Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Kwi 2012, 19:19 
Inept
Dołączenie:
Kwiecień 2007
HP: 0
Nick w grze: jacques
Witam wszystkich

Po kilku latach postanowiłem wrócić do świata EU. Ostatnio wyprzedałem cały mój sprzęt więc jestem golas z jakimiś tam małymi skilami. Za dużo już nie pamiętam jeśli chodzi o uzbrojenie, armor etc więc na początku kupiłem jakiś Omegaton M2732 (potem doszukałem się w skilach, że wcześniej używałem karabinków :-) ) Pistolet sprawuje się całkiem całkiem ale nie mam pewności czy był to dobry wybór. Czy mogli byście mi coś doradzić - co kupić z broni dystansowych, jaki i czy w ogóle armor no i na co polować. Dodam tylko, że na razie śmigam na gatkach a moby "puny" są na jednego strzała. Loot oczywiście jest lepszy z jakichś Daikib i exarozaurów ale na to trzeba znacznie więcej ammo i nie wiem co teraz zrobić :-)

Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Kwi 2012, 09:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
po 1.
www.entropedia.info - sprawdź ile damage zadaje Twoja broń, a ile HP mają Puny i ile tracisz ;)

po 2.
http://www.ageofenlightenment.eu/SIB.php - dobierz sobie bron do levelu

to tak w skrocie, ale pewnie i tak nikomu sie nie bedzie chcialo dokladniej opisywac, bo cos mi sie widzi, ze temat byl walkowanny przez co drugiego nowego na forum -> wysil sie i odwiedz dzial dla poczatkujacych

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Kwi 2012, 17:12 
Inept
Dołączenie:
Kwiecień 2007
HP: 0
Nick w grze: jacques
No i tu pojawia się kolejny problem... Jak wyświetlam sobie "Laser Carabine" To podpowiada mi, że powinienem używać Riker UL1 (Rozumiem, że w tym przypadku mam patrzeć na poziom "Laser Sniper") średni damage tego cuda przy moich skillach to 5.8-11.5 przy burn 400. Mój Omegaton M2732 daje aktualnie damage 6.6-25 czy burn 600 A przecież mam mniejszego skilla na pistolety niż karabinki. Stąd ponawiam pytanie czego według was obeznanych graczy powinienem używać bo aktualnie wychodzi na to, że lepsze są pistolety ale może się mylę.

P.S. Jeśli chodzi o przeglądanie forum to oczywiście to robiłem ale większość tematów jest starych i mogą być już nieaktualne - dlatego pytam.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Kwi 2012, 17:24 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam

co do nisko levelowych broni , to powiem ze poradniki sa dalej aktualne . Dlaczego tak masz , technologia laser decyduje o tym i masz jeszcze niski level zeby te dysproporcje bylo widac , pozatym uzywasz broni tez o niskim levelu wiec roznica nie jest duza . ,. Ja bym w tabelce poszukal pistoletu Limited o mniej wiecej tym samym dmg co M2732 i porownal . Jezeli masz M2732 kupione po TT to radze Go albo oddac do TT albo odlozyc do storega i nie uzywac , bedziesz wiecej tracil na dluzsza mete , zaufaj mi .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Kwi 2012, 01:03 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
jack49 napisał(a):
No i tu pojawia się kolejny problem... Jak wyświetlam sobie "Laser Carabine" To podpowiada mi, że powinienem używać Riker UL1 (Rozumiem, że w tym przypadku mam patrzeć na poziom "Laser Sniper") średni damage tego cuda przy moich skillach to 5.8-11.5 przy burn 400. Mój Omegaton M2732 daje aktualnie damage 6.6-25 czy burn 600 A przecież mam mniejszego skilla na pistolety niż karabinki. Stąd ponawiam pytanie czego według was obeznanych graczy powinienem używać bo aktualnie wychodzi na to, że lepsze są pistolety ale może się mylę.

P.S. Jeśli chodzi o przeglądanie forum to oczywiście to robiłem ale większość tematów jest starych i mogą być już nieaktualne - dlatego pytam.

A, odpowiem tak w skrocie, chociaż juz od dawna tego nie robię :P

- nie liczy się tylko ammo burn, twój pistolet tez się psuje podczas strzelania - to takze liczy sie do kosztow
-bronie (L) sa zawsze (jesli nie zawsze,to neich mnie ktos poprawi) mniej ekonomiczne od nie(L), a to dlatego, ze zwykle zadaja od 50 do 100% dmg (wymaksowane), przy nieL czesto jest to np. 10-100%, zeby je wymaksowac ptorzeba ogromnych ilosci skilla
-a wiec bronie (L) zadaja zwykle wiecej dmg za nizszy koszt, szczegolnie, jesli masz je wymaksowane
-ogolnie dla maxymalnej ekonomii trzeba isc w pistolety/rifle laserowe (L)
-warto uzywac amplifierów, np. Omegaton A101, A102 (to są z kolei unlimited), zwiekszaja dmg i ekonomie broni. Czy ampy (L) sa oplacalne to trzeba by sprawdzic na entropedii, bo nie pamietam (zawsze bierz pod uwage rubrykę dmg/pec)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 26 Kwi 2012, 01:50 
Bronie (L) są ekonomiczniejsze w porównaniu z UnL z racji potrzebnego skila do UnL tak więc Cie poprawiam ale w BLP... Nie dotyczy to wyższych serii Hermana bo tu właśnie płacimy za to że możemy sobie postrzelać za większą kasę bronią o wyższych parametrach nie wymagających dużego sklla. Tak więc jeśli decydujemy się na BLP to na początek seria CB lecz niestety ów seria cechuj się dużą dysproporcją pomiędzy poszczególnymi modelami na początku, później się to normuje. Na moby na początek tylko laser BLP lekko nie dopracowane i dostępność nie jest tak swobodna jak do laser.

No i jeśli broń nie będzie wymaksowana i będziesz miał SIB zapłacisz za to w loocie zależy od Ciebie czy na skillu Ci zależy czy na loocie. I nie wiem czemu pytasz co jest lepsze i czego warto używać w ten sposób pozbawiasz się przyjemności odkrywania :)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Kwi 2012, 10:59 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam
Elanor powiedzila :
- nie liczy się tylko ammo burn, twój pistolet tez się psuje podczas strzelania - to takze liczy sie do kosztow
-bronie (L) sa zawsze (jesli nie zawsze,to neich mnie ktos poprawi) mniej ekonomiczne od nie(L), a to dlatego, ze zwykle zadaja od 50 do 100% dmg (wymaksowane), przy nieL czesto jest to np. 10-100%, zeby je wymaksowac ptorzeba ogromnych ilosci skilla
-a wiec bronie (L) zadaja zwykle wiecej dmg za nizszy koszt, szczegolnie, jesli masz je wymaksowane
-- tutaj sie nie mylisz .

-warto uzywac amplifierów, np. Omegaton A101, A102 (to są z kolei unlimited), zwiekszaja dmg i ekonomie broni. Czy ampy (L) sa oplacalne to trzeba by sprawdzic na entropedii, bo nie pamietam (zawsze bierz pod uwage rubrykę dmg/pec) --- tutaj sie troche mylisz , zasada obowiazuje jak przy broniach limited i unlimited , warto uzywac ampow limited , ale cena zakupu musi byc bliska TT (105-107 %) z ampami jest tak samo jak z bronia co wyzej napisalas.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Kwi 2012, 16:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
db Lukas db napisał(a):
I nie wiem czemu pytasz co jest lepsze i czego warto używać w ten sposób pozbawiasz się przyjemności odkrywania :)

Nie wiem, jaka jest przyjemnosc z odkrycia, ze zaplaciles za cos 100$, chociaz mogles to miec za 10$ ;>

Dziéki JC ;) Sama nie widziaøam jak jest z tymi ampami.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Kwi 2012, 16:39 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam

nie masz za co dziekowac , bo ja to wszystkim tluke od kilku lat . mnie naprowadzil na to jeden gracz , pozniej stracilem na to kupe czasu oraz obserwacji z moim dmg ktory zadawalem , dzieki programowi ktory Piotr stworzyl utwierdzilo mnie to ze tak jest .
Co do odkrywanai posrednio Lukas ma racje bo jak sie sam nie sparzysz to nie bedziesz wiedzial jak to boli , z tym ze ja oprocz tego ze sam sie kilka razy poparzylem , ale dzieki informacja wszystkich z mojego FL oraz tutaj na forum wiem wiecej niz bym sam musial to robic sam . Dlatego ta gra jest inna niz inne a co za tym idzie nie jest nudno :P. .
Tutaj sie nie odstresujesz tutaj musisz walczyc o wszystko .

JC

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 36 gości

Panel
Skocz do: