Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 05 Lip 2006, 11:53 
Inept
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 92
Society: no name
A więc stawiam sprawe jasno. Poszukuje dobrego mentora by mnie wprowadził we wszystkie tajniki gry( z głównym naciskiem na hunting, tylko to wydaje mi się mało nużące;](ach jak ubolewam na tym, że nie moge tej minki ";]" zrobić w EU)).
Mam 17lat z wielkim hakiem( we wrześniu osiemnastka i biba na całego).
Nie chcę kupować dodatkowej kasy, bo jednak jest ona dość kosztowna.
Nie mam zbroi(nic nie udało mi się znaleźć).
Mam zato mieczyk swietlny (rodem ze star wars'ów) dostepny w TT. Skille:
-light melee weapons 3lvl
-inflict melee damage 2lvl
-melee combat 5lvl z hakiem
-shortblades 18lvl
-evade 20lvl i jeszcze pare których nie chce mi się wymieniać, a raczej dużego wpływu na waszą decyzję mentoringu nie wpłyną

kasy mam mało zaledwie 24pec;] i 83 butelki sweat.
hmmm to chyba wszystko. Mój nick to Mrowek.
Odkryte mam ... Fort Atlantis, Fort Fury, Camp Phoenixs.

Jeśli czegoś jeszczenie podałem pytajcie. i piszcie jak najszybciej na pw;]

od razu zadam pytanie czy zakładanie teamu coś daje poza tym, że się wspólnie niszczy?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lip 2006, 12:39 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Mrowek napisał(a):
od razu zadam pytanie czy zakładanie teamu coś daje poza tym, że się wspólnie niszczy?

Zależy, jak są ustawione "parametry" team'u. Są różne możliwości - ale zazwyczaj podział łupu i kasy następuje wg. zadanych MOBOWI zniszczeń.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lip 2006, 12:43 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
Zakladanie teamu ma bardzo fajny wplyw na gre, jak duzo razy zakladasz team z tymi samymi ludzmi to czesto sie z nimi zaprzyjazniasz :)

Jesli chodzi o to ze chcesz sie skupic na huncie i nie kupowac kasy to sie niestety wyklucza, na huncie sie glownie traci (chyba ze masz szczescie to chwilowo zyskasz), jesli nie chcesz kupowac pedow to musisz sie skupic na hndlu niestety.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lip 2006, 13:03 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
Najpierw uzbieraj co nie co kasy -Adam Ci poradził -Hande. mentora znajdziesz napewno tylko nie żul (bo to dla mnie jest żenujące - lepiej się wynajmować ).

i nie masz podstawy -brak Tp na starym ladzie - musisz zrobic i zrob to sam zyskasz wiedze i bedziesz chociaz wiedzial cos nie cos gdzie co jest. mysle ze bez problemu zrobisz sam.

JC Krakow

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lip 2006, 13:14 
Inept
Dołączenie:
Lipiec 2006
JC Krakow napisał(a):
Najpierw uzbieraj co nie co kasy -Adam Ci poradził -Hande. mentora znajdziesz napewno tylko nie żul (bo to dla mnie jest żenujące - lepiej się wynajmować ).

i nie masz podstawy -brak Tp na starym ladzie - musisz zrobic i zrob to sam zyskasz wiedze i bedziesz chociaz wiedzial cos nie cos gdzie co jest. mysle ze bez problemu zrobisz sam.

JC Krakow

próbowałem zarobić troche na sweatowaniu ale po nowej aktualizacji nic nie wypada z potworków przynajmniej nie mi i ludziom z wraków statków kosmicznych;]

PS. Myślałem, że Fort atlantis jest na starym lądzie:P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lip 2006, 16:35 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 138
Society: FoxHunt (General)
Witak Mrowek,

nie mozesz miec mentora, masz juz za wysokie skille.

Shortblades 18lvl, to za duzo.

Co do kasy, to jak juz koledzy pisali, tylko handel.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lip 2006, 20:08 
Inept
Dołączenie:
Lipiec 2006
jeszcze jedno małe pytanko czy opłaca sie bardziej (na początku bez kasy prawie) skillować jednoręcznym bladem czy może dwuręcznym.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lip 2006, 20:45 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 98
Mrowek napisał(a):
jeszcze jedno małe pytanko czy opłaca sie bardziej (na początku bez kasy prawie) skillować jednoręcznym bladem czy może dwuręcznym.

Odpowiem na pytanie nie odpowiadając na nie.
Niestety musisz sobie uświadomić, że posiadając kilka peców niczego sobie nie wyhuntujesz. Żeby mieć przyjemność z polowania, trzeb na nie sporo kasy wydawać co miesiąc (ja zadowalam się dwustoma pedami miesięcznie, a poluję dość sporo). Myślę, że Tobie wystarczyłoby na początek 100PED miesięcznie. Spójrz, to tylko 35 złotych na miesiąc. Tak dużo?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Lip 2006, 21:02 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
fac napisał(a):
Spójrz, to tylko 35 złotych na miesiąc. Tak dużo?

25 :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Lip 2006, 08:58 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
Mrowek napisał(a):

na poczatku bez kasy oplaca sie najbardziej sweatowac (po nowym VU jush z tym nieco gorzej :P )
a tak wogole to lepiej na poczatek zabrac sie za HG albo rifle niz za melee weapons- takie ja mam odczucie :P ze wychodzi sie na nich troche gorzej

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Lip 2006, 10:29 
Weak
Dołączenie:
Maj 2006
Nick w grze: Tom Gauko Gawer
Teoretycznie 2x0 jest bardzo ekonomiczny ale trzeba bardzo dużo nakładów aby osiągnąć zadowalające skille.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Lip 2006, 11:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
dreamer napisał(a):
Zakladanie teamu ma bardzo fajny wplyw na gre, jak duzo razy zakladasz team z tymi samymi ludzmi to czesto sie z nimi zaprzyjazniasz :)

:lol: Napraaawde??? :lol: ..Sorry,tak jakos smiesznie wyszlo :P

Mrowek,obecnie najbardziej oplaca sie polowac opalem (rifle z tt) +amp (dodaje dmg). Taki ekonomiczny zestaw +odrobina kapitalu i cierpliwosci moze pozwolic Ci wyjsc na plus :) Ale,na Twoim miejscu,najlepiej zalozylabym nowego avatara,gdyz bardzo przydalby Ci sie taki ''oficjalny'' mentor..Bo w obecnej sytuacji ''kazdy costam pomoze'',ale nikt do konca :P
No i co do forsy - szkoda czasu na sweatowanie, lepiej 'zainwestuj' troche kasy. ;) Ja zaluje godzin ktore spedzilam bez sensu na sweatowaniu :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Lip 2006, 11:50 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Nick w grze: Logic
Elanor napisał(a):
Ja zaluje godzin ktore spedzilam bez sensu na sweatowaniu :roll:

Dlaczego? Początki były bardzo ciekawe, mozna było blokować moby i się sweatowało do rana, niezła zabawa :D

Teraz to faktycznie szkoda czasu i nerwów. Sweatowanie stało się bardziej ciężką pracą, niż zabawą. Lepiej kupic te 100 ped niż marnoważ życie na kombinowaniu jak uzbierać kilka buteleczek.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Lip 2006, 14:45 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Nick w grze: Posse
Ło jezu, zadnych broni melee z TT! W ogole to poradniki sie przeczytalo co? Chyba po cos to wszystko zostalo napisane ;/

No i jedna rzecz trzeba sobie uswiadomic jezeli nie kombinujesz to to nie jest gra za damrmo. To MMORPG ktory na calym swiecie sa platne, tutaj wprowadzono inna forme zaplaty to tyle :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lip 2006, 07:59 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
konkretnie zapłata następuje w formie rabunku gracza zahipnotyzowanego transową muzyczką :lol: :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lip 2006, 08:34 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
Elanor napisał(a):
dreamer napisał(a):

:lol: Napraaawde??? :lol: ..Sorry,tak jakos smiesznie wyszlo :P

To mialo miec nute humoru :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lip 2006, 08:36 
Inept
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posse napisał(a):
Ło jezu, zadnych broni melee z TT! W ogole to poradniki sie przeczytalo co? Chyba po cos to wszystko zostalo napisane ;/

Czytałem ale tak bez kasy nie miałem jak cokolwiek innego kupić:P

Elanor napisał(a):
Mrowek,obecnie najbardziej oplaca sie polowac opalem (rifle z tt) +amp (dodaje dmg). Taki ekonomiczny zestaw +odrobina kapitalu i cierpliwosci moze pozwolic Ci wyjsc na plus :) Ale,na Twoim miejscu,najlepiej zalozylabym nowego avatara,gdyz bardzo przydalby Ci sie taki ''oficjalny'' mentor..Bo w obecnej sytuacji ''kazdy costam pomoze'',ale nikt do konca :P

Chetnie założę ale czy jeszcze się opłaca jak polepszyłem Longblades na 42lvl i mam Evade na 40?

"amp" wszędzie jest to słowo, a nie mogę się dowiedzieć co to właści wi jest i gdzie mogę to znaleźć:((teraz już wiem, że jest to do dmg)

(dobra właśnie znalazłem tabelke:P ale gdzie moge to kupić to nadal nie wiem:P)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lip 2006, 15:45 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Ampy kupisz albo od ludzi, albo od auctionera (taki avatar w brazowym gajerku i zoltej koszulce) - czyli na aukcji :)

P.S. koniecznie poczytaj poradniki i weź dobrego mentora ( o ile jeszcze możesz) - bo będziesz miał bez niego trudne zadanie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lip 2006, 16:00 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
Mrowek napisał(a):
Chetnie założę ale czy jeszcze się opłaca jak polepszyłem Longblades na 42lvl i mam Evade na 40?

oczywiscie ze sie oplaca :P te skille to nie jest nic- sorry za szczerosc, btw. tez mam skille ktore daloby sie nazwac "nic" :P
a propo ampa najlepszym ampem na poczatek jest a103 (dodaje 12 dmg do broni) mozna go kupic za tt+2 max. albo dostac od kogos (od Polaka off korss :P ) za cene tt (full tt to 30 ped i starcza na 5 k ammo wystrzelanego z opallo i cos kolo 3,5 k z pistola z tt)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lip 2006, 17:01 
Weak
Dołączenie:
Maj 2006
Nick w grze: Tom Gauko Gawer
Tylko nie podłącz ampa do meele :D.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lip 2006, 17:04 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
I zakładaj go na broń dopiero po przelogowaniu avatara, bo jaja czasem się robią.

Wracając do broni - opalo na początek najlepsze :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lip 2006, 18:03 
Inept
Dołączenie:
Lipiec 2006
dzieki za to wszystko już się dostosowuję do waszych wskazówek ;]

temat zamknięty

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lip 2006, 22:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Pytales na pm czy jester d1 nie jest lepszy od opalo.Odpowiem tutaj,byc moze inni nowi tez maja podobne watpliwosci :)

No wiec - opalo (i m2100) ma taka fajna wlasciwosc,ze ma bardzo male wymagania co do skilli.A skille maja tutaj podstawowe znaczenie - od nich zalezy ''przedzial'' dmg,ktore zadajesz (minimalne i maksymalne),celnosc,czy ostatnio tez predkosc broni.By osiagnac optymalny poziom w opalo,wystarczy Ci okolo 800 lvl w rifle. Podczas gdy jester wymaga cos okolo 10 k :P

Od razu widac,co lepsze ;) Bez skilli zadne 'teoretyczne' wyliczenia nie maja tu zadnego znaczenia..

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości

Panel
Skocz do: