Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2005, 22:58 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
jestem ciekaw ile osób czyta inne "fora" zwłaszcza te zagraniczne : ep i ef ...

tak na marginesie...
...rzygać mi się chę jak to czytam :
http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... php?t=9209

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 15 Lis 2005, 23:59 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:39, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2005, 00:44 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
hehe jak dzieci :)

Co spodziewali się, że 22k wyleci komuś kto wpłacił 1 000$ i poszedł na riga?

No ale Marco tam zagląda, albo go ten temat rozśmieszy, albo coś zmienią :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2005, 06:17 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 121
Nick w grze: Helllreiser
Ma racje chlopak! :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2005, 07:21 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Ja czytałem to na głownej stronie :P jak wlazłem w temat to wczoraj bylo 11 stron to mi się nie chciało :PP

Myślę że Pham się tez to należało moze nie wpłacił tyle co skalman ale on(a) nie ma za duzo hofow a wpłaca

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2005, 08:57 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Society: Poltropia
Marciol napisał(a):
Myślę że Pham się tez to należało moze nie wpłacił tyle co skalman ale on(a) nie ma za duzo hofow a wpłaca

Myślę że byś się mocno zdziwił z tym jego wpłacaniem :P chociaz tak naprawde kto wie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2005, 09:11 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
Ja chętnie przeglądam zagraniczne fora dotyczące PE. Aktualnie mój faworyt wśród tematów to
How to stop resellers.
Widzicie, nawet uberzy potrafią jojczyć. Cóż, może na PVP są dobrzy, ale w ekonomii i walce na rynku to już sobie nie radzą i nosa im się uciera. :lol:

PS. Wspaniałe pomysły tam padają. Rany, ci ludzie są naprawdę zdesperowani. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2005, 14:54 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Mam nadzieję ,że w końcu MA coś z tym zrobi i cała zaraza psująca zabawę pójdzie z torbami!Czekam na ten dzień z niecierpliwością! :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2005, 15:15 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 109
Society: ZOMO
Nick w grze: Daniel Rayner Szymanski
lol omg lol ja nie rozumiem co wszyscy sie tak dowalaja do traderow, kazdy ma jakis sposob na zarabianie, jeden wplaca jeden zarabia sam, nic w tym dziwnego, allegro tez powinni zamknac i wszystkie internetowe aukcje, dlaczego? bo ludzie znalezli sposob na zycie i zarabiaja pieniadze na swoje utrzymanie, to ze jakis amerykanski/szwedzki itp debil ma w cholere kasy nie znaczy ze inny nie moze miec, w spozywczakach tez nic nie kupujcie, przeciez RESELERUJA, albo powiedzmy ze musza odczekac 6 misiecy zanim sprzedadza tone chleba ktora kupili by odpsprzedac drozej, ludzie, zastanowcie sie co wy mowicie....

a nawiasem mowiac, kazdy uber jak chce sprzedac jakis item ktory mu sie znudzi;/jest juz za slaby etc wystawia za chore ceny w 99% przypadkach wiekszych jak najdrozszy trader .......
a i Warlock ma kompletna racje, nie znaja sie na ekonomi, nie potrafia sobie poradzic z rynkiem, potrafia tylko bezsensowanie klikac przycisk myszki, to jest wszystko na co ich stac, to tak jakby zawiazac koalicje osob ktore nie sa wyskillowanie zeby ZABRONIC huntingu uberom, albo zeby odczekal 6 miesiecy od kazdego hunta

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2005, 15:30 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
no nie powiem SIBUK zaszalał :) tylko że dzięki traderom itemy są więcej warte, więc "uberzy" dają za nie więcej kaski, a MA dostaje $ za ich depozytowanie pedów na te itemki :mrgreen: dlatefo MA nigdy nie wprowadzi tego pomysłu :P sami by na tym za dużo stracili

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2005, 15:50 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
311 napisał(a):
Mam nadzieję ,że w końcu MA coś z tym zrobi i cała zaraza psująca zabawę pójdzie z torbami!Czekam na ten dzień z niecierpliwością! :twisted:

He he dream on. Zresztą dlaczego mieliby to robić? Dla takich uberów co myślą sobie, że sprzedając mod fapa krzykną min 90K+ (bo teraz to unikalny przedmiot, no i inflacja ect.), ale np. materały na craft i tailoring to chcą sknery po 110% albo mniej? Sibuk i inne ludki jego pokroju muszą uświadomić sobie, że walka nie kończy się na granicy miast. Walka toczy się także wewnątrz nich, to istna wojna ekonomiczna. Fakt, że jakieś uberki radzą sobie dobrze z klikaniem myszką wyłącznie jeśli chodzi o spust broni czy fapa, nie oznacza, że będzie się w stosunku do nich stosować taryfy ulgowe. Jak jakiś początkujący gracz polegnie, dopadnięty przez Atroxa czy inną kreaturę, to potrafią takie typki śmiać się i czasem przywalić jakimś mało przyjemnym tekstem. Ale cóż to, na aukcji nie dostało się itemka i dzidzi już płacze? Już nosek trzeba podetrzeć i mamusi (supportowi) pojojczyć? :wink: Muszą się bidulki pogodzić w końcu z faktem, iż ostra rywalizacja na rynku będzie walką, w której oni to właśnie nie będą przodować, bo skille ich nic tu nie znaczą. Jeśli nie radzą sobie, to niech kupią ammo i udadzą się na pustkowia. Tam...wszystko jest prostsze. :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2005, 16:51 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej :)

Moim zdaniem uberzy zostaną uberami (skile i wyposażenie) a jojczą ci, którzy chcieli by nimi zostać ale obwiniają resellerów. Z drugiej strony to właśnie uberzy stawiają zaporę ekonomiczną (ceny) aby Boże broń nikt ich nie dogonił. Tak naprwadę uberami zostali ci co mieli szansę zacząć wcześniej (kiedy uber stuff karmił tt) i mieli kasę na nabicie skili. Gdybyśmy mieli kasę na ciągłe polowania i inne zajęcia to byśmy nie handlowali. W ogóle to dochodzę do wniosku, że dużo ludzi "małego rozumku" się wypowiada na EF. Nie ma się co martwić bo dzięki handlarzom ekonamia w PE się rozwija a jedna wypowiedź mi się spodobała... może sekret tej gry to działania bez uber stuffu. W sumie nudno by było jakbym mógł zabić każdego mooba czy gracza. Każdy z nas rozwija się (skile) i używa coraz lepszego wyposażenia na które zarobił albo ciężką pracą (IRL lub handlem) lub miał farta w PE.

Co do wielkiej niewiedzy ekonomicznej ... jeden z naszych sławnych wieszczy napisał "...trzeba się uczyć, minął wiek złoty" ;)

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2005, 20:00 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
Czego wy się spodziewacie od przeciętnych amerykanów...

PioHaw ma absolutną rację, że Ci ludzie zaczynali grę w okresie, w którym mod fap, full shadow można było nabyć za symboliczną cenę tt. Ponoć, jeśli ktoś wystawiał imp mk2 na aukcji za tt+1k to wszyscy się pukali w czoło i mówili "no co Ty, tak drogo?". Teraz wszyscy wyskillowani ludzie panoszą się ze swoim sprzętem i umiejętnościami, a nie mogą znieść prostego faktu, że sporo ludzi (resellerów) na PE po prostu zarabia, wyszukując okazji.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2005, 20:13 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
dobrze by było jak by te czasy wróciły 8)
ale o tym możemy pomażyć :krowa:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2005, 20:35 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
Śmieszne jest troche że ujmujecie handel w ramach ciezkiej pracy, dla mnie stanie na miescie i skupowanie różnych rzeczy, nastepnie wystawienie ich na aukcji z wmiare rozsadnym buyoutem(czyt.:zyskiem), nie jest żadną filozofią. Pomijajac fakt ze czesto ceny reselerów sa szukaniem frajerów. Oczywiscie nie tyczy sie to wszystkich.

Natomiast bujniecie sie do roboty, w biurze, kopalni, czy na budowie i zarabianie tam pieniedzy jest dla mnie niewątrpliwie pracą. I wlasnie to są ludzie którzy naprawde pracuja na swoje pedy.Ludzie nie pałaja miłoscią do resellerów z jednego powodu, ze zarabiają kosztem innych graczy, uberów, noobów, niewazne...

PS.
Cytuj:
wystawia za chore ceny w 99% przypadkach wiekszych jak najdrozszy trader .......

Ciebie Ray jest bardzo Ciezko przebic jezeli chodzi o wysokie ceny :-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2005, 20:40 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ale Yekyl popatrz na to w ten sposób, że ktoś potrafi wysiedzieć przez 6 miesięcy w mieście skupując coś, lub na aukcji szukając okazji, takie stanie po 4-8h dziennie wcale przyjemne nie jest, dlatego nazwane zostało "ciężką pracą", nie traktujmy wszystkieg dosłownie :P Poprostu tak jak Tomek kilka razy powiedział, szlag ich trafia, że są ludzie którzy nic nie wpłacali, a jednak mają kase, a oni muszą wpłacać co miecha po xxx$ na gre :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2005, 01:15 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Reseler a trader to dwa różne pojęcia.Nie mam nic do ludzi którzy stoją po miastach\przy aukcji(nie ważne czy pare godzin czy pare minut) i starają się kupić coś po korzystnych cenach z myślą zarobku i sprzedaży według "aktualnych" cen rynkowych.
Nie popieram natomiast ludzi którzy kupuja rzeczy po "akutalnych" cenach i wystawiają je dużo dużo drożej(często b\o taki sam jak open).Nie wspomnę o ludziach wystawiających itemki z tt na aukcje bo to już jest chore totalnie.
Moim zdaniem oczywiście!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2005, 10:10 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej :)

Zgadzam się z przedmówcą (311). Zastanawiałem się czy nie zacząć robić listy tych, którzy wystawiają ciuchy z tt, punishery I, pełne fap5, bronie z tt itp. rzeczy żerujące na noobach. Dla mnie to totalne *****..... . Potem zamieścić taką listę np na EF jako listę ludzi "wanted dead and only dead".
Co do "chorych cen" - jest to próba manipulacji ... ale problem w tym, że jeżeli ktoś kupuje za taką ceną to znaczy, że jest ceną akceptowalną a więc rynkową. Popyt się zmniejsza (elastyczność cenowa popytu). W sumie mnie to też trochę irytuje bo zakup ML muszę odłożyć na daleką przyszłość :( ... ale mam nadzieję, że "zarobię" szybciej niż będzie rosła cena ;)

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2005, 13:50 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
A nie czytało się regulaminu? :P

Na tym forum nie będzie "czarnej listy" :P

Pojęcie resell - jest wykonywany gdy ktoś kupi dany item, z zamiarem korzystnego sprzedania.

Do tego typu zaliczają sie traderzy, nie sprzedają bo mają taką chęć, tylko po to by zarobić.
Resellerzy którzy sprzedają po gigantycznych cenach nie robią nic złego.... to ich oferta, czy ktoś czepia się jeśli jedna osoba da oferte 40zł/100 ped?, a inna 25zł/100 ped? Jeśli ktos kupi po 40/100 to jest frajerem i niech nim zostanie jeśli chce ;)

Sprzedający TT stuff to poprostu nooby nie znające się na handlu, pozatym niewiele zarobią, bo często ten stuff nie idzie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2005, 14:01 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 109
Society: ZOMO
Nick w grze: Daniel Rayner Szymanski
Yekyl napisał(a):
Śmieszne jest troche że ujmujecie handel w ramach ciezkiej pracy, dla mnie stanie na miescie i skupowanie różnych rzeczy, nastepnie wystawienie ich na aukcji z wmiare rozsadnym buyoutem(czyt.:zyskiem), nie jest żadną filozofią. Pomijajac fakt ze czesto ceny reselerów sa szukaniem frajerów. Oczywiscie nie tyczy sie to wszystkich.

Natomiast bujniecie sie do roboty, w biurze, kopalni, czy na budowie i zarabianie tam pieniedzy jest dla mnie niewątrpliwie pracą. I wlasnie to są ludzie którzy naprawde pracuja na swoje pedy.Ludzie nie pałaja miłoscią do resellerów z jednego powodu, ze zarabiają kosztem innych graczy, uberów, noobów, niewazne...

PS.
Cytuj:
wystawia za chore ceny w 99% przypadkach wiekszych jak najdrozszy trader .......

Ciebie Ray jest bardzo Ciezko przebic jezeli chodzi o wysokie ceny :-)

mi nie chodzi o przebijanie a wystawianie jak zadnego tego typu przedmiotu aktualnie nie ma na aukcji, a nawet jak juz wystawiam za wysoka cene to ktos inny nie daje swojego przedmiotu po normalnie cene, tylko 1-10 PED nizsza ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2005, 17:15 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Ja tam mam mieszane uczucia to tego wszystkiego jestem hunterem i minerem.
Jak potrzebuje czegoś to to kupuje za tyle ile dla mnie jest to warte , gdy mnie nie stac to albo czekam okazje lub szukam alternatywy. Więkrzość chyba nie zrozumiała że Calipso to wolna planeta i rynek jest wolny. Jeżeli widze kosmiczne ceny to poprostu zostawiam to dla siebie. I co mi tam do tego jaką to ma cene. Aczkolwiek z pesperktywy lat w PE widać sporą różnicę wzrostu cen ze wzrostem liczby graczy. Ja miałem to szczęście że 70% sprzętu to albo zlotowałem albo kupiłem w początkach mojej przygody z PE. np AS 117 tt+15, MD-40 tt+40 itp.I to mi wystarczy co mam, a myśle że ten sprzęt do najgorszych nie należy. Ale chciałbym zauwarzyć że wśród polaków też trafiają się tacy mistrzowie co windują ceny..... ich sprawa :twisted: ja u takiego nic nie kupie i nic mu nie sprzedam. Ale też są tacy którzy potrafią oddać dobry sprzęt za przysłowiowe tt+1. I ku nim chyle czoła. Wtedy widze kto jest w PE dla kasy a kto dla przygody.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Lis 2005, 18:33 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 98
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Fanthom
311 napisał(a):
Reseler a trader to dwa różne pojęcia.Nie mam nic do ludzi którzy stoją po miastach\przy aukcji(nie ważne czy pare godzin czy pare minut) i starają się kupić coś po korzystnych cenach z myślą zarobku i sprzedaży według "aktualnych" cen rynkowych.
Nie popieram natomiast ludzi którzy kupuja rzeczy po "akutalnych" cenach i wystawiają je dużo dużo drożej(często b\o taki sam jak open).Nie wspomnę o ludziach wystawiających itemki z tt na aukcje bo to już jest chore totalnie.
Moim zdaniem oczywiście!

Resseler i trader to to samo, tylko tak go nazywasz bo wg Ciebie ma za niskie lub za wysokie ceny. Nie można się sugerować średnią cen np z mytwopecs bo nikt nie będzie zadowolony.
Jeśli ja sprzedaje coś na aukcji wystawiam ilość z danego przedziału np 100-200 sztuk, i teraz chcąc kupić na mieście analizuje tylko te bidy aukcyjne z cenami, które odpowiadają moim ilościom (komu się nie chce analizować ten nie rozumie :P ). Powiedzmy typowa cena to 120% To że ktoś sprzedał 30 sztuk za 160% (weźmy przykład z Oil sprzedany za 160%) sztucznie zawyża średnią cen i teraz kto jest wygodny i ocenia rynek z jednego punktu widzenia, chcę sprzedać towar juz po 140% bo średnia skoczyła i od tej pory nazywa handlarza resseler bo handlarz nadal chce 110-120 %.

Po za tym nie oceniajcie kogoś kto kim jest, bo handlarz który ma trochę wyższe ceny, poprostu nie chce stracić lub chce zarobić swoje marne 10-15% bez względu na "średnią cen".

Sebek napisał(a):
Sprzedający TT stuff to poprostu nooby nie znające się na handlu, pozatym niewiele zarobią, bo często ten stuff nie idzie.

To raczej starzy gracze wciskają sprzęt z TT, noobom którzy nie spotkali na swojej drodzę porządnego Mentora. Można to nazwać nieuczciwą inwestycją za 1 PED.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lis 2005, 02:58 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Podam może przykład z aukcji.Koleś wykupil trzy beacony ,które normalnie chodziły po 200-300ped i wystawił je za 1000-2000ped...to jest trader?Bo według mnie to reseler oraz debil!Debil który jak najszybciej i za wszelką cenę chce sobie nabić ped kartę!
Tak się dzieje z wieloma innymi przedmiotami.Oczywiiiiście niech robi co chce,wolny rynek bla bla...Tylko zobaczymy jakie ceny bedą za miesiąc,rok i jak wszyscy którzy chcą normalnie pograć bedą uradowani.I nie chodzi mi o ***** olej(minerały) tylko o pojedyńcze przedmioty i jawne naciąganie graczy!
:?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lis 2005, 08:00 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Wiesz jak ktoś by kupił bekona za 1k ped musi być debilem bo na statku bez uber itemow masz looty do ~250ped

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lis 2005, 17:32 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
m3 wściekasz się, ale tak jak Xrecon powiedział, Calypso to wolny świat
są ludzie, którzy zarabiają na spokojnie dokładając rozsądne marże i od czasu do czasu trafiają jakieś okazje, i w ten sposób stabilizują rynek
i są tacy, którzy oszukują (tt itemy, okłamywanie newcomers), sztucznie windują ceny do chorych poziomów, poprostu naciągają niezorientowanych, a do tego szczycą się swoją pazernością, i w ten sposób rozpierdzielają rynek

ale jak mówi Pio, skoro ktoś kupuje, nawet w bardzo wysokich cenach to znaczy, że popyt spotkał podaż, przecież nikt nikogo nie zmusza, bez zabawek przecież można żyć

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lis 2005, 22:31 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
311 troszke przesadzasz z oskarżaniem i mówieniem że reseler to debil, ja mogę śmiało siebie nazwać resellerem i sie tego nie wstydzę. pomyliłeś chyba pojęcia pisząc że liczy sie tylko kasa a nie przygoda, pragnę zauważyć żę akurat w tej grze kasa=przygoda, chyba że kręci Cię latanie po Calyso i zwiedzanie widoczków.

co do samej idei reselowania. myślisz że ktokolwiek narzeka kupująć przykładowo 100 tt jakiegoś oresa bo płaci 10 czy 15% wiecej od ceny z ulicy ( czyt. PA)? proponuje iść na wykopki i sobie wykopać te 100 ped tt akurat tego oreska, lub postać te 2-5 godz. żeby go zakupić, życzę powodzenia. chyba to jasne i nie wymaga wiecej komentarza. reselerzy są potrzebni i basta.

ps. co do podbijania cen, sam czasem tak robie i sie tego nei wstydzę, nei mam zamiaru wtopić ani 10 ani 500 ped tylko dlatego że akurat nadmiar towaru bo ktoś trafił uber hofa

ludzie zastanówcie sie co piszecie, to uwaga dla wszystkich, każdy ma swój sposób na przeżycie w PE, i to jego własna prywatna sprawa jak to robi, nikt nikomu nie każe przepłacać za nic, to jest wolny wybór i wolna ręka.

pozdrawiam

[ Dodano: PiÄ… 18 Lis, 2005 22:35 ]
jeszcze 1, dziś chciałem dla siebie kupić parę parts neme i jako że jest przypływ graczy to i popyt wiekszy na itemki, skończyło sie że na 2 partsach musiałem odpuścić przy bidowaniu i nie przez reselera tylko przez innego kupca. cena została podbita przez prawo popytu (byle podręcznik ekonomii to wyjaśni) i mogę mieć tylko sam do siebie pretensje że nie kupiłem tego miesiąc temu, zaoszczędziłbym z 300 ped min, a tak pluje sobie w brode

[ Dodano: PiÄ… 18 Lis, 2005 22:45 ]
pps hehe

co do cen za rok i Twoich obaw, zauważ że bedzie wiecej itemków bo bedą wypadać z loota i nie sądzę żeby ktoś sobie wrzucał je do tt, cena musi spaść, obecna sytuacja spowodowana jest obecnością xxx nowych graczy (100.000 space resort) którzy chcą sie jakoś wyposazyć, ręczę że za ok 2 miesiące sytuacja powróci do normy z przed mega sprzedaży tego badziewia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lis 2005, 00:33 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Dobrze gadajądać im wódki!

311 mylisz się :P a wyzywając resellerów, wyzywasz ~50% urzytkowników forum lub wiecej ;)

PZDRO

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lis 2005, 03:28 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nie mam zamiaru dyskutować dalej na ten temat bo widzę ,że swojego zdania mieć nie można!!!
Co z takim uporem maniaka próbujecie wpajać innym ,że czarne jest białe!Napisałem wyżej że to moje zdanie,i nikt nie musi się z tym zgadzać.Nagle wielkie oburzenie!
Gdzie napisałem ,że wszyscy reselerzy to debile?Podałem konkretny przykład i określenie to było skierowane do kolesia "od beaconów"!
Sebek napisał(a):
311 mylisz się :P a wyzywając resellerów, wyzywasz ~50% urzytkowników forum lub wiecej ;)

Co to k****?groźba? lol
:evil:
Teraz pewnie ~50% użytkowników mnie za to z******,wali mnie to!PEACE!

-----------------------------------------------------------------------------
Będą bluzgi, to notki pójdą na odstrzał

Warlock

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lis 2005, 06:17 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
311 radzę zaliczyć kilka piguł persenu hehe

forum chyba służy do dyskusji :wink:

reselerzy zarabiają jak mogą i umieją, crafciarze i tak sobie potem odbijają wystawiająć za włąsciwy tt+ :)

co do gościa z beaconami jego sprawa, pomyśl że będzie sie z tym troszke bujał i nie zawsze w takich wypadkach da sie odzyskać włożone siano

a tego nie rozumiem: cyt. Co z takim uporem maniaka próbujecie wpajać innym ,że czarne jest białe!

[ Dodano: Sob 19 Lis, 2005 06:22 ]
ps. co do wystawiania itemków z tt typu szmaty i solomate

frajerem jest ten co to kupuje a nie ten co sprzedaje, 5 min wysiłku żeby kogoś zapytać i all jasne, wiadomo że przedmiot jest z tt ale że ktos ma bardzo mały rozumek i kupuje z aukcji, sorry winetu, ale sam jest sobie winny

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lis 2005, 11:56 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Wiec proponuje przestac przekonywac sie nawzajem do swoich racji - tylko przedstawic swoje zdanie na ten temat i nie dyskutowac. Ilu ludzi - tyle przekonan - a jesli tymi ludzmi sa rodacy to zaraz sie zrobi dyskusja nie do opanowania ;)
Wiec zapewniam cie 311 i cala reszte, ze na tym forum swoje zdanie miec mozecie :)
Nie zawsze innych do tego przekonacie - i chyba nie ma sensu probowac.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lis 2005, 12:44 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Oj M3lla ty odrazu jakbym atakował :) Ja tylko mówie, że jest na tym forum bardzo dużo traderów ( resellerów ), a ty takich wyzywasz od debili.

M3LLA napisał(a):
Bo według mnie to reseler oraz debil!Debil który jak najszybciej i za wszelką cenę chce sobie nabić ped kartę!

A czy wpłacając to nie sposób na "szybką" kase? Czyli Ci co wpłacają też są debilami? ;) Pewnie ty sweatujesz, bo to zajmuje dużo czasu i jest nudne ( więc nei za wszelką cene )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lis 2005, 12:53 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Jak dla mnie niektóre z opnii zbyt popadają w skrajność. Jak można winić kogoś o ułomność umysłową, jeśli dana osoba czy soc stosuje metody rynkowe z realnego świata: kup taniej sprzedaj drożej? Nie wydaje mi się by np. soc Sterling & Moss zasługiwał na takie wyzwiska. Czy choćby miliony ludzi na świecie, co kupują po cenach hurtowych a sprzedają po detalicznych. Dziatki moje, to nie Star Trek z utopijną wizją świata, lecz planeta, gdzie ekonomia gra ważną rolę.
Zabawa z dziwnymi cenami beaconów skończy się z chwilą odnalezienia profesorka i trzeba to po prostu przeczekać (zająć się czymś innym ;)).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lis 2005, 14:31 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Dobrze mowi dac mu wó... Hofa :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lis 2005, 14:56 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Sebek, jak już cytowałes go to trzebabyło zacytowac troszkę więcej bo z twojego cytatu wynika że on wyzywa wszystkich reselerów a tu konkretnie chodzi o tego co wystawił je po 1k - to naprawde jest debilizm. Ale jeszcze większym debilem jest ten ktory to kupuje (te bekony po 1k)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lis 2005, 17:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
o k... kupiłem jeden...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lis 2005, 04:00 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Sterling & Moss
Nick w grze: Lunar_PL
ehhh... dziękuję wam panowie zapewniliście mi dobre 15 minut śmiechu :D

Powiem tak, reseller = osoba która "odsprzedaje" czyli kupuje po to zeby sprzedać, a co innego robi trader ? czy nawet crafter ? kupuje materiały by z nich coś zrobic i dalej komuś innemu sprzedać zarabiając na tym kasę, to jest normalna rzecz dla mnie że każdy chce sprzedać drożej i kupic taniej. Dobry trader/reseller potrafi znaleść złoty środek pomiędzy swoim zyskiem a zyskiem craftera który nie musi kupować z aukcji po niebotycznych cenach. (i nie mówie tutaj że jestem jakiś dobry czy coś nie zrozumcie mnie źle) dla mnie nie ma zadnej roznicy pomiedzy trejderami i resellerami, bo to jedno i to samo. Aczkowiek w inny sposób powinno się oceniac takiego resellerka jak ja który jakiś tam % swoich zakupów sprzedaje na aukcji a resellera który skupuje z aukcji i z rynku świadomie podbijając ceny a jeszcze inaczej ludzi którzy stoją przy aukcjach całymi dniami i szukają okazji zeby cos kupic 5 ped taniej i zaraz to wystawiają spowrotem na aukcje, ta swego czasu nawet jak nie było takiego popytu na gsi ceny dziwnie utrzymywały sie na poziomie ok 100 ped, mimo ze nikt ich wtedy nie potrzebowal :P

Ale z drógiej strony to mi wszystko jedno, nie poluje, nie chodze na mining, nie mam zwierzaka, nie craftuje, nie robie nic oprócz handlu, a kupuje tylko (staram sie takie rzeczy kupowac) na które juz mam kupca wiec bardzo malo ryzykuje, i tak naprawde ten cały bajzel z reselerami.... i ze skokiem cen mnie nie dotyczy (albo moze mi sie wydaje ze mnie nie dotyczy)

a tak wogole to patrzcie teraz na ceny lystu.... lecą aż miło patrzeć (a ja mam 40k ingotow w storage hie hie)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lis 2005, 11:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
przerób na filtry ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lis 2005, 14:18 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Sterling & Moss
Nick w grze: Lunar_PL
eee tam :P jak nie bede mogl sprzedac teraz to sprzedam pozniej :D

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości

Panel
Skocz do: