Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Kwi 2006, 14:20 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 146
Society: Skill or Die
Witam

Tak powoli moje skille w riflu zblizaja sie do 2k, i chcialbym poszukac dla siebie nowej "strzelby" :)
Do tej pory uzywalem i uzywam nadal opalo+a103+scope.
Chcialbym cos mocnego i ekonomicznego myslalem o mk2....
Bede wdzieczny za pomoc w doborze broni.

Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Kwi 2006, 14:26 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Heh,nie rozumiem czemu wy tak szybko chcecie zmieniac bronie :)
Z opalo do 3 k rifle jeszcze calkiem sensownie leci, znam kolege ktory dobil do 4 k :P
A do mk 2,zeby je ekonomicznie wykorzystywac, potrzebne sa skille raczej wyzsze niz Twoje.. Ja bym radzila doskillowac,i najwyzej kupic lepszego ampa .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Kwi 2006, 14:40 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Pewnie i racja......
ach ten moj brak cierpliwosci :)

z tego co wyczytalem na forum to sporo ludzi zachwala a105,
moze tego sobie zakupie.

Dzieki Elanor

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Kwi 2006, 14:48 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Hmm ja mam nadzieje że nie liczysz na broń która będzie tak ekonomiczna jak opalo bo to nie możliwe (bez 10k w kazdym skillu).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Kwi 2006, 15:34 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
Jahan Sid napisał(a):
Witam

Tak powoli moje skille w riflu zblizaja sie do 2k, i chcialbym poszukac dla siebie nowej "strzelby" :)
Do tej pory uzywalem i uzywam nadal opalo+a103+scope.
Chcialbym cos mocnego i ekonomicznego myslalem o mk2....
Bede wdzieczny za pomoc w doborze broni.

Pozdrawiam

no narazie nie polecałbym zmiany chyba ze masz za duzo kaski na ammo bo ja mam mk1 i normalnie nie da sie wyrobic na ammo ale dlatego nie walcze opallo bo poluje bez armora wiec z opallo +103 moge isc na chirpy a tak to feff ,krewetki i argo do gather bez problemu no i moliski do scouta:-)

ps. zadawałbys praktycznie te same dmg co opallo z amp czasami by ci zadało wiekszym ale to twój wybór:-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Kwi 2006, 15:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Benek napisał(a):
ps. zadawałbys praktycznie te same dmg co opallo z amp czasami by ci zadało wiekszym ale to twój wybór:-)

Oj i tu znow sie nie rozumiemy.. Tu chodzi o KOSZT, za strzal mk2 'placilby' 10 pec, a zadalbny przykladowo 20, za strzal opalem 'placi' 5 pec i zadaje 17 - od razu widac co lepsze ;P

A co do tego mk1, pewnie jakbys porownal jego ekonomie z opalo+ koszty armora ,to ta druga opcja bylaby lepsza ( to tylko przypuszczenie,bo takich testow nie robilam i nie zamierzam). Ale kazdy poluje jak lubi :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Kwi 2006, 15:49 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
Elanor napisał(a):
Benek napisał(a):

Oj i tu znow sie nie rozumiemy.. Tu chodzi o KOSZT, za strzal mk2 'placilby' 10 pec, a zadalbny przykladowo 20, za strzal opalem 'placi' 5 pec i zadaje 17 - od razu widac co lepsze ;P

A co do tego mk1, pewnie jakbys porownal jego ekonomie z opalo+ koszty armora ,to ta druga opcja bylaby lepsza ( to tylko przypuszczenie,bo takich testow nie robilam i nie zamierzam). Ale kazdy poluje jak lubi :wink:

tak oczywiscie wiem jaka jest ekonomia opallo a jaka mk1, mk1 ma 0.860 chyba decay a opallo chyba 0.200 jesli dobrze pamietam ale z porównania polowania opallo z amp i 1k ammo ubijam jakies przykładowo 15 argo a z mk1 10 i nie liczyłem decay tylko sammo ammo na sammym ammo plecy jak .....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Kwi 2006, 16:18 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
krótko :
kup amp105 lub amp106

rozwlekle :
zobacz pistolet z TT i kup amp105 (albo lepiej amp106, eco =4,47, dmg/sec koło 14 i 40 ataków na minutę) jeśli masz 2k w riflu to na pistolecie tez powinieneś mieć wymaksowane satystyki a eco będziesz miał z ampem lepsze niż na opalo (tylko dmg/sec Ci spadnie trochę) Stanowczo odradzam breery czy inne dibolici anabolici.

a co do ekonomiki to obejrzyj bronie na aukcjach i zobacz jakie masz na nich statystyki :
hit ability i critical hit ability (powinno byc 10/10) i co b. ważne jaki dmg zadajesz (w opalo masz pewnie, że zadajesz 50-100% maksymalnych obrażeń).
Suma sumarum jak popatrzysz na średni dmg jaki możesz zadać i weżmiejsz pod uwagę hit ability i critical hit ability to dojdziesz do wniosku, że opalo/pistol z tt + amp (im silniejszy tym lepiej) są najbardzie ekonomiczne.
jeśłi chcesz dokłądniej oblukać statystyki broni to masz wsyztski ena wikipedi (jest opcja dodawania dowolnych ampów do broni)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 09:10 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Dzikei wszystkim za rady.
Wnioski:
Po wglebieniu sie w staty, zakupuje do mojego opalo ampa 105/106
zalezy co znajde.
Pistolet faktycznie wyszedl by bardziej ekonomiczne, ale ja preferuje rifla.

Dziekuje i pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 09:32 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Ważne :
1. Używaj dwóch broni : jednej z ampem do zadawania poważnych obrażen i drugiego gołego do dobicia (chodzi o to żebyś nie zadawał udszkodzonemu mobowi obrażeń znacznie przewyższajacych te kilka HP które mu zostało). 8)
2. Trafiaj globale - podnoszÄ… dramatycznie ekonomike polowania. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 09:42 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HAHA

Wolalbym trafiac HOFY ale co tam niech beda i te globale ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 12:18 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Heh... Żeby tylko tego ampa105/106 dostać... Jak na razie znalazłem jedynie 101 i mam i tak problemy z wyciągnięciem i naprawieniem go... A poluję z opalo i castorianem. Pierwszy żeby zwrócić na siebie uwagę i do wstepnej obróbki skrawaniem (najwyżej kilka strzałów), drugi już do precyzyjnej obróbki materiału organicznego...
A co do globali, to ja bardzo chętnie podwyższyłbym sobie ekonomikę polowania. Ma ktoś jakieś na zbyciu? :D hehehe Chetnie przejmę :D
Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 12:35 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
:)
Castorian blade..... masz cierpliwosc. :)
Ja tez ich prubowalem kiedy to uslyszalem ze podobno dobrze skilluja LB, wiec kupilem jednego i szybko go sprzedalem:
1. Ladowal sie tak dlugo ze na kawe mozna bylo wyskoczyc.
2. Dmg. byl zalosny
3. I wcale niezuwazylem zeby skille jakos szybcier rosly

i wrocilem potem szybko do kochanych toporkow.

Tak mysle jeszcze teraz o tych Jester D1, jak to sie ma do Opalo........

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 12:59 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
przy 2k w riflu jester to porażka HA około 1,5, CHA około 2,5. Chyba tylko na początke skilowania dobry bo 46 strzałów/min zamiast 40 w opalo.
ale jak chcesz coś taniego i szybkiego to kup Mann MHP (75 strzałów) 8) ale staty fatalne

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 14:16 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nie, nie, nie
Straty to nie to czego szukam :)
Szukam ekonomi to jest "primo ultimo" :)
tak ze jak tu wczesniej byla mowa to zostane przy opalo+a105+scope+2xlasery i dobijacz gole opalo

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 14:49 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Na ekonomie polowania wplywa kilka czynników.
Jeżeli się nie myle to Posse wzkazal jeden z najważniejszych w tym momencie broń-OPALO.
Co do pozostalych.
zbroja
apteczka
rodzaj moobów
czas
miejsce
skille (w tym ukryte jak deposid czy inne mieszczÄ…ce siÄ™ w reklama skill)
To jest PROJEKT ENTROPIA-MA obserwuje rozwój sytuacji i odpowiednio na nią reaguje/
Tak samo my musimy reagować i nie przyzwyczajac się to utartych kanonów.
Wbrew pozorom chaosem da sie sterować a przynajmniej surfować ;znajdz odpowiednią deske a ...
Jeszcze jedno prawie każde nowe VU to nowa fala.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 14:53 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
co do ekonomii to jedna mała uwaga (własne doświadczenie) :
poluje z oplao (super ekonomia) - moby nic nie sypią przez kilkanaście minut
świsnę katsuichi (eco porażka) - i już loty podskakują do góry ze szczęścia
wniosek :
prawdoipodobnie wysokość przeciętnego lootu jest uzalezniona od tego ile wydajesz na ubicie moba :cry:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 15:00 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Musze powiedziec , ze bardzo mi sie podobalo jak to
kolega Bonki przedstawil swoja teorie :)
Szczegolnie ten kawalek o desce mi sie spodobal :)

Troszke mnie niepokoi teoria kolegi Lu_NiX'a
bo z tego by wynikalo ze musze latac z Valorkiem...... a przy mojej czestotliwosci polowan
to na naprawy niezarobie....... chyba ze naprawde te globale czekaja az ktos zacznie duzym kalibrem walic.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 15:53 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Lu_NiX napisał(a):
a co do ekonomiki to obejrzyj bronie na aukcjach i zobacz jakie masz na nich statystyki :
hit ability i critical hit ability (powinno byc 10/10) i co b. ważne jaki dmg zadajesz

że co prosze? Tylko nowe bronie mozna tak wymaxowac, to nie jest żadne kryterium

Sprawa jest prosta, przy tych skillach (a nawet i przy nizszych) mozesz sobie brać MK II, zabawa wieksza, wieksze moby do zabicia, dynamika itd
Chcesz 'przyoszczedzic' smigaj sobie dalej z opalo z jakims ampem.. droga wolna.. ale jezeli myslisz ze z ktorąs z tych wersji bedziesz zarabiał to na to nie licz ;) (oczywiscie jest to mozliwe ale ekonomia broni nic ci nie pomoze na brak lootów)

Teoria z tym ze lepsza bron to wieksze looty itd moze byc częsciowo prawdą ale raczej to był przypadek, moze to wpływać na globale ale raczej nie na loot - po prostu dobry okres.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 16:25 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posse..... ja tu niemysle zeby zarabiac... ja mysle jak nie tracic za duzo :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 16:26 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posse :
to był skrót myślowy , chodzi o to że aby mieć dobra economikę trzeba mieć HA i CHA na 10/10. Zresztą podałem wartości HA (1,5) i CHA (2,5-3,0) jakich należy sie spodziewać przy riflu na pozimie 2k. 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 22:14 
Mediocre
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 125
Jahan spokojnie mozesz doskilowac do 3 k opalem +103 <<ewentualnie A104>
Masz jeszcze inna opcje . Bardzo interesujacym rozwiazaniem jest Brear 2 <L> ,co prawda nie da sie jego naprawic ale po dolozoniu ampa mozna niezle i w miare ekonomicznie polowac. Cena tez nie jest duza za tt+6--15 mozna juz kupic Fulla ,wystarcza to na kilkadziesiat polowan. uwazam ze jest to ekonomiczne rozwiazanie,bo bron jest celna ,Hit 10 -10 przy 2,5k w skillu.kupujac outbako tracimy wiecej przy 5 ammo .Niecelne strzaly i mniejsza skutecznosc -bardziej zroznicowane dmg . Idealnym rozwiazaniem jest kupienie anabolica,ale jego cena jest przytlaczajaca i twoj portfel moze tego nie wytrzymac. Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2006, 07:34 
Beginner
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 214
Lu_NiX
PostWysłany: Wto 04 Kwi, 2006 17:18 Temat postu:
krótko :
kup amp105 lub amp106

rozwlekle :
zobacz pistolet z TT i kup amp105 (albo lepiej amp106, eco =4,47, dmg/sec koło 14 i 40 ataków na minutę) jeśli masz 2k w riflu to na pistolecie tez powinieneś mieć wymaksowane satystyki a eco będziesz miał z ampem lepsze niż na opalo (tylko dmg/sec Ci spadnie trochę) Stanowczo odradzam breery czy inne dibolici anabolici.

Co do Lu to się nie zgadzam bo Anabolici i Diabolici są bardzo dobre ale kosztowne ale jak wiadomo z doswiadczenia mozna Diaboliciem juz zrobic troche dobrego i polowac na lepsze mooby więc szansa na looty jest większa:-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2006, 08:20 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Kolo : rozpatrując broń trzeba zwrócić uwagę na
-eco, czyli koszty (i takie wyliczenia tu podałem),
-dmg/sec, czyli zybkośc ubicia moba
-liczba ataków na minutkę, czyli ograniczenie możliwości moba do zadawania nam obrażeń
a co do wyboru broni to chyba rzecz gustu/farta, ja np. mam przy sobie zawsze determination, której nie powinienem używać - ale jak coś mocnego trzeba zabić to to jest najlepsze (ekhm, jedyne) wyjście. Mam też plazmę - mam wrażenie że mob którego się nią luruje chętniej sypie. Uważam, że jeśli ktoś decyduje się korzystać z broni o eco gorszej niż opalo/pistolet z TT to powinien wiedzieć po co to robi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2006, 13:40 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
Najlepsze econo w Twoim (i 99% z nas ;-)) przypadku to Anabolic lub Diabolic.
ha 10/10 i dmg/sec na b.dobrym poziomie

http://www.pe-wiki.info/Chart.aspx?chart=Weapon

Wybierz "Laser", dodaj ampa i posortuj po kolumnie Eco/M - im niższa wartość tym lepsze econo.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2006, 14:08 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Opalo +amp 103
Image
Image
Image
To tylko wycinek mojej przyjażni z opalo.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2006, 14:22 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
a potem pomnóż decay broni przez relację ceny (w %) jaką za nią płacisz z ceną jaka podana jest na wikipedi i policz eco jeszcze raz. Mi wyszło, że wszelkie karabinki (L) z amp106 po uwzględnieniu cen rynkowych sa znacznie mniej ekonomiczne niż opalo z amp106 a dmg/sec mają niewiele większy. Weź też pod uwagę że ceny podawane na wikipedi są trudne do uzyskania i raczej zapłacisz więcej.
IMO krabinki (L) to opcja dla osób, które nie chcą (nie moga ) kupować ampów, wtedy rzeczywiście eco jest podonbne do gołego opalo a dmg/sec większy o ponad 10%.
A dyskusja i tak jest jałowa. Prawdziwa ekonomika polowań zależy w 20-30% od eco broni a pzostała część to współczynniki sypania w w trakcie polowania. Robiłem testy. Generalnie trza mieć srategie : albo tłuczesz na danym obszarze określoną ilość ammo (lub melee) bez oglądania się na wyniki w nadziei że będzie jakieś trafienie albo po 10 no loot przestajesz polować danego dnia / w danym miejscu.
Jest jeszcze teoria, że im więcej ludzi na danym terenie tym większe loty :shock: . IMO może są wtedy mniej losowe ale większe to raczej chyba nie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2006, 07:04 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Ja zadam takie male pytanko do milosnikow opalo :wink:
wliczacie koszt naprawy armora i fapa do swoich obliczen ekonomi opalo?
Bo wg. mnie polujac na mocniejsze moby ktore czesto zadaja obrazenia stosowanie opalo mija sie z celem.
Choc w sumie nie wiem gdyz nie testowalem, nieprzepadam za opal.
Delta + dante rzadzi :twisted:
(no w sumie wiele innych kombinacji bardziej hehe)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2006, 08:07 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
dlatego polując na krewety koło CP siekam fefy valorkiem, żeby mi pancerzyka nie skonsumowały. Ale czy to jest bardziej czy mnie ekonomiczne to nie wiem. Wiem że z fefa ubitego oplao wypada mi od 0 do 20ped a usieczonego valorkiem od 0-34ped

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Kwi 2006, 20:43 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
Zari napisał(a):
Ja zadam takie male pytanko do milosnikow opalo :wink:
wliczacie koszt naprawy armora i fapa do swoich obliczen ekonomi opalo?
Bo wg. mnie polujac na mocniejsze moby ktore czesto zadaja obrazenia stosowanie opalo mija sie z celem.
Choc w sumie nie wiem gdyz nie testowalem, nieprzepadam za opal.
Delta + dante rzadzi :twisted:
(no w sumie wiele innych kombinacji bardziej hehe)

i za to cie lubie zari :D
delta + dante rzadzi :D
no ewentualnie mozna na m4 podmienic delte ;P

co do tematu: kup mk2, przynajmniej bedziesz mial frajde

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Kwi 2006, 21:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HELLutek napisał(a):

co do tematu: kup mk2, przynajmniej bedziesz mial frajde

Frajda to jest,jak sie jest na plus :P

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości

Panel
Skocz do: