Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 08:56 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Zupełnie jestem nie w temacie... - może ktoś mnie oświecić o co chodzi:

A szczególnie ten fragment z komentarza: "2 Million HP; 6 hours to kill plus 5kUSD to spawn it and no LOOT".
5k $ kosztowało DNA czy jak mam to rozumieć ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 10:12 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Wczoraj o koło godziny 15:00 MA time jakiś player - pewnie z uberów postanowił przywołać bossa o nazwie Hussk. Ja osobiście dowiedziałem się o tym mobie od kuti'ego :) przez PM o godzinie około 18:00 naszego czasu. Lokalizacja moba to krater na nowej wyspie PVP między eudorią a ametherą. Doleciałem tam na miejsce by zobaczyć co to za potworek i w ogóle pomóc go zabić :) Na miejscu okazało się, że zabicie tego potwora nie będzie takie proste ponieważ mob zadaje 95% hp gracza obrażeń w dodatku w promieniu 120m do tego posiada 1,95mln hp z regenem 2,5k.hp/sec - czyli wychodziło na to, że trzeba zebrać ekipę ludzi którzy zadawaliby mobowi co najmniej 2,6k.dmg/sec by w ogóle jego wskaźnik hp się ruszył w dół :) Po kilku próbach - było ich może 4 - okazywało się, że walenie 15-20 minutowe do moba grupą może 150 ludzi nie robiło na mobie większego wrażenia - pasek hp ani drgnął... wszyscy czekali na chuka norrisa :D twu... na star, który to zjawił się około godziny 19:00 naszego czasu. Po krótkiej debacie i omówieniu organizacji jednostki uderzeniowej wszyscy przystąpili do ataku dokładnie o godzinie 19:30 naszego czasu - i o dziwo hp moba zaczęło spadać :D Co do Hussk'a - jest to mobek kraterowy, którego przywołanie kosztowało 5k ped podobno, ot taka długa szyja z głową smoka wystającą z ziemi, z dna krateru - ziejąca ogniem na daleki dystans :D

Licząc na szybko pierwsze 4 próby ubicia kosztować mogło graczy w sumie ok. 7-10k ped każda próba :D
Próba ostateczna - czyli ubicie moba - to koszt rzędu 50k PED - w teorii, nie biorąc pod uwagę regeneracji moba :D która jest naprawdę duża.

No i wreszcie po ubiciu moba ktoś go niby zlootował - bo zwłoki moba znikły :) - pewnie star... i teraz do końca nie wiadomo czy ktoś coś dostał czy nic nie dostał bo na 100% nie było ani globala ani hofa, podobno ktoś przy próbie lootowania moba dostał komunikat, że mob nie ma loota, shoti miał komunikat, że loot należy do kogoś innego.

W między czasie można było zauważyć różne dziwne zbiegi okoliczności :mrgreen: związane np. z revivalem :D w razie padki :D wszystkich zabitych wywalało na S od krateru w odległości 4 chipów lesset lub 2ch minor, a żeby było tego mało to jak już zdecydowaliśmy się na korzystanie z TP chipa przy ostatnim skoku okazywało się, że teleportowaliśmy się na ścianę krateru z której po spadnięciu się ginęło :D - to taka anomalia... hehe

Ja shotiemu mówiłem, że będą jaja z lootem z tego moba to kazał mi wypluć te słowa :D fakt, że wspominałem o tym, że pod koniec ubijania moba padnie serwer :P no ale mówiąc to miałem ogólne jaja na myśli :P

...to chyba tyle w temacie?

Zdrów!

Ostatnio edytowany przez XII 23 Sty 2012, 11:01, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 10:52 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Faktycznie, niezłe jaja :P Dzięki za relację :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 11:45 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 220
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Zlotko
Mutak, jak zwykle wie ze gdzies dzwonia, ale nie bardzo wie w ktorym kosciele ;)

Przywolanie Husska owszem, mniej wiecej tyle kosztowalo - aby go przywolac, potrzebujemy blood samples z 4 bossow, ktore sa na koncach wyspowych wave eventow (sand king, racing bull, itp.) + 500 k sweat'u

Przywolania podjal sie hijacker, i to on ponosil wszelakie koszty, w zamian za % z lootu.

Zaprosil on na even pare soc'ow (BA, AoW, itp.) , bez zadnego rozglosu, przypadkowe nooby byly szybko ubijane. Okolo 15 czasu MA hijackeg summonowal moba - nikt nie wiedzial co to dokladnie bedzie, jakie obrazenia, regen itp. Zrobilismy pare podejsc ubicia go, ale hp nawet nie drgnelo (na ponizszym screenie widac duzo mniej kropek na radarze, z pierwszych prob ubicia moba). Po jakims czasie, hijacker zdecydowal, zeby zwolac wiecej ludzi - dopiero jak byla ich ogromna ilosc, po ktoryms z podejsc hp zaczelo sie ruszac. Koszty ubicia wyszly ogromne, daleki rev to takze porazka (osobiscie zuzylem cos ponad 20 tt ME na same teleportowanie rev -> mob).

Kazdy gracz spodziewal sie opcji shared loot, jak to bywa w przypadku wave eventow i bossow na nich, niestety - wyglada na to, ze loot nalezal do "most dmg" - w tym wypadku to byl team Art of War - i co smieszne, dostali komunikat no loot...

pozostaje tylko pogratulowac wyobrazni MA oraz poczekac na ich oficjalne stanowisko w tej sprawie - kupe ludzi wlozylo pedy w tego stwora, nie tylko Ci co przyszli na koniec, ale takze ci co bili go przez pare godzin, w nieudanych probach - oczywiscie, najwieksze koszty poniosl hijacker27, skupujac blood samples oraz przywolujac moba

wydaje mi sie ze po takiej wtopie ze strony MA, to byl pierwszy i ostatni Hussk EVER! :)

... no chyba ze blood samples zaczna leciec zamiast nova fragments, to moze jakis debil skusi sie zeby przywolac stwora po raz drugi

Image

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 12:11 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
...no wybacz... takich szczegółów to ja nie znam, nie znałem i nawet nie miałem możliwości poznać, ale tylko napisz mi w którym miejscu napisałem jakąś nieprawdę? :D ...wiem, czepiam się ale określenie użyte przez Ciebie: "Mutak, jak zwykle wie ze gdzies dzwonia, ale nie bardzo wie w ktorym kosciele" ma się nijak do tego co sam napisałeś z tym co ja napisałem :twisted: a raczej nic nowego nie napisałeś po za tym, że moba przywołał hijacker i w jaki sposób - ciut więcej szczegółów. Jeśli robił to w tajemnicy, wtajemniczając tylko niektóre soce to chyba normalne jest to, że więcej informacji może napisać jedynie osoba należąca do wtajemniczonego soca... Poczułem się urażony... Starałem się przedstawić całą akcję najlepiej i najbardziej wiernie w stosunku do posiadanych informacji zebranych podczas uczestnictwa w ów procederze.

...a wychodząc na przeciw muszę stwierdzić, że jeśli MA w ubiciu tego moba nie przewidział opcji shared loot to tak naprawdę ubicie go w teamie 12 osobowym nie jest możliwe. No chyba, że sam Marco ze swoim plasma gunem co robi 12,5k dmg/sec by na niego wyskoczył... ...i pewnie MA ma to głęboko w du pie co kto o tym myśli... będą dmuchać teraz jeszcze bardziej i więcej osób niż do tej pory. Dlaczego? Bo gracz to chory debil, który daje się dmuchać - najpierw gracza rozpieszczają lootami a potem tylko dmuchanko,... do końca, bez innych opcji. Jeśli komuś idzie teraz lipnie to niech się nie nastawia, że to się zmieni... taka moja rada. Ja już 4 lata (z 9lat kariery) walczę w grze bez żadnego zysku na samą grę, tylko wpłaty i straty, wpłaty i straty, nawet hofika powyżej 500 ped nie było, nic znaczącego co by coś zmieniło, nie ma się nawet na naprawę itemów, jedzie się na minimum tt :D i nawet uber wpłaty niczego nie zmieniają... dla mnie 1k PED przy 3-4h huntu na dobę starcza na 2 dni i nie ma innej opcji... bleee znowu zaczynam... I TAK!!! TEŻ JESTEM CHORYM DEBILEM :)

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 12:21 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
XII nie pisalem, ze sie mylisz, tylko uzupelnilem twoje kalkulacje i wyliczenia, paroma nowymi faktami, oraz zweryfikowalem pare twoich domyslow :) to kto przywolal (hijacker a nie zaden uber), badz tez kto zlootowal (AoW a nie Star)

umowmy sie, ze Ty napisales ze "dzwoni" a jak dalem znac w ktorym kosciele ;) no offence

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 12:24 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
grrrrr, nie zgadzam się z tym, że ja napisałem, że gdzieś tam dzwoni... ja dużo napisałem ze szczegółami jakie znałem :) Ty za to dopisałeś kto przywołał i kto zlootował... tyle :D dopisałeś to czego dowiedziałeś się na soc czacie,a do czego ja nie miałem dostępu :P podsumowując... napisałem więcej niż tylko, że gdzieś dzwoniło... bo nawet tam byłem! :P ooo

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 12:38 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
hehe ;) weryfikujac Twoj kolejny domysl - nie z soc chatu, a z forum, po drugie, summon mial nastapic o 12 czasu MA i bylo w kraterze z 70-80 osob o tej porze - niestety, osoba ktora posiadala brakujacy blood sample, zinterpretowala 12 jako PM a nie AM :D dopiero po odnalezieniu maila do tej osoby, jakos sprawa sie ruszyla i ustalono nowa godzine na 15 MA :) takze, juz od samego poczatku pechowo sie zaczelo...

dobra, koniec offtopa, temat jest o Hussku, a nie o tym kto ile wniosl do dyskusji ;)

podsumowujac, wielkie deal_do wydymalo w kilka godzin setki graczy :D

PS. niech bedzie, ze dzwonili bardzo glosno, a kosciolek byl malutki ;)

PPS. Czemu cenzura obejmuje slowo "bana na shouta poprosze!" <- deal_do ? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 13:27 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Hehe, XII jak dziecko w piaskownicy :P

Cytuj:
PPS. Czemu cenzura obejmuje slowo "bana na shouta poprosze!" <- deal_do ? :P

Była kiedyś taka zabawa na shoucie za dawnych czasów - i tak zostało do tej pory.

Dzięki za uzupełnienie tematu :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 13:45 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
skoro gramy w gry, a raczej w grę i "dobrze" się bawimy to oznacza to, że zachowujemy się jak dzieci :P więc nie tylko ja jestem tym wspomnianym wyżej "dzieckiem"... po za tym chętnie bym się cofnął w czasie by móc przeżyć jeszcze raz cale to życie ;) od nowa, dużo bym w nim zmienił... a na pewno gdybym znalazł entropię - minąłbym dalekim łukiem :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 14:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Turek napisał(a):
pozostaje tylko pogratulowac wyobrazni MA oraz poczekac na ich oficjalne stanowisko w tej sprawie

nie będzie, MA nie zna takiego pojęcia :mrgreen:

za to zerknÄ™ sobie na PCF, na pewno siÄ™ tam dzieje :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 14:42 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Cytuj:
MindArk, time for a formal comment to the playerbase please!

We the customers of MindArk, PE AB, would like an official comment from either

Jan Welter Timkrans Chairman of the Board of MindArk, PE AB

or

David Simmonds CEO of Mindark, PE AB.

Regarding the HUSSK and the strategy MindArk has in place to refund the hundreds of players involved in todays event, which culminated in a "No Loot". Customer dissatisfaction is at an ALL TIME HIGH (ATH)!

Kind regards
Your depositing customers!

:mrgreen:

http://www.planetcalypsoforum.com/forum ... ight=hussk

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 14:45 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
na PCF jest pare ciekawych postow ;) nawet jeden gosc ze Szwecji zadzwonil do siedziby MA i zapytal sekretarke o Hussk'a :D ale wystraszona okazala zdziwienie i powiedziala ze przekaze szefowi info ;)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 14:53 
to się dopiero nazywa złodziejstwo i to oficjalnie tak przy wszystkich ouch bolało dzielnych hunterów... MA wynagrodzi dostaną po masce huntera albo po full pixie adjust :P

Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2012, 01:00 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
XII napisał(a):
skoro gramy w gry, a raczej w grę i "dobrze" się bawimy to oznacza to, że zachowujemy się jak dzieci :P więc nie tylko ja jestem tym wspomnianym wyżej "dzieckiem"... po za tym chętnie bym się cofnął w czasie by móc przeżyć jeszcze raz cale to życie ;) od nowa, dużo bym w nim zmienił... a na pewno gdybym znalazł entropię - minąłbym dalekim łukiem :)

XII, idź do poradni leczenia uzależnień. Naprawdę. Taniej cię to wyjdzie (może i za darmo) niż granie w Entropię.
Na zmiany nie jest za późno ;> (Pewnie za parę lat będziesz żałował, że nie przerwałeś właśnie teraz.) Nie, że wtrącam się w czyjeś życie, ale może potrzebujesz lekkiego kopa, bo sam piszesz, że nie chcesz grać. Zacznij w takim razie działać jak dorosły człowiek, którym jesteś :)

JIIIS napisał(a):
za to zerknÄ™ sobie na PCF, na pewno siÄ™ tam dzieje :lol:

To samo postanowiłam zrobić jak tylko przeczytałam ten temat :P Walka prawie jak o Acta ;]
Wierzyć się nie chce, że to nie jakiś ''błąd systemu'' - najpierw Sand King, a teraz to.. Ja tam ciągle myślę, że może się okaże, że AoW kłamało, albo jakiś dłuuugi lag był i jeszcze się nie skończył, albo w systemie MA ten mob się z daikibą pomylił ;> Przecież szansa, żeby z czegoś TAKIEGO było nic jest jedna na milion :o Kiedyś można było odnieść wrażenie, że bycie uberem i huncenie uberskich mobów jest najbardziej opłacalne (hofy z daspletorow, ath star z eomona), i że jak już się ubije takiego moba, to w ogóle powinna byc nagroda. A tu PIPA(i SOPA) :P
Dla mnie to wciąż jedno wielkie ''wtf'' ;d

Ciekawe, czy to siÄ™ upowszechni:
Cytuj:
"I just got Hussk'ed!"
I hereby trademark the term "Hussk", as in to be Hussk'ed, or to Hussk someone, meaning or implying the direct intention of screwing someone over, generally out of money.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2012, 08:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Zapewne jakiś "technik" z MA który wpakował tego moba i cały z nim związany system po prostu nie dokończył swojej roboty i "nie dopisał" loota - i tyle. Pewnie nie przetestowali w ogóle albo nie spodziewali się, że szybko znajdzie się chętny do zespawnowania.

I się stało. Sami strzelili sobie po raz nie wiadomo który w stopę. Poszło w świat. PR jak się patrzy. Pośmiewisko z graczy.

Oczywiście uczestnikom to wynagrodzą - jestem pewien. Ale smród na zewnątrz pozostanie. Szkoda.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2012, 08:49 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
jest jeszcze jedna opcja. zwala na blad, lub powiedza, ze musza loot rozdzielic na tylu uczestnikow i wtedy kazdy uczestnik dostanie 1 land deeda. I nikt nie powie wtedy, ze MA jest bez serca... no przeciez dali 1k Ped (przypomne, ze TT=1 pec).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2012, 09:22 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
PL napisał(a):
jest jeszcze jedna opcja. zwala na blad, lub powiedza, ze musza loot rozdzielic na tylu uczestnikow i wtedy kazdy uczestnik dostanie 1 land deeda. I nikt nie powie wtedy, ze MA jest bez serca... no przeciez dali 1k Ped (przypomne, ze TT=1 pec).

Poprawka TT=0.00 PED :)
MA nic nikomu nie dał za free i nie da, nawet z wartością tt=0.00PED - nie ma takiej opcji - wiesz jaka to strata dla MA? :twisted:

ateush napisał(a):
Zapewne jakiś "technik" z MA który wpakował tego moba i cały z nim związany system po prostu nie dokończył swojej roboty i "nie dopisał" loota - i tyle. Pewnie nie przetestowali w ogóle albo nie spodziewali się, że szybko znajdzie się chętny do zespawnowania.

I się stało. Sami strzelili sobie po raz nie wiadomo który w stopę. Poszło w świat. PR jak się patrzy. Pośmiewisko z graczy.

Oczywiście uczestnikom to wynagrodzą - jestem pewien. Ale smród na zewnątrz pozostanie. Szkoda.

...nie wierze w to, że MA o czymś tam zapomniał, że to tylko błąd... jestem niemalże pewny iż jest to celowe zagranie ze strony MA - nie wiem dlaczego ale ostatnio mimo wszystko chcą jak najwięcej ściągnąć od graczy. Jak do tej pory (ok. do 2ch tygodni temu) miałem w sumie nie tak źle, tj. loot znośny na poziomie przyzwoitości (straty i tak ale wolniej, miałem globy i zwroty ok 80-90% - dało się grać) to od 2ch tygodni w ogóle kasa mi się nie trzyma, każdy wypad to porażka totalna... coś musi się dziać! uj wie co :D ...może potrzebują wykazać większe przychody, zyski by więcej dać wypłaty z deedów by te stały się atrakcyjniejsze do zakupu?... sam nie wiem. ale dzieje się coś na pewno i trwa to już jakieś 2 tygodnie.

Elanor napisał(a):
XII napisał(a):

XII, idź do poradni leczenia uzależnień. Naprawdę. Taniej cię to wyjdzie (może i za darmo) niż granie w Entropię.
Na zmiany nie jest za późno ;> (Pewnie za parę lat będziesz żałował, że nie przerwałeś właśnie teraz.) Nie, że wtrącam się w czyjeś życie, ale może potrzebujesz lekkiego kopa, bo sam piszesz, że nie chcesz grać. Zacznij w takim razie działać jak dorosły człowiek, którym jesteś :)

Dzięki, że się o mnie troszczysz :) ale nie jest tak źle jak to wygląda :) ... ja się dobrze bawię i jak nigdy gram dla funu :D ostatnio, bo na nic więcej nie mam co liczyć :P ...sprawdzone. Przerwać granie przerwę sam bez niczyjej pomocy kiedy zbliżę się do magicznej granicy bilansu z całości grania który wyniesie 0 :) Tyle uzasadnienia wystarczy ? :P Fakt, że mimo powyższego liczę na coś i mam też świadomość, że moja nadzieja do końca będzie zgubna ;) ale w końcu liczy się zabawa i wytrwałość mimo wszystko...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2012, 19:08 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Dobrze, że odebrałeś to jako troskę ;) Skoro masz jakiś ''plan'', który chcesz doprowadzić do końca, to ok. Nadzieja na zwrot to chyba główne, co trzyma graczy w kasynie ;) Czasem tylko czas jest droższy nawet od ewentualnej wygranej.

Co do wpadki z Husskiem, to bardzo spodobał mi się post jednego gracza:
Cytuj:
The response to that is it is simply bad business to build expectations for your customers and then not fulfill them. It is the kind of act that creates short term profit, but not long term return. This is NOT a short term game. The very basis of this game involves long term investment in your avatar and acquisitions within EU. If you build expectations, EVEN without promising anything, smart business dictates that you MUST deliver. Not doing so erodes trust, resulting in (obviously) an unhappy customer base, bad press, and negative response to future content.

So no..despite the profit they've gained from Hussk'ing us, I do not believe it was deliberate. I think it was a mistake.

Złym sposobem na prowadzenie biznesu jest zwiększanie oczekiwan klientów i niewypełnianie ich. Takie postępowanie daje krótkoterminowy profit, ale nie długoterminowy zwrot. To NIE jest krótkoterminowa gra. Podstawą tej gry jest inwestowanie w avatara i różne dobra. Jeśli stworzysz jakieś oczekiwania, nawet bez dosłownego obiecywania czegokolwiek, MUSISZ im sprostać - tak działa mądry biznes. Jesli tak nie zrobisz, to nadszarpujesz swoją reputację, a to skutkuje niezadowolonymi klientami, złą prasą i negatywnym nastawieniem do nowego contentu w przyszłości.

A więc.. pomimo ich profitu z ''wyhusskania'' (:P) nas, nie sądzę, żeby to było celowe. Myślę, że to był jakiś błąd.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2012, 19:57 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam

Paulina dzieki za ten ostatni post oraz tez ten wyzej , ktos kto to napisal jest madry zyciowo i teraz czekamy na odpowiedz MA ktora "oczywscie " sie nie ukaze lub bedzie tak zagmatwana ze malo kto zrozumie .
Nabieram do Ciebie (Ela) coraz wiekszej estymy ( tzn juz reagujesz inaczej :P )

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2012, 08:53 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Naprawdę, ładnie to gość opisał... tylko, że cała wypowiedź zje.bała się na końcu... :D
"I think it was a mistake."
"Myślę, że to był jakiś błąd."
a tak pięknie opisał tą całą sytuacje, z takimi głębokimi przemyśleniami i w ogóle :)
tego ostatniego krótkiego zdania na końcu do końca chyba nie przemyślał :D zabrakło mu... jaj ? :P
widać, że lizus :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2012, 09:08 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
albo... to ostatnie zdanie to wiadomosc dla MA, aby skorzystali z tego wyjscia...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2012, 15:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
ja dziś wreszcie dobrnąłem do końca tematu ;) goście szybciej tam pisali niż ja miałem czas czytać :mrgreen:

moje ulubione cytaty, jedne śmieszne :mrgreen: jedne prawdziwe...

Cytuj:
Originally Posted by Kim|MindArk... There is a boss in a pvp area that has the shared loot functionand he will oufcourse be a temping target for other groups as he is hard to spawn and has nice loot. ...

Cytuj:
Looks to me like there was DEFINITELY loot awarded for killing the Hussk...
All the loot went to MindArk.

Cytuj:
PLEASE stop implying that people got nothing for the money they paid...
They got "entertained", nothing more is EVER guaranteed.

Cytuj:
Do we look entertained?

Cytuj:
Actually, I did quit. For good. I just visit the forum for the luls.

Cytuj:
Now I better shut up before they put me on no-loot-for-2-weeks shitlist :P

Cytuj:
Forget about the hussk bug, thats nothing...
Athena spaceport is getting redesigned!!! WOW!!! I can't wait to deposit more

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2012, 19:20 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
weee :)

http://www.planetcalypsoforum.com/forum ... ost2880629

Cytuj:
The Planet Calypso development team would like to apologize for the recent issues related to the Hussk quest. Our team is making a detailed review of the related game systems to determine the cause of the creature not providing loot in order to prevent such occurrences in the future.

Our initial investigation shows that the new Hussk creature was incorrectly designated to use the highest damage loot rights mechanic, rather than the shared loot mechanic intended for creatures with very high health. Unfortunately, the result of this was a failure of the creature to spawn any loot.

We are in the process of reviewing our log files to compile a list of affected participants. Compensation will be provided to the avatars affected by this issue, who will receive an amount of PED based on damage inflicted on the Hussk creature. In addition, the avatar who completed the quest to cause the Hussk creature to spawn will be reimbursed for all of the quest items required.

To prevent any further frustration, the Hussk quest has been disabled until we have completed our assessment and have conducted testing to ensure that the quest and shared loot systems operate as intended.

Once again we apologize for any frustration or inconvenience for those affected by this issue, and we appreciate your understanding and patience while we work to correct things.

Sincerely,
Planet Calypso Development Team

w skrocie, oddadza pedy ( ciekawe ile :-) ) akurat mi sie juz koncza :D

hijacker dostanie itemki potrzebne do spawnu z powrotem

quest zostanie wylaczony, do czasu naprawienia bledow

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Sty 2012, 20:41 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Czyli: "a nie mówiłem" ? :P
Prawie dokładna treść mojego ostatniego posta w tym temacie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2012, 09:43 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
oj tam oj tam :) nie wierze, że to był TYLKO błąd :D ....i tak. Jakiś interes ktoś w tym miał - za dużo tych błędów ;) z tymi bossami, nie myślisz? :twisted:
"Naszemu" Hussoki też tak wierzysz ? :mrgreen:
"Naszemu" bo nie mojemu, ja siÄ™ do niego nie przyznajÄ™. :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2012, 11:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
zrobiÄ… teraz dobry PR z tego :) gdyby wszystko poszlo dobrze i ludzie za pierwszym razem po ubiciu bossa dostaliby jakis nawet wartosciowy itemik to pewnie szybko by o tym zapomniano, a ze nie poszlo i zrobil sie taki szum jak sie zrobil to do powyzszego scenariusza (ktory zadziala za drugim podejsciem) MA jeszcze dodalo, ze dba o graczy i w razie bledu przeprasza i rekompensuje ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2012, 11:20 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
W sumie słuszne podejście... REKLAMA :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2012, 11:32 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
plus czas, kiedy kasa byla w rekach MA (zakladam, ze na koncie) i pewnie pare % wpadlo...

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości

Panel
Skocz do: