Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 11:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: Poltropia
Toyota będzie pierwsza firmą, która skorzysta z interaktywnych reklam wyświetlanych w trakcie gry online. Możliwość wyemitowania takich reklam umożliwia firma Massive Inc. należącą do Microsoftu.

Toyota wykorzysta wspomniane reklamy przy promowaniu auta 2007 Yaris sedan. Reklamy tego modelu ukażą się w grze Anarchy Online wydanej przez firmę Funcom. W tej samej grze, w zeszłym roku Massive Inc. po raz pierwszy umieściła reklamy w formie filmu.

Reklamy, jakie pojawią się w grze, będą zawierały elementy interaktywne, filmowe i dźwiękowe. Będą prezentowane w ściśle określonych miejscach scenariusza gry zachęcając użytkownika do aktywnego udziału w odbiorze.

Jak zapewniają przedstawiciele Massive, reklamy te nie będą wpływały na rozgrywkę, funkcjonalność programu ani na obciążenie łącza internetowego. To ważne, bo im większy sukces samej gry, tym większy sukces reklamy.

Reklamy w grach są coraz popularniejsze i przynoszą niemałe dochody. Firma Parks Associates szacuje, ze do roku 2009 rynek tych reklam będzie wart 400 mln USD.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 12:56 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Byłby fajne jakby Toyota zafundowała jakiś ATH.
Jasioq JASIOQ Skonetzky killed a creature (Argonaut Young) with a value of 50000 PED sponsored by TOYOTA and has been recorded in The Hall of Fame All Time High.
JASIOQ uses Yaris to get to his hunting ground!

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 12:58 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Society: Kingsajz
Nick w grze: Logic
To nawet byłaby niezła reklama, ale dość kosztowna, bo musiało by być wiecej takich :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 13:23 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Nick w grze: Posse
lol Jasioq :D
Niezły motyw ;)

Btw to juz było na forum w formie linku. Jak sami czytacie chodzi o Anarchy Online, nic nie wspominaja o UE :( niekoncznie Toyota musi sie reklamować we wszystkich grach od Massive.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 13:32 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
Lucas Lu Nix made a hamulce tarczowe and win koło zapsowe do toyoty yaris worth 1500ped - mnie pasi - ciekawe czy zrobią opcje jaką ja bym zrobił przy takich reklamach ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 14:10 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Mogą być globaliki po np 1k ped. w sumie to tylko 100USD, co o jest dla toyoty. Niech walną po jednym kazdego dnia przez miesiąc to się robi 3kUSD. drugie albo trzeie tyle niech zaplacą MA i sprawa pozomiatana. za 10 tys dolców robią sobie miesięczną reklamę.

W przyszłości możnaby zachęcić partie polityczne, aby się tak ogłaszały. O ile wiem MA może kierować reklamy w zależności od kraju pochodzenia gracza.

I wedy np. Romka facjata wisiałaby na bilbordach. Albo w okienku lootu pojawiałyby się gumowe kaczuszki zamiast zajączków i misów. Mogłyby wypadać obrazy z gębami naszych "ulubieńców", które można powiesić na ścianie lub napalić nimi w kominku.

Można jeszcze zachęcić polityków do organizowania różnych wieców w miastach na calypso z konkursami i nagrodami. Albo dana partia mogłaby wynająć "krzykacza", który zamiast krzyczeć:" selling iron!" krzyczałby: "głosuj na PSL! (i tu chasło wyborcze)"

A wracając do toyoty to mogliby zasponsorować blueprinty z częściami samochodowmi dla krafterów. Każdy zrobiłby jakieś części a potem oficjalnie (np konkretnego dnia w jakiejś fabryce) zostałyby z nich złożone samochody i wystawione na aukcji dla uberów. Toż to byłby cały event.
Kopacze kopaliby minerały, resellerzy zarobili na pośrednictwe, potem krafterzy zrobiliby części. potem, ktoś żłożyłby to do kupy i wystawił na aukcje (i znów zarobią tu reselerzy)... mogłyby to być jakieś motory, rowery, samochody...

Albo event takiego typu:
Toyota organizuje hunt event na danym terenie i danego moba. MA umieszcza w jakimś loocie real world items: np plakaty, i inne gadżety, a nagroda główna to motor albo samochód. Lootujesz ikonke samochodu i bach za tydzień podstawiają ci pod dom nową brykę :) hheeheh

myślę, że pomysłów jest masa.

Cocacola mogłaby reklamować kolę, która zlootowana i wypita daje jakieś bonusy np. szybszego biegania albo więcej hp na określony czas itp....

Jeśli któraś firma jest chętna do współpracy mam masę pomysłów, którymi podzielę sie za kilka k ped :)
Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 15:25 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
heh jasioqu nie trafiłeś - ale IMO powinni toyote namówić na pojazdy na calypos i te pojazdy to pwoinny byc jakieś tam toyoty (terenowe ?) to by mogło ładnie rozruszac ekonomię bo na razei jestśmy na poziomie handlu mymiennego -> skórki za wyprawkę :lol:
tak pojazdy to IMO bardzo wazny ruch MA - powinni wporwadzic je jak najszybciej od dziś proponukę każde psimo do suportu kończyć zdaniem :
And i Think YOu should implement some cars/vehicles into EU
Pomyślcie sobie takie safari z samochodu hunterskiego - walenie do goniącego Was pajączka
albo wyprawy w kilkanaście osób do wierzy zlokalizowanej na PVP
ehh byłby full wypas i garmażerka
no i moje kilosy damperków znalazłyby wreszcie zastosowanie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 15:51 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 92
Society: 3lancer
Nick w grze: loading...
niedosyć że autlka będa drogie to pewnie benzyna jeszcze droższa. Wyobraźcie sobie że 2 osob wsiadaja. Jedna za kółko a druga z carabinem. Wystarczy poszukac moba. Jak bedzie gonił to jeden jedzie a drugi strzela. i tutaj wychodzi bez szwanku nasz armor i z apteczk nie trzeba korzystac.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 16:01 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Chcecie zobaczyć jak funkcjonalne będą pojazdy w EU ?
- Zerknijcie na statki kosmiczne jakie już są
(wybierasz miejsce docelowe, klikasz, ciemno, jasno, jesteś u celu) i macie odpowiedź.
A na coś takiego raczej Toyota nie pójdzie.

P.S. Naprawdę bardzo chce się mylić :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 16:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
No i pewnie się mylisz, no bo po co w takim razie zmiany w fizyce nad jakimi ponoć pracują? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 17:06 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
jakby ustawili coś ala half life 2 to by było ja cie kręce to by było SUPER
osobiście byłem fanem ślizgacza i dzwigu portowego - ahhh te fruwające wśrdód (na) wrogów kontenery :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2006, 15:33 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 110
Z tym dźwigiem to zrobiłem sobie save'a, żeby móc się nim pobawić.. ot takie zboczenie związane ze studiami na wydziale mechanicznym ;) JASIOQ - moim zdaniem niektóre z twoich pomysłów są niezłe i możesz okazac się jasnowidzem ;). Mam tylko nadzieję, że polityka się nie wedrze za mojego życia gracza do gier (a przynajmniej tej) online. Ateush - co do pojazdów to wątpię aby działały na zasadzie jasno-ciemno (na takiej zasadzie działają juz TP chip'y, po co to dublować?) ale z pewnością będą sporo kosztować. Stawiam na to że będą je mogli posiadać właściciele posesji a części będą montowane przez crafterów (tudzież wprowadzony nowy dział craftu, lub całkiem odrębna grupa skill'i) - dało by to chyba największy przychód dla MA. A co do wprowadzenia fizyki na wysokim poziomie.. tu jestem mocno sceptyczny.

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości

Panel
Skocz do: