Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2006, 12:02 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
W dniu dzisiejszym został zaaplikowany miniupdate 8.1.2

Zmiany dotyczą głównie sklepów:
- procentowa prowizja za sprzedaż przedmiotów jest naliczana od wartości dodanej do tt
czyli wystawiając przedmiot o tt=10 za 15 poniesiemy opłate tylko za te 5ped ponad wartość tt,
- aktualna prowizje jest ustawiona na sztywno i wynosi 5%. W następnych VU właściciel landu będzie mógł ja sam ustalać,
- minimalna cena jaka może ustalić sprzedawca na towar w sklepie to tt+1,
- exarosaur wykonuje już sztuczki jak należy,
- scaboreasy dominanty są znów widoczne (nie wiem czy były "niewidzialne" czy po postu ich nie było).

Cytuj:
It contains the following changes/fixes (among others):

Shops update, including
The fee is calculated on the markup (the "+XX" part of "TT+XX" format)
The actual percentage value increased to 5% (fixed at first, in a later VU it will be dynamically set by the land owner)
The minimum price a shop owner can set on any item is "TT+1"
The Exorsaur now shows tricks as expected
The Scaborea Dominant are once again visible

Ostatnio edytowany przez ateush, 13 Lut 2006, 20:20, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2006, 15:37 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 0
Society: brak
Nick w grze: Angel
ateush napisał(a):
Cytuj:
The minimum price a shop owner can set on any item is "TT+1"

lol, czy to ma oznaczać, że wcześniej nie było takiego limitu i np można było wystawić 1mln bomb po tt i ktoś to kupował po tej samej cenie a 5% dostawał np. Neverdie?

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2006, 15:48 
nom było tak, łądny bug nie?
LAnd Ownersi mogli pięknie zarobić jakby się postarali :evil:

Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2006, 16:11 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Angel napisał(a):
można było wystawić 1mln bomb po tt i ktoś to kupował po tej samej cenie a 5% dostawał np. Neverdie?

Można było wystawić ale nie można było kupić za 1 ped. Te 5% było z automatu doliczane więc bomba wystawiona za 1 ped kosztowala 1,05.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2006, 16:25 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Ten błąd nadal działa! :shock: Jeśli mamy coś o wartości tt 100 [wartość tt powyżej 20 ped, żeby nam sie zwróciło: 5% z 20 to 1 ped], to wystawiamy to za tt+1 ,czyli 101. 5% ze 101 to ~5 dla właściciela landu. Powiedzmy, że właściciel landu to kupuje i znów daje nam do wystawienia. Zapłacił 101, dostał 5 pedów i ma towaru za tt =100. Wystawiamy ten sam item za kolejne tt+1 i tak bez końca. Zatem za każdym razem właściciel landu jest 4 pedy do przodu. Warunek: trzeba mieć kumpla który jest właścicielem landu [ktoś musi też mieć sklep w tym rejonie]. Potem zysk na połowe i tylko wydawać.

Jest to tylko przkład na tt = 100. Troche mnie martwi co może być, gdy tt będzie równe 1k, czy więcej. Można troche zniszczyć gospodarke PE, a raczej nei chcemy, żeby nasza gra splajtowała :?

Chyba warto o tym wspomnieć MA, ponieważ jest to spory przekręt. Tym bardziej, że jeśli będzie można dać większy podatek w przyszłości, np. 10% to przekręt będzie jeszcze większy. Nie przemyśleli sprawy do końca.

Ktoś sie podejmuje napisaniem posta do supportu? [moja gramatyka z anglika jest dość cienka, mam obawy, że mogą nie zrozumieć o co mi chodzi :P] Ciekawe, czy wymyślą cokolwiek. Jak dla mnie jedyne rozwiązanie to ograniczyć możliwość wystawianai do 1 sztuki. Choć i tak są przecież itemy warte więcej niż 20 ped, np diamond :/ Słabo to widze, słabo. Na jednym diamondzie można zarobić 24 ped i to w mniej, niż 1 minute.

Może nie najlepiej, że napisałem takiego posta, gdyż przypuszczam, że co niektórym pomysł ten sie może bardzo spodobać, ale to jedynie moża nam zaszkodzić. Rozkradany system długo nie pociągnie. Pozatym tylko nieliczni na tym zarobią. Do tego inflacja i spadek cen. Tak sie zazwyczaj dzieje, gdy dokłada się coraz więcej pieniędzy z niczego.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2006, 16:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Ja nie rozumiem o czym ty piszesz - przecież te 5% płaci kupujący. Gdzie tu zarobek ?
Chyba, ze faktycznie jest coÅ› skopane i te 5% nie jest doliczane.

Dodam jeszcze, ze po dzisiejszym VU 5% jest doliczany do wartości dodanej czyli tylko do tego "+" z tt a nie do całej kwoty.

Ostatnio edytowany przez ateush, 13 Lut 2006, 20:21, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2006, 16:55 
dobra pytanie: czy na kazdym LA moze byc sklep :twisted:

Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2006, 17:00 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
ateush napisał(a):
Dodam jeszcze, ze po dzisiejszym VU 5% jest doliczany do wartości dodanej czyli tylko do tego "+" z tt a nie do całej kwoty

W takim razie nie ma się czym martiwć :-) O takie rozwiązanie mi właśnie chodziło. Wcześniej byłem przekonany, że 5% od całości.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2006, 17:36 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Angel napisał(a):
Wcześniej byłem przekonany, że 5% od całości.

Tak wlaśnie było przed VU. Na szczęście Marco wysłuchał dyskusji i propozycji z entropiaforum
i wprowadzili to wg życzenia graczy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2006, 15:18 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Level napisał(a):
dobra pytanie: czy na kazdym LA moze byc sklep :twisted:

Jak sobie załatwisz takiego niebieskiego shopcontainera (taki jakie są na Ametherze) to czemu nie? :wink:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości

Panel
Skocz do: