Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 08 Kwi 2012, 14:02 
Newbie
Dołączenie:
Kwiecień 2012
Witam.
Mam duży problem, mianowicie posiadam notebooka asus x53sv z dwiema grafikami zintegrowaną HD3000 (dosyć wydajna) oraz GeForce GT540M (poziom geforce 9800GT wiec wydajność ok). Problem polega na tym że wszędzie ustawilem żeby entropia.exe i clientloader.exe działały na GT540M, ale cały czas włącza się na zintegrowanej. Przez to musze grać na MID zamiast na HIGH lub Extreme.
Ktoś miał podobny problem? W innych grach problem ten nie występuje. Np. w farcry, nfs itp.

Pozdrawiam, Michał.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Kwi 2012, 15:13 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Ło Matko i córko i synu i wnuczko i Łojce i dziadku... to już takie cudeńka robią... dwie karty w laptopie :) zamiast jednej wydajniejszej to dwie hmmm... nie można jakooś na stałe wyłączyć tej zintegrowanej? z poziomu biosa... hmm chyba wypadłem zupełnie z obiegu bo dziwota na tym świecie....

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Kwi 2012, 15:34 
Newbie
Dołączenie:
Kwiecień 2012
No.. od dwóch lat w sklepach są takie cuda.
NIe da się wyłączyć z poziomu biosu, nie można też odinstalować tej HD3000 bo system z niej korzysta i dopiero jak odpala się jakaś przypisaną aplikacje to włącza się geforce. Chyba to problem z samą aplikacją.

Zainstalowanie najnowszych sterowników do geforca nic nie daje.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Kwi 2012, 16:11 
Poor
Dołączenie:
Listopad 2007
HP: 129
Society: Outsiders PL
Nick w grze: CrazyRabbit Robkro Robert
Popatrz tutaj http://www.pcworld.pl/testy/opis/NB0337-Asus_X53SV.html interfejs graficzny.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Kwi 2012, 20:18 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Mam lapcia z optimusem (asus) - EU działa jak należy, więc raczej nie ma co zwalać na Entropię.
Pamiętam, że miałem problemy po zainstalowaniu najnowszych sterowników grafiki (zwieszał się przy próbie przełączenia na szybszą kartę) - pomogła instalacja najnowszego BIOSu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Gru 2012, 07:27 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2012
Rafis, juz przed vu10 byly jazdy z ta "karta" graficzna, uzywalo sie do odpalania eu jakiegos programu ktory sporo rzeczy emulowal, obraz zasadniczo byl szary ale grac sie dalo ;)
nie pamietam jak toto sie zowie, pogrzebie w domu moze to znajde

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Gru 2012, 12:16 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
stonjohn4 napisał(a):
Rafis, juz przed vu10 byly jazdy z ta "karta" graficzna, uzywalo sie do odpalania eu jakiegos programu ktory sporo rzeczy emulowal, obraz zasadniczo byl szary ale grac sie dalo ;)
nie pamietam jak toto sie zowie, pogrzebie w domu moze to znajde

przyznam Ci, że masz świetne wyczucie czasu

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Gru 2012, 19:46 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 0
Wszystko ok , tylko dlaczego ktos odpowiada mi na nieistniejaca moja osobe w tym temacie ? :)))

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Gru 2012, 21:50 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
RafiS napisał(a):
Wszystko ok , tylko dlaczego ktos odpowiada mi na nieistniejaca moja osobe w tym temacie ? :)))

oj chłopak zaczął wcześniej sylwestra to wszystko :)

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 76 gości

Panel
Skocz do: