Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2006, 08:01 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 0
Cześć wszystkim wyjadaczom. Na początku pragnę zaznaczyć, że forum czytuje namiętnie, a ajk proszę o pomoc to znaczy że jeszcze czegoś nie znalazłem, albo nie kumam, albo na dany temat jest tyle opinii, że mi sie pie... pod kopułą. Mam kilka pytań:
1- czy grając bez mentora straciłem coś więcej niż kilka wyżebranych pedów(lol) i parę darmowych porad? Czy może disciple coś zyskuje, np. w postaci szybszego przyrostu skili, albo coś w tym rodzaju?
2- jak by mi ktoś opisał po kolei co oznaczają statystyki w broni(większość kumam ale nie do końca). Dlaczego np w longblades mam skila 850 ale CH ability 2,1/10 a w riffle mam skila 750 a CH ability 8,2/10. Poza tym co to wogóle oznacza? I dlaczego w riffle mam skill increase bonus a w longblades nie? Bo wcześniej zacząłem używać opalo niż axe?
3- przy tych skilach co napisałem brzdękam sobie opalo z ampem 3 i axe 1.0 na exozaurach od old do dominant( jest takie fajne poletko). Wychodze na tym na zero, albo lekki plus( ostatnio 50 ped z jednej bestii, posrałem się ze szczęścia :D ) Napiszcie czy mam się tego trzymać na razie czy zrobić korektę broni bądź zabijanych kreatur?
4- jaki polski soc byście polecili? ( z założeniem że przyjmuje podobnych do mnie kształtem cieniasów)
Z góry dzięks, and see u in Eden 8)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2006, 08:29 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Szare Szeregi
Nick w grze: Littlefeather
Ad.1. Nie nie straciles nic wiecej.
Ad.2. Dlatego ze opalo jest bronia majaca bonus do wymienionych statystyk. Uzywaj enBlade-A zamiast axe i tez bedziesz mial podobne C/H ratio. Podobny bonus maja wszystkie L bronie.
Ad.3. Polecam trzymac sie skoro nie tracisz na takim kombo.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2006, 08:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
Ad.4.
nie skreślaj się tylko dlatego, że jesteś "cieniasem" w PE :)
istnieją też soce, w których ważniejszy jest człowiek ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2006, 14:16 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
coover napisał(a):
Ad.4.

przepraszam za ot, ale... POWIALO OPTYMIZMEM :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2006, 14:29 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
coover napisał(a):
Ad.4.

Nie tylko optymizmem, ale i wiarą w człowieka, a to już trąci egzystencjalizmem, ale dzięki za pocieszenie i dobre słowo :D

[ Dodano: PiÄ… 17 Lut, 2006 14:33 ]
a propos enblade, bonusa do skila ma tylko ten z tt czy wyższe klasy np enblade 4,5,6 też będą miały ten bonus?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2006, 14:34 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
HansOrphelin napisał(a):
2- jak by mi ktoś opisał po kolei co oznaczają statystyki w broni(większość kumam ale nie do końca). Dlaczego np w longblades mam skila 850 ale CH ability 2,1/10 a w riffle mam skila 750 a CH ability 8,2/10. Poza tym co to wogóle oznacza? I dlaczego w riffle mam skill increase bonus a w longblades nie? Bo wcześniej zacząłem używać opalo niż axe?

Dodam, że te statsy i bonusy zależne są przede wszystkim od rodzaju broni - a dopiero później od skilli.
Generalnie "nowe bronie" - czyli te co dajÄ… bonusy np z serii [L]imited majÄ… lepsze statystyki,
wymagają mniejszych skilli. Za to te "stare" nie mają bonusów i wymagają naprawdę wysokich
skilli aby "wymaksować" ich statystyki.
Critical Hit ability to szansa na trafienia krytyczne 10/10 to max jaki możesz mieć.
Oczywiście nie znaczy to, że za każdym razem zadasz "krytyka" tylko, że szanse na to są maksymalne.

Aby sprawdzić czy dana broń ma bonus - najprościej znaleźć ją na aukcji i przejrzeć statystyki.
Enblade 4,5,6 to "stare" bronie i nie mają bonusów (tam gdzie bonus maja wpisane "never" jeśli dobrze pamiętam).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2006, 15:59 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
to by się zgadzało, axe też ma never, więc już wiem jak to czytać, przy wyboże broni do kupienia później też się tym można kierować, bo bonusy do skilli są jak myślę nie do pogardzenia, thx

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2006, 16:57 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
uważaj tylko żebyś w pogoni za bonusami nie zapomniał o ścieralności sprzętu ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lut 2006, 17:35 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
coover napisał(a):
uważaj tylko żebyś w pogoni za bonusami nie zapomniał o ścieralności sprzętu ;)

Postaram sie wziąć to pod uwagę, chyba że zlootuję całego shadow seta na raz i opchnę, to będę się pytał ile Port Atlantis kosztuje :lol:

[ Dodano: PiÄ… 17 Lut, 2006 17:38 ]
a co z socami, może jacys wyżej postawieni forumowi recydywiści mają mi coś do zaproponowania? :wink:

Ostatnio edytowany przez HansOrphelin, 24 Lut 2006, 17:54, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lut 2006, 13:51 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Wejdź do działu Society, masz tam pare soców do wyboru. Poczytaj co piszą o sobie, co ludzie o nich mówią, zadaj pytanie (jeśli takowe będziesz miał) i wybierz ;)

Nikt tego za Ciebie nie zrobi, każdemu co innego odpowiada. Powodzenia w poszukiwaniu!

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2006, 13:08 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Wiem że nikt tego za mnie nie zrobi, ale właśnie chodziło mi o opinie w stylu moim zdaniem najlepsze polskie soce to... radzę ci to... itp. Ale dzięki za posta

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2006, 15:23 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
"Mlode Wilki" przygarną każdego kto ma zapał do gry, czasami posługuje się mózgiem i ma poczucie humoru ;) Jeśli dodatkowo jesteś uczciwy i szanujesz drugiego człowieka to z chęcią widzimy Cię w swoich szeregach.

Ot i moja "porada".

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2006, 07:03 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Dzięki wielkie, to już jest jakiś konkret. Ale problem będzie z poczuciem humoru, bo moja laska mówi że sztywny jestem co najmniej jak Pal Azjii :oops:

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 167 gości

Panel
Skocz do: