedawno. Moim zdaniem to trochę przegięcie - 3 unikaty w jednym badziewnym hofie za 7kPED...a niedawno ATH na tym samym mobie za bodajrze 36k ped i sama kasa.

Ale z drugiej strony nie wierzę w ustawiane lootów. Co do eventu to się zgodzę. Mogło tak być, że MA nawet samo nie wiedziało co z jajem zrobić. Przyszedł ND i powiedział, że odkupi je od gracza za 100k ped (ale frajer, powinien wziąć więcej) a oni zrobią mu coś uber fajnego np......(ale to już wie tylko ND i MA) :)

Z resztą na Twoim miejscu XII ja bym nie narzekał. Masz uber skile i sprzęty i pewnie się dobrze bawisz.

Jeśli chcesz aby coś było ustawione pod Ciebie(nie zwracam się bezpośrednio do XII tylko ogółu) to zapłać MA kase. Wtedy na pewno zrobią coś fajnego specjalnie dla Ciebie. (i nie mówię tu o regularnych depozytach po 2-3k$ miesięcznie ,hehhe :) )
Jak w życiu - luksus i kasę ma te 10% populacji , a reszta robi na nich nawet nie wiedząc jak są dymani.
Ale , zostawmy te spiskowe teorie w spokoju. Ja ide na piwo, a potem będę grzał z opalo do argo :)

Dziękuję i pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez JASIOQ, 27 Lip 2006, 15:07, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 14:42 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
XII napisał(a):

...mysl co chcesz ale wszystko w PE jest przemyslane i ustawiane wg ze tak powiem scenariusza... wieksze looty, uber itemki, zyski i straty dla poszczegolnych graczy... daje glowe na pniaka jesli tak nie ma... i raczej niepotrzebuje zbednych komentarzy do tego co mysle :) bo ja tak wlasnie mysle i to nie z powodu bo cos mnei tam wkurza i chce sie wyzyc... powod jest taki ze dlugoterminowe doswiadczenie z gra naprowadza mnie zawsze na te mysli...

Myślę sobie co chcę i dlatego napisałem posta z komentarzem, tak samo jak ty skomentowałeś mnie przed chwilą. Jeśli nie podoba ci się jakieś zachowanie to sam go nie powielaj. Nie komentuj mojej wypowiedzi jak nie lubisz, gdy ktoś komentuje twoje. Zamykasz w ten sposób błędne koło ;)

XII napisał(a):
jakiej drogi bym nie wybral zawsze trafie w to samo miejsce, a probowalem juz wiele roznych sposobow...

Może twój samochodzik nie jeździ po wszystkich drogach?

XII napisał(a):
I na koniec dodam, ze wypraszam sobie stwierdzen typy "naiwna historia" bo jesli to co pisze jest prawda wg tego co piszesz sam zachowujesz sie jak naiwny gracz ktory zafascynowany jest gra i nawet takich mysli nie dopuszcza do glowy...

W takim razie ja też sobie wypraszam stwierdzenie "naiwny gracz". JeÅ›li nie podoba ci siÄ™ stwierdzenie „naiwny/a” to go nie używaj. Jak już pisaÅ‚em wyżej nie rób tego czegu nie lubisz jak inni ci robiÄ…. Poza tym ja również mogÄ™ mieć racjÄ™ i wedÅ‚ug twojego rozumowania wtedy sam byÅ‚byÅ› „naiwnym graczem”.

XII napisał(a):
Na koniec dodam, ze kazdy gracz wchodzac do gry mysli, ze kazdy loot noszony jest przez jakiegos tam moba i czeka na huntera ktory go zgarnie, to samo ze zlozami, ze sobie gdzie w terenie lezy i czeka... ja moge pwoiedziec jedno.. to jest g.o.w.n.o prowda...

Może przez używanie słów „każdy” i „wszystko” twój samochodzik krÄ™ci siÄ™ w kółko? MyÅ›lÄ™, że znalazÅ‚oby siÄ™ wielu którzy tak nie myÅ›leli.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 15:47 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Angel napisał(a):
(...)

ehmmm czy Ty czasami nie masz komplekow ? :)
newry Ci puszczaja, caly sie trzeciesz jak czytasz moje wypowiedzi... wiem ze lamie Ci serce tym co wypisuje i nie tylko tobie... :) tak samo jak to kiedys ktos komus popsol cale dziecinstwo mowiac mu, ze smerfetka w bajce pt. smerfy dawala kazdemu d.upska po rowno i dlatego byl tam u nich spokuj mimo ze byla tylko jedna babka w wiosce ;)

..i nie unos sie tak na przyszlosc, bo sobie krzywde zrobisz jak z wysoka upadniesz ;)

Poza tym powiem, ze ja nie widze problemow i powodow sie tu odgryzac jakimis tam docinkami.. szanujmy sie, jak i nasze teorie, wypowiedzi... bo kazde maja jakas wartosc... i kazde moga byc prawdziwe...

Ostatnio edytowany przez XII, 27 Lip 2006, 15:47, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 15:58 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Angel :
Dla jednych PE to gra dla drugich biznes
w sumie ja nie widze nic złego w tym, że ND się umówił (jeśli tak było - ale sądzę że dobry biznesmen nie zdaje się tak sobie na żywioł) tak się po prostu robi interesy - wsumie zarówno gracze, MindArk jak i ND powinni być zadowoleni
dla wyklarowania obrazu czy wiecie jak siÄ™ robi z np Jeepami wygrywanymi w promocji znanej marki napoju gazowanego ?
ja wiem od Dyr.Marketingu takiej firmy który z wygrywającą butelką idzie do wybranego sklepu (duża sieć) i za pomoca hostes WCISKA upatrzonemu klientowi i DBA o to żeby ten upatrzony KONIECZNIE otworzył butelkę w sklepie i uradowany stwierdził że wygrał Jeepa - bo głupio by było gdyby takiego Jeepa nikt nie wygrał albo wygrała nieodpowiednia osoba.
I to nie jest spiskowa teoria dziejów tylko rzeczywistośc ekonomiczna któa nas otacza.
A co do lotów to take moje osobiste odczucie że te większe to rodzaj nagrody "za starania na rzecz udoskonalenia PE/EU"
No i na koniec w sumie Angel ma racjÄ™ - skoro huncÄ™ to jestem naiwny :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 16:15 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Angel napisał(a):
Lu_NiX napisał(a):

Co za naiwna historia. ....

Ale luz niezależnie czy zamierzone czy nie to zupełnie nie mam do Ciebie pretensji tylko szkoda mi, że zapłaciłem MA 1k$ za to że byłem w grupie 10 0sób które mogły trafić jajko a nie trafiłem :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 16:36 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Lu_NiX napisał(a):

Ale luz niezależnie czy zamierzone czy nie to zupełnie nie mam do Ciebie pretensji tylko szkoda mi, że zapłaciłem MA 1k$ za to że byłem w grupie 10 0sób które mogły trafić jajko a nie trafiłem :wink:

hehe, to prawda. Ja też przepraszam jeśli za dużo powiedziałem. Choć tak naprawdę ty zaplaciłeś 1k MA, a nagroda została ufundowana przez Neverdie. Tak naprawdę to on jest "zły" bo pieniążki zarobione na asteroidzie nie wracają do loot pool. Jeśli placisz MA to teoretycznie wydane pieniążki powinny wracać do ciebie w postaci lootów. Pieniążki ze stacji znikają i nie wracają już do nikogo [poza właścicielem].

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 13:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
Never jest w kontakcie z ludźmi z MA, to nie ulega wątpliwości, pewnie nawet ich zaprasza na swoją wyspę na drinki ;)

Teoria ze 100% ustawionym spiskiem jest z lekka naciągana, ale jestem w stanie uwierzyć, że Never miał przeciek co dalej z jajem. Napewno miał. Teraz na CND pojawi się unikatowy mob, zupełnie podobnie do okoliczności w jakich odrodziło się hogglo i pojawił gobster na TI ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Sie 2006, 22:58 
Mediocre
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 125
XII napisał(a):

...mysl co chcesz ale wszystko w PE jest przemyslane i ustawiane wg ze tak powiem scenariusza... wieksze looty, uber itemki, zyski i straty dla poszczegolnych graczy... daje glowe na pniaka jesli tak nie ma... i raczej niepotrzebuje zbednych komentarzy do tego co mysle :) bo ja tak wlasnie mysle i to nie z powodu bo cos mnei tam wkurza i chce sie wyzyc... powod jest taki ze dlugoterminowe doswiadczenie z gra naprowadza mnie zawsze na te mysli... jakiej drogi bym nie wybral zawsze trafie w to samo miejsce, a probowalem juz wiele roznych sposobow... dla MA jest to straszne wyzwanie ale oni musza to robic zeby w miare kazdy gracz byl zadowolony i czol roznorodnosc ktora nieukrywajmy przyciaga...
Samo majstrowanie z np. evade daje doskonaly nam obraz ze oni ciagle sie bawia, krecac odpowiednimi parametrami to samo dotyczy zadawanego DMG prze moby jak i przez graczy, nieraz sam daje piekny DMG na poziomie 80-100% mozliwosci non stop a czasami mam taka lipe, ze szkoda nawet gadac... niewspominajac juz o lootach.
I na koniec dodam, ze wypraszam sobie stwierdzen typy "naiwna historia" bo jesli to co pisze jest prawda wg tego co piszesz sam zachowujesz sie jak naiwny gracz ktory zafascynowany jest gra i nawet takich mysli nie dopuszcza do glowy... zreszta ja tylko pisze co ja mysle, wiec ani Ty ani ja ani nikt inny poza MA nie moze tego potiwerdzic ani zaprzeczyc... Na koniec dodam, ze kazdy gracz wchodzac do gry mysli, ze kazdy loot noszony jest przez jakiegos tam moba i czeka na huntera ktory go zgarnie, to samo ze zlozami, ze sobie gdzie w terenie lezy i czeka... ja moge pwoiedziec jedno.. to jest g.o.w.n.o prowda....

Mutak istnieja gotowe sceniariusze ,nie da sie tego ukryc ,ale scenariusze sie zmieniaja zarowno w huncie jak i innej profesji. MA sie nami czasem bawi i nic na to nie poradzimy.
Nie zalamuj naszych entropowcow ,bo do prawdy zawsze brakuje 1 krok.
W PE liczy sie szczescie i trafienie w odpowiedni scenariusz.
Dla przykladu podam ci kilka faktow z histori PE w ostatnim czasie:
1. Gracz X gra dwa tygodnie -wplaca 50$ i trafia 14 k ped po 2 tygodniach.
2. Gracz Y gra 3 tygodnie .nie wplaca zlotowki ma 500 lvl w skilu<rifle> i trafia hoofa 1,6 k
3.Gracz Z gra 1 miesiac .kupuje 100 ped -trafia zloze warte 1,5 k irona

Wsystkich tych graczy znam ,ale nie bede podawal szczegolow.
Wiec Mutak istnieja scenariusze dla mniej wyskilowanych i jest to dla nich szansa- jesli znajda sie wtedy w grze to ich szanse wynosza wtedy o wiele wiecej.Nawet ostatnio byl wysyp takich hoofow i globali. Takze mlodzi wojownicy nie zniechecajcie sie i czekajcie na swoj dzien -bo powtorki zdarzaja sie czesto w historii.
Jednym z najczesciej powtarzajacych sie scenariuszy jest loot ukryty w jadrze koła >< kiedys to bylo w miningu,teraz zmienili> Po obrebie koła znajduja sie mooby ,wewnatrz kola tez mamy skupisko mobow,srednica kola jest dosc spora. Na lini kola znajduja sie puste moby ,kilka metrow dalej tez puste ,w jadrze koła ukryty jest wysoki loot w zaleznosci od puli lootow-zazwyczaj global albo hoof .Odnajdujesz jadro wybijasz mooby i masz globala albo hoofa. Czyz to nie proste? Adekwatnie moge podac tysiace przykladow na ten scenarisz- Gracz XY idzie w kierunku N nieswiadomie ,znajduje sie w obrebie kola ,po 35 no lotach trafia Hoofa 1,4k . Poruszal sie w jednym kierunku na polnoc-trafil na jadro i buumszakalaka Hoof. Najwieksza sztuka to jest odnalesc takie obaszary.GL

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sie 2006, 08:00 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
heh Ronin bez urazy ale jak ktoś trafił hofa na brzegu wyspy to gdzie było to koło ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sie 2006, 09:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Heh,Ronin,bez urazy,ale to jest jeden wielki lol :) Czy MA chcialoby sie bawic w takie dziwne rzeczy,nie wiadomo jak i nei wiadomo dlaczego?? No logiki troche... Jak dla mnie Ci gracze trafili te hofy,bo po porstu znalezli sie w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie - po prostu czyste szczescie.
Oczywiscie nie neguje od razu Twej teorii,gdyz moze w kazdej teorii jest cos z prawdy..ale sam pomysl,jak to niby mialoby wygladac w praktyce.W to ze Ziemia jest plaska jeszcze uwierzylabym,ale w kola jakos nie moge :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sie 2006, 10:31 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Co do szczęścia początkujących graczy - mój współlokator w ciągu swojego pierwszego miesiąca gry trafił bodajże 5 globali na miningu i 380 global ze snarka (nie liczę mniejszych, choćby loota ze snabla 49,9 ped w pierwszym tygodniu gry). Moim zdaniem gracze początkujący mają coś w rodzaju "bonusu". Kolejnym czynnikiem wpływającym na to co dostajemy byłby spędzany w grze czas i regularnie wydawana podczas niego gotówka. A losowość w tej grze jeśli jest to ma marginalne znaczenie... Koła - hmm wątpliwe, poza tym zwróć uwagę że respawn zwierzątek jest W OKREŚLONYM CZASIE. Dom gry zawsze wygrywa. A wracając do tematu - znalazłem ciekawą wypowiedź na jednym z forów, wstrzymam się z komentarzem, bo jeszcze nie zdążyłem się w pełni zapoznać.

*Edit
Hmm niestety brak oficjalnej wypowiedzi - mamy tylko dyskusję (z włączeniem MA i NEVEDIE). W każdym razie wzmaga procesy myślowe. Plotka czy prawda i kto jest tym "złym"? :P
Zaczęło się tak i rozeszło się echem budząc pewien odzew .
Niestety po angielsku, nie mam wystarczająco zapału aby to tłumaczyć.

Ostatnio edytowany przez Jozku, 07 Sie 2006, 11:15, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sie 2006, 11:10 
Mediocre
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 125
Teori i scenariuszy jest wiele w Entropi ,gdybysmy znali wszystkie zagadki jakie kryje Eudoria czy Ametra bylibysmy milionerami w EU .Ten kto zna najwiecej sztuczek i ma farta dobrze sobie radzi w grze. W UE istnieje tysiace zaleznosci ,opierajacych sie na algorytmach jesli spelnisz ten warunek masz szanse na bonus. Propozycja z" Kołem" to tylko jedna z tysiaca propozycji jakie w UE wystepuja,nie zaprzeczam ze takich miejsc na Eudori moze znajdowac sie kilka. Dowodem na to sa strefy PVP<<w koncu MA lubi kola>
To tak jak w zyciu masz dobry dzien i ci idzie,idziesz do lasu i w ciagu kilku minut nazbierasz pelen kosz grzybow. Masz slaby dzien wracasz z koszem pustym.

[ Dodano: Pon 07 Sie, 2006 12:23 ]
Lu_NiX napisał(a):
heh Ronin bez urazy ale jak ktoś trafił hofa na brzegu wyspy to gdzie było to koło ?

A kto mowi Lu_nix ze tylko w kolach jest ukryty depozyt?
To tylko 1 z miliona sceneri i miejsc jakie tu wystepuja.
Poztym tu wszystko wystepuje losowo - NAjwaznieszje jest szczescie,dopiero pozniej bonusy ze skilla=co pomnazajac moze dac jakiegos hoofa.Byc moze Ath

PS. Przytocze tu cytat: " Szukajcie,a znajdziecie" "
wniosek : " Szukal jajo ,znalazl jajo!!!!"

Ostatnio edytowany przez Ronin, 07 Sie 2006, 15:07, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sie 2006, 14:00 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Jozku napisał(a):
Zaczęło się tak i rozeszło się echem budząc pewien odzew .
Niestety po angielsku, nie mam wystarczająco zapału aby to tłumaczyć.

Nie bardzo widzę związek. Tam chodziło o krytykę MA (a raczej ich propagandy w mediach)
przez pewnego profesora z renomowanej uczelni i przesadnie nerwowÄ… reakcjÄ™ prezesa
MA domagajÄ…cego siÄ™ min. zwolnienia profesora :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sie 2006, 14:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Po za tym historia nie jest nowa. Było o tym na EF już w maju.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sie 2006, 14:19 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Uznałem za interesujący wątek dotyczący powiązania neverdie z MA. Na EP raczej nie zaglądam, nie wiedziałem - cóż przynajmniej jeśli ktoś był tak mało świadom "afery" jak ja może zerknąć stąd :) A tak swoją drogą duże pieniądze (a takie już tu wchodzą w grę) często rodzą podobne incydnty. Zaczął się dość mocny offtopic robić :) Można by zamknąć temat i ewentualnie część przenieść.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sie 2006, 15:19 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Temat podzieliłem (jak zauważyłem po czasie - niezbyt dokładnie).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sie 2006, 17:36 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
JASIOQ napisał(a):
(i nie mówię tu o regularnych depozytach po 2-3k$ miesięcznie ,hehhe :)

3k$=30k ped, myślicie że na huncie/miningu tak łatwo to przepieprzyć? (craft odpada bo tu można wszystko).

taki oftop lol. Myśle ze sie jednak nie da, miesiąc ma 30 dni, kazdy po 24h. podziałka i mamy wynik 41.7 peda na godzine czystej straty. IMO jest to po prostu niemożliwe. Troszke przesadzacie ze zdaniem że uberstwo-huncerstwo po tyle wpłaca, to są jednak jednostki, dużo mniejsza liczba osoób niż te mianowane przez was uberstwem. OFF end.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sie 2006, 08:00 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Chudy napisał(a):
JASIOQ napisał(a):
(i nie mówię tu o regularnych depozytach po 2-3k$ miesięcznie ,hehhe :)

3k$=30k ped, myślicie że na huncie/miningu tak łatwo to przepieprzyć? (craft odpada bo tu można wszystko).

taki oftop lol. Myśle ze sie jednak nie da, miesiąc ma 30 dni, kazdy po 24h. podziałka i mamy wynik 41.7 peda na godzine czystej straty. IMO jest to po prostu niemożliwe. Troszke przesadzacie ze zdaniem że uberstwo-huncerstwo po tyle wpłaca, to są jednak jednostki, dużo mniejsza liczba osoób niż te mianowane przez was uberstwem. OFF end.

No wiesz, nie chodziło mi tylko aby wpłacone 3k$ wydawać tylko na ammo. Wystarczy z miesiąca na miesąc upgrade'ować swój sprzęt. Np:
1szy miesiąc rascal i opalo... kupić kilka skili i
2gi neme i mk3 i kilka skili
3ci - angel i ml35, doa lub inne
4ty - shadow i mod broń jakakolwiek
i już się robi ładna kasa.....
Dzięuję i pozdrawiam,

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sie 2006, 08:14 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
W tym tempie to po pół roku jesteś już właścicielem asteroidy :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sie 2006, 09:03 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
abyss napisał(a):
W tym tempie to po pół roku jesteś już właścicielem asteroidy :P

A kto Ci broni?
masz kase to wpłacasz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sty 2008, 11:36 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Coś w końcu z tego jajka wyszło?

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sty 2008, 12:17 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
aahhh...jajko...

:P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sty 2008, 23:19 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
Z jaja wyjdzie...kurczak na wielkanoc :P
pozdrawiam

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 136 gości

Panel
Skocz do: