Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 10:28 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny
Nick w grze: MEG
PadÅ‚am ofiarÄ… hakerskego napadu na swoje konto. Ostatnio przed tym zdarzeniem wylogowaÅ‚am siÄ™ 05.07.06 ok. godziny 12.30, logujÄ…c siÄ™ 26.07.06 po 3 tygodniach nieobecnoÅ›ci (byÅ‚am na wakacjach) zauważyÅ‚am że moje wszystkie itemy, pieniÄ…dze na karcie, niektóre skille, oraz znajomi na friend liÅ›cie znikÅ‚y, dowiadujÄ…c siÄ™ od kolegów okazaÅ‚o siÄ™ że ktoÅ› mojÄ… postaciÄ… 06.07.06 o 13 opuÅ›ciÅ‚ moje society „ChÅ‚opaki z Ferajny”.
Nie posiadam gold karty, nie dawałam nikomu hasła ani loginu, posiadam zabezpieczenia antywirusa i Firewall'a. Czy może ktoś coś wie na temat tego zdarzenia??????????

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 10:42 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Kuchash
Witaj. Przykro słyszeć, sam kiedyś byłem w podobnej sytuacji. Mam pytanka:
Czy dawałaś komuś hasło albo logowałaś sie przy jakimś znajomym ?
Czy miałaś hasło i login bardzo zbliżony do nicku w grze ?
Logowałaś sie kiedyś u jakiegoś kumpla lub w kawiarence internetowej ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 11:04 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
!! :/ No co Ty MEG gadasz :/ hakneli Cie :/ Najgorsze jest to że MA chyba nie pomoze w tej sytuacji :/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 11:09 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
:cry:
warto też pamiętać o logowaniu ze strony gry celem obejrzenia storage.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 11:10 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
Moje hasło i login nie jest podobne do tego w nazwie postaci w grze. W kafejce nigdy się nie logowałam, jedynie w domu oraz pare razy u Prayera/Devoura, jedynie on moze znać mój login i hasło, ale on raczej by mi takiego numeru nie wykręcił, a jak się rozwiązała twoja sytuacja?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 11:17 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Doszliśmy do tego z kilkoma innymi osobami, bo nagle z jednego biednego gracza zrobił sie "troszke" bogatszy. A na dodatek po 2dniach MA zbanowało mu konto wiec nie miałem już żadnych wątpliwości. Wiele osób znało jego adres w RL wiec szybko nawiązałem z nim kontakt na GG. Nie przyznał sie do winy ale podał mi swój login i hasło w PE, a tam czarno na białym miał odpiwiedź od MA o kradzieży itemów z mojej postaci. Mając już jego login i hasło zmieniłem email oraz hasło i napisałem podanie do MA z prośbą o odblokowanie tego konta w celu odzyskanie czegokolwiem. I o dziwo MA pozytywnie rozpatrzyło moją sprawe. Odzyskałem jakieś 50% pedów, ale lepsze to niż nic.

Aha jak sama nie dojdziesz do tego kto shakował ci konto, MA NAPEWNIO ci tego nie powie. Musisz dojść do tego sama. Jeśli chciałabyś podać sprawe na policje wtedy MA będzie służyło każdą pomocą.

Jeśli jeszcze masz jakieś pytania - pytaj, postaram się pomóc jak najlepiej.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 11:33 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
oki jeśli MA nic z tym nie zrobi to zgłosze to na policje. Jak moge zmienić swoje hasło musze pisać do MA, czy na stronie po zalogowaniu się da?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 11:38 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Poltropia
Smutne oj smutne.

Podam tylko jeden pomysł.
Jeżeli MA wykaże się chęcią pomocy to warto spróbować poprosić ich o wykaz tranzakcji i logów wykonywanych przez twojego avatara podczas twojej domniemanej nieobecności.
Mają te dane u siebie na serwach to wiem w 100% bo kiedyś miałem śmieszną przygodę z itemkiem i się odnalazł. A jak podadzą ci IP to napewno zawęzisz krąg poszukiwań.
Powodzenia

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 11:38 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Wchodzisz tutaj
https://account.entropiauniverse.com/pe ... /5514.html

Podajesz email na jakim sie rejestrowałaś do PE, czekaj kilka minut i dostaniesz na swoją poczte link z możliwością zmiany hasła. Loginu nie da sie zmienić

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 11:39 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Jak to jest z tom kartom za 200 ped kupuje i czekam aż przyjdzie ? i czy wcześniej nie uruchomiom kodowania a ja jeszcze nie będe miał karty.

Kupuje karte od marca gram i to juz 2 przypadek o którym słysze

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 11:53 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
dzięki, zmieniłam hasło, ile mniejwięcej moge czekać na odpowiedź od MA, słyszałam że długo trzeba czekać?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 11:57 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Teraz bardzo szybko odpowiadajÄ…. Nawet w kilka godzin.
Ja musiałem prawie miesiąc czekać :/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 12:08 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
UU nie przyjemna sprawa, strach sie bac

A jakiego mialas firewalla itd? Pewnie keylogger.. wpisywalas haslo czy je kopiowałas?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 12:22 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej,

Po prostu totalne skur..... to jest cena za real economy k.m. Mam nadzieję, iż się wyjaśni kto to i jeżeli jest to polak to myślę, iż będzie miał real meeting. Powodzenia w działaniu. Informuj nas na bieżąco o postępach w sprawie.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 12:33 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
własnie dzwoniłam do Drago, przedstawiłam mu sytuacje i powiedział mi że nie ma takiej mozliwości że ktoś złamał hasło, ktoś musiał je znać i wiedzieć kiedy wyjade bo by sciągnąć dosłownie wszystko wraz z skillami trzeba troche czasu, a haker zmieniłby hasło bym myślałam ze mnie zbanowali. Hasło i login wpisuje ręcznie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 13:15 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
No i w sumie ma racje. Albo ktos znał hasło albo masz keyloggera. Dlatego moim zdaniem lepiej jest kopiować (choc to tez nie jest takie bezpieczne)

Nie napisalas co to za firewall i antyvir

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 13:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Oh shit! Najwyzsze wspolczucie :(

Hm.Powiedz - czy zapisujesz sobie gdzies haslo,zeby nie zapomniec? (w jakims pliku, na kartce, w zeszycie,itp..) Moze odwiedzil Cie rl ktos, kto to haslo znalazl i postanowil ''wykorzystac''...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 13:21 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Napisz do supportu zeby ci podali nazwe avatara do ktorego zostaly przekazane twoje itemy. Numer IP komputera to nie wiem czy ci podadza, ale nazwe avata napewno. Mojego znajomego okradli w podobny sposob, w ciagu nocy z konta wyparowaly mu wszystkie itemy, ale supprt podal dokladne info o czasie kradziezy i do jakiego avatara zostaly przekazane itemy. Niestety akurat ten gosciu byl wystarczajaco inteligenty zeby zrobic sobie zastepczego avatara ktorego uzyl do kradziezy, no i niestety duzo znajomosc jego nicku nam nie dala.

A przedewszystkim z miejsca kupuj gold karte.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 13:28 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Przykro słyszeć.
Niestety MA nie pomoże i nie poda żadnych danych o sprawcy.
Potwierdzą jedynie, że w tym okresie logował sie ktoś z innego
komputera lub IP. A twoja sprawa jest dbanie o hasła itp. Nic więcej.

Jesli są to duże straty - może i warto na policje zgłosić (bardzo jestem ciekaw reakcji)
- ale z drugiej strony - nie rozumiem braku gold kard... :myślę:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 13:32 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Imo, nigdy nie uwiężę w zbieg okolicznoÅ›ci Å‚Ä…czÄ…cy Twój wyjazd z okradzeniem avatara, ktoÅ› to dobrze wiedziaÅ‚ i perfidnie wykorzystaÅ‚ ... ta sprawa Å›mierdzi i to bardzo, stawiam na Twoje najbliższe otoczenie a nawet na osoby którym ufaÅ‚aÅ›... pamiÄ™taj że pieniÄ…dze robiÄ… różne rzeczy z ludźmi, może to mÅ‚odszy braciszek co podglÄ…daÅ‚ przez ramiÄ™, najlepsza koleżanka, byÅ‚y chÅ‚opak... wirusy czy keylogery – maÅ‚o prawdopodobne, nikt by sobie nie zawracaÅ‚ gÅ‚owy maÅ‚o znanym avatarem, ktoÅ› wykorzystaÅ‚ sytuacjÄ™ Å‚akomiÄ…c siÄ™ na Å‚atwy szmal albo zrobiÅ‚ Ci mega psikusa na zÅ‚ość...

Szczerze współczujÄ™ i Å‚Ä…czÄ™ siÄ™ w twym smutku... chÄ™tne pomogÄ™ jak tylko bÄ™dÄ™ mógÅ‚, mogÄ™ Ci ofiarować parÄ™ ped – tak na dobry nowy poczÄ…tek żeby byÅ‚o na GoldCard’a, jestem pewien że na forum znajdzie siÄ™ wiÄ™cej takich osób które Ci pomogÄ…, możesz na nas liczyć !!

Jako wielki WRÓG scamerstwa i oszukiwania życzę temu chu**** który to zrobił zasłużonej kary. :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 14:31 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
hasło i login pamiętam na pamięć nigdzie nie zapisywałam, a przy znajomych się nie logowałam, jedynie przy bracie starszym-on jest informatykiem właśnie broni pracy inżynierskiej w tym kierunku, jeśli chodzi o zabezpieczanie to raczej dobrze zabezpieczył swój komp. na którym gram. Mam VirusScana, a firewall to nie mogę znaleźć nazwy jest to zapora systemu windows w moim wypadku Windows XP Professional

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 15:06 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Meg napisał(a):
Mam VirusScana, a firewall to nie mogę znaleźć nazwy jest to zapora systemu windows w moim wypadku Windows XP Professional

Obawiam się, że to jest żadne zabezpieczenie :(

Ale jeśli brat jest informatykiem - niech sprawdzi komputer w tym kierunku.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 15:24 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Czyli najgorszy firewall jaki może być :) sam windows ma mase błędów ktorymi bez większego problemu można wejść. Więc systemowa zapora jest niewiele lepsza ;) że o IE już nie wspomne

jakby nie patrzeć weź raczej pod uwagę że nie zrobił tego całkiem obcy haker tylko ktoś kto miał możliwość zobaczyć twoj login i hasło, zresztą haker sam sobie hasła nie wymyśli mogł je tylko pobrać jeśli byłoby gdzieś zapisane. (teoretycznie gdy logujesz się gdzieś na stronie i podajesz hasło oraz login istnieje możliwość zapisania tego hasła w pamięci przeglądarki i to akurat da się uzyskać jeśli używasz ie to nie jest to nawet strasznie trudne) wyłapanie hasła zdalnie podczas wpisywania też raczej odpada bo za dużo z tym zachodu aby ktoś dla głupiego pe tak się męczył.

keyloger jest bardzo prawdopodobny ale aby keyloger był aktywny do tak specyficznej aplikacji jak pe mosiałabyś sama go uruchomić / uruchamiać za kazdym razem. "najłatwiej jest takie coś ustawić np w kafejce bo tam nikt nie sprawdza co i jak tylko wchodzi do gry.

Ok czas na jakies rady.

sprawe oczywiście mosisz zgłosić MA ale masz malutkąszansę że cokolwiek uda ci się uzyskać (osoba ktora to zrobila mosiala by być na tyle glupia by uzywać swojego kompa/konta/itp ) sam nick raczej nic ci nie da, nawet jeśli okaże się że znasz winowajcę w grze.

zgłoszenie sprawy na policje to też jakieś wyjście (ciekawe jaka bedzie ich reakcja - "dzień dobry chciałem zgłosić kradziez, zhackowano mi konto w grze komputerowej " sorka ale jakbym był policjantem zacząłbym się śmiać :(

Co do karty to już wiele razy o tym mowilismy, to tak jak z ubezpieczeniem - wypadki chodzą po ludziach, albo nawet lepiej to tak jak zostawić otwarte drzwi w mieszkaniu wychodząc rano do pracy ;) moze nikt nie pociągnie za klamke ^^

Ostatnio edytowany przez Dragon, 27 Lip 2006, 15:27, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 15:25 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Wiec tak jeśli to wina twojego pc to zaraz sie tego dowiemy :
- Jakiej przeglądarki używasz ?
- Narazie niczym nie skanuj pc , nie czysc , zainstaluj http://www.merijn.org/files/hijackthis.zip i wklej tutaj loga

PS. Sprawa daje do myslenia chyba zamowie gold card...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 15:45 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
dowiedziałam się od brata: mam neostrade podzieloną przez Router D-Link, ma sprzetowego firewalla.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 15:48 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 92
Society: 3lancer
Nick w grze: loading...
w tym przypadku to chyba Cracker nie Haker. hakerzy z reguły są tymi dobrymi co zabezpieczają a Crackerzy ci co psują.

Szczerze ci współczuje. Ale na policje to nie ma co chyba. Albo wyśmieją albo co bo jeśli to własość MA to oni muszą coś zrobić a nie policja.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 15:50 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Nick w grze: Shein
ten kto to zrobił to totalny %^$()&$^, i nie wierze ze mógł być to ktoś obcy, to musiał byc ktos kto znał Twoj login i hasło.

Tak jak Kedzior pisał, moze jednak MA opkaze sie pomocne i poda dane o avatarze na którego kasa została przekazana.

Mam nadzieje ze wszystko sie wyjasni, informuj nas na bierzÄ…co.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 15:52 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
hellfasy napisał(a):
w tym przypadku to chyba Cracker nie Haker. hakerzy z reguły są tymi dobrymi co zabezpieczają a Crackerzy ci co psują.

Nom. A Hellfasy to w większości religii symbol istoty wszechwiedzącej.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 16:29 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
odpisali mi natychmiast, coś tam zrozumiałam z tego co to każą mi iść na policje bo nie oni odpowiadają za wtargnięcie na konto. he he, może ktoś to przetłumaczyć:P

Hi,

In order to get a key logger or other spy ware, you must have visited some website or downloaded some program containing the software logging your personal information. Computer intrusion is not a crime for MindArk to investigate or solve, it is a matter for federal authority. Therefore we must direct you to your local police if you want to take this case further. Ask them to contact us and will then provide them with any information needed to solve the case.

Please note that MindArk cannot guarantee the safety of your computer. It is your responsibility to protect your system from such attacks. The first step would be to install a firewall or update your current one and scan your computer for viruses and other suspect programs. You should also change your password regularly by reactivating your account via the website (“My Section”). To achieve the highest security possible, we advise you to purchase a Gold Member Card.

If you want us to lock your account until you have secured your system please let us know. Please note that we will need a verified copy of your passport to be able to unlock your account (to make sure we are opening the account for you and not for a hacker).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 16:53 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Meg napisał(a):
In order to get a key logger or other spy ware, you must have visited some website or downloaded some program containing the software logging your personal information. Computer intrusion is not a crime for MindArk to investigate or solve, it is a matter for federal authority. Therefore we must direct you to your local police if you want to take this case further. Ask them to contact us and will then provide them with any information needed to solve the case.

Please note that MindArk cannot guarantee the safety of your computer. It is your responsibility to protect your system from such attacks. The first step would be to install a firewall or update your current one and scan your computer for viruses and other suspect programs. You should also change your password regularly by reactivating your account via the website (�My Section�). To achieve the highest security possible, we advise you to purchase a Gold Member Card.

If you want us to lock your account until you have secured your system please let us know. Please note that we will need a verified copy of your passport to be able to unlock your account (to make sure we are opening the account for you and not for a hacker).

W skrócie:

- aby załapac keyloggera musiałaś odwiedzić jakies strony lub zainstalowac jakis podejrzany program. Wlam na twoj komp to nie sprawa mindark - tylko twoich lokalnych wladz. Jesli policja zwroci sie do nich o pomoc - pomoga.

- mindark nie moze zagwarantowac bezpieczenstwa twojego komputera.
to jest twoja odpowiedzialnosc i ty musisz o to zadbac. Zainstaluj firewalla, antyvira, zmieniaj regularnie haslo, kup gold card.

- jesli chcesz aby do czasu zabezpieczenia przez ciebie komputera - zablokowali dostep do konta
w grze - daj im znac. Ale aby je pozniej odblokowac - beda wymagac potwierdzonej kopii paszportu/dokumentu tozsamosci.

Ani słowa o tym czy ktos "obcy" się logował na twoje konto - więc to dziwne
ale nie wiem co w tym supporcie napisałas skoro odpowiedzi nie rozumiesz...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 17:00 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
poprosiłam kogoś by mi przetłumaczył i wysłałam:
Hi,
I need your help due to the fact, that my EU account has been hacked. Everything was ok. when I logged out (2006.07.05 about 00:30pm) before my holidays. When I came back I found my account without items, money on PE Card and my avatar as freelancer with lack of some skills. My friend list was empty too. I received information from my soc friends that someone, who used my avatar, left my "Chłopaki z Ferajny" Society (2006.07.06 about 01:00pm).
No one (beside me) knows my username and password to EU, I have well secured PC (antivirus, firewall).
Check your logs and give me, please, information about avatar who traded my items or who posses my items and money. Lock his account and if it is possible, restore my items, skills and money, please.

[ Dodano: Czw 27 Lip, 2006 18:08 ]
wysłałam to i praktycznie w odpowiedzy niczego się nie dowiedziałam, hm co im napisać jeszcze??

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 17:28 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Napisz jeszcze raz zeby wyraznie ci napisali do jakiego avatara zostaly przekazane twoje itemy. Moze akurat bedziesz ta osobe znala. Innej mozliwosci na odzyskanie kasy nie ma bo policja, tak jak juz tu ktos napisal, predzej cie wysmieje niz pomoze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 17:54 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Meg napisał(a):
Check your logs and give me, please, information about avatar who traded my items or who posses my items and money. Lock his account and if it is possible, restore my items, skills and money, please.

Ehh - nie ładnie z ich strony - wkleili standardową odpowiedź pewnie bez doczytania do końca.
Zrób tak jak radzi Kedzior.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 18:03 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Niom typowe, przeczytaja 1 zdanie i kopiuj wklej ;)
Ja juz nawet nie chce komentać ich wypowiedzi na temat entropiana a to chyba byla moja najpoważniejsza potyczka z suporrtem heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 18:07 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
WÅ‚aÅ›nie mi siÄ™ przypomniaÅ‚o coÅ› ciekawego... kiedyÅ› nie tak dawno temu na mejla podanego na forum (naszym, EF, EP) dostaÅ‚em pusty email z zaÅ‚Ä…cznikiem zawierajÄ…cym trojana – dość znanego i prostego do wykrycia (może keylogera)... może to jakiÅ› trop a może niepotrzebnie straszÄ™, jednak ktoÅ› może przeprowadziÅ‚ akcjÄ™ wysyÅ‚ania keylogerów do ludzi na forach... co wy na to

PodtrzymujÄ™ jednak mojÄ… hipotezÄ™ że konto okradaÅ‚a Ci znana Tobie osoba, może bardzo bliska i nawet tego do gÅ‚owy nie dopuszczasz... smutne ale prawdopodobne, żaden cwany haker by nie zadawaÅ‚ sobie trudu w hakowaniu konta Meg a wolaÅ‚by np. zabrać siÄ™ za bardziej majÄ™tnych graczy jak Coover, Szczecio czy S2k ...jak kraść to kraść miliony... albo miaÅ‚aÅ› mega-nie-farta – czysty pechowy zbieg okolicznoÅ›ci...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 18:12 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
sproboj napisać w support case coś takiego:

Kod:
"Hello

I have checked my computer against viruses,keylogers, or other non welcome software and nothing wos found. Also I use router and hardware firewall so meaby it wosn't hacker atack.

After reflection I think it could be someone who sean (somehow) my login and password when I tryed to log in, before holidays few times I loged from friends houses (there wos only 2 of them) so meaby its one of my friends :/ but I can't accuse them without any proof.

Could you check wot kind of trades and with who wos maded from my account (and eventualy acount of "buyer" if it wos kind of new) during my holidays (TU WPISZ DATE OD DO) and give me names of avatars. Meaby some of my friends scamed me :(

ty very much for any help you can give

Best Regards
twój nick gracza albo imie i nazwisko

a oto co napisałem
Kod:
Witam

Sprawdziłam swoj komputer przeciwko virusom i keylogerom oraz innemu niechcianemu oprogramowaniu i nic nie wykryto. Używam routera oraz sprzętowy firewall więc możliwe że to nie był atak hackera.

Po zastanowieniu myślę że mógł to być ktoś, kto w jakiś sposób zobaczył mój login/hasło w trakcie wpisywania. Przed wakacjami kilka razy logowałem się z domu 2 przyjaciół więc może to któryś z nich, Oczywiście nie mogę ich oskarżać bez dowodów.

Czy mogli byście sprawdzić jakie "trady" i z kim były robione podczas mojich wakacji (data) (oraz eventualnie "kupujacych" jesli ich konta byly nowe ) i wypisali mi imiona avatarów które tam wystąpią. Może to któryś z moich przyjaciół mnie okradł.

Dziękuję za każdą pomoc z waszej strony

Pozdrawiam
twoje imie nazwisko lub nick avatara

sorka jeśli są jakieś błędy ale niejestem dobry w pisaniu gramatycznie i ortograficznie po angielsku (Pisząc po polsku moja ortografia też kuleje :evil: tłumaczyłem tak by było wiadomo oco biega

Nick wzasadzie ci nic nieda ale tak chociaż zachęcisz MA do współpracy bo to co dostałaś to standardowa odpowiedź. takie sprawy rozwiązuje się małymi kroczkami a w swoim pytaniu nakazałaś im że mają rozwiązać twoj problem (w eula chyba jesst że utrata loginu i hasła to nie problem MA więc potraktowali cię tak byś odpuściła i dała im spokój)

[ Dodano: Czw 27 Lip, 2006 19:17 ]
HduchC napisał(a):
PodtrzymujÄ™ jednak mojÄ… hipotezÄ™ że konto okradaÅ‚a Ci znana Tobie osoba, może bardzo bliska i nawet tego do gÅ‚owy nie dopuszczasz... smutne ale prawdopodobne, żaden cwany haker by nie zadawaÅ‚ sobie trudu w hakowaniu konta Meg a wolaÅ‚by np. zabrać siÄ™ za bardziej majÄ™tnych graczy jak Coover, Szczecio czy S2k ...jak kraść to kraść miliony... albo miaÅ‚aÅ› mega-nie-farta – czysty pechowy zbieg okolicznoÅ›ci...

Myśle dokładnie tak samo zresztą nikt nie będzie hackował zdalnie konta do PE jakby miał coś kraść to prędzej hasła do konta bakowych itd ;) pozatym skąd osoba na drugim końcu świata wie że akurat ty masz pe ;) Co innego keyloger ale to jak pisałem mosi albo cały czas być włączone albo sama musisz włączać

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2006, 18:53 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
oki, dziękuje wysłałam, ciekawe co odpiszą;P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2006, 10:50 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
głupie pytanie :
czy ktoś, jakieś np. dzieciaki w wieku 9-15 lat nie były goścmi u Ciebie i nie korzystały z kompa ? może ktoś niechcący naprowadził Ci kylegera ? może używąłąś autoclicka albo innej aplikacji podesłanej przez kogoś ? ja raz coś takiego odpaliłem i jak zobaczyłem jak rozpaczliwie ten autoklick próbuje się połączyć przez różne porty z internetem to aż mi się go żal zrobiło (tak tak p.doleni crakerzy obok gold karty mam info co i jak próbuje siłę łączyć z internetem albo jak do mnie pukacie też o tym wiem)
Generalnie zrób listę osób które
1. miały dostęp do kompa odkąd grasz w PE
2. listę e-mail od ludzi którzy mogli wiedzić że grasz w PE - keylogery sa teraz dołaczane np do filmików i kiedy je odpalasz mediaplayer łaczy się aby ściągać dekoder a w rzeczywistości wpuszczas złego do siebie

trzymam kciuki aby się to wyjaśniło i rozwiązało jakoś poytywnie dla Ciebie

Lu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2006, 11:04 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
CvX! napisał(a):
hellfasy napisał(a):

Nom. A Hellfasy to w większości religii symbol istoty wszechwiedzącej.

Cvx, akurat hellfasy ma racjÄ™, ale nie o tym ten topik ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2006, 11:57 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Dragon parę błędów tam jest ;/ szczegolnie z WAS (a nie wos - błąd który popełniasz odkad pamietam ;)), no i troszke z odmianą czasowników i czasami, a chodzi przeciez o to zeby support nie meczyl sie ze zrozumieniem bo znowu wkleją standard.

No cóż koleś na pewno ma drugiego avatara, ale IP by duzo pomogło (nie jestem pewien czy mogą udostępnic taką informacje) jezeli oczywiscie koles nie ma neo (co tez jest bardzo prawdopodobne :/). Mozna sprawdzić czy np. nie logował sie z niego na forum.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2006, 12:40 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
może warto poprosić MA o szczegółowy wykaz dat logowań (z IP) na konto podczas Twojej nieobecności, jeśli udowodnisz Policji, że w tym czasie nie miałaś dostępu do komputera czy internetu to możliwe, że się tym zainteresują, w Szczytnie zdaje się powstała specjalna komórka do przestępstw popełnianeych w internecie

moze warto odrazu tam zadzwonić i kogoś zainteresować, jest duże prawdopodobieństwo, że zadziałają

pozatym tak jak większość z nas uważam, takie włamy to zwykle dzieło osób z otoczenia, jeśli wykażesz się maximum energii w rozwązywniu tej sprawy to taka osoba wystraszy się konsekwencji (nawet same zawiasy mogą zaważyć na reszcie życia) i postara się sprawę załagodzić

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2006, 13:26 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Z ip moze byc problem bo jesli koles ma neo to będzie troszke lipa. Ale mysle ze tpsa ma gdzies archiwum, gdzie zapisane kto w jakim dniu miał dany adres ip.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2006, 13:38 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
narazie czekam na ich odpowiedź, zobaczymy czy zainteresują się pomocą.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2006, 14:01 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Wyszperałem co mi kiedyś odpisali na mój support. To było w lutym zeszłego roku, wiec mam nadzieje że coś w MA sie zmieniło.

As you probably understand we cannot reveal who took your items for security reasons. If you wish to turn this into police business we have all the fact here for the police and we are will to cooperate with them.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2006, 14:34 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Kuchash napisał(a):
Wyszperałem co mi kiedyś odpisali na mój support. To było w lutym zeszłego roku, wiec mam nadzieje że coś w MA sie zmieniło.

As you probably understand we cannot reveal who took your items for security reasons. If you wish to turn this into police business we have all the fact here for the police and we are will to cooperate with them.

sorka for off: Jakiś czas temu była w mediach sprawa jak jeden azjata zarezał drugiego właśnie przez grę komputerową ;) może wyciągneli z tego nauczkę.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2006, 15:00 
Poor
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: Fox Hunt
Nick w grze: JinX
Wyrazy wspolczucia...

a tak z innej beczki Dragon jesli chodzi o zgloszenie na policje i wysmianie takiego zgloszenia moze u nas tak ale w japoni bodajrze koles poszedl za to siedziec...

co do odpowiedzi MA na kradziez zmianka o goldcard.....
A moze ta kradziez to jakis chwyt marketingowy promujacy kupno kart:D taki zarcik wiem ze nie na miejscu sorka..

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2006, 16:32 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
MA może podać IP dopiero za wnioskiem prokuratury. Kiedyś też chciałem dowiedzieć się IP ale to na musi być na prośbę prokuratury

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2006, 16:46 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Meg napisał(a):
dowiedziałam się od brata: mam neostrade podzieloną przez Router D-Link, ma sprzetowego firewalla.

witam...
...to masz odpowiedz.. na 100% nie zginelo Ci haslo i login poprzez przechwycenie go keylogerem lub tez innym narzedziem typu trojan/server... czyli nikt z zewnatrz nie wykradl Ci loginu i hasla... chyba nie musze tlumaczyc dlaczego ?

...czas na wnioski... ten kto okradl Ci konto jest z Twojego najblizszego otoczenia, mianowicie ta osoba ma dostep do tego komputera z ktorego grasz w PE, no chyba, ze gralas rowniez z innego miejsca tj. z innego komputera... ewentualnie szukaj winnego wsrod osob ktore moga znac te poufne dane... mowa tu o loginie i hasle...

Pozdrawiam i zycze szybkiego rozwiazania sprawy !

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2006, 17:07 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
tylko jedna osoba zna moje hasło i login i z jego tylko kompa się kiedyś logowałam. Czyli mam odpowiedź.. dzięki

[ Dodano: PiÄ… 28 Lip, 2006 22:09 ]
albo mógł ten ktoś wrzucić mi wszystko do tt, miałam w storage parę GSI więc wybrał niektóre skille i tez wrzucić do tt, a za kase na karcie i z wrzuconych itemów mógł kupić na aukcji jakiś full implant i do tt.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2006, 04:45 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 120
Society: UPC - United People of Calypso
Nick w grze: Dawid root Balcer
XII napisał(a):
Meg napisał(a):

witam...
...to masz odpowiedz.. na 100% nie zginelo Ci haslo i login poprzez przechwycenie go keylogerem lub tez innym narzedziem typu trojan/server... czyli nikt z zewnatrz nie wykradl Ci loginu i hasla... chyba nie musze tlumaczyc dlaczego ?

A wyjasnij :) bo niewidze zwiazku pomiedzy ruterem dlinka z sprzetowym firewallem a niemozliwoscia uzywania keyloggerow/innego szajsu.
Jak zapewne XII wiesz keyloggery i inny szajs potrafi wysylac jako chociazby zwykly list email logi nie wspominajac o innych technikach w ktorych "sprzetowy" firewall na ruterku powie ok i przepusci pakiet :) ale jestem ciekaw twojej wizji :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2006, 08:24 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Eh k... to sie po.... tobie zwineli haslo i login a mi kompa...
Szkoda gadac. Wypadki chodza po ludziach :cry:
Dobrze ze przynajmniej gold card mam bo cholera wie w czyje rece wpadnie moj komp.

Wk... i zalamany :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2006, 08:40 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
miniportal napisał(a):
XII napisał(a):
Meg napisał(a):

witam...

A wyjasnij :) bo niewidze zwiazku pomiedzy ruterem dlinka z sprzetowym firewallem a niemozliwoscia uzywania keyloggerow/innego szajsu.
Jak zapewne XII wiesz keyloggery i inny szajs potrafi wysylac jako chociazby zwykly list email logi nie wspominajac o innych technikach w ktorych "sprzetowy" firewall na ruterku powie ok i przepusci pakiet :) ale jestem ciekaw twojej wizji :)

Po pierwsze jesli net jest dzielony za pomoca sprzetowego routera (z lub bez firewalla, to nie istotne) wszystkie adresy wewnatrz nie sa widoczne na zewnatrz... wiec dostep do komputera z zewnatrz jest znacznie utrudiony choc nie jest to niemozliwe zeby sie do neigo nie dostac ;) potrzeba tu tylko jakiegos mozdzka o szerokosci pilki do kosza i dlatego to mozna spokojnie wykluczyc... natomiast mozliwosc logowania klawiszy i pozniejszemu wyslania ich mailem na jakis tam adres.. owszem to jest mozliwe ale raczej malo prawdopodobne... poniewaz jest mala szansa ze uda mu (temu programowi) sie to wyslac... sam kiedys u siebie eksperymentalnie probowalem takich sztuczek dla celow edukacyjny i niestety tylko raz z jednej tego typu aplikacji udalo sie przeslac dane ale to i tak jesli byly spelnione odpowiednie ku temu warunki... niebede nic tu ujawnial co i jak bo nie chce sie przyczynic do nakierowania kogos na przestepcza sciezke :) ja moge powiedziec tyle, ze gwarantuje pokrzywdzonej kolezance w 100%, ze osoba ktora ja okradla jest z jej najblizszego otoczenia, ktora znala login i haslo... i tu niech szuka.

Pozdrawiam.

[ Dodano: Sob 29 Lip, 2006 09:41 ]
Zari napisał(a):
Eh k... to sie po.... tobie zwineli haslo i login a mi kompa...
Szkoda gadac. Wypadki chodza po ludziach :cry:
Dobrze ze przynajmniej gold card mam bo cholera wie w czyje rece wpadnie moj komp.

Wk... i zalamany :evil:

a co Ci sie stalo z kompem ??? o.0

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2006, 14:25 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ZARI ?! OMFG !! wyjaśnij proszę co się stało bo już jestem cały poddenerwowany :?

MEG,
słyszałem że OSOBA u której się logowałaś czyli w tej chwili najbardziej prawdopodobny podejrzany to Twój były chłopak, tak jak pisałem wcześniej możliwe że zrobił Ci mega psikusa... jako jedyny miał dostęp do Twego konta... wiem coś o takich psikusach bo ... :?
może to być dla Ciebie bolesne ale takie jest życie...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2006, 14:54 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Gwoli wyjasnienia...
Jeden z lokatorow ktory mieszkal z nami zwinal mi kompa. Wlamal sie do pokoju jak nikogo nie bylo w domu. Ja niestety bylem w Liverpoolu. Ukradl tylko komputer i monitor, ale idiota zapomnial zasilacza do monitora.
Policja za wiele pewnie nie wskora...zdjeli odciski ale coz to da...
Typek jest ze Szczecina. Wiek ok. 40lat. Jak ch...dopadne gdzies w L. to zatluke...albo zaprowadze na policje niech sobie menda posiedzi :P
Coz takie zycie...musze sie pogodzic ze strata bo marne szanse na odzyskanie kompa :cry:
I dzieki Bogu ze gold karte zakupilem bo kto wie...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2006, 16:05 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
no to jak był lokator to chyba wiadome kto ?? :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2006, 16:18 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Tak? To poszukaj mi go wsrod paru milionow londynczykow...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2006, 16:21 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
1. To sry wydawało mi się że to w Polsce. Źle przeczytałem.
2. No lokator to chyba sÄ…siad jakiÅ› to chyba majÄ… jego dane.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2006, 17:05 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Mam jego dane ale co mi z nich skoro sa z Polski??
A tutaj w UK za wiele mi nie dadza...
Pozatym to nie moj temat wiec nie pisze nic wiecej. Sorki MEG...
btw. jest z tego samego miasta co TY :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2006, 17:21 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
Spoko Zari, może jakos się wszystko wyjaśni w naszym przypadkach
;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 10:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Dragon napisał(a):
Kuchash napisał(a):

sorka for off: Jakiś czas temu była w mediach sprawa jak jeden azjata zarezał drugiego właśnie przez grę komputerową ;) może wyciągneli z tego nauczkę.

te żółtki to byli koledzy, znali się już wcześniej

MEG, jeśli ktoś wywalał skills do tt to rozumię, że to zwykła chamska zemsta, a nie kradzież? ale to też jest karalne

Zari, jeśli masz namiary rl tego gnojka, nawet w tylko w Polsce to napewno ma tu jakąś rodzinę, która się znim skontaktuje jeśli zostanie odpowiednio zmotywowana ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 11:10 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
coover napisał(a):
Zari, jeśli masz namiary rl tego gnojka, nawet w tylko w Polsce to napewno ma tu jakąś rodzinę, która się znim skontaktuje jeśli zostanie odpowiednio zmotywowana ;)

możesz :

zkontaktować się z KOMISARIATEM lokalnym wg adresu zamieszkania tego chu** i przekazać całą sprawę dzielnicowemu, przefaksować (lub inaczej) kwity z rozpoznania te z Londynu, można jeszcze inaczej wystarczy się dowiedzieć - napisz majle lub zadzwoń a najlepiej jak ktoś z Twojej rodziny w Polsce zadzwoni na policję i się dowie co można z tym fantem zrobić, masz duże szanse - trzymam kciuki !!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 11:34 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
... i zrobimy mały dymik.... palce mnie świerzbią.....żaby komuś przyłożyć....
badziej od poliytków nie lubię złodziei.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 16:03 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Politycy i/tez zlodzieje? :P Wyrazy wspolczucia, support ciagle nic rozsadnego nie odpisal? Niestety znajac nasza rzeczywistosc jesli samemu sie nie dojdzie kto i jak to nic z tego nie bedzie. No ale podobno to wszystko kwestia motywacji i pieniedzy zeby kogos znalezc. Motywacje masz i z pewnoscia masz kogo motywowac, moze sie udac :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sie 2006, 23:51 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
Hej, jak wiekszość chyba wie, niestety nic się nie zmieniło w mojej sytuacji, MA nic nie chce mi podać, żadnych informacji, o które doradzaliście mi by zapytać. Bronią się jak mogą byle nic nie pisnąć. Mi już skończyły się pomysły, może ktoś z was coś wymyśli, bo mi ręce opadają.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Sie 2006, 10:49 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Nic tylko jechać tam do tej szwecji i nakopać do dupy.... Dziady zaje.bane! Gdyby okradli jakiegoś mega ubera (który wpłaca kilka k $ miesiecznie) to pewnie podaliby mu wszystkie informacje :/ A dla zwykłych graczy to zero pomocy :/

Współczuje gorąco! Może jako rekompensatę dadzą Ci ATH - 200k ped ;) Czego ci serdecnzie życzę.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 06 Sie 2006, 12:02 
niestety mega uberów nie okradają, są zbyt ostrożni a do tego każdy ma Gold Carda:), Meg (mój comment: wiem panie moderatorze, że %$@ źle napisałem :x , ale ciągle mi się mylą obie nie wiem czemu lol, wystarczy że oko spuszcze na sekunde to nie wiem o Której z pań mam pisać), powiem ci tak: nawet przez maila albo wchodząc na jakąkolwiek strone można sobie "sciągnąć" "nowszą wersję" keyloggera, bo zmienić kod tego syfu nie jest trudno, a wtedy firewalle i antyviry nie pomagają.
Szkoda, że to tobie się przytrafiło, oby znalazł się sprawca bo mindark ci nic nie pomoże, jedyna nadzieja że ktoś zna tego typa który to zrobił/ewentualnie policja.
Jakbyś miała zaczynać od zera pamiętaj: możesz liczyć na naszą pomoc.

Ostatnio edytowany przez Level, 06 Sie 2006, 12:06, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Sie 2006, 12:50 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Niestety. Trzeba więc będzie wstać, otrzepać się z pułu i iść dalej. Ech jak te gry przypominają rzeczywistość czasami.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Sie 2006, 22:08 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2006
dziekuje wam za rady, chyba zaczne tak czy siak grać znów jak narazie od 0, ale może jakos się to wszystko wyjaśni i wtedy będzie trzeba to uczcić. ;P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sie 2006, 09:42 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Gwarantuje że na pewno nie od zera ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sie 2006, 10:18 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
no właśnie dotarł do mnie zapis kamer z eventu w BrowArmi i MEG jest niekwestionowanym zwycięzcą. Czyli a104 + platy 2a czekają na odbiór 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Sie 2006, 11:04 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
podwójne platy 2a
Meg daj znak sygnał kiedy będziesz online :-)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Panel
Skocz do: