Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sie 2012, 13:32 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2012
Jak w temacie. Poszukuję najbardziej ekonomicznej broni. Minimalne spalanie amunicji maksymalne obrażenia. Otóż skilowałem pistolcem z TT i zobaczyłem w sklepie SI Scorpion posiadający znacznie mniejsze spalanie oraz znacznie większe obrażenia ! Bardzo bym prosił o Podanie najlepszych broni jakimi warto się zainteresować. Podobno w jakimś Atlas musseum można zobaczyć wszystkie rodzaje broni dostępne w grze jednak niestety nie mam tam tp =\

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Sie 2012, 17:59 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
np. http://www.entropedia.info/Chart.aspx?chart=Weapon i patrzyć na kolumnę dmg/PEC

PS. to też się może przydać http://www.planetcalypsoforum.com/forum ... ons-Charts i to http://www.ageofenlightenment.eu/SIB.php

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sie 2012, 10:35 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
nie ma takiej broni

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sie 2012, 07:50 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Kiedy zaczynałem grę każda broń miała 4dmg na 1 pec ammo - nie mam pojęcia jak oni to wszystko przerobili tak, że za 1 peca robi się mniej niż 4dmg nawet w tamtejszych, starych broniach...

btw. najbardziej ekonomiczną bronią teoretycznie są najsłabsze bronie typu opalo itp. dlaczego teoretycznie? System od pewnego momentu reguluje ekonomiczność każdej broni w bardzo prosty sposób ... tylko nie mam pewności do końca co MA tym systemem chce zniszczyć lub poprawić .. czy ekonomiczność broni czy danego avatara... mowa tu o MISS'ach - jest ich plaga, występują b.często - one powodują to, że nawet najbardziej ekonomiczne bronie przestają nimi być.
Wg powyższego może się zdarzyć, że np. oaplo w niektórych sytuacjach może być bardziej nieekonomiczne od XT czy bl1800. ekonomiczność może zależeć też od regeneracji (szybkości regeneracji) moba.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sie 2012, 18:54 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
muszę Cię XII rozczarować, ale od dawnego czasu liczba missów się nie zmieniła i stanowi 10% strzałów/uderzeń, moim trackerem za jakiś tam ostatni dłuższy czas mam zarejestrowane:

508 927 trafień (88.2%)
10 427 critical trafień (1.8%)

osobną kwestią co najwyżej może być to, czy średni dmg jest w połowie min-max dmg broni, ale tego to nie mogę stwierdzić obecnie, bo trzeba by przez jakiś czas strzelać tylko jedną bronią bez finishera, a na to nie mam ochoty ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sie 2012, 13:46 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
sredni dmg zalezy od twojego skilla w danej broni - pisze o broniach unlimited- bronie limited tez to maja ,ale tutaj szybciej uzyskujesz sredni dmg niz unlimited . Bronie L maja to do siebie ze srednia szybciej wzrasta niz w broniach UnL.
srednia ktora pokazal JIIIS jest zgodna ale do broni L , UnL maja to do siebie ze trzeba miec skill - wylaczam z tego bronie UnL z TT. Przykladem dobrej broni na moby bez regeneracji jest np pistolet p5a , jego stosowanie nawet juz wtedy kiedy nie ma tak zwanego SIB-a daje bardzo dobry efekt. Polecam tez tym ktorzy maja juz skille <w tym przypadku LWT < ampy X60 i X70 zamiast 103 i 104 , ampy Unlimited nie "nie zejda" ponizej 50 % dmg zapisanego na danym ampie - to sam sprawdzilem .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2012, 00:11 
Inept
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 122
Society: ef.pl
Nick w grze: Azriel Angel Doe
JC Krakow napisał(a):
sredni dmg zalezy od twojego skilla w danej broni - pisze o broniach unlimited- bronie limited tez to maja ,ale tutaj szybciej uzyskujesz sredni dmg niz unlimited . Bronie L maja to do siebie ze srednia szybciej wzrasta niz w broniach UnL.
srednia ktora pokazal JIIIS jest zgodna ale do broni L , UnL maja to do siebie ze trzeba miec skill - wylaczam z tego bronie UnL z TT. Przykladem dobrej broni na moby bez regeneracji jest np pistolet p5a , jego stosowanie nawet juz wtedy kiedy nie ma tak zwanego SIB-a daje bardzo dobry efekt. Polecam tez tym ktorzy maja juz skille <w tym przypadku LWT < ampy X60 i X70 zamiast 103 i 104 , ampy Unlimited nie "nie zejda" ponizej 50 % dmg zapisanego na danym ampie - to sam sprawdzilem .

JC

Dzięki. Człowiek uczy się całe życie.. :lol:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2012, 01:00 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
dzięki JC za sprostowanie, że moje statystyki dotyczą tylko broni limited (L), tak jest, ja tylko takimi poluję, i tylko wymaxowanymi, jak te dane mają się do broni UNL to nie wiem, ale zapewne to całkiem inna bajka :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2012, 11:23 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
nie chodzi o sprostowanie , wiem co uzywazsz bo kiedys rozmawialismy w grze na ten temat .Nie wiem jak inni gracze ktorzy uzywaja broni UNL ,ale ja ze swojego doswiadczenia wiem ze jest ciezko cos "wyciagnac "z broni UNL jak sie nie ma skilla, chodzi mi o levele powyzej 50 ranku w hit i dmg, Im wyzszy dmg na bronii statystyki ida w dol, przy malych levelach tego tak nie widac ale wystepuje obnizenie sredniej , ja osobiscie uwazam ze lepiej sobie wybrac jakas bron Limited i sie nia bawic ile sie da , nawet jak juz skill nie rosnie szybko , ale wtedy rosnie srednia z dmg , przechodzenie na wyzsza bron wiaze sie odrazu ze spadkiem sredniej i to znacznie .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sie 2012, 22:10 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
"System" każdego traktuje na swój sposób... dowodem na to może być choćby rozbieżność informacji które przestawiamy - ja nie zaprzeczę żadnej z powyższych informacji ponieważ zdaję sobie z tego sprawę. Co niektórzy mają z tym problem :) ...ale to nie mój problem... a tak btw.. jak ja kur wa chciałbym zadawać 88% obrażeń... serio. to tyle przekazu z mojej strony...

...do zobaczenia w mojej bajce ;) macie to jak w banku... prędzej czy później.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości

Panel
Skocz do: