Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 26 Maj 2006, 21:15 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
tak sobie mysle ze napewno nie wszyscy zaczynali gre w pa napewno wielu jest takich co zaczynali grac w innych miastach no i to moze byc interesujace

np.ja i raddim zaczynalismy w echidnie hehe pamietam ze nie łatwo było stamtad wyjsc
meczyłem sie dwa dni i dopiero po dwuch dniach udało mi sie dotrzec do chimery
a znowu pierwszym razem jak sprawdzałem co to za gra w 2003 roku zaczynałem w billys:-)
ale wtedy grałem az cały jeden dzien hehe

a gdzie wy zaczynaliscie ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Maj 2006, 21:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Tradycyjnie PA.. Pamietam dziwilam sie,co robia Ci wszyscy ludzie stojacy tam pod scianami :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Maj 2006, 22:44 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Tia ja tez zaczynalem w PA. Jedyne co pamietam to byłem podjarany jak koles dal mi 2pec za butelke sweatu a ja myslałem ze to 2$ lol :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Maj 2006, 23:37 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Phi.. :)

Kiedy ja zaczynałem to Pa było dużo mniejszym miastem a zacząłem dokladnie nie w PA a kilkaset metrów od niego (chyba na E od PA). Alez byłem zafascynowany:) Wtedy jeszcze nie widzialem o tej całej real-cash propagandzie, uruchomilem PE jako mmorpega (w ktorego zawsze chcialem pograć, a jakoś moje stałe łącze zbiegło sie w czasie z wydaniem Komputer Swiata w którym dali gre Project-Entropia, gazety nie kupiłem ale widzałem w kiosku :)) To był chyba kwiecień 2003 roku.. to nie dawno rocznice mialem.

Profil Offline
PostWysłany: 27 Maj 2006, 01:08 
to w ŚGK-świętej pamięci dobrej gazecie była PE i nawet recenzja i foty z wersji 4.0 chyba i text, że każdy tam może zarobić, ale co jak co zdjęcia super i wogóle, złote czasy:D

Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2006, 08:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
No wlasnie,ja kupilam ten stary numer na kiermaszu w lipcu '05 i do tego zaczela sie moja ''przygoda'' hehe
Tam jeszcze byl opisany 'zawod' runnera.. 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2006, 08:36 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Shaolin
Nick w grze: Laguna Radas PL Meteor
Posse napisał(a):

Kiedy ja zaczynałem to Pa było dużo mniejszym miastem a zacząłem dokladnie nie w PA a kilkaset metrów od niego (chyba na E od PA). Alez byłem zafascynowany:) Wtedy jeszcze nie widzialem o tej całej real-cash propagandzie, uruchomilem PE jako mmorpega (w ktorego zawsze chcialem pograć, a jakoś moje stałe łącze zbiegło sie w czasie z wydaniem Komputer Swiata w którym dali gre Project-Entropia, gazety nie kupiłem ale widzałem w kiosku :)) To był chyba kwiecień 2003 roku.. to nie dawno rocznice mialem.

dawno temu moj kumpel podarowal mi ta wlasnie plytke (mam ja do dzis 8)) i tak zaczalem moja przygode z PE, jedyne co pamietam z tego okresu to ze bylo trzeba odebrac ped card u npca w PA bo inaczej sie nie mialo :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2006, 08:49 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Posse napisał(a):
Kiedy ja zaczynałem to PA było dużo mniejszym miastem a zacząłem dokladnie nie w PA a kilkaset metrów od niego (chyba na E od PA).

Ja zacząłem w tym lasku na południe od Atlantis. A najfajniejsze jest to, że ciągle mam logi rozmów czatowych z tamtych czasów. Pierwszego dnia gadałem z gościem o nicku "ati". Ateush to ty? :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2006, 09:11 
Weak
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 92
Nick w grze: Tom Gauko Gawer
Ten ŚGK też miałem, kupiłem go chyba kiedy tylko się ukazał. Nie miałem jednak wtedy Internetu (albo za wolny) i "troszeczkę" poczekałem. Kiedy już działało jak trza przypomniałem sobie o tej tak dobrze zrecenzowanej grze...
Wystartowałem w PA, sprawdziłem czy nie ma niczego gratis przy statku :wink: i spotkałem pierwszą osobę która chciała pogadać. Chciał mi wcisnąć Jestera ale Bogu dzięki że kasy nie miałem bo pojęcia o tamtejszej gospodarce jeszcze brak. Potem było sweatowanko na W od PA :D .
A nawiasem mówiąc to mam "pamiętnik" z pierwszych dni na Calypso :wink: .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2006, 09:40 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
CvX! napisał(a):
Pierwszego dnia gadałem z gościem o nicku "ati". Ateush to ty? :wink:

Nie ja :)

O PE dowiedziałem się z artykułu w Chip'ie - było coś, że można mieć "wirtualną pracę"
(coś o zawodzie taksówkarza chyba nawet) i zarabiać realną gotówkę :)
Zaczynałem jak należy na lądowisku w Port Atlantis. Też mam zapisy czatów :)
Pierwsze co to było zaciagnięcie mnie do soc terminala przez nijakiego Jaromaza
i zapisanie do socu P.L. :) Ah, co to były za czasy - podziw na widok gracza z jesterem w dłoni,
polowanie na snable "na odbieganego", później tłuczenie armaxów i zbieranie fury staników :)
Ehhh...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2006, 09:46 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
w PA , wiedzialem cos nie cos 3 miesiace wczesniej czlowiek przyniosl gre na plycie przelom grudnia /styvcznia 2003 , grafa nie podobala mi sie no i lagi ,ale jak zavczelo coraz wiecej mioch znajomych w gre wchodzic kolo juz dziesiatki to ja tez zalozylem konto .

ONi juz stali na oil ringu znali troche ludzi i juz cos mieli , ja pierwszego dniazrobilem 3/4 mapy z Tp sam wiedzilem dzieki nim jak "umierac "zeby mnie teleportowlo do nastepnego miasta , ale musze przyznac nie mam jednego TP :) w Hades tam sa chyba cztery

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2006, 10:56 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
JC Krakow napisał(a):
ja pierwszego dniazrobilem 3/4 mapy z Tp sam wiedzilem dzieki nim jak "umierac "zeby mnie teleportowlo do nastepnego miasta

Oj panie JC coś pan ściemnia :) W tamtych czasach revival przenosił nas do ostatniego revivala w którym sie odrodziliśmy, nie było tak jak teraz że przenosi nas do najbliższego. Jakies pomieszanie faktów widze :)

Zreszta mogę opsiać swoje pierwsze dni.. Niestety ale byłem młody głupi i zacząłem brać kaske od innych (zeby nie powiedzieć żebrac :() ale było to bardzo kulturalne a nie nachalne i nawet pare ped dostałem. Zwiedzając mape trafiłem do miasta chyba fort fury albo jeden z tych podobnych, tam poprosilem o rozmowe jakiegos gracza (nick Miracle - pózniej juz go w życiu nie spotkałem) powiedziałem ze brakuje mi 1 peda do broni melee, on sie zapytał czy naprawde jest to jeden ped? odpowiedziałem mu ze nie, potrzebuje dużo wiecej, a że mielismy trade otwarty dał mi pistola M2201, chyba 200 ammo i apteczke full tt fap5 - byłem super uradowany, wręcz nie wierzyłem własnym oczom. Ładnie podziękowałem i udałem sie dalej. Dobiegłem do miejsca gdzie sa umbra (to było obok Twin Peaks) gdzie spotkalem nie kogo innego jak samych Calpyso Rangers polujących własnie w tym miejscu, pozwolili mi sie dołączyć do polowania, strzelałem jak najety z tego pistola :) ale nie mogłem podnieść lootu :( w koncu wystrzelałem całe ammo i byłem lekko zawiedziony, gdy powidziałem co i jak dali mi chyba nawet troszke wiecej ammo i sie rozstaliśmy (wtedy jeszcze nie było polowania w teamach i loot zgarniał ten co zadał najwiecej obrażen). Ludzie byłi naprawdę uprzejmi w tamtych czasach, otrzymałem jeszcze pare prezentów. Pózniej były czasy oil riga.. ach piękne czasy.. szybko poznałem Valmarisa który o PE już troche wiedział i mi podpowiadał. I to łapanie beczek.. wszyscy staliśmy dookoła maszyny, oil wypadał co jakies 1-2 min i miał 1-2 Pedy wartości, pózniej sie wszystko spieprzyło ale dopóki nie wprowadzili tych zmian tam było naprawde fajnie. Zwykle jakis General Valk (mój wielki idol, a pózniej byłem z nim w socu achh) rowalał z łatwościa ogromne Atroxy w swoim shadow+angel secie i adj V1.
Miałem jeszcze wiele innych przygód na początku ale o tych chyba bede pamietał do końca zycia :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2006, 12:11 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
tak Posse masz racje ,moze za duzo zmian przezylem jak i Ty, tak cofało jak mowisz :))) , Pamiec juz nie ta .

najbardziej podziwialem chlopakow jak stali na oil ringu .potrafili stac pol nocy i wciagu jednego polwania na cos wiekszego przewalic cala kase jaka mieli uzbierana z oil.

i chyba to ze handlu prawie nie bylo ,tylko jedna dwie osoby cos tam sprzedawaly w miescie i to kolo aukcji a reszta byla na aukcji -NIE BYLO OPLATY 1 PEDA :) i pamietasz Posse restarty servera raz na tydzien na kilka godzinn i jeszcze i jeszcze inne rzeczy z poczatku

Profil Offline
PostWysłany: 27 Maj 2006, 12:47 
a ja sobie przypomniałem jak za(wulg)iste było podróżowanie duchem po mapie i wogóle 8) cudne. grafika jak zaczynaliśmy też zła nie była, wręcz miała swój klimat.
Zaczołem chyba w marcu 2003 razem z 2 kumplami wpadliśmy do cafe, już wcześniej planowaliśmy zacząć grać w PE, lecz ja ciągle nie byłem do niej przekonany i przezemnie zaczeliśmy nieco puźniej (najlepsze jest to, że obaj nie grają "aktywnie"w pe od ponad roku hehe). trafiły nam się 3 miejsca w cafe pomiędzy chyba 10 innym uz grającym w PE. Przy tworzeniu konta każdy z już grających proponował walute za zł:P-lecz nie kupilismy :(. Puźniej przez chyba 3-4h zaznaczaliśmy tepki każdy miał swój plan hehe. To był mój pierwszy dzień w PE :wink:

a i aporpo aukcji, było coś takiego, że działała jak się miało RAM..ja miałem wtedy 256 i PE się wyłanczało przy próbie "użycia" aukcjonera, przy 512ram dało się siedzieć. centrum handlu-czytaj gdzie co można kupić to było Nymphtown, Twean Peaks w tym okresie to było puste miasto-jedynie pjawiały się osoby tam przelotem, by wyruszyć na longu na pustynie. :wink:

Ostatnio edytowany przez Level, 27 Maj 2006, 12:49, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2006, 12:49 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
ateush napisał(a):
O PE dowiedziałem się z artykułu w Chip'ie - było coś, że można mieć "wirtualną pracę" (coś o zawodzie taksówkarza chyba nawet) i zarabiać realną gotówkę :)

O, pamiętam ten art. :) Fajny był całkiem (jeżeli znajdę, to fotkę podeślę)
Był tam też taki screen był z moliskiem i słonecznym halo. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2006, 13:09 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Level napisał(a):
a ja sobie przypomniałem jak za(wulg)iste było podróżowanie duchem po mapie i wogóle 8) cudne. grafika jak zaczynaliśmy też zła nie była, wręcz miała swój klimat.

Tak, to było niezłe. Na oil-rigu szczególnie ^^. Duchy dookoła stały często. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2006, 14:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ja jeszcze w pregold odpaliłem PE, pojawiłem się kawałek na N od Jason, najlepsze, że już siedziało tam kilka osób, które póbowały coś sprzedawać noobom, dokładnie tak jak w PA tylko na mniejszą skalę lol

aukcji nie było, sweat nie było, oil rig nie było
jedynie running i główkowanie
wtedy zarobić jakieś pedy nie wpłacając to było wyzwanie ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2006, 14:55 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Grę dostalem od bratanka na płytce ,pokazał mi oil ring(wtedy wyglądal inaczej nie było wałów ani bunkrow).Kilka godzin zabrało mi dotarcie do tego miejsca z PA.Jak teraz wspominam tamte czasy to pamiętam kolejki po oil podróże duchem i pierwsza rada od Polskiego gracza Hipolity- ściągnij te ciuchy pomarańczki zabijają w pierwszej kolejności.Zresztą mam tyle wspomnień że napisanie tego zajełoby kilka dni.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2006, 20:27 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
Posse napisał(a):

zgadza sie ze to gazeta ale nie komputer swiat tylko swiat gier komputerowych no ja własnie te gazete kupiłem i od tamtej pory mozna by powiedziec ze zaczeła sie moja przygoda z pe teraz eu :wink:
choc czekałem 2 lata na zagranie na powaznie ale co tam

[ Dodano: Sob 27 Maj, 2006 21:29 ]
Level napisał(a):
to w ŚGK-świętej pamięci dobrej gazecie była PE i nawet recenzja i foty z wersji 4.0 chyba i text, że każdy tam może zarobić, ale co jak co zdjęcia super i wogóle, złote czasy:D

hehe no ja te gazetke mam do dzis razem z płyta

[ Dodano: Sob 27 Maj, 2006 21:32 ]
Gauko napisał(a):
Ten ŚGK też miałem, kupiłem go chyba kiedy tylko się ukazał. Nie miałem jednak wtedy Internetu (albo za wolny) i "troszeczkę" poczekałem. Kiedy już działało jak trza przypomniałem sobie o tej tak dobrze zrecenzowanej grze...
Wystartowałem w PA, sprawdziłem czy nie ma niczego gratis przy statku :wink: i spotkałem pierwszą osobę która chciała pogadać. Chciał mi wcisnąć Jestera ale Bogu dzięki że kasy nie miałem bo pojęcia o tamtejszej gospodarce jeszcze brak. Potem było sweatowanko na W od PA :D .
A nawiasem mówiąc to mam "pamiętnik" z pierwszych dni na Calypso :wink: .

no to ja od tamtej pory tylko czekałem na neta aby sobie pograc w pe no i heheh doczekałem sie:-)

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości

Panel
Skocz do: