Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 17:14 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
Cześć,

Zupełnie nie rozumiem zachwytów nowym VU jakie wygłasza część z Was.

To co zrobiło MA to jest mówiąc jednym słowem: KRADZIEŻ lub lepiej KURESTWO (zdaję sobie sprawę że teraz dostanę warninga ale w tej sytuacji nie znam lepszego słowa). Chodzi mi o modyfikację parametrów broni/armorów/non-decaying scopó, w sytuacji gdy MA publicznie zapowiadało że znajdujące się w grze przedmioty nie będą modyfikowane.

To że zmienil Axe 1x0 jakoś łyknęłam, choć tłumaczenie o bugu jest po prostu kretyńskie (jakoś fakt ze Legendary Axe tez zadaje electrical dmg uszedł uwadze ...). Zmodyfikowanie parametrów armorów (kilkukrotne zwiększenie dacay) i części broni (wszystkie whipy) jest już ZŁODZIEJSTWEM. Jakoś wszystkie cztery whipy przypadkiem miały buga ....

Jeden z moich dyscipli wpłacił 200 USD i kupił sobie przedwczoraj whipa za 1600 ped. I co ja mu mam teraz powiedzieć: "Sorry, you were just fucked by MA" ???

Przez ostatnią godzinę kipiałam, teraz już mi przeszło i doszłam do prostego wniosku: to jest doskonały bodziec odwykowy, którego od dłuższego czasu mi brakowało. Dziękuję wszystkim za dotychczasową wspólną zabawę i do zobaczenia w innej grze. I życzę wszystkim aby MA nie stwierdziło jak w przypadku biwmana, że za dużo macie szczęścia i Wasze konta warto by prewencyjnie zablokować.

pozdrawiam

Aster

PS. do sprzedania 3 tys ped (oferty na PM)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 17:30 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Sterling & Moss
Nick w grze: Lunar_PL
Hehe... powodzenia w innych grach :D

PE jest bardzo dynamicznym swiatem.... niektóre rzeczy widac musiały zostac zmienione bo były za dobre.... zbyt tanie w uzyciu... zbyt ekonomiczne i MA musiała znormalizowac część przedmiotów... cos wspominali że będą wprowadzac jakis system pozwalający na reklamę i ma on zwiekszyc loot... może wlaśnie do tego zmierzają ?

Profil Offline
PostWysłany: 01 Lis 2005, 17:36 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:35, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 17:46 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
Level napisał(a):
p.s sprawa axe Dreicca...sprawdź jakie to am eco...dmg electrica tam mu nic nie daje

Nie chodzi o ty czy daje czy nie daje tylko o robienie z ludzi idiotów. Oficjalne stanowisko MA jest takie ze electrical dmg w toporach to bug.

Level napisał(a):
2.Whip, tu wiemy, że za uv 7.6 było krótką erą, kiedy to minimalne dmg zadawane przez whipy było około 70% maxymalnego dmg

Whipy mialy tyle od początku. Dopiero jednak w vu 7.6 niewtajemniczeni mogli to przeczytac.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 17:58 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
Jeśli chodzi o whipy, to na angielskim forum jakiś użytkownik zacytował jeden ze swoich supportów, dość niedawny jak pamietam, gdzie pytał MA czy bicze ME nie są przypadkiem zbugowane, jeśli chodzi o obrażenia. MA odpowiedziało, że broń ta nie ma zbugowanych statów.

Ten fragment też był przytoczony w temcie o nowym VU 7.7, gdzie inny forumowicz zasugerował by MA trzymało się swoich decyzji w tych kwestiach, a nie robiło graczy w balona. Cóż, Marco jakoś nie zauważył tego fragmentu odpowiadając na inny post. :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 18:14 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Society: Poltropia
przeciez to było oczywiste że ten dmg whipow nie zostanie na wieki to jest tak samo jak z axe.

o armorach nic nie wiem bo poluje bez wiem ze z tego co dzis walczylem to juz widze ze jest lepiej :) chyba dzieki skilom nie raz dostalem mniej dmg niz max jaki zadaje mob. dostalem tez pare razy critica i tu sie robi niebezpiecznie ale poprostu trzeba uwazac :wink:

co do moich cri z katany mam critic 10/10 co nie znaczy ze robie go za kazdym razem jednak sie trafiaja.

Myśle że update dobry bo znowu skierowany do lepszych graczy no ale wkońcu nie oto chodzi w tym temacie.

Szkoda aster ze masz zamiar skonczyc z PE powodzenia w innych grach

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 18:56 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
o ile sie nie myle w w regulaminie ktury akceptujemy przy uruchamianiu jest wzmianka o tym ze MA ma prawo do takich tricków, tak samo jak moze wylaczyc serwery i powiedziec 'nara konczymy' :)

ja prze tym VU kupilem pare nietanich itemów i tez srałem po gaciach zeby czegos nie ruszyli ale miałem farta, nawawet cuit zyskalem :) a my i tak sie przyzwyczaimy do 7.7, jeszcze bedziemy tesknili kiedy wejdzie 8.0 :)

aster, tylko powodzenia w innych grach zyczyc moge :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 19:07 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Dragon napisał(a):
o armorach nic nie wiem bo poluje bez wiem ze z tego co dzis walczylem to juz widze ze jest lepiej :) chyba dzieki skilom nie raz dostalem mniej dmg niz max jaki zadaje mob. dostalem tez pare razy critica i tu sie robi niebezpiecznie ale poprostu trzeba uwazac :wink:

Moby teraz nie zawsze zadają max dmg, bez względu na noszony armor. Widocznie losują dmg, jak my.
Dragon napisał(a):
co do moich cri z katany mam critic 10/10 co nie znaczy ze robie go za kazdym razem jednak sie trafiaja.

No właśnie, ta nano katana. Jaką masz wtedy częstotliwość crit. Bo zapewne nie 100%. :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 19:41 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Nick w grze: Enkorr
Powodzenia Aster
Widzę tylko jeden "mały " problem mimo wszelkich wad PE nie znalazłem innej godnej uwagi gry online przemyśl to jeszcze :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 19:50 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
EnkorrPL napisał(a):
Powodzenia Aster
Widzę tylko jeden "mały " problem mimo wszelkich wad PE nie znalazłem innej godnej uwagi gry online przemyśl to jeszcze :)

Tu nie ma o czym myśleć. MA po prostu mnie i kilka innych osób OKRADŁO. W support case jasno stwierdzili że 75% dmg whipa to nie jest bug.

Ja jestem jeszcze w tej dobrej sytuacji, ze nawet wywalając whipa do TT wyjdę na całym interesie +300, natomiast tu chodzi o samą zasadę uczciwego traktowania klientów a nie występowania z pozycji siły jak to robi MA.

BTW mogę się założyć o 100 PED jaka będzie następna broń której parametry zmienią bo jest bugged.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 20:18 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: CDR
Nick w grze: Shaolin Amathera Nightwish
Aster nie pękaj bedzie dobrze :wink:

cos tam poprawia tak jak po ostatnim vu i bedzie ok :wink:

nie opuszczaj nas :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

to ze Ma okrada i robi ludzi w mambuko to juz od dawna wiadomo :evil:

P.S. co to bedzie za bron ?? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 21:28 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
Jak wy ludzie narzekacie, Boże, jak mnie to denerwuje.

Czytaliście regulamin MA i to co jest napisane na głównej stronie? Project Enropia jest całkowicie darmowe. Jeśli jednak chcesz się dobrze bawić to musisz wpłacać - logiczne. Wszyscy tutaj piszecie, że MA okrada ludzi, odpowiedzcie mi proszę, w jaki sposób? Czy przychodzą do was e-maile z pogróżkami, żę jeśli nie będziecie grać to zbanują wam konto? Czy codziennie do drzwi puka para eleganckich gentelmenów i mówi "GRAJ W PE"??? Założę się, że nie. To jest wasza osobista decyzja. Lubicie tę grę, gracie w nią z własnej nieprzymuszonej woli, więc do cholery jasnej skończcie z tekstami typu "MA ZŁODZIEJE!"; "MA OKRADA BIEDNYCH!".

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 21:42 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Prayer/Devour napisał(a):
Jak wy ludzie narzekacie, Boże, jak mnie to denerwuje.

Czytaliście regulamin MA i to co jest napisane na głównej stronie? Project Enropia jest całkowicie darmowe. Jeśli jednak chcesz się dobrze bawić to musisz wpłacać - logiczne. Wszyscy tutaj piszecie, że MA okrada ludzi, odpowiedzcie mi proszę, w jaki sposób? Czy przychodzą do was e-maile z pogróżkami, żę jeśli nie będziecie grać to zbanują wam konto? Czy codziennie do drzwi puka para eleganckich gentelmenów i mówi "GRAJ W PE"??? Założę się, że nie. To jest wasza osobista decyzja. Lubicie tę grę, gracie w nią z własnej nieprzymuszonej woli, więc do cholery jasnej skończcie z tekstami typu "MA ZŁODZIEJE!"; "MA OKRADA BIEDNYCH!".

ble ble ble ;P

a nie jest tak ze jak nie grasz to ci konto usuwaja ? ;] ;]

Ma biednych nie okrada bo biednia albo w PE nie graja albo graja ale bez wpalcania :P :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 22:11 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
Wszyscy tutaj piszecie, że MA okrada ludzi, odpowiedzcie mi proszę, w jaki sposób?

Na pytanie o whip support MA odpowiedział ze NIE JEST BUGGED. Mój disciple wpłacił 200 USD i kupił go przedwczoraj za 1600 PED a teraz sobie go moze włożyć albo w d... albo do TT. Został przez MA okradziony ze 150$. A ja muszę świecić za to oczami bo mu tą broń poleciłam w dobrej wierze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 22:21 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
kiepska sprawa Aster ;/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 22:44 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Ehhh...jest prawie 23:00, siedzę przed kompem pijąc piwko i testuje nowe VU...czas leci miło. Od czasu do czasu zerkam na forum. Pora coś napisać w końcu a ten temat jest warty wypowiedzi.
Otóż :
- o decaju armorów się nei wypowiem, fakt jest gorzej bo więcej za naprawę trzeba płacić ale może w dłuższej skali czasu ma to jakieś uzasadnienie... o tym wypowiem się później jak wyczaję co i jak
- axy01 kiedyś niesamowita broń stała się po prostu normalną bronią, myślę że to kwestia nacisku na MA przez osoby zazdrosne o powodzenie niektórych graczy któży na a01 dorabiali się sporej kasy, to można przełknąć aczkolwiek stanie na trochę w gardle...tak musiało być bo w przeciwnym wypadku miliony noobków (jak teraz) wyskubały by małymi kawałeczkami pedy z puli...więcej o tym pisałem w moim temacie : polowanie w praktyce
- baty...baciki...naprawdę wspaniała broń – tak można by powiedzieć wczoraj, było dane mi sprawdzić je w akcji i oceniam je bardzo wysoko, teraz jednak po zmianie to już też żadna rewelacja, sytuacja taka sama jak z a01 moim zdaniem, te bronie maiły podkręcone pewne parametry fabrycznie i po pewnym czasie producent postanowił to ograniczyć. W kwestii moralnej czyli : czy jesteśmy oszukiwani czy nie trudno jednoznacznie powiedzieć, regulamin gry pozwala autorom na takie zmiany (a grając w PE automatycznie akceptujemy jej zasady)... myślę że życie i my gracze (sól tej ziemi – calypso) to zweryfikujemy, na pewno to nie obędzie się bez eha.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2005, 23:21 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
Aster, to było Twoje ryzyko. Kto kupuje coś dzień przed updatem?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 06:39 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
Kto kupuje coś dzień przed updatem?

Co ten argument ma do rzeczy? Mind Ark kilkakrotnie podkreślał wcześniej że paramatry broni nie będą zmieniane, a dokładnie 2 tygodnie temu to samo odpowiedzieli na pytanie o "bugi" whipa. Normalny człowiek nie miał powodu na każdym kroku szukać oszustwa MA (teraz już ma)

Ja już mam na oku alternatywę, i to robioną przez dużego gracza a nie firmę krzak, jak Mind Ark:

http://www.gamesradar.com/news/default. ... ionid=1584

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 10:46 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
3maj się mocno...na pewno wrócisz :)

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 11:33 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: żaden :(
Nick w grze: Calvar Paktar Foller
Aster, to było Twoje ryzyko. Kto kupuje coś dzień przed updatem?

Nie wiem czy ma to jakiś związek czy dzień czy tydzień przed vu :). Tak czy inaczej byłbyś w plecy kupując whipa.
MA funduje nam takie zmiany co jakiś czas i trzeba się do tego przyzwyczaić.
Co do dmg whipa przed vu 7.6 się nie zmieniło ale trafianie z niego tak. Przed vu 7.6 więcej się nie trafiało niż trafiało i w tym cały haczyk był :)

PS
A co do zmieniana statów to przypominacie sobie MK3?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 12:01 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej,

Tak się złożyło, że podjeliśmy ryzyko "życia w wirtualnym świecie" napędzanym naszymi realnymi pieniędzmi z jedynie słusznym ala bogiem MA. Podejmując to wyzwanie nie spodziewaliśmy się zmian jakie nastąpiły. Wspominając "stare" czasy PE można powiedzieć, że jest nie trudniej ale bardziej kosztownie (trud w PE = kasa) i mniej zabawnie ale po jakimś czasie narzekań ... adaptujemy się do nowej "rzeczywistości". Każde VU zaczyna się od narzekania i szybkich decyzji. Są ku temu powody, nie przeczę... ale jakoś dalej gramy. MA robi nas szaraczków w ch... przy każdym nowym VU, ich prawo. Możemy narzekać, czuć się zestresowani. Za każdym razem jest coraz gorzej (axe wk... mnie nie lada, teraz decay armorów - trzeba sprawdzić bronie, bo może też jest zwiększony, regularny no loot itp.). Dlatego nie dziwię się twojej decyzji.
Po sobie mogę powiedzieć, że jedyne co mnie trzyma w tej grze to dwa elementy: ludzie, których poznałem i znajomości te wyszły poza wirtualny świat ;) oraz fakt "iż zawsze świeci słońce" - tego nie zamierzam tłumaczyć ;).
Przez okres mojej bytności w PE przewinęło się dużo ludzi, niektórzy wracali po dłuższej przerwie bo jest to jeden z nielicznych "wirtualnych światów" nieliniowych. Życząc Ci powodzenia w innych grach, mio mi będzie zobaczyć Cię ponownie "w szlafroku" w jakimś zakątku Calypso.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 12:18 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Powodzenia Aster, mam nadzieję, że jeszcze wrócisz. Wpadaj na forum, gdzie napewno napiszemy, jeśli sytuacji się poprawi.

Koleje VU, kolejne adaptowanie się do sutuacji, gdzie MA stara się skutecznie ukrócić zbyt proste sposoby zarobku graczy. Ale jesteśmy Polakami, a "Polak potrafi". Innym ciekawym powiedzeniem może być "wyżej wała nie podskoczysz (MA)", czyli im bardziej oni będą kombinować, tym więcej luk (luk nie buguów :wink: ) znjadziemy w ich systemie i wykorzystamy. Ważne jest by robić to "cicho" i "skromnie", aby nie zwrócić uwagi tych napuszonych depozytowców, którzy wynzają zasadę "mój imp mk2 jest najbardziej ekonomiczny, a jeśli jest inaczej, to musi to być bug" i sypią do supportu, argumentując swoje jojczenie ekonomicznym bełkotem i wyliczeniami ile taki a taki noobek zgarnia ich kasy z lootpoola. Potem MA ulega tym sugestiom i robi...to co robi. Dlatego dla naszego dobra: macie sposób na zarabianie, upewnijcie się, że nie dotrze to do tych "nadgorliwców" co wszędzie bugi widzą. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 13:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jak już Lunar (stary gracz zaznaczę) powiedział PE to świat dynamiczny i Marco nie raz "obiecywał", że nie możemy liczyć na jego niezmienność
nieczyste zagrania zostały ubrane w ładne słowa (dynamiczny świat heh), ale tak poprostu tu jest i wietrząc szybki zysk warto czasami trochę się zastanowić, wiem co mówie ;)

PE to trudny świat, ale po latach można się przyzwyczaić, zwłaszcza, że w PE nie ma miejsca dla szczeniactwa, które zwykle szybko odpada, wten sposób dokonuje się selekcja i
dlatego często można spotkać sensownych ludzi, tego nie oferuje żadna inna gra

zabawek dla uberów i dla wpłacających przybywa, to chyba logiczne i nie można się spodziewać czegoś innego, ale to jedyn gwarancja, że PE przetrwa dłużej niż kilka lat, a to znaczy, że poznam jeszcze sporo przyjaciół :D

btw, MA już dawno powiedziało że nondecaying attachements to bug i że to zmienią.
gdzie napisali, że statsy broni nie będą zmieniane? może chodziło o zamianę pregold items w ancient?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 13:54 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Bye.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 14:21 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
coover napisał(a):
...gdzie napisali, że statsy broni nie będą zmieniane? może chodziło o zamianę pregold items w ancient?

Tego nie wiem, ale w umowie jest to:
Cytuj:
13. Changes to the System MindArk may, at any time, update, revise or change the internal data and balancing of the System, without any notice or responsibility for compensation due to loss or gain of value due to these changes.

Dlatego ważne jest by nie afiszować się poza "określone kręgi" ze zbyt ekonomicznym sposobem zarabiania. 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 14:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
EULA to oni majądopracowany, pewnie jeszcze nie raz się nim zasłonią

Profil Offline
PostWysłany: 02 Lis 2005, 14:54 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:35, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 15:00 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
Level napisał(a):
1.jak wiemy axe 1x0 posiadało obrażenia electric, dzięki temu przy 29dmg toporek miał najwyższe eco w grze (ponad 5.0 a jak wiemy wcześniej impmk2 z eco 4.71 było najlepsze)

weźpod uwage, na co polujesz z imp mk2 bo chyba nie na kurczaki jak z axe? ;) axe jest ekonomiczne, ale na słabe moby. Zresztą jeśli "uberzy" mieli by problem, że axe jest lepsze to chyba kupili by je sami bo tanie jest i by je używali nie sądzisz? a tak nie jest bo wolą chodzić na mocniejsze mobki z imp mk2

3m się aster. MA nie dba o nas bo im nie zależy na pionkach :) nie ty to ktoś inny wpłaci te 150$ obchodzą ich Ci co wpłacą 1000$

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 15:32 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Offtopicowo dodam:
MA powinno zależeć na maluczkach jak my, bo to my windujemy ceny dla uberów. Kto normalny dałby kilkaset dolarów za wirtualną giwerę?!?!?
Rynek ustabilizowany został przez drobnych ciułaczy. To my napędzamy ceny za przedmioty, a uberzy za nie płacą bezpośrednio MindArkowi. (bo taki uber musi wpłacić te 1000$ z których MA zabierze te swoje kilka %% )

Dziękuję i dozobacznia

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 15:46 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
Mind Ark Story (short quide how to threat client as idiot)

Client Question:

"Hi and good day to you. I'm currently interested in purchasing a whip. My question is, will the high Average damage %, meaning my current whip dmg is about 75% and above remain forever? Or is this a bug? Please advice"

Mind Ark answer:

"Hi! There are several skills affecting your average damage with a certain weapon. If you have an average damage of about 75% this is probably since you have a good skill level in different skills needed. It is NO bug."

Mind Ark action:
Not bugged whip was unbugged ....

Mind Ark explanation to it's answer (02-11-2005):

"For that person the skills might still be 75% of the damage depending on skills. The question was not concerning if the minimum damage for all players should start at 75%. If you make your own assumption that is nothing we can do about that."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

a świstak siedzi i zawija w sreberka ... Nie ma to jak poczucie dobrze spełnonego obowiązku i całkowiete przekonanie że klient jest najwyżej siedmiolatkiem

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 16:34 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Jasioq ale taki mróweczek jest tysiące, a z każdym dniem ich przybywa, każdy noob napędza w jakiś sposób gospodarke, ona sama sięnapędza bez pomocy MA, oni mogą ją modyfikować dając więcej lub mniej. Jesteśmy nikim poprostu ;) istniejemy dla MA po to abyśmy windowali ceny itemów, bo gdyby każdy płacił za "miesiąc gry" to by każdy miał te same szanse, MA zrobiło tak, że nie ma tego wymagania aby płacićza czas gry. Za to gdy nie płaciłeś duzo i to od dawna to jesteś nikim i praktycznie nie masz szans na podniesienie się na poziom uberów ;) Gramy dla uberów, jedna wielka kicha :>

Aster nic nie zrobisz, ich gra to jest, my możemy nażekać...
Smutne, ale prawdziwe

Profil Offline
PostWysłany: 02 Lis 2005, 16:58 
Czytając stare artykuły o PE, kiedy jeszcze go nie było, widze, że PE miało być grą która bazuje na wymianie przez graczy rzeczy w grze. Możecie chyba przyznać, że tak nie jest, bo gra przypomina raczej kasyno. Devsi popełnili pare błędów w trakcie, przez co teraz aby MA zarabiało musi ono cfaniaczkować.

Po pierwsze: PE ingeruje w pieniądze graczy jak na gre która na swoje utrzymanie ... i to dość mocno. Naprawy i trade terminal, czy chociażby wartość TT. Kupując ammo od TT, naprawiając armorka i fapa, kupujesz "usługi" od MA, nie zaś od innych graczy.

Po drugie: PEDy w loocie.. i nie, nie mam na myśli tutaj samej kasy, tylko wartości TT loota. Skoro jest kasa, to skądś ona musi się brać, a MA nie bierze kasy z nieba. Ma ją ze swoich usług, które gdyby nie istniała wartość TT czy repair terminal, mogły by być tańsze lub droższe.

Ad 1. Brak owych usług, chyba że dla wygody gracza zawsze o jakiejś 2x droższej wartości niż średnia cena na rynku.

Ad 2. I tutaj była by ciekawie. Z każdego moba dostawano by określoną ilość itemków, które trzeba było by sprzedawać albo przetwarzać dalej samemu. Ekonomia by polegała na cenie zakupionych narzędzi oraz skilli. Zapewne łatwieł byłoby kupić coś taniej niż wogóle sprzedać 10k animal hides.. ale to już naprawde zależy.

MA wtedy mogła by opodatkować wpłaty i wypłaty... (nie tą prowizje od banku, podatek dla MA) Gdyby wypłaty działały by bez większych opóźnień byłoby uber dla potencjalnych inwestorów.

BTW: Jak ktoś załapał moją "wizję", to gratuluje. Czasem trudny do zrozumienia jestem :D

PostWysłany: 02 Lis 2005, 17:15 
Wszyscy tutaj piszecie, że MA okrada ludzi, odpowiedzcie mi proszę, w jaki sposób? Czy przychodzą do was e-maile z pogróżkami, żę jeśli nie będziecie grać to zbanują wam konto? Czy codziennie do drzwi puka para eleganckich gentelmenów i mówi "GRAJ W PE"???

Po części prawda, po części nie. Mi przyszedl mail ze nie zalogowalem sie do gry od 330 dni i mi chcieli purge moje konto, postac, skille itemki!!!!

Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 18:22 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Matlush wszystko to prawda tylko, że to nie jest taka gra za którą się płaci, to twoja wola czy dasz czy nie. Ja nic nie wpłaciłem jeszcze, a coś tam mam, widzisz, że od 0 da się do czegoś dojsć? W pewnym MMO płacisz kilka % miesięcznie i grasz, ale tam łatwo o kase i nie ma praktycznie ekonomi, koiny są liczone milionami, milion pedów to troszke dużo.

Wpłacasz bo chcesz - gra dla ciebie płatna ale z twojej woli, nie wpłacasz - ok nic sie nie stało, ale trzeba dochodzić do czegośod 0

Stas MA najwyżej blokuje konta nie kasują ich.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lis 2005, 16:00 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Stas napisał(a):
Wszyscy tutaj piszecie, że MA okrada ludzi, odpowiedzcie mi proszę, w jaki sposób? Czy przychodzą do was e-maile z pogróżkami, żę jeśli nie będziecie grać to zbanują wam konto? Czy codziennie do drzwi puka para eleganckich gentelmenów i mówi "GRAJ W PE"???

Po części prawda, po części nie. Mi przyszedl mail ze nie zalogowalem sie do gry od 330 dni i mi chcieli purge moje konto, postac, skille itemki!!!!

ile kosztuje zalogowanie się do PE raz na 229 dni?
przynajmniej puste konta nie wiszą po terminalach bez sensu

Aster, specjalistą nie jestem, ale z punktu widzenia prawa nie da się znaleźć haczyka na MA w ich odpowiedziach, pomijając fakt, że nawet gdyby się udało to zapewne i tak nie dałoby się z tym nic zrobić

druga sprawa to stosunek do klienta, wpłaca, czy nie, powinien być traktowany z szacunkiem, nawet udawanym ale zawsze, nigdy nie wiadomo, czy z takiego małego nie wyrośnie uber

Ostatnio edytowany przez coover, 04 Lis 2005, 12:51, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lis 2005, 16:58 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Ta gra jest dla "twardzieli".Warunki się zmieniają,prawie jak w rl.Albo się przystosujesz albo giniesz.Przetrwałem tyle VU że sam się dziwię że nie rzuciłem tego w diably.
Może to ta Polska lekko zwichnięta ambicja nigdy się nie poddam.Zastaw się a postaw .lol.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lis 2005, 21:00 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Żegnaj Aster..
Bedzie nam Cie bardzo brakowac :(
Mam nadzieje,ze jeszcze kiedys spotkamy sie w innej grze,albo i mzoe jeszcze w PE..kto wie? :)

Edit: A jednak zostajesz na razie..Bardzo dobrze,ze to jeszcze przemyslalas jak zlosc Ci juz przeszla :P

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości

Panel
Skocz do: