Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2011, 16:48 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
Society: Poltropia
Tutaj macie link do roznych zdjec nowych pojazdow (mam nadzieje, ze zostana wrzucone do gry). Czesc z nich jest tylko na screenach, czesc mozna juz zobaczyc w grze jako niekatywne otocznie (np Mechy na nowych wyspach).
Widze, ze pojazdy w grze beda odgrywaly coraz wazniejsza role..., ale gdybanie zostawmy na potem, dzis mozemy nacieszyc oczy tymi screenami.
Link do pojazdow/mechow.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2011, 17:13 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
mechy, power armory i "Lance" wyglÄ…dajÄ… super !

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2011, 08:31 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Zaraz będziemy mieli "Atak Klonów" "Zemstę Sithów" i MARaczyWiedziećJeszczeCo ale o serii chipów mindforce "Laser Shield", "Impact Shield" etc to nie pomyśleli :(

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2011, 23:21 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Lanca ma w sobie coś :). Mechów nigdy nie lubiłem, wydawały mi się dziecinne, ale kto wie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lis 2011, 10:42 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
HP: 91
Nick w grze: Marcin Huger Żmudzin
Mi tam sie podoba ten mini mech.Ciekawy jest tez koncept power armora z tarcza i shotgunem.Jak w koncu wprowadza to wszystko to moze ceny spadna na tyle,ze skusze sie na valkyrie :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lis 2011, 13:31 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
"Jak ceny spadną to skusisz się na valkirie"?! No weź nie zamulaj... to ile byś chciał by kosztowały? poniżej wartości TT? Nie wiem po ile są valkirie ale 50PED a nawet ciut więcej to byłaby raczej cena normalna - nie zawyżona - bo nowość... Wiesz na ile czasu taka valkiria Ci starczy? Nawet jak będziesz jej intensywnie używać w miejscach gdzie byłbyś często narażony na uszkodzenia - w uj czasu! Przymuliłeś na maksa... Widzisz ja jako zagorzały zwolennik teorii spiskowych i podejrzeń w stosunku do MA - myślę jak wyżej i wydaje mi się, że większość ludzi podzieli moje zdanie.

PS. na inny temat. Ciekawi mnie dlaczego jak pisałem o sprzedaży calypso do graczy - wtedy nikt mi nie wierzył i pisał głupoty, że jestem nawiedzony, że tworze spiskowe teorie - a teraz 0 komentarzy :) głupio im co? .. i dobrze... MA zszokuje jeszcze nie raz. Tym czasem możecie się cieszyć tym, że MA doda SIB do starych broni :) cieszmy się i radujmy... taki MA ma plan... to co chcą rzeczywiście wprowadzić - to coś co spowoduje zwiększenie kosztów egzystencji w grze i ogólne niby negatywne poruszenie... wprowadzenie SIB do starych itemów powinien przyćmić zło które MA wprowadzi - taki cel ma MA - z początku będzie nawet fajnie... następnie MISSami MA wszystko sobie wyrówna (doprowadzi do równowagi sprzed wprowadzenie SIB) zostawiając efekt tych niedobrych zmian w 100%-wej efektywności... a nas będzie jedynie krew zalewać od naszej bezradności i głupoty... o czym piszę? Zobaczycie w niedalekiej przyszłości.

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lis 2011, 16:42 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Okej Muti ja wiem,ze jak ty sie rozbijasz po EU z adj fapem i imk2 czy cus jesli dobrze pamietam to 100ped w ta czy w tamta nie robi Ci roznicy :) .Ja jednak mam "ciut" mniejszy budzet i juz wole sobie pobiec pare kilosow niz wydawac 50 iles ped na cos bez czego moge sie obyc,ale co jest fajnym i odswiezajacym gre dodatkeim.EOT

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lis 2011, 17:15 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Huger napisał(a):
.Ja jednak mam "ciut" mniejszy budzet i juz wole sobie pobiec pare kilosow niz wydawac 50 iles ped na cos bez czego moge sie obyc,ale co jest fajnym i odswiezajacym gre dodatkeim.EOT

Sprzedaj weapony, fapy, armor i co tam masz jeszcze - tez sie da bez tego obejsc :)
znam pare osob ktore sobie graja bez zbednych dodatkow...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2011, 19:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
XII napisał(a):
taki MA ma plan... to co chcą rzeczywiście wprowadzić - to coś co spowoduje zwiększenie kosztów egzystencji w grze i ogólne niby negatywne poruszenie... wprowadzenie SIB do starych itemów powinien przyćmić zło które MA wprowadzi - taki cel ma MA - z początku będzie nawet fajnie... następnie MISSami MA wszystko sobie wyrówna (doprowadzi do równowagi sprzed wprowadzenie SIB) zostawiając efekt tych niedobrych zmian w 100%-wej efektywności... a nas będzie jedynie krew zalewać od naszej bezradności i głupoty... o czym piszę? Zobaczycie w niedalekiej przyszłości.

Zdrów!

Zapowiadali cos takiego (wprowadzenie SIB do starych broni)? Czy na razie tylko tak przewidujesz?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2011, 19:42 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
oczywiście, że zapowiadali :mrgreen: żeby nie było... :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2011, 10:33 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Huger jest o wiele prostsze rozwiązanie a mianowicie kup Valkirie z małym tt. Oczywiscie nie od razu na taką trafisz na aukcji ale trochę pobiegasz po różnych TP szczególnie Twin, trochę puścisz wici po różnych sockach i z dodatkową z tego tytułu frajdą kupisz sobie Valkirię z tt powiedzmy 5 ped zz przyzwoitym MU i jak to mawiają: owca będzie syta i Wilk cały :)

Dotyczy to też wszystkich innych przyjemności: TP chipa zamiast 40 ped tt z MU +3 kupisz jak poszperasz z 3 ped tt z MU +4, fapa V1 z tt 1 ped odkupisz od Newbie za 1,1 ped etc etc i możesz mieć wyposażenie z pozoru niedostępne dla twojego budżetu na dzisiaj.

pozdro

PS: jakby co służę zużytymi sprzętami z TT po wartości tt (daj PMa).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lis 2011, 11:48 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Opcja druga, lec na RT, potem skocz na Thinga. Za bardzo male pieniadze mozesz stac sie posiadaczem Jeepa, Helikoptera (te dostajesz za free podczas misji)...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lis 2011, 17:06 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
@ Okciak & PL
Wow nawet nie wiedzialem,ze sa takie mozliwosci.W sumie zawsze mnie jakos odpychalo podrozowanie na nowe planety.
A i na pewno dropne PMa,ale na razie ekwipunek mi nie potrzebny.Moj caly eq sklada sie z kartki,dlugopisu, kalkulatora i excela i na razie mi to wystarcza :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lis 2011, 19:15 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
tak z ciekawosci, dlugo juz w to grasz?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lis 2011, 20:24 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
No troche juz sie gra.Zaczalem zaraz po zmianie silnika na cryengine,ale nie przez to.
Potem byly rozne przerwy,matury itd. a teraz nareszcie troche czasu wolnego na studiach :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lis 2011, 03:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
tak jak ktoś z Was powieddział poprzednio, mozna cfaniakować mając uber sprzęt, ale to nie jest naszym celem, EU to wspaniały świat możliwości, wszystko zależności od nas, zapraszam na "party" dzisiaj jestem w Katowicach, freee party dla kazdego

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2012, 15:55 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Info z Facebooka. Na Arkadii pojawia sie nowe pojazdy wraz z nadchodzacym VU

Image

zrodlo z Facebooka.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2012, 19:45 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
czyli sam kokpit sleipnira, bez nog :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2012, 21:16 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
i ponoc na jedna osobe...

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2012, 01:04 
No to może podwodne żeby to jeszcze było a taki bajer... jak już znów ma być kolejną wyciągaczką PED=a :P

Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2012, 06:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
bedą robić za kapsuły ratunkowe w Space

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2012, 17:06 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2011
Society: Demony Wojny
Nick w grze: Rikard Abuser Khamulos
PL napisał(a):
Opcja druga, lec na RT, potem skocz na Thinga. Za bardzo male pieniadze mozesz stac sie posiadaczem Jeepa, Helikoptera (te dostajesz za free podczas misji)...

Jest jeszcze jedna opcja - ja VTOL'a + trochę oleju dostałem za darmo po wpłacie za pomocą UKash'a (ale nie wiem dokładnie na jakich zasadach to działa).

Ostatnio sprawiłem sobie jeszcze Valkyrie i Quada i nie żałuję, pojazdy w EU to świetne zabawki i koszty eksploatacji są bardzo niskie, łażenie wszędzie z buta zajmuje w cholerę czasu, a czas to pieniądz ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2012, 17:41 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
oj nie marudz :)
ja pamietam jak TP z buta odkrywalem, a o TP chipach nawet nikt nie slyszal...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2012, 17:56 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2011
Już to przerobiłem w czasach PE i nie mam ochoty na powtórkę z rozrywki ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2012, 18:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
łażenie z buta jest bardzo pouczające

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2012, 18:43 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Ja chodzę z buta po drewno za dom do kominka i nie chciało by mi się respawnować opla aby podjeżdżać z tyłu domu a następnie metodą prób i błędów przejeżdżać z przodu domu aby wyładować towar a następnie już uradowanym parkować w krzakach opla i pędzić aby wnieść drewienka do chałupki :)
Zależy od punktu widzenia i lizania lizaka - nie zawsze tak samo wygląda od strony ust jak i od strony patyka :)

ale.. ale oczywiscie pojazdy... tak tak ... oczywiście tak... oby jak najwięcej szczególnie tych do latania po BIO na FOMA :)

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2012, 21:01 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2011
Polecam wycieczke na Arkadie, wlasnie dostalem za darmo bardzo przyjemnego Hovercrafcika :)

Czwarty pojazd do kolekcji, musze sobie z nimi zrobic sweet focie :mrgreen:

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 00:48 
Odskocznia niesamowita od codzienności tony ammo i setek mobów ubitych, pyknąć kilka misji na ARK tylko niech poprawią to teksturę na hoverku bo wygląda jak robal który pawiował przed chwilą :uzi: :uzi: :uzi:

Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 02:07 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2011
db Lukas db napisał(a):
No to może podwodne żeby to jeszcze było a taki bajer... jak już znów ma być kolejną wyciągaczką PED=a :P

pali 0.05/km :P

Wrzuciłem swojego do wody i był podwodny :mrgreen: Nie wyrzuca z pojazdu pod wodą, ale kontrolować go też ciężkawo ;)

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 08:10 
bit_abuser napisał(a):
db Lukas db napisał(a):

pali 0.05/km :P

Wrzuciłem swojego do wody i był podwodny :mrgreen: Nie wyrzuca z pojazdu pod wodą, ale kontrolować go też ciężkawo ;)

Niestety kolejny shit... nie zasługuje na miano pożeraczki :P ale parę popisów można strzelić na szosie...

Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 10:39 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2011
Marudzisz, bardzo pożyteczna zabawka :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 11:07 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
...a ja bym chętnie zrezygnował z pojazdów/tp chipów całego kosmosu i MS/ogólnie statków kosmicznych/ogólnie z cryengine i wróciłbym... do starej kadry MA i wersji PE7.0 :) lub niższej pod warunkiem, że usunęli by ówczesne bugi!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 11:29 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
To była grafika eh, szkoda że nie wróci

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 14:03 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2011
A ja nie, to było chyba najpaskudniej wyglądające MMO wtedy :mrgreen:

Ale za to dźwięki przy rozmowie były zajebiste: ojomodohoho... umłade? :mrgreen:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 14:17 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Nie znasz się! :twisted: :P Gra wtedy miała klimat, nie to co dziś, plastelinowy, przekoloryzowany i bardzo wręcz nienaturalny świat z postaciami robionymi jednym... dziś to wygląda tak, że już Twój umysł nie musi nieświadomie dowyobrażać sobie niektórych brakujących szczegółów, to właśnie budowało niepowtarzalny klimat... Jeśli nie rozumiesz o czym piszę to spróbuj przypomnieć sobie gry w które lubiłeś grać na atari, czy c64 lub amidze ;) dawno temu. KLIMAT! nie wynika z super wyglądu gry, świata podchodzącego pod realistkę rzeczywistości do którego jesteśmy przyzwyczajeni - czyli bez nienaturalnego klimatu - czyż nie? .. tylko z nieświadomego wyobrażania sobie rzeczy, szczegółów których jest brak - nie wiem jak to wyjaśnić - ja właśnie tak to odczuwam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 14:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
PL napisał(a):

ja do każdego TP doszedłem z buta, ale spacerem nie biegnąc :D a ile się przy tym wzbogaciłem, więcej niż na sweatowaniu ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 14:32 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
MarO napisał(a):
To była grafika eh, szkoda że nie wróci

My - pewna część ''starej kadry'' - chyab zawsze będziemy to wspominać z sentymentem :D Dotąd mam na kompie ze spalonym zasilaczem stare screeny, kiedyś to bedzie pamiątka, że hej ;) W epoce fotorealistycznej grafiki ;P
Pamiętam MarO, jak ty zawsze w garniturku i z kwiatuszkiem popylałeś :lol:

XII napisał(a):
postaciami robionymi jednym...

Czym? :P

Co do reszty, XII - dlatego też niektórzy wolą książki od filmów ;) Można wiele sobie dowybrażać. A poza tym.. kiedyś armory były po prostu ładniejsze (i zdania nie zmienię! O :P) Stary neme, vigi, shadow były świetne. Teraz wszystko jakieś ''unisexowe'' jest, i modele postaci też, plastik fantastik, za dużo fotoszopa. Jedyne, co wg mnie się poprawiło, to widoczki.

A żeby było na temat, to nie lubię pojazdów, wolę tp chipa.

PS JIIIS, to gdzie terasz trzymasz te pierdyliony owocków i dungu?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 14:45 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2011
Trochę nie trafiłeś, bo akurat jestem sporym zapaleńcem starych gier i komputerów, c64 mam nawet dwa sprawne i podpięte zaraz obok siebie w tym momencie :)

Klimat to miała Ultima Online, która mimo, że dużo starsza zawsze wyglądała o niebo lepiej od Entropii. PE była paskudna, jak większość gier z czasów wczesnego 3d, kiedy wszyscy się starali, żeby to 3d jakoś wyglądało, ale sprzęt jeszcze na to nie pozwalał. Nie było jakiejś super artystycznej wizji, próbowali zrobić jak najbardziej realistyczną grafikę tak samo jak dzisiaj, tylko trochę mniej się dało. Jakikolwiek urok miały te pokraki był czysto przypadkowy ;)

Przez okulary nostalgii wszystko lepiej wygląda, pamiętam pod jakim wrażeniem byłem grając w Tomb Raider 1, zerknij dzisiaj na screeny z tej gry, była OHYDNA :mrgreen: Gier 2D to już nie dotyczy - jeśli gra 2D była śliczna 15 lat temu, to dzisiaj wciąż jest śliczna, bo technologia nie ma tutaj większego znaczenia.

EDIT: btw. ci, którzy zaczęli grać niedawno też za parę lat będą wspominać jaka to fajna grafika byłą w Entropii na starym, dobrym CE2, może i prymitywna, ale miała swój urok... :wink:

EDIT2: Ale żeby nie było - klimat w PE był faktycznie lepszy, było dużo bardziej "magicznie", wszystko było nowe, niesamowite i nieprzewidywalne. Calypso też wydawało się dużo "prawdziwszą" planetą, ale nie jest to kwestia grafiki. Na szczęście mamy teraz więcej planet, jestem mile zaskoczony Arkadią, czuć tam trochę podobny do PE klimat, na pewno bardziej, niż na Calypso.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 15:32 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Jesteś w błędzie :) ale widocznie sam o tym nie wiesz... jeszcze... :twisted:
...fakt, że nie doczytałem Twojej wypowiedzi do końca :twisted:

c h u j e m*, Elanor, C h u j e m* ;)

*/ sry, że ominąłem cenzurę :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 15:38 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2011
XII: Jeden z nas na pewno jest :wink:

Ale powiedz mi szczerze: wolałbyś Entropię taką jaka jest teraz, ale z tamtą grafiką, czy starę Entropię, ale na nowym enginie? ;)

I jeszcze skoro już offtopujemy na maksa i żeby nie było, że się z choinki urwałem i nie wiem nic o grafice - tak w tym momencie wygląda jedna z gier nad którymi pracuję:

http://i.imgur.com/GngCu.jpg

Ostatnio edytowany przez bit_abuser 01 Lut 2012, 15:43, edytowano w sumie 2 razy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 15:41 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
grafika jak grafika... MA idzie z postepem. Ze starym wygladem postaci pogralem tylko kilka dni.
Co mnie jednak boli w nowym EU to nijakość świata. Wszystko wygląda tak samo.
Dawne miasteczka się czymś różniły i miały fajny klimat- bodajże minopolis, miasto wiatraków, opuszczony domek ( ten z tym tekstem ...ahh.. the egg ! ) po drodze z PA do billy's, kopalnia w twin ( chyba dalej jest, ale bez szkieletu), jakiś ukryty obóz czy coś tam na szczycie góry, miasteczka umbranoidów, maska w Jason.

Teraz to jest takie Second life. Nawalone wieżowców, mariny i jakieś inne pierdy.
Rocktropia to w ogóle plastikowa jest.
Nie ma co zwiedzać. Taki wielki świat, a nie ma świątyń thorofoidów ( czy jak im tam), ani tego typu rzeczy. Powinni zrobić więcej fajnych budynków, jak np. wieża na pustyni koło pandory czy jak to tam sie zwalo :P. Nawet takich, żeby się do środka nie wchodziło, ale żeby w środku było coś ciekawego, np. w takiej wieży jakaś stacja badawcza i do tego jakiś fajny quest o ludziach z pustyni porywających dzieci i przerabiających je na marchewki.

....

bana na shouta poprosze!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 15:54 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
bit_abuser napisał(a):
XII: Jeden z nas na pewno jest :wink:

Ale powiedz mi szczerze: wolałbyś Entropię taką jaka jest teraz, ale z tamtą grafiką, czy starę Entropię, ale na nowym enginie? ;)

I jeszcze skoro już offtopujemy na maksa i żeby nie było, że się z choinki urwałem i nie wiem nic o grafice - tak w tym momencie wygląda jedna z gier nad którymi pracuję:

http://i.imgur.com/GngCu.jpg

wolałbym PE niż EU... to chyba jasna odpowiedź na Twoje pytanie? :)

Co do Twojej gry... rzut izometryczny centralnie prosty nigdy mi się nie podobał, gdybyś przesunął o 5 stopni kamerkę w lewo bądź w prawo oś Y nie wydawałaby się taka rozciągnięta ;) to najbardziej mnie zniechęca do tego typu grafiki. Ale nie powiem klimatycznie to robisz. ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 15:59 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2011
XII napisał(a):
wolałbym PE niż EU... to chyba jasna odpowiedź na Twoje pytanie? :)

Nie, to jest uchylenie siÄ™ od odpowiedzi :mrgreen:

Cytuj:
Co do Twojej gry... rzut izometryczny centralnie prosty nigdy mi się nie podobał, gdybyś przesunął o 5 stopni kamerkę w lewo bądź w prawo oś Y nie wydawałaby się taka rozciągnięta

Wiem o co cho, pierwotnie było tak jak mówisz, ale z rombami pracuje się bardzo niewygodnie i z dwojga złego wolę niektóre rzeczy zrobić inaczej, niż bym chciał, ale z szansą, że przynajmniej kiedyś tę grę skończę, ogrom pracy przy grze RPG trochę przytłacza jedną osobę, a to nie jest mój jedyny projekt ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 16:00 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
PL napisał(a):

Oj tam, z buta... duchem się latało co by moby nie ganiały za bardzo :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 19:08 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2012
Nick w grze: Samael Alukard Kane
Gry mmo zawsze będą się rozwijać, zwłaszcza takie jak ta. Coraz lepsza grafika, coraz szybsza rozgrywka. To co było można wspominać i tylko wspominać. Ja dopiero zaczynam i nie wiem jak wyglądała gra dawniej, ale mi się taka jak jest teraz podoba. Co do klimatyczndj grafiki, Mindcraft rządzi. Według mnie najbardziej klimatyczna gra ostatnich lat. A wracając bardziej do tematu, czy jest taka opcja, żeby na terenach pvp "strzelać" się z innymi z pojazdów. Czy też służą one tylko do przemieszczania się. Pytam tylko z ciekawości.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2012, 19:49 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Tak, są bronie doczepiane ( np. do śmigłowców , sleipnirów, łódek i czołgów) operowane przez pilota/pasażera. Jak i takie, które trzyma się w ekwipunku, ale można wyciągnąć na stanowisku strzelca ( głównie samochody, ale śmigłowce też mają miejsce na miniguna z boku :) ). Nie można nimi zabijać mobów.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2012, 11:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Elanor napisał(a):
PS JIIIS, to gdzie terasz trzymasz te pierdyliony owocków i dungu?

sprzedałem dawno temu na bimber i nawóz, ja kjeszcze były coś warte, i założyłem innego biznesa :mrgreen:

bit_abuser napisał(a):
I jeszcze skoro już offtopujemy na maksa i żeby nie było, że się z choinki urwałem i nie wiem nic o grafice - tak w tym momencie wygląda jedna z gier nad którymi pracuję: http://i.imgur.com/GngCu.jpg

Tibia? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2012, 12:17 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2011
JIIIS napisał(a):

WychodzÄ™! :shock:

:wink:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2012, 14:30 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
bit_abuser napisał(a):
JIIIS napisał(a):

Ultima z namiotem z Fallouta :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2012, 17:36 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2011
Sivy napisał(a):
bit_abuser napisał(a):

Ultima z namiotem z Fallouta :)

A temu panu piwo :mrgreen: Namiot z Fallouta faktycznie był użyty jako reference podczas rysowania tego :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lut 2012, 15:27 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
wracajac do tematu, juz spowrotem na Caly jestem, mam pojazd, spodnie i buty unL i pare smieci L (znow nie da sie ich sprzedac w tt ani innemu graczowi, czyli kolejny smiec w store). Pojazd dziala jak poduszkowiec i charakteryzuje sie tez duza bezwladnoscia. Moby atakuja jak sie w nim siedzi ale warto go miec w kolekcji...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2012, 09:01 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dwie strony postów o grafice i klimacie, a przecież chodzi tylko o to, że XII karta graficzna nie wyrabia detali :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2012, 14:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
O przepraszam. Ja widzę każdą zmarszczkę, pieprzyk i pryszcz na d.., mam graficzne szmery-bajery, a i tak twierdzę podobnie jak XII :D Bo włąściwie to tych powyższych cech już nie ma :D teraz mini-zmarszczki nawet nie uświadczysz.. Gdzie tam do tych zmutowanych mordek, które były kiedyś ;<

Bit_abuser, a w Fallouta Online grałeś? Mój brat w tym długo siedział. Może stamtąd też jakąś inspirację zaczerpniesz ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2012, 19:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
a jakie EU jest piękne jak po 2 miesiącach grania na Safe Mode włączy się High ;) ile kolorów, normalnie jak bym się czegoś napalił ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2012, 07:44 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
...no to zdrówko! :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2012, 01:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ja już nie wyrabiam High, musze cienie wypierdzielić... nowy lap mie czeka w tym roku...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2012, 07:28 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
na low details ustaw będzie super :) więcej hofów i w ogóle :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lut 2012, 21:09 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
nie, na high lap siÄ™ mocno grzeje, to nieocenione kiedy za oknem -20 :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Lut 2012, 18:58 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Myśle że to nie jest sprawa silnika graficznego tylko ogólnej "grywalności". Ja przyszedłem w 2005
to już podobno najlepsze czasy sie kończyły. Mimo to wtedy EU wydawało mi się bardziej sensowne niż
teraz. Mimo że możliwości było mniej, nie było pojazdów, dobre bronie były droższe niż teraz, za to można
było założyć dowolnego ampa na Opalo. :) No i zwroty z huntu były jednak większe.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 38 gości

Panel
Skocz do: