Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Maj 2012, 11:39 
Poor
Dołączenie:
Maj 2012
HP: 102
Nick w grze: Vertixen
Witam serdecznie wszystkich,

Z racji iz dawno nie bylo zadnego hunting loga postanowilem zalozyc i dla was, i sam dla siebie robic dokladne obliczenia bo do tej pory wszystko na oko liczylem - czas to zmienic :)

Moim celem beda wszalkiej masci Bercyledy poczawszy od Old do Old Alpha.

Dzisiaj poswiecilem prawie 3 godziny na zrobienie tego dla was, abyscie z duzo, duzo wieksza latwoscia mogli czytac wszystkie dane:

Berycled Log:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ar-VW6l94mNhdGNOVWh3U25KUTNaNVJ4djQzWkpZUUE

Drones Log:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ar-VW6l94mNhdEVKWlZnSjZqY3dYTks3Z1FWakJkaWc

Mam nadzieje, ze spodoba wam sie pomysl i jezeli macie cos ciekawego do napisania to piszcie bo to moj pierwszy hunting log :P Robie glownie go dla siebie, zeby wiedziec dokladnie ile idzie na hunt, ale pomyslalem dlaczego by sie z wami nie podzielic skoro ja np. sam osobiscie lubie czytac hunting logi innych graczy :)

PS. I jak myslicie, bo tak sie po tym huncie zastanawiam czy np. zamiast Geotrekow nie uzywac po prostu hermana? Bo to wydatek az 110 ped, a jezli uzywalbym hermanow to mysle, ze decay na arm/healing bylby o jakies 25 ped wiekszy, a 25 ped to nie zawsze 110. Tylko tez kwestia, ze skille mi tak szybko nie beda lecialy, sam nie wiem... Jak myslicie?

Pozdrawiam,
Vertixen

Ostatnio edytowany przez Vertixen 31 Maj 2012, 19:29, edytowano w sumie 16 razy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Maj 2012, 14:38 
Inept
Dołączenie:
Lipiec 2009
HP: 170
Society: Wildd3amons
Nick w grze: Kitana Desto Mudock
Świetnie że ktoś się odważył założyć taki temat.
Jeśli można to coś napisze:
1 Nie znamy twoich początkowych skili warto to też śledzić. :?:
2 Poszukaj tańszej broni proponuje Isis Cb13 wiele taniej.
3 Armor proponuje dopasować do tego moba. :!:
4 Mob kiedyÅ› bardzo bity ostatnimi czasy sporadycznie widzÄ™ globy :!: :mrgreen:

Oczywiście będę śledził temat :D :shock:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Maj 2012, 15:17 
Poor
Dołączenie:
Maj 2012
@kitana
Dzieki za Twoja odpowiedz :)

1.
Z tymi skillami to powiem Ci, ze jest fajny pomysl nie pomyslalem o tym takze od teraz bede je wyliczac rowniez :)

2.
Wlasnie szukam caly czas wep bo przerzucilem sie z laseru na BLP 2 dni temu, takze mam narazie 11 hit, prawie 8 dmg BLP. Do isis musze doskillowac troche aby go uzywac ^^

3.
Armor to mysle, ze nie jest zly - rascal set + 7x2a plates

4.
Ja mam pecha do globow, takze... :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Maj 2012, 16:06 
Inept
Dołączenie:
Lipiec 2009
Gz za pierwszy glob :mrgreen:

Do blp Polecam emik S50 do skilować , co prawda to pistol ale większe moby i tak dolatują.
Grupa ARK wydaje sie droga :|
Armor wydaje się ok, policz czy nie opłaca się zdjąć do pałek 2a na rzecz medic- to zawsze skile
Osobiście długo używałem ISIS CB5 aż dobiłem do cb13.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2012, 14:42 
Poor
Dołączenie:
Maj 2012
A dziekuje, tak niespodziewanie wyskoczyl ten glob ze dopiero po chwili sie zorientowalem - nie ma to jak ogladac TV podczas huntu :P

Wiesz ja wlasnie wole jednak z tymi platami bo jak sciagalem pare to troche kosily i w spokoju nie moglem telewizora poogladac bo musialem sie troche na grze skupiac :<

Runda 3 zostala dodana - zapomnialem o skillach w tej rundzie, od nastepnej juz na bank skille tez bede podliczal :)

Teraz caly loot 300~ ped mam na aukcji, a w balance zostalo mi 0,77 pedka dlatego kolejne rundy jak cos mi sie z aukcji sprzeda :)

Niedlugo dodam % z huntu, czyli ile procentowo sie zwrocilo

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2012, 18:29 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam
w momencie uzyskania w huntu globa czy tez hofa zmieniasz miejsce oraz moba . to jest moja uwaga i tylko moja sugestia. jezeli nastawiasz sie na BLP to pozniej koszty ci wzrosna , musisz uwzglednic ze na tego typu broniach decay z kazdym levelem rosnie szybciej niz na LWT.
JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2012, 20:32 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
nie pamietam gdzie na entropiaforum.com, ale bylo wyliczenie, ze od pewnego levelu koszta BLP pod katem LWT sa mniejsze. postaram sie znalezc ten post i tu go wkleje...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Maj 2012, 10:59 
Poor
Dołączenie:
Maj 2012
Ten kiedys przegladajac fora znalazlem, ze okolo 30-40 lvl levela jakos BLP wychodzil lepiej od laserow.

Nie no ja rozumiem, tylko tak sie zastanawiam jak jest lepiej.

Bo z jednej strony z Geotrekiem skille leca szybciej, ale chyba bedzie wieksze waste na wydawanie tego wep bo 2x Geotrek to wydatek 110 ped, i mysle, ze poki jestem biedny bo posiadam tylko od 200-500 ped zalezy jak wiatr wieje to mysle, zeby caly czas z hermana strzelac bo skille wolno, ale zawsze leca :P

Co wy o tym sadzicie? Lepiej meczyc sie z hermanem i nie wydawac tych 50 ped na 1x geotreka? Bo zamiast tych dwoch to wydaje mi sie ze mialbym decay wiekszy na arm/medi mial o jakies 30 ped, jak to wczesniej zreszta pisalem :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Maj 2012, 21:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Vertixen napisał(a):
A dziekuje, tak niespodziewanie wyskoczyl ten glob ze dopiero po chwili sie zorientowalem - nie ma to jak ogladac TV podczas huntu :P

jak gadałam ze Strykerem, to on zawsze podczas huntu oglada TV, czyta, odrabia zadania.. :P Ja doszłam tylko do etapu słuchania audobiooków i muzyki ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Maj 2012, 10:13 
Poor
Dołączenie:
Maj 2012
Elanor napisał(a):
Vertixen napisał(a):

jak gadałam ze Strykerem, to on zawsze podczas huntu oglada TV, czyta, odrabia zadania.. :P Ja doszłam tylko do etapu słuchania audobiooków i muzyki ;p

No wczoraj lecial Najemnik z Senegalem i dopiero po huncie z orientowalem sie iz spadl Kinetic Attack Chip VI za 30 pedka lolz :D

Czasami warto bo wracasz z huntu smutny ze slabo a tu taka niespodzianka :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Maj 2012, 10:33 
Inept
Dołączenie:
Lipiec 2009
WracajÄ…c do tematu broni.
Polecam jednak pistol blp, jak siÄ™ trochÄ™ podskilujesz z grupy asi-10 majÄ… dobre eco i w miare nie drogie.
Z daleka moba ark walisz na przykład a dobijaj z pistol blp.
Co do lotów zawsze miło jak coś wpadnie niezauważone np. małe ESI :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Maj 2012, 13:17 
Poor
Dołączenie:
Maj 2012
kitana napisał(a):
WracajÄ…c do tematu broni.
Polecam jednak pistol blp, jak siÄ™ trochÄ™ podskilujesz z grupy asi-10 majÄ… dobre eco i w miare nie drogie.
Z daleka moba ark walisz na przykład a dobijaj z pistol blp.
Co do lotów zawsze miło jak coś wpadnie niezauważone np. małe ESI :roll:

O ile mozna to tak powiedziec, to juz sie 'troche' podskillowalem poniewaz mam bodajze 12 blp hit, 8 dmg - rifle, a z blp dmg mam bodajze 5 skill.

To w jakiej kolejnosci bys polecil mi te pisto? Bo teraz bym strzelil 5 rund z pistoletem i zobaczyl czy faktycznie jest roznica :P

PS. Poswiecilem dzisiaj 3 godziny na zrobienie arkuszu w google abyscie latwiej czytali dane :)
Mam nadzieje, ze pomysl i sam wykres wam sie podoba ; P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Maj 2012, 19:24 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
musisz udostepnic ten dokument, bo nie da sie go bez tego obejrzec...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Maj 2012, 20:54 
Poor
Dołączenie:
Maj 2012
PL napisał(a):
musisz udostepnic ten dokument, bo nie da sie go bez tego obejrzec...

Przepraszam calkowicie o tym zapomnialem, dokument juz do wgladu :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Maj 2012, 15:53 
Inept
Dołączenie:
Lipiec 2009
Cytuj:
To w jakiej kolejnosci bys polecil mi te pisto? Bo teraz bym strzelil 5 rund z pistoletem i zobaczyl czy faktycznie jest roznica :P

O ile sie nie mylę to Emik S50 L powinien być dobry mieści sie w przedziale do 110%, kiedyś go berycloid lotował.
Do karabinów nie rozpędzał bym sie poza ten który masz. Najlepiej używać juz wymaksowane z niedużym dec.

Życzę powodzenia dalej w walce z bery

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Maj 2012, 13:14 
Poor
Dołączenie:
Maj 2012
Zaktualizowalem 4 dodatkowe rundy bo tyle zrobilem dokladnie od ostatniego czasu :)

Bardzo kiepskie rundy i tak, zastanawiam co by tu w tej chwili zrobic chyba musze przerzucic sie na cos innego, tylko kwestia na co ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Maj 2012, 14:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Czy Bery daja wogole cos w loocie co ma jakas wartosc? Ja bym szukal moba, ktory daje cos do sprzedania (np. jak polowalem 1-2 miesiące temu na Longu to b. dobra cene mialy Basic Leather Extractors (do 200%) + Longu Skin (do 300%)). Czy teraz tak jest to nie wiem, dlatego trzeba się dobrze orientować, który mob co lootuje, co jest aktualnie drogie (np. ktore olejki) i tam iść :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Maj 2012, 16:30 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
:) hihi teraz dobrze podobno lootuje w PANKu Polskim BHP - ok 210% po 30 latach :D

pozdro

PS: J3 napisał podstawę huntingu - idź tam gdzie dają browara :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Maj 2012, 19:44 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
chcialbym zobaczyc to wyliczenie o lepszem eco BLP niz LWT . nie spotkalem sie z tym . jak macie to wklejcie to chce to poczytac .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Maj 2012, 09:47 
Poor
Dołączenie:
Maj 2012
JIIIS napisał(a):
Czy Bery daja wogole cos w loocie co ma jakas wartosc? Ja bym szukal moba, ktory daje cos do sprzedania (np. jak polowalem 1-2 miesiące temu na Longu to b. dobra cene mialy Basic Leather Extractors (do 200%) + Longu Skin (do 300%)). Czy teraz tak jest to nie wiem, dlatego trzeba się dobrze orientować, który mob co lootuje, co jest aktualnie drogie (np. ktore olejki) i tam iść :mrgreen:

Wlasnie w tym problem, ze niby jak patrzylem na entropedii to teoretycznie maja jakies tam ciekawe looty, ktore moga wypasc tylko problem tkwi w praktyce... ;)

W praktyce, aby nie sklamac z tych "ciekawyszych" lootow na te wszystkie 10 rund udalo mi sie zdobyc Gremlin Shin Guards ( 13 tt value + 23 ped ) - za tyle sprzedalem na aukcji, raz jakis chip, ktory mial 145% mu i 40 tt value to tez jakos tam poszedl i ostatnie to 2x empik s50 ale to od razu do tt....
To by bylo wszystko na tyle rund. Tak to same oleje, woole, socket I compy itp... Ale to wszystko do TT wsadzam bo nigdy nie trzymam rzeczy, ktore maja mniej niz 105% mu poza muscle i eye oil bo to sobie do kraftu zbieram.

Dlatego wlasnie dzisiaj zakonczylem ostatnia, 10 runde na Berycledach. Teraz planuje poszukac jakiegos mobka, na kolejne 10 rund i przedstawie to w takich samych wynikach. Poszukam takich 4-5 mobkow, do kazdego zrobie 10 rund, porownam kazde i zobacze na ktorym najlepiej wychodzilem i skupie sie na nim.

Mam nadzieje, ze pomozecie mi razem poszukac jakiegos moba tylko prosilbym tak z wlasnego doswiadczenia i, ze tak powiem w miare 'na czasie', bo nie ma co patrzec na entropedie bo jak napisalem bedzie jak z Bercylami, w teorii git majonez, w praktyce lipton po calej bandzie... :<

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Maj 2012, 10:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
właśnie chodzi o to, że jakby te dobre looty wypadały częściej to nie byłyby dobrymi lootami :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Maj 2012, 17:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
No, to myślę, że gdybyś sprzedawał wszystko, co możesz, za %, to w kolumnie ''zysków'' w twojej tabelce mogłoby być te 94% zamiast 91,45 %. na dłuższą metę to spora różnica. ;P
Hm, w sumie nie dziwię się, że uberzy zarabiają, bo nie dośc, że mają te tanie fapy, dużo evade, najekonomiczniejsze bronie, to jeszcze siedza na mobach, które dropią wartościowe rzeczy. (Oczywiście, średniacy tacy jak ty czy ja powinni ich unikać ;))

90% zwrotu to w sumie nie tak źle jak myślałam ;P Tyle że trzeba mieć fundusze na długotrwałe polowanie. Przyznam, nie wiem jak to wygląda teraz, bo od dawna jestem w grze nieaktywna, ale kiedyś moją strategią było okupowanie jednego fajnego spotu (bez taxów, oczywiście, konkurencja też mała) - w lootach miałam sinusoidę, ale na dłuższa metę wychodziło się na plus. Tyle że to było w 2007 roku :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Maj 2012, 19:14 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
wez misje na krewtki i kolo Zeus zrob te 10 rund muscle podskoczylo wiec nie zbieraj tylko sprzedaj .

JC

kuzwa nie moge grac tylko pisze .
ps
sredni komp potrzebuje , plyta glowna , grafika , procesor wystrczy mi max i5 , napiszcie cokolwiek co bym mogl przemyslec drodzy rodacy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Maj 2012, 18:46 
Poor
Dołączenie:
Maj 2012
Przepraszam, ze teraz jakis czas nie pisalem ale mialem pare rzeczy do zalatwienia :)

Ok, wrocmy do tematu i do poszukiwania jakis mobkow.

Kupilem sobie dzisiaj Beast Amp bo niedlugo bede mogl uzywac cb19, pozniej cb24 i tak zastanawiam sie teraz nad dronami od gen 01 do gen 09, co o Tym myslicie?

Moj sprzet wygladalby tak:

Wep: cb19 + beast amp
Vigi set + 6a
Jakis emk-2600 do leczenia

Chyba, ze macie jakies wlasne propozycje to z checia wyslucham :)

A i btw wrzucam maly wypad na Ambu, nie bede hoscil tego na google excel bo to byl jednorazowy wypad ( 90% tt zwrot, 93% tt + mu ) - jak ktos jest ciekawy.

Globy (4):

52 PED:
www12.speedy.sh/TcFFS/download/52-ambu.JPG

61 PED:
www20.speedy.sh/HRYaV/download/61-ambu.JPG

70 PED:

www12.speedy.sh/epxzT/download/70-ambu.JPG

71 PED:
www13.speedy.sh/BNPmz/download/72-ambu.JPG

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Maj 2012, 19:06 
Poor
Dołączenie:
Maj 2012
Elanor napisał(a):
No, to myślę, że gdybyś sprzedawał wszystko, co możesz, za %, to w kolumnie ''zysków'' w twojej tabelce mogłoby być te 94% zamiast 91,45 %. na dłuższą metę to spora różnica. ;P
Hm, w sumie nie dziwię się, że uberzy zarabiają, bo nie dośc, że mają te tanie fapy, dużo evade, najekonomiczniejsze bronie, to jeszcze siedza na mobach, które dropią wartościowe rzeczy. (Oczywiście, średniacy tacy jak ty czy ja powinni ich unikać ;))

90% zwrotu to w sumie nie tak źle jak myślałam ;P Tyle że trzeba mieć fundusze na długotrwałe polowanie. Przyznam, nie wiem jak to wygląda teraz, bo od dawna jestem w grze nieaktywna, ale kiedyś moją strategią było okupowanie jednego fajnego spotu (bez taxów, oczywiście, konkurencja też mała) - w lootach miałam sinusoidę, ale na dłuższa metę wychodziło się na plus. Tyle że to było w 2007 roku :mrgreen:

Zgadza sie tylko akurat kaski potrzebowalem wiec musialem wsadzac te looty do tt od razu, aby dalej isc na hunta :)
I dokladnie, ja tez im sie nie dziwie tylko, ze oni nosza EQ na sobie po 15 k dolcow to i zarabiaja :P

Z tym lootem to tez tak sie zastanawiam i chyba nie jest zle, bo robilem pare rund argo, troche innych mobow to tam mialem 60-80 przecietnie, z tym ze to byly 1, max 2 rundy :)

Z okupowaniem jednego spotu to tak robilem na bercach no i taki wynik jaki jest :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Maj 2012, 21:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
spedzilem b. duzo czasu na dronach na poczatkach mojego huntu, i nie lootowaly nic wartego uwagi oprocz gazz, ktory znacznie wplywal na powodzenie huntu (gazz byl po 125%, a czasem i lepiej i stanowil znaczny % zwrotu po TT) , a teraz ponoc nie ma juz gazzu ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Maj 2012, 06:50 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
JC Krakow napisał(a):
kuzwa nie moge grac tylko pisze .
ps
sredni komp potrzebuje , plyta glowna , grafika , procesor wystrczy mi max i5 , napiszcie cokolwiek co bym mogl przemyslec drodzy rodacy

Osobiście mogę Ci zaproponować to:

Asus P8Z68-V LX
Intel Core i5 2300 2,80 GHz BOX
Kingston HyperX DDR3 2X 4GB 1600MHz XMP X2 CL9 Grey Edition (Sandy Bridge)
GeForce with CUDA GTX 460 Gigabyte 1024MB DVI&HDMI (PCI-E) OC

Polecam jeszcze jakiÅ› dysk SSD na SAM system (np. OCZ Vertex 3 40GB)

Powyższy sprzęt może nie jest z najniższej półki, może nawet nie jest ze średniej ;) ale cena nie jest zbyt wygórowana co do możliwości tego sprzętu...moim zdaniem warto - 0 problemów z grami przez najbliższe kilka, a nawet dłużej tak myślę ..lat. - i to wszystko w sumie za niewielkie pieniądze.

I od razu odradzam łączenia intela z amd - ja jestem zwolennikiem intela i nvidii ukrywać tego nie będę.. Na płycie głównej nie oszczędzaj im droższa tym wyższa stabilność i wydajność (nic się nie zatrzymuje, nie zacina na chwile by zaraz ruszyć lub już nie - co kończy się zwiechą - czego można doświadczyć w tańszych sztukach na tańszych podzespołach). Karty graficznej niższej niż GTX460 nie opłaca się kupować - polecam szczerze powyższy model - będziesz miał cisze i niską temperaturę pracy przy super wydajności. Na procku możesz zaoszczędzić kupując najtańszy z danej serii (i5 w zupełności wystarczy do zastosowań domowych). Co do pamięci - tu raczej różnicy odczuwalnej nie będzie jak kupisz coś taniego ważne by było najmniej 8GB ;) jak najmniejsze czasy są raczej bardziej wpływowe niż zegar taktowania pamięci - wybrałem pamięć tanią z zachowaniem super jakości.

Żeby wszystko powyższe podsumować polecam jeszcze dobry zasilacz ATX, np. Corsair lub ostatecznie OCZ oba oczywiście o mocy +500W (polecam modularny typ - tj. z odłączanymi kablami - droższy ale mniej plątaniny kabli w obudowie) no i koniecznie Windows 7 x64 w wersji Professional.

Ostatnio edytowany przez XII, 22 Maj 2012, 08:12, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Maj 2012, 07:55 
Poor
Dołączenie:
Maj 2012
@JIIIS

Tez o tym slyszalem, ze one byly nawet ciekawe jak gazz dropily, a teraz razem z argo przestaly dropic i sam wlasnie nie wiem czy warto... :/ Wczoraj 3h, smigalem po entropedii, forach itp zeby znalesc jakiegos mobka ale nic nie mozna znalesc albo jak cos znajde to rook 2009 +/-

Myslalem nad drokami albo tymi dronami, no ale zrezygnuje raczej tylko nie wiem na rzecz czego... :< Juz mi banka siada od szukania i kminienia, pomozcie cos :P

Strzelac zamierzam z cb13/cb19 ( w zaleznosci od wymagan moba ), posiadam tez beast ampa jak potrzeba z gory dzieki

@XII

Widze, ze ogarniasz temat to i ja prosze o pomoc :)

http://www.youtube.com/watch?v=jIX3O3KdNsU

Wszystkie sterowniki z 13 maja
Windows XP Prof 32 bits
DirectX 9c
3,25 GB DDR3
ATI RADEON HD 4800 SERIES

Smieszna rzecz bo jak ustawie w EU cienie na maxa to problemu tak mocno nie widac, ale jest i chcialbym to rozwiazac :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Maj 2012, 08:19 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Powiem szczerze, że nie bardzo wiem w czym tkwi problem ale domyślam się, że jak zbliżasz się do widocznych błędów w oddali to one stopniowo zanikają, a jak już jesteś w ich miejscu to nawet przestają występować, a pojawiają się nowe.. w oddali. Nie chcę nikomu ubliżać ani niczego oceniać to za co nie lubię AMD, ATI Radeona - sprzęty te mają ciągłe niedoróbki jak nie od strony sprzętowej to od strony programowej (sterowniki). Mimo, że masz najnowszy sterownik może on być niedorobiony. Dodatkowo projektanci ów sprzętu używają różnego rodzaju sztuczek i trików które kosztem jakości generowanego obrazu (przeważnie dalszych scen) starają się oszukać oko na rzecz super wydajności. By rozwiązać Twój problem możesz spróbować przeinstalować/zaktualizować DirectX (możesz też pobawić się ustawieniami w DX; wpisz dxdiag w uruchom; lub w sterownikach ustawieniami odpowiedzialnych za jakość generowanego obrazu o ile takie tam znajdziesz) lub spróbować zainstalować Win7 - za co sam nie dam uciąć sobie ręki, że pomoże - ale spróbować warto.

Napisz jeszcze jaką masz płytę główną i jaki procek.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Maj 2012, 18:21 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dzieki za informacje i przepraszam Autora ze zrobilem balagan w Twoim temacie .

co do dronow jezeli nie rzucaja juz gazz to oplacalnosc jest znikoma, ciezko o dobry loot z nich na dluzsza mete.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Maj 2012, 19:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Uwaga - jak już kupujecie jakiś sprzęt komputowery, to sprawdźcie ceny np. w esc.pl - ja tam zamawiałam kompa (wybrałam części, przysłali mi złożony). O ile wiem to w komputroniku jest drożej.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Maj 2012, 19:28 
Poor
Dołączenie:
Maj 2012
Witam wszystkich ponownie po kilku dniowej przerwie ;)

Ostatnio sporo sie dzialo, tak duzo czasu na EU nie mialem lecz nie obeszlo sie bez paru huncikow ;D

Takze zostal dodany hunting loot z Dron bo wybralem sie pare razy na nie, ale oczywiscie na minusie takze dzisiaj sprzedalem vigi i plyty, moze kiedys jeszcze sproboje dron :)

A w tej chwuli zastanawiam sie na co by sie wybrac, zastanawialem sie zeby zrobic pare rund na Atraxach ale sam nie wiem :<

Przy okazji pochwale sie, pierwsza wyprawa na drony i pierwszy loot na ponad 1k:

Pierwszy raz na dronach ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Cze 2012, 18:09 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jak dostales 1 k , polecam <ci albo sprobowac kopac ,albo isc na cos duzego , atrox lub wyzej z tym ze musisz miec pomoc aby nie ginac , moze ustrzelisz wiekszy loot wg mnie.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Cze 2012, 20:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
JC Krakow napisał(a):
jak dostales 1 k , polecam <ci albo sprobowac kopac ,albo isc na cos duzego , atrox lub wyzej z tym ze musisz miec pomoc aby nie ginac , moze ustrzelisz wiekszy loot wg mnie.

JC

1 k po calej rundzie, nie HOFa ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Cze 2012, 07:15 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
moje blad , zle przeczytalem

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Cze 2012, 12:47 
Poor
Dołączenie:
Maj 2012
Tak zgadza sie to bylo po 1 rundzie, ojj bylbym w niebo wziety jezeli mial to by byc HOF ;)

A co do kopania to wlasnie i tak sprobowalem przed tym, i naprawde gdybym nie przewalil kasy na kraft to mialbym jakies + 440 ped z kopania... Wydaje mi sie, ze porzuce hunt za rzecz kopania, kopalem bodajze 3 dni, a globow juz na prawie 3x wiecej niz z huntu...

Gdzie na hunt bralem czasem nawet ammo o wartosci 600 ped, bronie 2x cb19, tak ze caly wypad kosztowal mnie prawie 1k.... A na kopanie sprzet o wartosci 200 ped, bomby na 100 ped i takie globy, ze szok :)

Po jednym wypadzie na 250 ped mialem jakos 540 tt lootu, 4 globy bodajze w jeden dzien w tym 2x po 115

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Cze 2012, 22:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Vertixen napisał(a):
Wydaje mi sie, ze porzuce hunt za rzecz kopania, kopalem bodajze 3 dni, a globow juz na prawie 3x wiecej niz z huntu...

Gdzie na hunt bralem czasem nawet ammo o wartosci 600 ped, bronie 2x cb19, tak ze caly wypad kosztowal mnie prawie 1k.... A na kopanie sprzet o wartosci 200 ped, bomby na 100 ped i takie globy, ze szok :)

spokojnie, to jak w kasynie, najpierw cię skuszą wygranymi, a potem zgolą na mniej niż zero ;) choć i tak uważam, że w miningu jest lepiej niż w huncie (markupy), tylko trzeba wiedzieć co czym i gdzie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Cze 2012, 02:14 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
i tak go zgola....
imo bez sensu kontynuowanie tego watku ;P
"kolega" przypomina mi Xamasha, ale to nie on, zbyt zdziecinnialy jezyk i slowotworstwo, tudziez naiwny entuzjazm, i pitolenie "trzy po trzy", Xamash byl bardziej "pro" w wygadywaniu bzdur...
btw graty :mrgreen:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości

Panel
Skocz do: