Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2006, 16:15 
Inept
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 0
....Sklepow. Mam pytanko, gdzie sa sklepy z lepsza bronia i zbrojami (np. tzw. pixie, gnoll..)
Czy sa miasta, gdzie mozna kupic w sklepie lepsze wyposazenie, czy tylko u graczy producentow. Wedlug moich peregrynacji dotychczasowych mozna wnioskowac, ze najbardziej oblegana okolica w PE jest Port Atlantis, gdzie zwykle ok. 7 graczy kupuje towary i 20 je sprzedaje. Odwiedzilem wielkie miasto Hadesheim i.. doznalem szoku. Pozytywnego i negatywnego. Miasto wielkie, postindustrialne klimaty, pustki jak po wojnie nuklearnej, extra!!! A ja sie spodziewalem tetniacego zyciem i handlem centrum swiata PE. Co prawda, przebywajac w Hadesheim ok. 2 godzin spotkalem 2 graczy, ktorzy laskawie wskazali mi kierunek teleportu i nic wiecej. Kilka marnych sklepikow graczy, w sklepach NPC-ow inny rodzaj zbori i jeden nowy pistolet.
Moze ktos uspokoi moje nerwy i powie gdzie jest prawdziwe centrum handlu PE!!!
Po moich odwiedzinach Hadesheim jestem pelen obaw, ze ten swiat juz umarl, albo sie jeszcze nie narodzil.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2006, 16:25 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
Te bronie i armory ktore sa dostepne u NPCów sa tylko podsawowymi.Lepsze zabawki dopiero mozna kupic od innych graczy.Ale i tak na poczotek opalo jest bezkonkurencyjny: )
Hadesheim- bardzo dawno bylo cenrtum handlu
PA to mejsce zaludnione ze wzgledu ze tam spawnuje sie najwiecej nowych, i paru handlarzy ktorzy proboje wykorzystac ich niewiedze...
Aktualnie to chyba najwiekszym centrum handlowym jest Twin peeks...i Rayner tam jest lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2006, 16:54 
Inept
Dołączenie:
Luty 2006
Dzieki, dzieki, dzieki....
Zaswitalo swiatelko nadzei, cywilizacja istnieje na Calipso!!
Ide od Twin Peaks, juz jestem niedaleko, East Scyllia Mountains, za tymi wzgorzami...

PS> Hadesheim - miasto wymarle, super klimaty na jakies eventy!! Jak wedrowalem pustymi zaulkami tego rozleglego miasta, prawie czulem na plecach oddech jakis poteznych stworow czajacych sie w cieniach murow.... Walki z oblegajacymi miasto tabunami robotow, bezwglednie polujacymi na ludzi...

PS>Wedlug mnie Port Atlatis, jak do tej pory, to najgorsza lokacja w PE. Cukierkowe kolorki (a la WOW) beznadzieje modele budynkow... Na szczescie dalej jest znaaacznie lepiej, patrz Hadesheim, rowiez bardzo podobala mi sie Zychion. Chyba tutaj zostane na dluzej....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2006, 17:41 
Poor
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 98
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Enderhawk
tak tak..a zeby rozwalic najslabszego robota tzra miec sprzet za 150 ped conajmniej i skille :)
albo ogromnego farta

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2006, 22:49 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
taaa... Port Atlantis to miejsce handlu tanimi towarami, ale i nabierania noobów. Praktycznie tam się nie pojawiam, bo przy moim kompie nie da się przeprowadzać transakcji (lag). Tween Peaks to całkiem fajne miasto, ale z kolei raczej dla uberów. Swatem tu nie zahandlujesz za bardzo - raczej vigilante, starkov i podobne. Drobny handel kwitnie w niewielkich miastach jak billy spaceship afterworld czy pustynne miejsce pomarańczek - camp phoenix. W centrum hadesheimu (wysepka) mozna czasem tez zahandlowac, ale to raczej prazygodne transakcje. Ostatnio troszke zaczyna dziac się tez na Ametherze (te miasta na południowym cyplu Treasure Island), ale to dopiero początki - i tam raczej dla wyskilowanych posiadaczy lokali :)

.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2006, 23:31 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Odpowiadajac na pytania: lepszych broni i armorow niz te co juz widziales nie dostaniesz w sklepach. Jedynie moze je kupic od ludzi

Port Atlantis zmienili calkiem nie dawno na takie cukierkowe cos.. Po prostu zawsze tam bylo mase ludzi, chentych do kupienia i sprzedania rzeczy.

Pamietam ze swoje 5 min przezywaly Nymph (kiedys cudowne miasto handlowe), pozniej to byla Troy, teraz częsciwo jest to twin peaks (ale to i tak pikus w porownaniu z tym co bylo kiedys)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2006, 00:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Posse napisał(a):
Odpowiadajac na pytania: lepszych broni i armorow niz te co juz widziales nie dostaniesz w sklepach. Jedynie moze je kupic od ludzi

A sklepy wynajmowane przez graczy? :)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 154 gości

Panel
Skocz do: