Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2013, 13:07 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2013
HP: 0
Nick w grze: Shisagi Sosna Takamura
Witam, ściągnąłem sobie grę, odpaliłem bez większych problemów. Jestem świeżo po tutorialu. Gra chodzi płynnie tam na medium, jedyne przycinki to coś z netem raz na mln lat. :P Jednak losowo co jakiś czas gra wyłącza się od tak i pojawia się komunikat, że nie mam odpowiedniej ilości ram. ;O Ktoś wie jak mogę temu zapobiec?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2013, 16:08 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
hmmmm moze dokupic ramu ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2013, 17:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
o ile pamiętam to przyczyny zawsze u mnie były dwie:

1. dużo ludzi, np. jakiś event, lub tam gdzie wszyscy łażą, np. Twins
2. nowe lokacje, zazwyczaj niezbyt zoptymalizowane pod kątem wydajności

dodatkowy RAM pewnie załatwi sprawę, można też jeszcze wcześniej zmniejszyć ustawienia grafiki i zobaczyć czy będzie mniej crashów

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2013, 18:10 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2013
Dzięki, no nic popróbuję pokręcić ustawieniami i zobaczymy. Co do ram. Chwilowo mam ważniejsze wydatki typu mieszkanie. ^^ W planach mam kupno nowej maszyny, ale do tego czasu chciałbym pograć dość normalnie. Szczególnie, że spora ekipa mi się do grania zebrała. :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2013, 02:15 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2010
HP: 88
Society: Task Force
sprawdz czy masz na dysku twardym wolne miejsce na plik wymiany (pamiec wirtualna / plik stronicowania )

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2013, 02:35 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
dokładnie, Thanatos dobrze prawi, zwiększ plik stronicowania

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2013, 07:29 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2013
A jakie wartości ustawić?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2013, 11:36 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2013
HP: 91
Society: Code-27
Nick w grze: Angelina Moczymorda Wydepilowa
Hey tez bym sobie tak zrobil,mozna wiedziec gdzie to zrobic w windows 7 po niemiecku,nieznajac jezyka nie mam szans tego znalesc i ustawic :mrgreen:

Pytanko na lapku mam service pack 1 ,sciagajac service pack 3 gra bedzie lepiej smigac ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2013, 14:23 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2010
HP: 88
Society: Task Force
w win 7 mam tak: start > klik prawym na: moj komputer > z menu wybierz: wlasciwosci > potem: zaawansowane ustawienia systemu > w dziale "wydajnosc": ustawienia > zaawansowane > Pamiec wirtualna: zmień > wartosc ustaw zaleznie od ilosci ramu, ja mam 8gb ramu i plik ustawiony na custom size miedzy 16 mb a 3,2gb, z tym ze winda uzywa mi tylko 16 MB, wiec prawie wcale :D, ale ponoc powinno byc 1,5xRAM jesli chcesz ustawic na stale

przede wszystkim zrob miejsce na dysku, na ktorym masz plik stronicowania. na ogol jest to c: ; by winda chodzila ok, musisz miec jakies 1-2 GB wolnego non stop, niezaleznie od pliku stronicowania, jesli go ustawiasz na dynamiczny, to zapewnij tam jeszcze wiecej miejsca

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości

Panel
Skocz do: