Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 02 Mar 2013, 17:34 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
Wreszcie wiemy jak wygląda zapowiadana od jakiegoś czasu nowa nieruchomość.

Cytuj:
Newly Discovered Moon to be Auctioned
Entropia Universe All Planets Bulletin

Gothenburg, Sweden – March 1, 2013 /Entropia Universe/ – Entropia Universe announced today that it will be auctioning a newly discovered moon starting on March 21, 2013. This unique opportunity combines the Entropia Universe Planet Partner and Marketing Partner programs, allowing the winner to operate an estate in a virtual universe which just celebrated its tenth anniversary.

The winning bidder will work closely with the MindArk team throughout the estate’s development process with direct input on important design decisions, and will share revenue with MindArk resulting from all activity on the moon. As a way to further increase earning potential, the winning bidder will also have the ability to recruit newparticipants through marketing, and receive a share of revenue from resulting activity anywhere in Entropia Universe.

The moon estate includes a Lunar Command Center and two Lunar Habitats, along with eight subsurface caverns filled with unique creatures and rare resources.

The auction for rights to manage the moon estate will begin on March 21 and end two weeks later, on April 4, 2013. The estate deed will be listed on the Entropia Universe global auction with a starting bid of 1.5 million PED (150,000 USD).

Cytuj:
Moon Sale Details
Overview

A unique new estate management opportunity that combines Entropia Universe’s Planet Partner and Marketing Partner programs will be offered via auction by MindArk on March 21, 2013.

The winning bidder of that auction will assume management of an entire moon which has recently been discovered in deep space. The Moon Manager will work closely with the MindArk design team throughout the moon estate’s development process, with direct input on important design decisions.

The Moon Manager will share revenue with MindArk resulting from activity on the moon estate, as well revenue generated by participants recruited by the Moon Manager’s marketing efforts.
Moon Estate

The moon estate includes the following features:

A start room for new participants to become acquainted with the Entropia Universe user interface and basic gameplay.
A Lunar Command Center with teleporters, terminals, storage, auctioneers, quest NPCs, four (4) premium shops, and portals to the subsurface caverns.
Two (2) Lunar Habitats, each with 50 apartments and 5 shops. These apartments and shops are individual estates which can be traded to other Entropia Universe participants.
Eight (8) subsurface caverns filled with unique creatures and rare resources.
Four (4) unique creatures.
Four (4) hunting quest chains, one for each creature.
Mining within the subsurface caverns, including two (2) new mining resources, exclusive to the moon.

Revenue Sharing

Revenue generated through participant activity will be shared with the Moon Manager as follows:

Activity on the moon estate by participants recruited by Moon Manager: 35%
Activity on the moon estate by all other participants: 10%
Activity elsewhere within Entropia Universe by participants recruited by the Moon Manager: 25%

Auction

The auction for rights to manage the moon estate will begin on March 21 and end two weeks later, on April 4, 2013. The estate management deed will be listed on the Entropia Universe global auction with a starting bid of 1.5 million PED (150,000 USD).
Additional Information

Interested parties wanting more detailed information about the moon estate should contact MindArk at the following email address: moon@mindark.com.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Mar 2013, 18:15 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
150k$ no no no nieźle. Hofy się posypią aż miło. Pełny worek - koniom lżej :)

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Mar 2013, 23:20 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
A to na co moim zdaniem warto zwrócić uwagę, to nie cena ale sposób w jaki ta nieruchomość ma zarabiać. O ile dobrze rozumiem, na tym księżycu nie będzie klasycznego podatku znanego z FOMA czy landów, ale właściciel będzie zarabiał bezpośrednio z przychodów MA, tak jak właściciele planet. To dobre rozwiązanie dla graczy, bo nie obniża ich lootów, ale złe dla... właścicieli CLD, zgadnijcie dlaczego ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Mar 2013, 08:29 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
opóźnienie VU z tymi nowościami wynika z "dobrej woli" MA :D w celu umożliwienia "zebrania"* odpowiedniej ilości kasy przez "zainteresowanych inwestycją"... a jeśli nie kupi tego akoz to moje domysły, że on ma coś w spólnego z MA legną w gruzach :D ...być może pojawi się jakiś "nowy inwestor" z wielkimi ambicjami i gotówką :mrgreen:

zdrów!

*czas na okazyjnie "niskie ceny" zakupu różnych nieruchomości dla normalnego gracza albo okazja dla MA wypchnięcia swoich super inwestycji wypromowanych przez swoje avki, każdy myśli, że to normalni gracze którzy zbierają kasę na nową inwestycję... to takie moje prywatne zdanie, ok teorie ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Mar 2013, 11:40 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
może i teorie XII, ale jak najbardziej trafione to nie są zwykli gracze którzy mają za dużo kasy i stać ich na zainwestowanie w EU ale zwykli gracze MA hehe dla podniesienia atrakcyjności i niby inwestycji w grze Ma da sę c...ę ogolić <lol>

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Mar 2013, 12:17 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Jeśli chodzi o biznes, nie o dobro graczy to ja bym to robił tak, że zanim bym tak super inwestycję oddał normalnemu graczowi wypromowałbym ją po przez przechwałki na forach jakie to zyski generuje itp... ale zaczynając od początku, aukcja... wiadomo PED wirtualna kasa której mogę sobie dopisać do konta ile mi potrzeba... natomiast normalne jest to, że gracz musi wpłacić realną kasę by otrzymać ped na konto. Następnie ustalam sobie SB tak jak to zrobił MA :) 1,5mln ped i czekam na wpłaty lub/i (o ile posiadam takowe, a z pewnością posiadam) wyprzedaje uber itemy (świeżo lub niekoniecznie wygenerowane) swoimi avkami symulując, że avek zbiera na super inwestycję, a gracz może w tym czasie nabyć super itemy po atrakcyjnych cenach (oczywiście niby atrakcyjnych). W między czasie symuluję/odwlekam aktualizację (miało być do końca lutego) z nowościami dotyczącymi inwestycji/nieruchomości. Po jakimś czasię zaraz przed wystawienie deeda nieruchomości patrzę ile kto sobie wpłacił - z tego na czysto za nic mam już 2,5% liczyłem na 5mln USD no ale wpłacono 3mln czyli już mam za free $75000 zysku. Następną czynnością z mojej strony jest bidowanie inwestycji i niedopuszczenie by doszło do jej sprzedaży komuś normalnemu niepowiązanemu ze mną. Jeśli potrzebowałem sporego kredytu bez % na 60 dni roboczych no to go mam, nieruchomość również została w moich rękach - ta akurat zostanie wypromowana i sprzedana w późniejszym terminie za sporo wyższą kasę niż ja ją przebiłem i kupiłem. Po 60 dniach o ile pozgłaszali wypłaty zainteresowani wypłacam im kasę odliczając kolejne 1,5% od wypłacanej gotówki czyli kolejne $45000 za free, a w między czasie na "kredyciku" zarobiłem 20-25% inwestując ją na giełdzie lub na czymkolwiek innym. ... Tak też jestem takiego zdania jak Wy... jestem h em skoro tak myślę, a czym jest MA? bo z pewnością tak właśnie robią. Jeśli nie zależałoby im na kasie irl to aukcja rozpoczynałaby się od 1 peda, a tak to wiadomo minimum 1,5mln ped ten co będzie chciał naprawdę kupić wpłaci 10x tyle, a MA nie musi posiadać gotówki by sobie wyprodukować pedy w grze w ilości potrzebnej do przebicia nawet najbardziej zajadłego inwestora.

sry za ciągłość w tekście - źle się czyta ale co tam :) dla chcącego nic trudnego.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Mar 2013, 17:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: Poltropia
XII ja to bym chciał kiedyś zobaczyć jak te torie wprowadzasz w praktykę :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Mar 2013, 17:54 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
no niestety raczej nie mi jest pisane te teorie wprowadzać w praktykę ale przez te lata istnienia gry myślę, że MA dopatrzył się na czym można robić kasę i w jaki sposób ... bądźmy szczerzy do bólu jeśli robią inaczej niż myślę są po prostu idiotami ;) ..w co ja niewierze! to jest biznes, nie caritas, a kto ma na tym zarabiać? Na pewno nie gracz ;) tzn. już nie. Kiedyś, kiedy MA potrzebował tylko gotówki na swoje interesy było zupełnie inaczej ale interesy MA okazały się mało dochodowe mimo, że szło w miarę dobrze z pewnością za to gra okazała swój potencjał ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Mar 2013, 19:29 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
W sumie nie każdy musi wpłacać 60 dni przed zakończeniem aukcji ale biorąc pod uwagę różne problemy z dopływem ped na konto niech będzie to tydzień czyli w sumie tak na prawdę być może bidowanie zacznie się na dzień dwa wczesniej.

Oczywiście mogą być te "wirtualne" bidy czyli takie nie mające odniesienia do normalnego inwestora.

Nie ma mowy w takim przypadku o zablokowaniu kasy wielu inwestorów.

Ale ale raczej zastanawiają mnie eventy przed sprzedażą bo skoro napędzają przemiał a dochód z księżyca ma być jakimś odniesieniem do zysków MA czyli tak jak CLD to teraz te wskaźniki z pewnościa będą "rosły" i to jest ta manipulacja ze strony MA chociaż zgodna z zasadami. Wysokie zwroty z CLD to potencjalnie wysokie zwroty z księżyca wiec i potencjalna ocena ceny za którą chciało by się kupić księżyc.

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Mar 2013, 07:45 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Okciak chyba nie załapałeś o co biega z tymi 60 dniami roboczymi ;) nie chodzi o wpłaty tylko wypłaty po całej akcji z aukcją ;) i owszem niekoniecznie muszą ci ludzie od razu wypłacać wpłaconą kasę na próbę zakupu nieruchomości.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Mar 2013, 11:14 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2011
Nick w grze: Lukas Luczko Tada
MA wypłaca po 40 dniach roboczych i pobiera 1% z tego. Zgadzam się co do trybu przeprowadzania aukcji in-game, nie ma żadnej gwarancji, że MA nie podstawi jakiegoś avka z dużą ilością pedów generowanych na potrzeby licytacji.

Co do samego księżyca, szkoda mi tych nowych graczy którzy utworzą tam konto. Pewnie odrazu zjadą na calypso lub zniechęcą się do gry.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Mar 2013, 15:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Okta, XII jest teoretykiem, nie łap go za szczegóły :P

Natomiast luczko poruszył ważny temat, jeśli aukcję wygra amator, albo ktoś bez zaplecza to jego zyski będą mizerne, a do tego mało interesująca planeta/księżyc zniechęci do gry potencjalnych nowych graczy. I to mnie własnie ciekawi, czy MA ma potencjał do obsłużenia nowych planet, ale nie ma na nie pomysłów, czy może raczej nie ma pomysłu na marketing i przyciągnięcie nowych uczestnikówi, więc kombinuje jak zrzucić tę robotę na społeczność.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Mar 2013, 19:47 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Ciekawi mnie czy będa jakieś jaja z aukcją typu serwer padł etc i czy potem odkręcanie w znaczeniu "musimy rozważyć reklamacje wszystkich biorących udział w aukcji" nie przedłuży tych 60 dni o kolejne 2-3 tygodnie. :)

pozdro

PS: jeszcze nie byłem na żadnej nowej planecie ani nawet na HELL (poza małym wypadem po jednego avka w celach transportowych) więc niekoniecznie nowy księżyc może zniechęcić bo być może po prostu nie będą go odwiedzać.

PS2: zaczyna mi tu pachnieć Ambercolt.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Mar 2013, 22:06 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
...no przecież to jest piramida finansowa :D ...bez wyjścia - zawsze ktoś zostanie z kasą w systemie, nie da się w 100% wyjść.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Mar 2013, 12:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
a nikt się nie interesuje jajem? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Mar 2013, 13:18 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2011
Nick w grze: Lukas Luczko Tada
Jajo to zbyt poważny temat :P

Sprawa z księżycem obecnie wygląda tak, MA sprzedaje jedynie słowa. Księżyca nie ma, nawet jakiegoś screena czy artworka, mapy, dokładniejszego opisu. Fizycznie w grze ten obiekt nie istnieje. Wątpie też aby potencjalnym inwestorom udostępnili jakiś serwer z tą nieruchomością do obejrzenia i wglądu jej działania. Możliwe, że księżyc to jeszcze taka luźna koncepcja, która po aukcji dopiero zostanie zrealizowana. W tym świetle jak można nie będąc szalonym wpłacić do systemu 150k USD, a nawet więcej na potrzeby licytacji, po to aby kupić kota w worku.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Mar 2013, 15:56 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
JIIIS napisał(a):

Mówisz, pytasz to masz:

EBN napisał(a):
Egg-citing news out of Treasure Island - and that’s no yolk!

Jermaine the Anchorman: “You’re watching Entropia Breaking News. I’m your host, Jermaine Johansson.

Today’s top story:

A major announcement coming out of Treasure Island. We go now to our reporter, CJ Weave, who is reporting live from Treasure Island Castle. CJ?”

CJ Weave: “Thanks, Jermaine.

'Aaaah, The Egg...' A standing joke among Calypsians, ever since entrepreneur-colonist Zachurm “Deathifier” Emegen bought the petrified ovum for a fantastical amount of PED. Now, scientists say, we might finally get to hear the punchline.

The Egg will hatch - if everything goes as planned, that is.

We are joined now by renowned Xenobiologist Charles Marvin, who is leading the project to hatch the Egg.

“Charles, how exactly do you plan on hatching the Egg?”

Xenobiologist Charles Marvin: “It’s simple, really. The Egg was extracted from the carcass of the Atrox Queen - it was never brought to term. We intend to ‘tell’ the Egg that it’s time to hatch, by subjecting it to a cocktail of hormones... Atrox and otherwise.”

CJ Weave: “What exactly do you hope to accomplish by hatching the Egg?”

Xenobiologist Charles Marvin: “Knowledge. The Egg is a xenobiological anomaly. It will remain a missing link in our understanding of this world we call Calypso until it hatches.

And who knows what we could learn from whatever hides within the egg?”

CJ Weave: “Charles, it’s an Atrox Queen egg; would it not be safe to assume that it contains an atrox?”

Xenobiologist Charles Marvin: Well... Uhm... Good point. Hmm... It’s actually a green Atrox Queen egg, so...”

CJ Weave: Thank you, professor. For EBN News, I’m CJ Weave. Back to you at the station.

Jermaine: “Well, there you have it, folks. A new chapter in Calypso’s history, or the world’s most expensive omelet? I personally can’t wait to find out. Stay tuned.”

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Mar 2013, 20:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
XII napisał(a):
JIIIS napisał(a):
Mówisz, pytasz to masz:

no właśnie do tej informacji piłem ;) jakoś tak się to zbiega z aukcją nowego księżyca i Dniem Kobiet, dziwne dziwne :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Mar 2013, 17:32 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dokładnie JIIIS ja też tu czuję podstęp... i do tego czarny papież...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Mar 2013, 01:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
coover napisał(a):
dokładnie JIIIS ja też tu czuję podstęp... i do tego czarny papież...

coover nawet nie strasz, bo wypłacę to co jeszcze zostało i jak najszybciej wydam na Kobiety :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Mar 2013, 09:26 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
najlepiej na czarne, jeśli do tej pory nie miałeś okazji :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Kwi 2013, 11:05 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
XII napisał(a):
... a jeśli nie kupi tego akoz to moje domysły, że on ma coś w spólnego z MA legną w gruzach :D ...

jeszcze nie napisałeś "a nie mówiłem?" :mrgreen:

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 106 gości

Panel
Skocz do: