Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Cze 2006, 07:42 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 0
Society: EF.pl
Zalozylem ten temat aby rozpoczac jakas dyskusje gdyz ostatnio na forum brakuje nowych tematow wartych poczytania... do rzeczy...

Pewnie kazdy z was ma jakas teorie co do lootu, ja rowniez mam swoja, ktora wlasnie niedawno nabylem po 4 dniach testow... Siedze aktualnie na CND i dome#7 stal sie obiektem, ktory testowalem, a dokladnie to exo siedzace w nim...

Na dome#7 exo porozrzucane sa po calej powierzchni a nie tak jak moby w innych domeach, ktora skupione sa w jednym miejscu... Zauwazylem cos takiego, ze moby lepiej lootuja do 100m od tp z jednej i drugiej strony... Srodek bardzo zadko daje jakis ciekawszy loot niz pecow pare... Na 14 razy, gdy wchodzilem do tego doma 9 razy mialem juz ciekawy loot (czytaj od 4 PED do globala), przy 1-4 mobie usytuowanym wlasnie 100m od tp (niewazne czy N czy S)... Potem podazajac dalej w danym kierunku looty sa stosunkowo nizsze...Wychodzi na to, ze spawn, ktory jest czesciej wybijany lepiej placi, gdyz przy tp oprocz hunterow zabijaja mobki rowniez minerzy, gdy mob akurat znajduje sie niedaleko TP... Rowniez warto spojzec na to co ostatnio dzieje sie z argo... Rzucaja globalami jak szalone... Jednak nigdy nie bawilem sie na wybijanie tylko jednego spawnu argo wiec nie wiem dokladnie czy mozliwe, ze to tak samo dziala...

Dalej...zauwazylem, ze sa okresy totalnego "no lootu" a jezeli juz lootu to o wartosci pecow... Test ten przeprowadzilem ze znajomym oraz po czesci z osoba, ktora rowniez huncila w dome#7... W sobote zrobilismy z kumplem 50PED runa na exo... poczatek byl niezly dla nas obojga, gdyz ja trafilem loot 23PED kumpel natomiast 16PED (nie bylismy w teamie, oboje bylismy po przeciwleglych stronach), potem jeszcze bylo pare mniejszych lootow i przy 3000 ammo mniej-wiecej (nie pamietam, ktora to byla godzina, ale napewno wieczorna)... trafil sie "no loot time" jak to nazwalismy...
Moje statystyki tego okresu to: (oczywiscie sa to przyblizone, gdyz dokladnie nie zliczylem wszystkiego, bo na poczatku nie wiedzialem, ze jest NLT - no loot time)

Zabitych Exo-36
No loot- 27
loot - 8
inne - 1 (nie moglem podniesc lootu mimo tego, ze ja zabilem exo)
laczny loot tego czasu to uwaga uwaga: 3,28 PED co jest az smieszne

Statystyki kumpla:

Zabitych Exo-29
No loot- 22
loot- 7
laczny loot tego okresu: 1,98 PED (ale jemu padlo pixie harness hahaha jak dobrze powalczy to uda mu sie selnac za tt+0,2 ;) )

A ten 3, o ktorym mowa to przypadkowy osobnik, ktory akurat rowniez robil sobie runa i po jego okrzykach w tym czasie moznabylo wywnioskowac, ze rowniez nic mu nie sypie...

Po trzecie nie wierze w takie cos, ze po okresie no lootu padaja lepsze looty, gdyz bylo wyraznie widac, ze okres sie skonczyl, gdyz no lootow stanowczo ubylo, jednak byly to looty miedzy 0,15 PED do 4,39 PED, wiec raczej po prostu wszystko wrocilodo normy...

Ok to tyle narazie

PS. Sa to tylko moje spostrzezenia i testy i nie mam na celu nikogo obrazic ani nic takiego tym tematem... Jak widac wszystko dzialo sie na dome#7 wiec mozliwe, ze tak dziala to tylko na nim...
Napewno wiele osob wie o tym co tu pisalem doskonale, ale po prostu chcialem przekazac moje wnioski do tej teorii

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Cze 2006, 09:57 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Ja myśle że 4 dni testów to troche mało - przynajmniej dla mnie ale ja i tak nie wierze w żadne teorie :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Cze 2006, 11:05 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
coldzik napisał(a):
ale jemu padlo pixie harness hahaha jak dobrze powalczy to uda mu sie selnac za tt+0,2 ;)

xD

Chcialabym dodac,ze czesto jest tak, ze po 20-40 no lootach nagle pada hof..wiec nie musi byc tylko ''powrot do normalnych lootow''. Poza tym moim zdaniem moby takie jak snable,exo,daikiby, sabakumy itp. nie sa dobre do dluzszych polowan.Szansa na cos lepszego (global,hof,gsi,lepszy loot) jest w ich wypadku milion razy mniejsza.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Cze 2006, 13:33 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Wiesz Elanor to byly big exos ... od providera do stalkera... Hof tak czy tak nie padl (global rowniez)... gdyz meczylismy dalej exusy i poprostu byl powrot do normalnosci... czyli loot ,dwa no looty, loot, loot, no loot, no loot itd...

4 dni testow to moze za malo, ale nie mam tyle kasy aby robic go dzien w dzien przez miesiac :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Cze 2006, 16:34 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 115
Society: RED LEGION CADETS
Elanor napisał(a):
coldzik napisał(a):
ale jemu padlo pixie harness hahaha jak dobrze powalczy to uda mu sie selnac za tt+0,2 ;)

xD

Chcialabym dodac,ze czesto jest tak, ze po 20-40 no lootach nagle pada hof..wiec nie musi byc tylko ''powrot do normalnych lootow''. Poza tym moim zdaniem moby takie jak snable,exo,daikiby, sabakumy itp. nie sa dobre do dluzszych polowan.Szansa na cos lepszego (global,hof,gsi,lepszy loot) jest w ich wypadku milion razy mniejsza.

Tu bym się spierał, polowałem na VII i mogę powiedzieć że tam jest bardzo fajnie, gdyż są tam prawie same stare exa i dają wiele fajnych(czyt. przedmiotów a nie kaski) lootów i np jak polowałem na tym domie przez 1 tydzień w sumie wyszedłem na "+" i to bez globala. Niezliczone ilości pixie harnesów i 2 hełmy vigi oraz troszke fapów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Cze 2006, 20:07 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Mistrzu ma racje ...
dome ten jest bardzo fajny (mi tez polecialy 2 vigi helmy ale jeden (f) )...
w tym temacie opisalem swoj test i spostrzezenia tylko i wylacznie i chcialbym, aby ktos dopisal swoje spostrzezenia odnosnie huntu ... Nie chce w tym topicu kolejnej wojny wiec jak ktos chce pisac flame to niech sobie lepiej odpusci...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 12:19 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 121
Nick w grze: Helllreiser
Cytuj:
Rowniez warto spojzec na to co ostatnio dzieje sie z argo... Rzucaja globalami jak szalone...

masz racje po polowaniach z argo wracam od tygodni z - 80% Globale lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 13:11 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Wiecie ja znowu zauwazyłem inną rzecz jak byłem noobkiem (dalej jestem) zaczynałem hunt odrazu od krewetek i to był mój błąd poniewaz jest chyba takie coś w grze jak przechodzenie etapów waląc krewety byłem strasznie do tyłu dopiero jak postac troche wyskilowałem zaczeły sypac looty po 40 ped globalki i w koncu hofik jak juz krewety brałem na pare strzałów przerzuciłem sie na argo troche mocniejszy mob i też zaczły sypać a jak wczesniej sie na nie wybierałem zawsze plecy po 30 ped po serii 4k ammo. Mam ghosta mówie troxy nic mi nie zrobią pójde postrzelam poszedłem i pare polowań z rzedu plecy nawet po 40 ped wróciłem do argo wszystko wróciło do normy looty po 10 -40 ped globale noob hofik. Chłopaki ode mnie z socu mówią jak to robie 0 handlu tylko hunt i na + wychodze i mówie im graj tak jakbyś dooma przechodził etapami zaczynaj od commbibo i powoli w góre i sie sprawdza chłopaki zaczynaja skilować opalarke na exo i combibo i globale mają i looty.

PodsumowujÄ…c to ma sens moim skromnym zdaniem dlatego bo:

Nie było w załozeniach gry handlu na rynku tylko aukcja i to co zlootuje lub sie znajdzie na miningu lub wykrafci na aukcje i na tym ma sie zarabiać rynek wymyslili ludzie i ci co robią tak ze idzie na mocnego moba na hunt moim zdaniem robią zle bo co z tego ze dostanie hofa na 1k ped jak za tydzień bedzie do tyłu 2k ped.

Sory jak niezrozumiale napisałem ale moze zrozumiecie o co mi chodzi (zresztą jestem znany z pisania niezrozumiałych rzeczy :P )

//mod: i za to warn

Ostatnio edytowany przez sexy69, 12 Cze 2006, 20:34, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 13:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Jestes znany z pisania w stylu ''stworzylem wlasny jezyk'' ... To juz nie jest ortografia, Ty to chyba robisz specjalnie :lol:

A co do Twojej wypowiedzi - dziwna sprawa.To chyba przypadek,ze z malymi skillami Ci nie sypalo,a potem nagle zaczelo.. A moze po prostu wzrost skilli sprawil,ze koszty byly jakos minimalnie mniejsze,albo po prostu zaczales z czasem wiecej/dluzej polowac. W sumie rozumiem tylko 80% z tego co napisales ;)

PS Jakbym byla modem nie oparlabym sie pokusie,zeby to wszystko popoprawiac na czerwono :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 13:42 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
sexy69 napisał(a):
muj błond poniewarz przezuciłem zrobiom pujde poszłem wruciło majom załorzeniach ...

Rety - naprawdę dużo tracisz pisząc w ten sposób :(
To nie jest złośliwość - ale jeśli to jest polskie forum - to piszmy po polsku !
Napisz sobie najpierw tekst w wordzie, sprawdź, przekopiuj i wklej.
Ja nie mam siły na poprawianie tego :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 14:12 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
Moja teoria jest taka, że systemów jest w HOLERĘ, są bardzo różnorodne, zmieniają się losowo a w dodatku ktoś przy nich od czasu do czasu grzebie ręcznie (wysypywanie konkretnych itemów, budżety na konkretne moby/respawny). W dodatku zmienne mające wpływ na wynik losowania zależne są od rozmieszczeni i rodzaju aktywności wszystkich graczy (zalogowanych ?). Czyli próby przewidzenia co się stanie są z góry skazane na przegraną bo jedyną długoterminową prawidłowością jest pewna korelacja możliwych do uzyskania lotów z kosztami (i trudnością) ubijania danej zwierzyny.
Wierzę za to że podobnie jak w rzeczywistym świecie można obstawiać prawo serii czyli przez krótkie odcinki czasowe zachowanie systemu jest w miarę stałe (np. w jakimś miejscu dane moby sypią albo nie, na konkretnych mobach lecą globale albo nie). Jedyna moja rada to polować z użyciem maksymalnie ekonomicznych broni i z użyciem fap5 czyli na moby które nie stanowią dla nas poważniejszego wyzwania.
Pozdro & gl

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 14:33 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
ech...ale wy nooby jesteście......

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 14:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Hm,Jasioq,to oswiec nas prosze :) Wg mnie Lu pisze bardzo sensownie. Dyskutowanie i zgadywanie tu na nic,ale i tak to fajna zabawa - daje nam namiastke poczucia ze cos wiemy :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 14:56 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
sexy69 napisał(a):
muj błond poniewarz przezuciłem zrobiom pujde poszłem wruciło majom załorzeniach ...

A ode mnie bedzie masa złosliwosci bo ja np. poddaje sie po pierwszej linijce tekstu.. i nawet nie mam juz zamiaru tego poprawiać.. jezzes kurna.. Sorry ale to po podstawówce sie już wynosi i jeszcze jedno.. znaki interpunkcyjne - tak, cos takiego istnieje! W Twoich postach w ogole nie wiadomo o co chodzi, jeszcze krótkie mozna przeczytac pare razy ale te dluzsze to szkoda zdrowia..

Po co pisać cos co sprawia trudność innym zrozumienia\przeczytania? Domyslam sie ze nie masz 'potrzeby' pisania - tylko chcesz cos przekazać innym więc rób to poprawnie. Ciekawe jak wypracowania pisałes :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 15:58 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Elanor napisał(a):
Hm,Jasioq,to oswiec nas prosze :) Wg mnie Lu pisze bardzo sensownie. Dyskutowanie i zgadywanie tu na nic,ale i tak to fajna zabawa - daje nam namiastke poczucia ze cos wiemy :P

ja tam nic nie wiem, po prostu jak mi idzie to ciągne a jak nie to zostawiam, ostatnio złamałem zasadę i wystzrelałem pona 1k ped w Longu - najwyższy lot 30ped :? (wynik tego maratonu łatwy do oszacowania)
nastęnie sprawdzenie berycled - po pół godzinie miałem itemy o wartości tt+60ped i zwrot w tt na poziomie wystrzelanej amunicji i decayu ampów.
Ja poluje dla zabawy bo IMO hunterzy w swojej masie w długim okresie mają tracić i to ostro - tak jest ustawiony zwrot MA - ale będącą koninkturalistą myślę, że można wychodzić in plus po uwzględnieniu wartości przyrastających skili.
btw. Jasioqu ten noob to do mnie ? Jeśli już to raczej newbie bo hamówek jeneralnie staram się unikać a jesli moje poczucie humoru narusza długość czyichś dóbr osobistych to przepraszam :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 20:36 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Teraz post sexy69 wyglÄ…da znacznie ciekawiej, nie sÄ…dzicie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 20:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
w sumie sam stwierdził, że sobie nic nie robi ze swojej "dysleksji" więc reakcja jest dość oczywista...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 21:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Dobra robota CvX! Moja sugestia :P
I jaki komentarz do warna :lol: W sumie sexi powinien sie cieszyc bo jest pod tym wzgledem wyjatkowy :lol:

Hm,morze kiedys podejme wyzwanie i sprubojem pobidz ten rekort.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 21:51 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Elanor, nie prowokuj! :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 23:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
CvX! napisał(a):
Elanor, nie prowokuj! :twisted:

Dobra,jestem thużem i nie bende wiencej prowokowac.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2006, 00:13 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Ha Ha Ha :P Dzieki za warana :shock: ze tez ci sie chciało siedzieć i poprawiać to nie lepiej było pohuncić :?:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2006, 00:16 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
OOOO nie ma ani jednego bledu widze ze warn ci poszedl na zdrowie :P

Edit: A nie jednak jeden jest, pisze sie warna a nie "warana", waran to takie zwierzatko :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2006, 07:51 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Elanor i Lu:

Heh, ja juz miałem bodajrze 5 teori na ten temat i wszystkie do kitu. Już się w to nie bawię. Jednak temat pojawia się jak tylko zbierze się garstka nowych graczy. Nie uważam,że gadać o tym jest źle, ale lepiej porobić coś bardziej sensownego....(np. pójść polowac:) )

Teoria co do lootu jest jedna: po prostu jest, czasem większy, a czasem mniejszy i przyrasta w miarę czasu :)

I tak tylko pieszczotliwie na was nooby powiedziałem.... nie obrażajcie się..... :)

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2006, 08:06 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
@Kedzior

Przypadek że bez błendu :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2006, 11:15 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
sexy poluje w jednym miejscu , ja Ci moge powiedziec sexy ze poluje na krewtkach a masowke czyli duze polowania robie na Miskach - zreszta moj ostatni hof duzy tam byl .

ostatnio pewna kobieta mnie zalamala :) w tej grze -Aster ze pozniej 7-8 K w rifflu nie moge uzywac mojej broni. ale niestety gram jak noob i nie skilluje :( - nie mam czasu poswiecic tyle tej grze dziennie .

Sexy uzywa pewnej stalej zasady jest w jednym miejscu - i tak jak ktos powiedział polowanie wychodzi Mu coraz ekonomicznej . Ja też tej zasday sie trzymam - mam dwa miejsca gdzie poluje jedna dla skilla na hunganie ale uzywam nie ecomomicznej bronii - 2875 , oraz miejsce gdzie poluje tylko z rifflem ze wzgledu na rodzaj zwierzakow - # gatunki + czwarty słuzy do teleportacji mnie do najbliższego revivala :D .

Argo tak sypie dlatego ze tam jest tlum i to jest cała teoria , przedtem pamietam to byly krewtki teraz chyba tez sa ale mniej .

a jesli chcecie wiedziec to na stacji tez mozna zarobic to jest moja teoria - chociaz moi znajomi mowia ze tam sie traci . wystarczy odpowiednia ilosc ludzi z odpowiedznia bronia i na malej przestrzeni mozna zrobic masówke , respond w tym miejscu bedzie tak szybki ze server bedzie po pewnym czasie oddawal wlozona kase ( mala przestrzen i nob tylko przypisany temu miejscu ).

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2006, 13:44 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Offtop:
1. Sexy zacznij pisać po polsku bo Cię zamrodruję!!!
2. Wklejaj tekst do worda, oszczedzisz zdrowia wielu ludziom.

A teraz pytania do mederatorstwa:
1. Dlaczego sexy dostał warna? Nie ma takiej reguły w regulaminie, że nie można pisać z błędami. A jeśli się pojawi to znikam z tego forum bo będzie wtedy najbardziej sztywnym forum dyskusyjnym, bo błędu nie bedzie mozna zrobic.
2. Jeśli doskonale wiecie, ze sexy i tak sie nie nauczy ortografi (a szkoda) to po jaka cholere mu podkreslac bledy? Chcieliscie je poprawić? Prosze bardzo, ale upokarzać nie musicie (sam sie upokarza tak pisząc, ale to juz jego sprawa).

Jeśli będzie trzeba to mogę się podjąc poprawy jego postów pod względem poprawności językowej.

Pozdrawiam,
z lekka *****,
Mort

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2006, 14:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
zapewne chodziło o stwierdzenie, że mu to wisi, że robi błędy i nię będzie się wysilał na poprawianie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2006, 14:09 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Society: Kingsajz
Nick w grze: Logic
Walka z błędami to jak walka z wiatrakami, ale czy czasem temat nie był o huncie? :twisted: No chyba że polowanie na błędy robimy, to trzeba ekipę z Opalo zebrać.
Warna temu kto temat zmienił :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2006, 14:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Socowa solidarnosc :)

Mort,chodzi o to,ze moze po takim poprawieniu Sexy troche sie opanuje.. :? Wg mnie % bledow w postach duzo mowi o ''renomie forum''. Gdy trafiam na jakies forum,gdzie 50% postow zawiera byki nie z tej ziemi, od razu moje zdanie o nim spaaadaaa .... Dlatego takie ewidentne bledy na forum trzeba tepic..

Sexy powinien postarac sie pisac poprawniej dla swojego wlasnego dobra

PS - zeby nie bylo offtopa - zgadzam sie z Jasioq,teorie nie maja sensu.Ale to rodzaj zabawy :) Zreszta,nie bede sie powtarzac.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2006, 14:33 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jak mają być warny za offtop to trzeba je wlepić moderatorom, ale przecież im wolno bo są od moderowania, więc następny w kolejności jestem... ja lol

ale muszę powiedzieć, że naprawdę takie posty jw. odbieram jako bezsensowne i nie wysilam się na ich czytanie, szkoda czasu, już to przerabiałem z Sebkiem, który jednak później się nauczył jednak pisać normalnym językiem, więc było warto powalczyć ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2006, 18:13 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
heh czego wy sie k..a czepiacie chłopaka,jak chce niech tak pisze .
a jesli chodzi o warny to ja tez chce

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2006, 14:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
może i racja, zawsze można ignore wrzucić

Petycja:
domagamy się równego podziału warnów!

warn dla każdego!

warn każdemu według potrzeb!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2006, 17:54 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
...a ja chce banana, tzn bana... ale warnem tez niepogardze :D a moze kazdemu hurtowo ? Co Wy na to moi mili ? :)
Nie no ale tak na poważnie... To ze nasz kolega Sexy69 tak precyzuje swoje wypowiedzi nie znaczy, ze odrazu musimy go tepic... moim zdaniem kazdego z nas moze to spotkac :P to nie jest powod do karczowania go za to, bo to tylko go zniecheca do dalszej dyskusji i byc moze cwiczenia poprawnej pisowni... co mu jest raczej bardzo potrzebne... Dajmy mu sie wypowiadac na jego styl, czasami mozemy zwracac mu uwage ALE ZEBY ODRAZU WARN !!??? o.0 Bez urazy ale co byscie zrobili w rzeczywistosci ? bo tu na forum mozna zabic jakiegos dokucznika ;) trzema warnami.. czyli jeden warn = jedna kulka np. w ramie... a w rzeczywistosci co ? Do czlowieka ktory robi bledy i nie umie sie wypowiedziec trzeba odrazu strzelac ? :p czy raczej udzielic mu pomocy, zwrocic uwage, itp. Zastanwocie sie... Nie dosc ze chlopak ma problemy to Wy go jeszcze wpedzacie w gorsze... zly przyklad oj zly...

... i ja dodam ze od dzis zaczynam robic BYKI ;P

co do tematu...
wszystkie looty, wszystkie zloza i wszystko to co wiaze sie z "rozdawaniem" pedow dla graczy od MA jest zalezne od kilku czynnikow... mianowicie:
1. od czasu, chodzi tu o czas ziemski 24h (konkretna godzina) :)
2. od scenariusza ktory to gotoje nam MA (bardzo czesto jest aktualizowany, czasami pisany od nowa) w ktorym to szczegolowo jest rozplanowane co komu i ile no i o ktorej godzinie :) (moze nie tak dlokladnie "komu" a juz napewno danej grupie, i zasada taka kto pierwszy ten lepszy)
3. od tego czy operator (rozdawacz) calodobowy czowa czy spi ;) jesli spi to system jest przelaczony na wegetacje, podtrzymanie czyli jest bardzo skompy :D
4. od temperatury ktora panuje w siedzibie MA (tyczy sie to godzin pracy) :D
5. od tego czy w najblizszym czasie MA nie planuje czasami jakiegos eventu lub aktywowania reklam ;)... ma to na celu zbieranie kasy do puli, ktora nastepnie bedzie pokazowka po uruchomieniu reklam ze wlaczone reklamy duza daja :P ale to tylko przyklad... mowa tu o roznych eventach, reklamach ;), itp. oczywiscie po kilku dniach od rozpoczecia "eventu" wszystko wroci do normy :P
6. od tego ktora noga wstal Marco :D
7. od pogody w Szwecji :P
8. od osamy billadena.
8. od malpy w lesie.
9. od leniwca z epoki lodowcowej.
10. od glupiego gadania na polskich forach na temat lootow...
11. i wreszcie od mojej papugi :D

no wiec... czy juz wam starczy glupiego gadania zeby wreszcie zamknac ten temat i na przyszlosc nie pie...c glupot na tematy ktore i tak nigdy nie beda nam znane ? PLZ :)
Ciekawe czy dostane warna :D

POZDROWIONKA :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2006, 18:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
XII, sexy69 dostał warna bo już wcześniej kilka osób zwróciło mu uwagę, że to co pisze jest całkowicie niezrozumiałe. Syxy69, tak jak inni użytkownicy tego forum może poprawiać swoje posty, jeśli np. zrobi jakąś literówkę. Warto też przed wysłaniem posta przeczytać go uważnie w celu wyłapania potencjalnych "byków".
Sexy69 otrzymał warna nie tyle za niestosowanie ortografii co za gwałt na tejże ortografii. :P

I nie, na razie nie musisz się obawiać warna/bana XII. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2006, 22:24 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
no to nie wiem po jakiemu te osoby ( pisza czytaja ) bo ja zrozumiałem wszystko co napisał sexy wiec skoro ja umiem czytac po polsku to chyba inni tez nie sadzisz?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2006, 00:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Benek, sorry, może Tobie odpowiada styl sexy, ale ja pomijam jego posty, no offence, każdu robi jak lubi ;)
można je zrozumieć ofcourse, ale mi szkoda czasu na rozpracowywanie enigmy od nowa :P

XI, pkt 3 to nonsens
US gra w godzinach kiedy Szwedy śpią mocnym snem, jeśli US nie dadzą hofs to PE może mieć problem z istnieniem

Lost to fajny serial i mi się podoba, aż tak, że nie oglądam odcinków w necie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2006, 09:27 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
coover napisał(a):
XI, pkt 3 to nonsens
US gra w godzinach kiedy Szwedy śpią mocnym snem, jeśli US nie dadzą hofs to PE może mieć problem z istnieniem

Dzieki Bogu Coov do reszty nie masz zastrzezen :) Chwala Ci za to :)

...ale wybronie i ten pkt. :) ... wiesz jesli komus zalezy na tym aby ktos czowal cala dobe nad systemem :) to rozdziela ten czas na zmieny dla kilku osob i nie ma wtedy problemu. :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2006, 11:59 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
Odpowiadam na post XII :

Punkt 1- zgadzam się ,obydwaj chyba ta zasade przed ta masówka zwierzaków stosowaliśmy(TY i ja wiemy chyba o co mi chodzi )
Punkt 2 – i tak i nie jak wybraÅ„cy nieraz siÄ™ nie angażujÄ… (zastanawia mnie że nigdy Strakann nie dostaÅ‚ super hofa w minnigu albo nie dostaje zbyt czÄ™sto duzych )
Punkt 3 – nie zgadzam siÄ™ tak jak coover -nie spiÄ… nie przy tej kasie co siÄ™ obraca w tej grze .
Punkt 4 – servery siÄ™ chÅ‚odzi J
Punkt 5 – zgadzam siÄ™ obecnie big hof (powyzej 10K pedów ) jest poprzedzanym marnym lootem pozostaÅ‚ych .
Punkt 6- tego nie wiem
Punkt 7- ta sama nie cieplo nie zimno
Punkt 8 – nie żyje osamm
Punkt 8- dwa razy ósemka – maÅ‚pa w lesie nic nie znajdzie i zdechnie a my caÅ‚y czas szukamy sposobu jak grac i wygrywać z MA
Punkt 9- zamrożony
Punkt 10 – ja dzieki temu mam looty , gadanie zawsze zdradza to coÅ› – dlatego tak ciężko cokolwiek wyciÄ…gnąć od coovera ,jak siÄ™ jest noobem (testowane na nim)a nawet jak siÄ™ ja pytam to trzeba z flacha jechac do PÅ‚ocka J .
Punkt 11 – nie znam ptaka.

pewnie mnie Joe zabije :( .

[ Dodano: Czw 15 Cze, 2006 13:50 ]
coover tez pewnie mi przywali bana

:(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2006, 13:33 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
XII napisał(a):
coover napisał(a):
XI, pkt 3 to nonsens

...ale wybronie i ten pkt. :) ... wiesz jesli komus zalezy na tym aby ktos czowal cala dobe nad systemem :) to rozdziela ten czas na zmieny dla kilku osob i nie ma wtedy problemu. :D

MA office jest zamknięte na cztery spusty w nocy i w dni powszechnie wolne od pracy, zadzwoń i sprawdź ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Cze 2006, 06:03 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 120
Society: UPC - United People of Calypso
Nick w grze: Dawid root Balcer
zgodze sie z tym ze MA jest zamkniete bo tyle nieladnych rzeczy robilem z pajakami a w nocy mi zaden asistant nie przyszedl :P a w dzien jak probowali go sweatowac to assistant 08 pojawil sie w minute i juz tlukl ze za pewne rzeczy grozi ban ;P

wg mnie system ma na twardo wpisanych ludzi ktorzy moga dostac uber itemy. wole sobie nie przypominac co pewna osoba wyczarowala na pajakach :P a my zatluklismy tego od gwinta i nic. byc moze otrzymanie uber itemow zalezy od skilli ale to tylko teoria. Dzis dokladnie spisywalem dane do testu na fefkach jakies 350 ped ammo wywalilem w nie i spisane matirity i kazdy loot ciekawe co pokaza wykresiki :) wiem jedno 50 ped w plery i 0 itemow. szykuje sie duuuuzy ath bo od paru dni ludzie maja straszne looty mi na fefkach czasami na 200 ped ammo wychodzilo 100 ped na minus amunicji.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Cze 2006, 23:01 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Jak nie ma lootów to nie grac i przeczekac.
Jak nie ma lootów to pójśc na handel.
Jak nie ma lootów to pójśc kopać.
Jak nie ma lootów to pogadac z kolegami i koleżankami.
Jak nie ma lootów to pójśc na piwo.
Jak nie ma lootów to zając się swoją żoną, dziewczyną, kochanką -kupic np. kwiatki albo czekoladki
Jak nie ma lootów to pograc w grę na abonament.
Jak nie ma lootów i nadal jest nam źle, słabo, beznadziejnie, jesteśmy załamani to znaleź pracę irl, żeby było nas stac na polowanie za 1k ped dziennie albo zrobic format C:\

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Cze 2006, 22:19 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Też zauważyłem że są okresy kiedy nie ma lootow zupełnie. Zauważcie że wtedy przestają w okienku lecieć globy i nic nie lootuje. To jest chyba tak że jest pewne pula pieniędzy na dany okres czasu. Dopóki się kasa nie wyczerpie są looty jak zabraknie to nie ma aż do końca tego okresu czasu.
Co do samych lootów to pewnie sterują nimi jakieś współczynniki zależne od moba, avka, liczby graczy i nie wiadomo czego jeszcze. Te współczynniki są jednak mocno "zaciemnione" przez jakieś losowe liczby tak że dojście co jest to jest pewnie prawie niemożliwe.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Cze 2006, 06:13 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 118
Nick w grze: Bulber Boo Zembula
Może też być tak, bez żadnej ingerencji MA (jak w LOTTO, które swoją drogą chyba przynosi zyski).

Zadając pierwszy (lub ostatni) cios mob'owi, losujesz numer np. 1-10.000 przypisany do danego gatunku ( zasady mogą oczywiście byc inne), na danym obszarze, w danym czasie, do którego przypisana jest losowo ( razem z pulą gwarantowaną) wygrana, zależąca od ilości ped'ów wpompowanych na tym obszarze w hunt ( Kumulacja!! ) minus ustalony podatek dla MA.

...a wtedy:

Zabijając większą ilość mob'ów na tym obszarze zwiększasz prawdopodobieńsywo (jak poprzez wykupienie większej ilości zakładów) trafienia "szóstki" czyli global'a lub HOF'a .

P.S. Mam nadzieję , że nie jest to zbyt zagmatwane

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Cze 2006, 07:45 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Ja natomiast obstawiam, że prawdopodobieństwo różnych grup lota wygląda jak orbitale atomowe (przekrój 2d na to zdjęcie po moim nickiem) przy czy jądro atomowe zawieszone jest gdzieś daleko od każdego gracza. Ponieważ lubie benny hila uważam, że MA odkryła nowe pierwiastki dotąd nieobecne w tablicy medelejewa (oczywiście zataili te odkrycie) i losuje loty wg ich orbitali - mam też poważne przypuszczenia, że orbitale te wyglądaja jak fallusiki zagięte w sławetnym geście kozakiewicza.
A ta na serio - jak kogoś to tak bardzo głębi :
1. Kupić MindArk (tzn jego długi a za długi akcje) - tu moge pomóc zainteresowanym, oceniam że w kilku banieczka USD byśmy się wyrobili więc żaden kosmos (robimy zbiorkę ? - proponuja moją skromną osobę na kwestora)
2. Włamać się do systemu mindarku - nielegalne więc nie moge pomóc

:lol:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości

Panel
Skocz do: