Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lut 2010, 09:50 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 93
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Michael Danone Gratka
Jakiś czas temu, po przerwie około 2 miesięcy, postanowiłem wrócić do gry. Kliknąłem na ikonkę EU i zaczęły się problemy. Entropia nie chciała się automatycznie zaktualizować. Poszperałem na forum i okazało się, że trzeba ponownie zainstalować grę. Zrobiłem tak. Ściągnąłem clienta, żeby sam się pobrał i... pojawił się kolejny problem. Mianowicie komunikat:
"An error occurred when trying to download a file."
No nic, słyszałem już o tym problemie. Pobrałem całą 3 GB paczkę ze strony EU. Jednak przy próbie instalacji wyskakiwał jeden irytujący error. Tak było 5 razy. Postanowiłem, więc pobrać z innego źródła. Okazało się, że jest podobnie.
Komunikat:
"E:\Program Files\Entropia Universe\data\client\shared\calypsoshared\Objects.pak
A decompression error has accured (#1024)

Unknow decompression error"

Męczę się z tym wszystkim od jakiegoś czasu. Wiem, że problem leży gdzieś po mojej stronie. Już kilka razy myślałem żeby dać sobie spokój, ale za dużo włożyłem pracy i nerwów w tę grę.

Jeżeli jest ktoś w stanie mi pomóc, to bardzo bym prosił o pewne wskazówki. Wiem, że na tym forum rozwiązano całą masę problemów podobnych, jak i trudniejszych.

Serdecznie pozdrawiam,
Michael Danone Gratka

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lut 2010, 10:45 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Podpowiadam dwie metody:
1. Pobierz aktualny instalator z oficjalnej strony: http://dlmirror.entropiauniverse.com/en ... _setup.exe
Chodzi o to aby uruchomić najnowszego Client Loadera i wybrać z lewej u góry menu "File" -> "Repair Installation". Powinno naprawić co trzeba. Upewnij się, że masz furę wolnego miejsca na dysku systemowym (tam wypakowują się pliki tymczasowe).

2. Usunąć wszystko i pobrać jeszcze raz najaktualniejsza pełną wersję: http://dlmirror.entropiauniverse.com/en ... _setup.exe

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lut 2010, 12:16 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 93
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Michael Danone Gratka
Jeżeli chodzi o drugą metodę, to stosowałem ją już kilka razy. Niestety nie podziałało. Jestem w trakcie sprawdzania pierwszej. Jak na razie wszystko idzie dobrze. Powoli się pobierają pliki.
Myślę, że to już będzie koniec moich kłopotów z odpaleniem gry.
W razie czego, jeszcze siÄ™ odezwÄ™.

Bardzo dziękuję za pomoc :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Gru 2010, 20:14 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2010
HP: 0
Siemka ludziska. Mam pytanie związane z wymaganiami gry EU. Czy ktoś się orientuje jaki laptop pociągnie tą grę i nie chodzi mi o laptopy za 3000 i 4000 zł tylko w granicach 1200 zł ( jakie powinien mieć pod zespoły-proc ram grafa) żeby pociągnoł tą grę :spłukany:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Gru 2010, 20:23 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
bowdej napisał(a):
Siemka ludziska. Mam pytanie związane z wymaganiami gry EU. Czy ktoś się orientuje jaki laptop pociągnie tą grę i nie chodzi mi o laptopy za 3000 i 4000 zł tylko w granicach 1200 zł ( jakie powinien mieć pod zespoły-proc ram grafa) żeby pociągnoł tą grę :spłukany:

za 3k, to raczej na low-detal, albo medium mieszane z low, za 1200 to nie są laptopy tylko netbooki i nawet gdyby jakimś cudem odpaliło Ci na tym EU, to na low detal i ze 2-3 klatki na sekundę. No chyba że piszesz o rynku wtórnym... ze złomiarzami pogadaj, czasami wywożą takie laptopy na wózkach, ale to max do DX9, i też raczej low detal :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Gru 2010, 20:29 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
czasem tez podkladaja pod kola jak nie moga z zaspy wyjechac....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Gru 2010, 21:21 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 105
Society: KingSajz
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
Ja na starym lapku gram na low-med i chodzi nieźle. Tamilowy lapek jest dużo mocniejszy i ciągnie med-high.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Gru 2010, 21:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Dzikowy napisał(a):
Ja na starym lapku gram na low-med i chodzi nieźle. Tamilowy lapek jest dużo mocniejszy i ciągnie med-high.

nie przyznales sie ile k kosztowal ten stary lapek ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Gru 2010, 21:47 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Dzikowy napisał(a):
zapomniałeś dodać że w Tibię... :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Gru 2010, 10:06 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Dzikowy napisał(a):

Tia, a ja na kalkulatorze gram na high bez żadnych przycinek :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Gru 2010, 12:39 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Nie przesadzaj. Dłużej trwa we miastach i przy dużej licznie awatarów, ale na hunt starcza z nawiązką. Gorzej z lagami odsieciowymi. :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Gru 2010, 12:41 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Sivy napisał(a):
Tia, a ja na kalkulatorze gram na high bez żadnych przycinek :wink:

a nie wrzyna Ci się w pośladki? :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Gru 2010, 13:30 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Nie, bo ma żelową poduszkę co by mnie w rowa nie uwierało :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Gru 2010, 20:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
bowdej napisał(a):
1200 zł ( jakie powinien mieć pod zespoły-proc ram grafa) żeby pociągnoł tą grę :spłukany:

hie hie dobre

mój kosztował 12k i ciągnie high ledwo

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2010, 12:43 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2010
no dobra ale czy ktoś wogule gra na laptopie i czyni ktoś mi powie konkret na temat pod zespołów albo jaki model lapka kupić np: IBM LENOVO N200, ASUS F3U :ohh:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2010, 13:36 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Przecież coover już Ci odpowiedział.

Chcesz konkret? Notebooki na których jako-tako EU będzie Ci chodziła zaczynają się od 4000 PLN. Nie oczekuj, że ktoś będzie z Tobą rozmawiał konkretnie czy poważnie po Twoim poście:

bowdej napisał(a):
Czy ktoś się orientuje jaki laptop pociągnie tą grę i nie chodzi mi o laptopy za 3000 i 4000 zł tylko w granicach 1200 zł

Jeżeli interesują Cię wymagania sprzętowe to możesz je sprawdzić na stronie EU. Dziekuję. Dobranoc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2010, 16:10 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Sivy napisał(a):
Notebooki na których jako-tako EU będzie Ci chodziła zaczynają się od 4000 PLN.

Bullshit :P .

Toshiba satellite A500-136. EU chodzi cacy, tak jak wiekszosc gier. Poki co tylko Gothic 4 mi zacinal na tym :P.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2010, 18:52 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
michalpypek napisał(a):
Sivy napisał(a):
Notebooki na których jako-tako EU będzie Ci chodziła zaczynają się od 4000 PLN.

Bullshit :P .

Toshiba satellite A500-136. EU chodzi cacy, tak jak wiekszosc gier. Poki co tylko Gothic 4 mi zacinal na tym :P.

Bullshit :P te Twoje Bullshit :P .
mam della 1555 o porównywalnych parametrach i nic cacy nie chodzi, to się nadaje na grafikę medium/low, bez AA i z wyłączonymi cieniami, więc nie wkręcaj takich głupot. Stacjonarny komputer 8GB RAM, HD5850, procesor Core 2 Duo E7400 kręcony na 3,7GHz i Entropia wyciąga 20-30 klatek, w 1280x1024 z 4xAA, anizo x8 i ustawieniami na full (współczuję właścicielom zaczepistych 24" HD monitorów), a gdzie do tego laptop? A teraz jeszcze Cię dobiję :twisted: , jak nieuważnie przeczytałeś pierwszego posta, ten Twój laptop ma kosztować 1200zł. :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2010, 19:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
To wy nie czytacie uwaznie. Jemu chodzi o to, zeby laptop ''pociagnal ta gre'',a nie zeby wszystko chodzilo na full detalach..

Na moim laptopie EU chodzi dobrze, spokojnie moglam grac. A mam Toshibe kupiona 2 lata temu za jakies 2 - 2,5k zl. Mam Intel Core 2 Duo, 3 GB RAMu; na kartach graficznych sie w ogole nie znam, ale mam ATI Radeon HD 3470 :P

Przypominam rekomendowane wymagania :>
Recommended Requirements
Computer Processor: Intel Core duo or AMD Athlon 64 X2 Series or better.
Computer Memory: 2048 MB RAM or more
Graphics Card (with latest drivers): NVIDIA GeForce 8800 Series or higher / ATI Radeon 2900 series or better. Graphics Card that supports Shader 3.0 or higher

Fakt, ze za 1200 chyba laptopa nie bedzie, ale wystarczy dolozyc kilkaset zlotych i kupisz sobie pewnie cos w miare porzadnego.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2010, 20:42 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
te kilkaset to 2600zł allegro, 2800zł sklep za sprzęt średniej klasy z grafiką 4570, procesorem C2Duo 6xxx i 4 GB ram, w i3 nie warto się pchać, a i5 z porównywalnymi grafikami ale już dx11 w granicach 3k-4k. Granie na low-medium detal w grę na silniku Crytek, to jakiś masochizm? Owszem spotykam czasem kogoś kto gra na takich ustawieniach i już mnie nuży opisywanie świata EU z trawką, krzaczkami, odblaskami, kamykami itd. itp. ;D No ale jak ktoś gra w grę na najnowocześniejszym silnikiem graficznym, na czymś na czym widać tylko kanty siatki trójkątów, i biegać tylko po terenach gdzie nie ma dużo mobów, avatarów czy drzew żeby nie przycinało to czy nie lepiej jednak poświęcić czas na Tibię? ;)
"To wy nie czytacie uwaznie." nooo, starałem się ale mi nie wyszło :( nadal się staram ale nijak mi nie wychodzi co by się do tych nieszczęsnych "...i nie chodzi mi o laptopy za 3000 i 4000 zł..." się nie zbliżało, ale ja tylko tępym misiem jestem o małym rozumku :P

Co do używanych, dawnych high-end, coś by pewnie wybrał do tego męczeni... przepraszam grania na medium, z tym że problem jest w tym że starsze karty graficzne bardzo mocno się grzały, co powodowało częste uszkodzenia sprzętu. Więc nie polecam, bo jest dość prawdopodobne że po wydaniu tych 1200zł, za miesiąc czy dwa trzeba będzie wydać następne.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2010, 21:45 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2010
Dzięki ludziska za info. Nie przypuszczałem że mój mały problemik wywoła tak burzliwą debate. Jeszcze raz wielkie DZIĘKI!! :ręka:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2010, 23:56 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
star, mi sie wydaje, ze zapomniales znajomym wspomniec, ze w tej "grze" nie chodzi o widoczki, trawke, zwierzatka, ect... :lol:
no chyba, ze koledzy aspiruja do szeroko rozumianej Polropii, zwlaszcza do klanu zwiedzaczy ;) (bez obrazy Poltropio, zwiedzacze wiedza o co biega ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2010, 00:24 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
nie
no ja zwiedzam , nie obrazam sie ,mam karte graficzna 8600 M ,jakos daje rade .
star ma racje , Ty tez Martre . ja sobie ziwiedzam , widoki sa THE BEST.
a powazniej kazdy kto "gra " musi miec do tej gry dobrego kompa , ten co tylko zbiera pedy to min . tylko zeby zobaczyl aukcjonera i cyferki .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2010, 00:37 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
JC Krakow napisał(a):
a powazniej kazdy kto "gra " musi miec do tej gry dobrego kompa , ten co tylko zbiera pedy to min . tylko zeby zobaczyl aukcjonera i cyferki .

JC

true JC, ale.... kazdy kto kopie - ustawienia na minimum duzo lepiej to idzie, zwlaszcza jak w pole radaru wlazi zielona kropa, kazdy kto hunci mocne moby, absolutnie ustawienia na minimum, zielona kropa wlazaca w pole radaru robi takiego laga, ze ja pierdykam, szkoda fapa, ammo i lootu...
zwiedzanie, heh ok, zwiedzanie jest ok, tylko, ze kilka osob zrobilo ze zwiedzania istna sztuke przetrwania kazdego kolejnego VU, poczawszy od VU 10.0 ;P
pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2010, 10:36 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
coover napisał(a):
bowdej napisał(a):
1200 zł ( jakie powinien mieć pod zespoły-proc ram grafa) żeby pociągnoł tą grę :spłukany:

hie hie dobre

Lol to masz pecha kolego :D mój kosztował 3.2k i high działa bez problemu (dopiero very High daje o sobie znać)

Ja Uważam że to kwestia dobrego wyboru (tzn. aby wszystkie podzespoły dobrze sie ze sobą zgrały).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2010, 17:39 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Martre napisał(a):
star, mi sie wydaje, ze zapomniales znajomym wspomniec, ze w tej "grze" nie chodzi o widoczki, trawke, zwierzatka, ect... :lol:
no chyba, ze koledzy aspiruja do szeroko rozumianej Polropii, zwlaszcza do klanu zwiedzaczy ;) (bez obrazy Poltropio, zwiedzacze wiedza o co biega ;)

grafika to jeden z aspektów tej gry tej gry i to jeden z głównych na równi z mechaniką i klimatem (tudzież jego brakiem ;) ), wbrew temu co właściciele komputerów z poprzedniej epoki próbują wmawiać :mrgreen: Entropia to dosyć droga i specyficzna forma rozrywki czego niektórzy uparcie nie chcą sobie uświadomić, poruszając się w oparach opowieści z dawnych czasów jak to na bugach, scammowaniu, kradzieży haseł można było zarabiać w niej kokosy. Oczywiście można "grać" ograniczając się tylko do przeglądania aukcji i ewentualnie handlu na placu jakiegoś miasta :mrgreen: Generalnie uważam że poniżej 2600zł będzie trudno znaleźć jakiegoś laptopa do gry, przy średnio- niskich ustawieniach grafiki. Te niskie to Anty Aliasing, poziom szczegółowości cieni i filtrowanie anizotropowe. Reszta parametrów na średnie, ewentualnie niektóre jak np. szczegółowość avatara czy poziom szaderów na nowych grafikach mobile można ustawić na wysoki.

"Lol to masz pecha kolego :D mój kosztował 3.2k i high działa bez problemu (dopiero very High daje o sobie znać) Ja Uważam że to kwestia dobrego wyboru (tzn. aby wszystkie podzespoły dobrze sie ze sobą zgrały)."

podaj model i wyposażenie, proc, grafikę, ilość pamięci, ustawienia sterownika karty graficznej, rozdzielczość i kilka zrzutów z fraps, bo jestem ciekaw czy te Twoje "działa bez problemu" to nie efekt placebo. Nie raz się spotkałem z osobami które twierdziły że 10-12 klatek/sek. były dla nich ultra płynną grą. O ile w strategiach turowych jak ktoś nie dba o oczy to da się przeżyć o tyle w FPS to kwestia "życia lub śmierci" :) I jeszcze kwestia ustawień grafiki, wyłączone filtrowanie anizotropowe, AA, mipmapy na najniższą jakość, wyłączone cienie i nawet na grafice klasy GF8600m da się pewnie resztę parametrów ustawić na high, co najwyżej przytnie przy dużej ilości avatarów czy mobów w polu widzenia, tylko jak to wyglądać będzie i ile to tak naprawdę będzie miało wspólnego z wysoką jakością obrazu???

Ostatnio edytowany przez Star Rider, 08 Gru 2010, 20:06, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2010, 19:29 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
HP: 88
Nick w grze: Dies Auriga Irae
Znam parę osób grających na medium, a nawet low level grafie z sentymentu. Twierdzą, że na high gra wygląda geyowsko ;).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2010, 20:22 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Auriga napisał(a):
Znam parę osób grających na medium, a nawet low level grafie z sentymentu. Twierdzą, że na high gra wygląda geyowsko ;).

A co mają mówić, skoro ego nie pozwala im na aprobatę rzeczywistości? :twisted:

Z drugiej strony lepiej być bogatym gejem, czy hetero zbieraczem metalu i innych puszek? :twisted: żeby nie było nie jestem bogaty, dlatego też uważam kupowanie laptopa do tej gry za poroniony pomysł, tudzież fantazję dla bogaczy, za takie same, a nawet mniejsze, pieniądze można złożyć duuużo bardziej wydajnego PC-ta, który pozwoli na w miarę komfortową rozgrywkę. Do tego skoro Entropię dość mocno przebudowują graficznie i wygląda na to że ten trend będzie się utrzymywać, będą też rosły wymagania sprzętowe, a laptopa w przeciwieństwie do "pieca" nie za bardzo daje się "upgrejdować", a jeżeli już to w niewielkim stopniu i kosztuje to znaaaacznie więcej, czyli laptopy "starzeją się znacznie szybciej".

Z trzeciej strony... hmm... avatary "samiczek" w entropii na ful detal, wyglÄ…dajÄ… czasami mrrrrrr... :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Gru 2010, 09:56 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Auriga napisał(a):

W to akurat mogę uwierzyć. Ja np. nie trawię EU na rozdziałce innej niż 1024 x 768 (wszystko na VH) - może jest i w tym odrobina sentymentu ale na 19" w innych rozdzielczościach czuję się w EU jakoś tak nieswojo, no i te małe literki... choć komp smiało dźwiga wyższą rozdzielczość.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Gru 2010, 12:18 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
A ja gram tylko na low - zielsko strasznie utrudnia hunt.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Gru 2010, 14:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Dzikowy napisał(a):

paliles? nie graj! :mrgreen:

ciekawe czy jest niezly odjazd jak sie trafi hofa na fazie ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Gru 2010, 15:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
JIIIS napisał(a):
Dzikowy napisał(a):

paliles? nie graj! :mrgreen:

ciekawe czy jest niezly odjazd jak sie trafi hofa na fazie ;)

Pamietaj, ze on jeszcze gra na low ;) To musi byc odjazd :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2010, 05:19 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Nie jeszcze, ale znowu. Po pierwsze nie muszę siedzieć na lapku, którego nie lubię, a po drugie po trawie ciężko siębiega :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Gru 2010, 06:45 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Nie pamiętam.
imprezki w domu też są fajne :D http://www.youtube.com/watch?v=9O1F8EHSTQM

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2010, 13:21 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Granie na lapku tez mi jakoś nie podchodzi, kupiłem sobie desktopa nowego
INTEL i3 530 2,93 Ghz
RAM 3 GB
Karta GF GTS 250
Po ściągnięciu odpaliło mi sie na High, i nawet działało ładnie (nie wiem ile FPS ale było płynnie)
Tylko że był problem taki że chłodzenie karty graf strasznie głośno pracowało. :roll:
Ponieważ zawodowo zajmuje się wymianą ciepła, stwierdziłem że takie chłodzenie mi nie odpowiada :)
Skróciłem się na Medium i teraz też jest ładnie, a wentylator tylko szumi a nie wyje.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Gru 2010, 00:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Raddim napisał(a):
coover napisał(a):

hie hie dobre

Lol to masz pecha kolego :D mój kosztował 3.2k i high działa bez problemu (dopiero very High daje o sobie znać)

Ja Uważam że to kwestia dobrego wyboru (tzn. aby wszystkie podzespoły dobrze sie ze sobą zgrały).

gdybym polegał na szcześci nie byłoby mnie tam gdzie jestem

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2012, 15:40 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2012
Siema myślę żeby zacząć grać,ale aktualnie jestem za granicą i dysponuje tylko lapkiem ktorego ostatnio na szybko kupiłem a słyszałem,że troche lipa z tą grą na przeciętnych laptopach. Zanim zaczne sciagac chcialbym sie zapytać czy w ogole warto na tym sprzecie:
Dell Inspiron
procek AMD Athlon II P360 2.3 GHz dual-core
pamięć 4Gb DDR3
karta grafiki ATI Mobility Radeon HD 4250 (total available graphics memory -1917Mb Dedicate video memory 256Mb Shared system memory- 1661Mb) lipa ze zintegrowana

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2012, 17:42 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
witam mam inspirona 1545 i jakoś daje rade na niskich detalach więc możesz spróbować co prawda nie będziesz podziwiać w pełni grafiki no ale grać się da

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2012, 20:01 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2012
Tak rozumiem,właśnie nie chodzi mi tam o podziwianie grafiki itp tylko zeby chociaz na niskich detalach gra chodzila no plynnie zeby mie bylo ścięć takich ,że sie grać nie da.Przykladowo nie wiem czy graliście w Eve Online no to nawet na niskich detach w kabinie kiedy sterowało się postacią to bardzo zamulalo ale już w przestrzeni statek wszystko chodzilo plynnie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Paź 2012, 14:56 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam
mam laptopa z grafika ati 3450 , daje rade -ciezko przyznam ale na LOw detalach da sie u mnie grac . karta graficzna nieraz odmawia posluszestwa ale jestem uparty :P , z tym ze chodzenie w DELL jest lepsze niz u mnie . moja rada to wydziel osobna pzrestrzen na dysku u siebie tylko do tej gry .

JC
ps nie polecam na dluzszy czas grac na laptopach ,ale sie da . tez jestem za granica Polski

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Paź 2012, 14:03 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2012
No odpaliłem gre na medium chodzi w miare bez problemu na poczatku gry zobacze co bedzie pozniej gdy sie zrobi bardizj tloczno lub jakeis rozwidlenia krajobrazu pewnie cos zacznie przycinac ale na razie nie narzekam :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Paź 2012, 19:26 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Eghem..

Chciałem dodać że gra na LOW ma wiele zalet :) ale to wiedzą Ci nieliczni, którzy wiedzą spośród tych co mają albo i nie mają tak jak ci co będą i nie będą :D

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2012, 09:14 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Dodatkowo można powiedzieć, że granie na High jest zbyt mainstreamowe.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2012, 13:02 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
a ja to bym sobie życzył silnika gry jak i grafiki z wersji gry PE 4.0 :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2012, 15:20 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
http://www.youtube.com/watch?v=RmpBPEHm8AQ
Miodzio ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Paź 2012, 18:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
MarO napisał(a):
Miodzio ;)

Neme było śliczne wtedy ;)

W ogóle, jak tak spojrzeć realnie, to to nic specjalnego, skromna graficzka, jakieś ludziki biegają.. ale chyba nie tylko ja mam do tego duuży sentyment :> Zresztą, grafika NAPRAWDĘ była wtedy ładniejsza. Ale, whatever, ja i tak nie gram ;d

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2012, 08:11 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Elanor napisał(a):
MarO napisał(a):
Miodzio ;)

W ogóle, jak tak spojrzeć realnie, to to nic specjalnego, skromna graficzka, jakieś ludziki biegają.. ale chyba nie tylko ja mam do tego duuży sentyment :> Zresztą, grafika NAPRAWDĘ była wtedy ładniejsza. Ale, whatever, ja i tak nie gram ;d

Ehh ale jaki to miało klimat wtedy. Ta muzyczka kiedy jako duszek wracało się z rig'a, te emocje podczas ukrywania się za murkami, te zabawy z troxami które wbiegły na rig...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2012, 08:44 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
ateush napisał(a):
Elanor napisał(a):

Ehh ale jaki to miało klimat wtedy. Ta muzyczka kiedy jako duszek wracało się z rig'a, te emocje podczas ukrywania się za murkami, te zabawy z troxami które wbiegły na rig...

Cały czas chodziło o realną gotówkę, a szczególnie w tym miejscu i dlatego Oil Rig za tamtych czasów przyniósł mi jak dotąd największe emocje ze wszystkich gier jakie miałem okazje poznać.
Klimat tego miejsca dla mnie nie przebije niczego

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Paź 2012, 12:41 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 100
hahaha

a propos duszków :D

to było EKSTRA ! :P

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości

Panel
Skocz do: