Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 12:09 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Witam ,

Czytam wasze forum od paru dni i wreszcie się zarejestrowałem gdyż mam pare ważnych jak dla mnie pytań :wink:
Gram = około 4 dni :-)

1. Pierwsze pytanie dotyczny kwesti oswajania , udomowiania potworków . Przeczytałem gdzieś u was na forum że potworki można oswojić . Jako iż nie znalazłem żadnych konkretów po chwili testowania w grze odkryłem że prawdopodobnie wykonuje się to poprzez interaction na potworku ( jest tam tylko 1 opcja chyba za to odpowiedzialna).
Jednak gdy zrobie to na potworku wyskakuje komunikat że ma on za dużo życia . Znajomy który gra tyle dni ile ja wpadł na pomysł że jest to tak jak z pokemonami :lol: , więc do swojego znaleźnego pistoletu kupił amunicje ( dopiero 3 razem mu sie udało bo najpierw kupował błędną :lol: ), podeszliśmy do potworka on zaczął strzelać ale potworka z połową życia już się nie dało oswojić. To już koniec moich doświadczeń związanych z oswajaniem potworków. Chciałbym się dowiedzieć jak sie potworki oswaja ? , Co nam daje oswajanie ? potworki będą za nami chodzić? wogóle jak to wygląda ?

2. W 3 dni zebrałem 809 sweat'u , sprzedałem je za 9 pedów :wink: . Zapragnołem kupić sobie miecz , jednak jako nie doświadczony gracz zostałem ofiarą oszustwa , wydalem wszystko na miecz który był "damaged" - kupiłem go dlatego że osobnik "BaUch" sprzedawał go o 6 pedów taniej niż w sklepie. Można jakoś odzyskać utracone pedy ? Czy musze również kogoś oszukać i sprzedać mu bubla?

3. Z waszego poradnika przeczytałem że miecze itp się niszczą , czy tak samo jest z bronią palną? Bo chcę sobie kupić pewien pistolet taniej od ludzi niż w trade terminal i nie chcę znowu kupić uszkodzonego bubla.

4. Ostatnie na dzisiaj pytanie jest zwiÄ…zane z sweatowaniem oraz autoclickiem.
Pewnia znajoma z Angli która pomagała mi stawiać pierwsze kroki w grze . Wczoraj gdy dowiedziała się ze przez 3 dni zdobyłem 800 sweatu podała mi link do autoclicka oraz podała parametry gdzie podobno przy użyciu tego programu w 1 dzień zdobęde znacznie więcej sweatu. Plik sprawdziłem większością antyvirów - jest czysty. Uruchomiłem to i nie mam pojęcia w jaki sposób to ma mi pomóc w grze ? Używa ktoś moze tego i wie coś na ten temat?

Mam nadzieje że ktoś będzie umiał odpowiedzieć chociaż na część mich pytań :wink:
PS. przydały by mi się również aktualne ceny fruitów bo troszkę tego nazbierałem.

Pozdrawiam Loss_AdKos

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 12:17 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Ad.1. Moby mozna oswajac (tylko niektore) za pomoca bata i posiadajac odblokowany skill "animal taming" - przeszukaj forum - napewno bylo (sam opisywalem przy ktoryms VU).

Ad.2. Przeczytaj poradniki jeszcze raz. To nie bubel. Wszystkie przedmioty w grze z wyjatkiem [L] (limited) mozna naprawic w repair terminal. To nie jest zadne oszukiwanie.

Ad.3. Wszystko w grze sie zuzywa - z wyjatkiem ubran.

Ad.4. Przeszukaj forum - bylo poruszane dziesiatki razy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 12:47 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
ateush napisał(a):
Ad.1. Moby mozna oswajac (tylko niektore) za pomoca bata i posiadajac odblokowany skill "animal taming" - przeszukaj forum - napewno bylo (sam opisywalem przy ktoryms VU).

Ad.2. Przeczytaj poradniki jeszcze raz. To nie bubel. Wszystkie przedmioty w grze z wyjatkiem [L] (limited) mozna naprawic w repair terminal. To nie jest zadne oszukiwanie.

Ad.3. Wszystko w grze sie zuzywa - z wyjatkiem ubran.

Ad.4. Przeszukaj forum - bylo poruszane dziesiatki razy.

ad 1 - Możesz podać konkretny link bo przeszukiwałem forum pod oswajanie i znajazłem 1 temat w którym nic konkretnego się nie znalazło.

ad2 - Jest to jak najbardziej bubel wydałem 9 ped za całkowicie zniszczony , nowy kosztuje 15 , a by naprawić ten mój zniszczony musze wydać 33 ped - być może dla ciebie 33 ped w tą lub tamtą strone to żadna strata , lecz dla mnie początkującego gracza każdy pec się liczy i nie podoba mi się takie żerowanie na niewiedzy nowych graczy.

ad 3 - ubrania można tylko kupić od graczy? w trade terminal tylko pancerze widziałem.

ad 4 - Przed napisaniem poprzedniego posta przeszukałem forum i nie znalazłem niczego konkretnego . Większość rozmów sprowadzała się do kwesti legalności - nie legalności lub opini typu "jest to fajne -bardzo się przydaje" lecz suchych faktów o samej istocie stosowania i działania nie znalazłem.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 12:55 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
1) Moze animal taming ;) Musisz kupic bat (ktory tani nie jest) polatać z nim troche i poatakowac moby, powininen Ci sie odblokowac animal taming, wtedy z batem podchodzisz do moba (ale tylko snable, exarozaur i daikaba) i uzywasz tej twojej ikonki ;) Chyba tak to sie odbywa. Co to nam daje hmm narazie nic.. dodatkowe skille.. taki bajer, bedzie chodzil jak go dobrze wytrenujesz ale to kosztuje (musisz go karmic czyscic) wiec wyrzucanie w bloto kasy, daruj sobie ;)

2) Zawsze najpierw sprawdzaj co kupujesz :/ Powinno to byc gdzies w poradnikach. Niestety dales sie naciÄ…c. Nie polecalbym bronii melee na poczatek (kosztowna itd to tez bylo na forum). Kup opalo+ammo i idz polowac na slabe moby

3) Kup opalo z trade terminal i nie kombinuj ;)

4) Poczytaj dokumentacje autoclicka, najczesciej wlacza sie go pewna kombinacja klawiszy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 13:10 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Loss_AdKos napisał(a):
ad 1 - Możesz podać konkretny link bo przeszukiwałem forum pod oswajanie i znajazłem 1 temat w którym nic konkretnego się nie znalazło.

http://www.project-entropia.pl/viewtopic.php?t=800

Loss_AdKos napisał(a):
ad2 - Jest to jak najbardziej bubel wydałem 9 ped za całkowicie zniszczony , nowy kosztuje 15 , a by naprawić ten mój zniszczony musze wydać 33 ped - być może dla ciebie 33 ped w tą lub tamtą strone to żadna strata , lecz dla mnie początkującego gracza każdy pec się liczy i nie podoba mi się takie żerowanie na niewiedzy nowych graczy.

Nowy kosztuje 15 a naprawa zużytego 33 ? Oj coś kręcisz...
Sprzedawanie zużytych przedmiotów w PE to nie oszukiwanie i taki przedmiot nie jest bublem !
Dla tego też ceny w PE przedstawia się w postaci tt+ czyli wartość "terminalowa" przedmiotu (widoczna w jego właściwościach) + kwota ustalana przez rynek.
Kupując wtedy przedmiot za np tt+10 płacisz za niego zawsze tyle samo - nieważne czy jest zużyty czy w pełni naprawiony. To, że ty kupiłeś coś w kosmicznej cenie tt+ to już tylko twoja wina i trzeba było się zapytać kogoś doświadczonego. Niestety w PE jest masa
ludzi żerujących na niewiedzy. W PE też obraca sie realną gotówką dlatego teź należy być podwójnie ostrożnym. Ciesz się, że to tylko taka kwota :)

Loss_AdKos napisał(a):
ad 3 - ubrania można tylko kupić od graczy? w trade terminal tylko pancerze widziałem.

Bezpośrednio od graczy lub pośrednio na aukcji, ewentualnie w sklepach.

Loss_AdKos napisał(a):
ad 4 - Przed napisaniem poprzedniego posta przeszukałem forum i nie znalazłem niczego konkretnego . Większość rozmów sprowadzała się do kwesti legalności - nie legalności lub opini typu "jest to fajne -bardzo się przydaje" lecz suchych faktów o samej istocie stosowania i działania nie znalazłem.

Autoklikacz jak sama nazwa wskazuje tylko klika - zamiast ciebie wykonuja mozolna pracę kliknięcia klawiszem myszki. To cała istota działania. Za to programów tego typu jest multum i nie sądzisz chyba, że mamy tu instrukcje obsługi do wszystkich ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 13:17 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
W kwestii umiejętności Animal Taiming: czytałem na forum EF, że teraz tę umiejętność można o wiele szybciej uzyskać. Jeden z graczy poprosił znajomego, aby ten oswoił dla niego zwierzaka. Po oswojeniu wręczył mu akt własności tego stworka. Gostek poszczotkował stworka, kazał mu zrobić kilka sztuczek i umiejętność się pojawiła. :)
Może dziś uda mi się potwierdzić tę tezę (jak wrócę z pracy) i poproszę znajomych, którzy nie mają Animal Taiming, aby spróbowali go w ten sposób odblokować. Stworka oswojonego mam, więc nie zajmie to dużo czasu. Notkę uzupełnię wkrótce.

PS. Są też opinie, że umiejętność odblokowuje się po pierwszym udanym oswojeniu stworka.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 13:51 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Warlock napisał(a):
kazał mu zrobić kilka sztuczek i umiejętność się pojawiła. :)

W ten sposób odblokowałem u siebie animal taming - żadna nowość :)
Działało zaraz po wprowadzeniu oswajania. Inna sprawa, że z tak niskim skillem nie
wiem czy uda się cokolwiek "stamować". Nie próbowałem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 14:23 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
ateush napisał(a):
Warlock napisał(a):
kazał mu zrobić kilka sztuczek i umiejętność się pojawiła. :)

W ten sposób odblokowałem u siebie animal taming - żadna nowość :)
Działało zaraz po wprowadzeniu oswajania. Inna sprawa, że z tak niskim skillem nie
wiem czy uda się cokolwiek "stamować". Nie próbowałem.

Snable mature powinieneś spokojnie oswoić. Daikiby są o wiele bardziej wymagające niestety.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 14:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jeśli to prawda to moim zdaniem jest to niedopatrzenie MA, znowu kilku whiperów się wk... lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 14:59 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Co to za miecz? Mozesz podac nazwe?

Co do autoklickera,to musisz dac sobie ikonke sweatowania do paska skrotow na gorze, potem przesuwasz tam kursor myszy i wlaczasz autoclick (musisz tez wczesniej zaznaczyc moba - czyli stworka :P). W moim przypadku autockick wlacza przycisk ''Pause Break''.
O to chodzilo? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 15:20 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
coover napisał(a):
jeśli to prawda to moim zdaniem jest to niedopatrzenie MA, znowu kilku whiperów się wk... lol

Czemu niedopatrzenie ? Moby można sprzedawać - a skoro tak co miał by robić
ktoś z kupionym mobem bez skili ? Tak skill ten odblokowuje się ("animal lore" również)
i można marnować forse na moba. Taki "feature" - żaden bug. Support już się wypowiadał w tym temacie.

Jeszcze jedna uwaga:
Loss_AdKos napisał(a):
Pewnia znajoma z Angli która pomagała mi stawiać pierwsze kroki w grze . Wczoraj gdy dowiedziała się ze przez 3 dni zdobyłem 800 sweatu podała mi link do autoclicka

Zdecydowanie odradzam ściąganie czegokolwiek i używanie w ten sposób.
Antyvir może nic nie wykryć bo to może być zwykły key logger - można stracić cała zawartość konta.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 15:24 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 140
Society: Freelancer
Nick w grze: Pablo Rydzu Rydzynski
Witam,

Coś mi się wydaje, że mylisz 2 miecze. Taki sam wygląd nie oznacza że to jest taki sam miecz. Inaczej nie umiem wytłumaczyć tego, że "nowy" miecz kosztuje 15 PED a za naprawienie "zużytego" musisz zapłacić 33 PED-y. Nie możesz naprawić żadnego przedmiotu za więcej niż maksymalna wartość tt. Więc wniosek jest jeden kupiłeś inny miecz niż dostępny w Trade Terminalu. To czy lepszy czy gorszy i czy przepłaciłeś czy nie to juz jest zupełnie inna sprawa....

Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 16:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ateush napisał(a):
coover napisał(a):

Czemu niedopatrzenie ? Moby można sprzedawać - a skoro tak co miał by robić
ktoś z kupionym mobem bez skili ? Tak skill ten odblokowuje się ("animal lore" również)
i można marnować forse na moba. Taki "feature" - żaden bug. Support już się wypowiadał w tym temacie.

no jeśli nie ma róznicy pomiędzy wydaniem kupy forsy na odblokowanie skilla, a odblokowaniem go za kilka ped to wszystko jest w porządku lol

niedopatrzenie, bo nieprzemyśleli konsekwencji

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 18:52 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Elanor napisał(a):
Co to za miecz? Mozesz podac nazwe?

Co do autoklickera,to musisz dac sobie ikonke sweatowania do paska skrotow na gorze, potem przesuwasz tam kursor myszy i wlaczasz autoclick (musisz tez wczesniej zaznaczyc moba - czyli stworka :P). W moim przypadku autockick wlacza przycisk ''Pause Break''.
O to chodzilo? :)

Ok , o to właśnie chodziło - działa przednie.

Gdzie moge się zaopatrzyć w tego bata i jak to sie nazywa :>

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 18:58 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 91
Society: [były wilki ale wywalili mnie :D]
Nick w grze: Dexterxx
Co do miecza to sprzedałem go na aukcji za 25PED :D

loss dostał 11 :P. Mieczowi było jakoś...

cośtam CośCostam 6... fajny miecz - 40 zycia takim zjebkom złabym nim brałem :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2006, 22:15 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 98
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Fanthom
Loss_AdKos napisał(a):
Ostatnie na dzisiaj pytanie jest zwiÄ…zane z sweatowaniem oraz autoclickiem.
Pewnia znajoma z Angli która pomagała mi stawiać pierwsze kroki w grze . Wczoraj gdy dowiedziała się ze przez 3 dni zdobyłem 800 sweatu podała mi link do autoclicka oraz podała parametry gdzie podobno przy użyciu tego programu w 1 dzień zdobęde znacznie więcej sweatu. Plik sprawdziłem większością antyvirów - jest czysty. Uruchomiłem to i nie mam pojęcia w jaki sposób to ma mi pomóc w grze ? Używa ktoś moze tego i wie coś na ten temat?
Pozdrawiam Loss_AdKos

Możesz robić też tak, że tworzysz skrót do moba, (klikasz i trzymając przesuwasz kursor, gdzieś na środek ekranu) wtedy klikasz w ten skrót, plusem jest to że postać sama podąża za mobem, jeśli masz włączone "follow" lub sama sie nakierowuje jeśli sweatujesz na platformie.
Jak chcesz ja mam prostego i czystego autoklika, ponad rok go używałem :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2006, 08:47 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
pytanie z innej beczki :
jak zrobić screena z gry ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2006, 09:23 
Unskilled
Dołączenie:
Październik 2005
Przyciskiem Print Screen(gdzies kolo F12 nad Insertem) lub jakims programem Polecam Frapsa

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2006, 10:09 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Dzięki Sisior, a przy okazji gdzie taki screen (jaki katalog) się sejwuje ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2006, 10:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Lu_NiX napisał(a):
Dzięki Sisior, a przy okazji gdzie taki screen (jaki katalog) się sejwuje ?

Jesli wcisniesz PrintScreen - musisz to po prostu wkleic potem do Painta :P
Co do Frapsa nei wiem,bo nie uzywam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2006, 10:16 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
Wciskasz print screen, potem alt+tab, uruchamiasz painta, edycja->wklej (ew ctrl+v), plik -> zapisz i masz zapisanego screena;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2006, 15:02 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
dzięki za info
bo wciskałem print screen samo z altem ctrl shiftem i pedałem od maszyny do szycia a screen nigdzie się nie zapisywał (złe przyzwyczajenie z CS'a)
btw. polecacie PE Assistant'a czy raczej nie ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2006, 15:09 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Lu_NiX napisał(a):
btw. polecacie PE Assistant'a czy raczej nie ?

Yes, yes, yes! :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2006, 15:24 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Fanthom, Dokładniej jaki? Co on potrafi <jak tylko klikać co wyznaczony czas to dziękujemy :)>

Yw właśnie: Macie jakiś pomysł na automatyczne zmienianie potworka jak będzie suchy?

Co to PE ASSISTANT ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2006, 16:25 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Tylko klikać. Dajcie sobie spokuj z tą grą lepiej... Po co sie męczyć i kombinować ?

PE assistant to program do robienia min screenów z gry, wyświetlania map, robienia notatek itp.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2006, 16:30 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Dexterxx napisał(a):
Macie jakiś pomysł na automatyczne zmienianie potworka jak będzie suchy?

No nie moglem sie powstrzymac :P

Tak istnieje jeszcze program, ktory opali gre, zaloguje sie, wykorzysta najwieksze okazje w handlu i zbije forutne, potem bedzie polowal tylko na te moby co maja hofa i stawial bomby w te miejsca gdzie sa same vasty, a na koniec wycraftuje wam samochod.. nie wiedzieliscie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2006, 11:11 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
..nie

pytałem poważnie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lut 2006, 20:01 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posse napisał(a):
Dexterxx napisał(a):
Macie jakiś pomysł na automatyczne zmienianie potworka jak będzie suchy?

No nie moglem sie powstrzymac :P

Tak istnieje jeszcze program, ktory opali gre, zaloguje sie, wykorzysta najwieksze okazje w handlu i zbije forutne, potem bedzie polowal tylko na te moby co maja hofa i stawial bomby w te miejsca gdzie sa same vasty, a na koniec wycraftuje wam samochod.. nie wiedzieliscie?

Szczera prawda!!!! Ja to robię poprzez komendę format:C i w ten sposób dorobiłem się willi na Costa del Sol zaraz obok Brada Pita. Co prawda na razie tylko z patyków, słomy i liści łopianu, ale zawsze :lol:

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 18 Lut 2006, 20:19 
Cytuj:

dziwie sie ze jeszcze pod PE-gre z ktorej mozna wyciagnac realna kase- nikt nie napisal programu umozliwiajaego np. automatyczny hunt lub automatyczny handel(2 opcja bylaby bardzo pozyteczna)
z 2 strony moze ktos ma takiego PE Walkera i ciagnie pocichutku kase z MA

PostWysÅ‚any: 20 Lut 2006, 07:37 
Handlu raczej nie zautomatyzujesz.

Hunta tez trudno - wymysl sposob na dobre chodzenie po odpowiednich mobach, reagowanie na wszystkie eventy itd.

Nie jest to niemozliwe - ale napewno jest cholernie trudne ;-)

Predzej do automatycznego sweatowania, ale to wiazalo by sie z:
zczytywaniem danych z ekranu - a na to nie znajdziesz sposobu prostego - jedna z opcji jest skanowanie ruchu sieciowego i sprawdzenie jak wyglada komunikat o braku sweatu w stworku, alternatywa jest 'czytanie' z ekranu - co przy prostych czcionkach da sie zrobic w sumie :-)

Ale to i tak nie takie proste.

Poza tym, jak ktos by taki programik zrobil, to nie sadze, zeby sie tym bardzo chwalil ;-)

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 171 gości

Panel
Skocz do: