Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Cze 2013, 18:28 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2013
Ściągnąłem loadera, zainstalowałem, włączyłem. Gra się zasysa. W międzyczasie chodzę po stacji, ale jest ciemno, bo ktoś zgasił światło i nie napisał początkującym jak je zapalić. Dobra, myślę sobie, może chodzi o nastrój, ale coś mi się tu nie podoba, bo początkujący powinien mieć wszystko jak na dłoni, a gasić światło w nieznanej bazie to można zaawansowanym. Zauważyłem komunikat, że skoro gra się zasysa, to w tak zwanym międzyczasie możesz sobie zrobić postać. Wchodzę i co? Tam też ciemno, widzę tylko fragmenty nóg mojej postaci tak mniej więcej do połowy łydek, bo stoi na czymś podświetlonym od dołu. Zaczęło mi wyglądać, że gra się nie tylko zasysa, ale ssie ogólnie. Standardowych zestawów też nie wybrałem, bo w ciemności nie widać co to za typy. Zejść na planetę nie zejdę, bo później będę mógł tylko zmienić fryzurę. Gra skończyła się zasysać, ale tak jakby ssie nadal. Zrestartowałem, nie pomogło. Kliknąłem na "napraw", nie pomogło. Wcisnąłem alt+enter żeby sprawdzić czy w trybie okienkowym coś się zmieni, ale ssie nadal. Ktoś mi coś poradzi żebym zmienił o niej zdanie czy lepiej będzie, jak się wezmę choćby za lepienie babek z piasku? (takich, wiecie, z fajnymi bimbałami i w ogóle)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Cze 2013, 19:34 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Co masz za kartę graficzną? Wygląda to na problem z grafiką a nie, że ktoś zgasił światło :D
Może zaktualizuj sterowniki do karty graficznej?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Cze 2013, 19:37 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2011
HP: 0
Nick w grze: Lukas Luczko Tada
Zassij aktualne sterowniki do karty graficznej. Jak nie pomoże, usuń całkowicie grę i zassij od nowa :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2013, 10:57 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2013
Pewnie tak trzeba będzie zrobić :-( To raczej nie kwestia sterowników, po prostu ktoś zgasił światło, czyli nie ma jednolicie czarnego ekranu (wtedy wiadomo), ale na tle podświetlanych ekranów, kontrolek itd przesuwa się czarny kontur mojej postaci. Czasem przebiegnie cień kogoś innego. Zresztą, moja postać jest jakby półprzezroczysta, co było szczególnie widoczne gdy udało mi się założyć okulary.
System: WingrozaXP pro 32bit
Karta: NVidia GeForce GT 140

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2013, 11:39 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
rozumiem, ze sprawdzales safe mode ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2013, 13:21 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Próbowałeś pobawić się ustawieniami shaderów w opcjach?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Cze 2013, 15:11 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2013
Sprawa się wyjaśniła, ale nie świadczy to dobrze o programistach gry... włączyłem ilość szczegółów na "High" i światło zostało włączone. Jak dla mnie - bez sensu, ale podaję rozwiązanie jakby ktoś jeszcze miał podobny kłopot. Żadne "safe mode" ani inne gady w rodzaju "Low" nie działają. Sprawdzę, może na planecie będzie inaczej.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Cze 2013, 11:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
programiści nie mają każdej karty graficznej do przetestowania, programiści nie mają każdej konfiguracji komputera do przetestowania, w sumie to programiści nie powinni w ogóle testować ;) programiści nie wiedzą co poinstalowałeś na kompie i jaki to mogło mieć negatywny wpływ

jesteś pierwszą osobą z takim problemem, więc nie w programistach doszukiwałbym się winy :P

PS. swoją drogą do programistów tej gry można mieć dużo innych zarzutów ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Cze 2013, 06:53 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Posiadana karta graficzna przez kol. Kota nie spełnia minimalnych wymagań dla tej gry ;) ..ta karta po prostu nadaje się jedynie do... "wypasionego biura". Ja rozumiem, że niektóre gry chodzą całkiem przyzwoicie ale bądźmy szczerzy to jest karta za 100zł - takie kupuje się do biurowych kompów jeśli nie ma zintegrowanej na płycie. Więc jedynie roszczenia co do nieprawidłowości w tak zaawansowanej graficznie grze można mieć do swojego sprzętu. CryEngine niestety jest wymagający. Na chipie z wyciętymi (czyt. uszkodzonymi i wyłączonymi w procesie technologicznym, inaczej z odrzutu) "bułami" (czyt. sekcjami shader, potoki renderujące, a nawet rdzenie ..z docelowych chipów które nie wyszły na brzegach waferów) niestety mogą być problemy. Krótko mówiąc wersja eco, a jak widać ECO nie zawsze jest dobre ;)

Zdrów!

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości

Panel
Skocz do: