Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2011, 21:30 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
Kiedy po dłuższej nieaktywności w grze chciałem się zalogować
otrzymałem komunikat "Your account is temporaly disabled"
no i się zaczeło (tekst został skrócony):

Entropia Universe Support:
Hi,
Thank you for contacting us. We have forwarded your case to the responsible team and
they will contact you as soon as possible. Thank you for your patience.
[...]
Hi,
Thank you for your inquiry. Your account has been temporarily suspended while we investigate
a severe breach to the Terms of Use committed by participants that logon from the same location
as you. Can you provide us with additional information about the location that you use to logon
Entropia Universe?
[...]
Do you share the location with other participants or have an older account?
[...]
Thank you for your reply. Our logs show that you have shared some locations to logon your
account with other accounts that have severely breached our Terms of Use since [...] at least.
[...]
Hi,
The name of your avatar and the name of one of the avatars that has breached the Terms of Use
are very similar. Besides this, you share the location to logon Entropia Universe with this person.
Can you provide us with an explanation to these coincidences?
[...]
Hi,
Thank you for your reply but you have not provided us with any information about the other
account with similar details. Was that your old account?
[...]
Hi,
Thank you for your replies but the information that you have provided us with is not satisfactory.
When we refer to the location, we refer to the same computer and the nickname of your avatar
is the same as one of the accounts involved in the breach of our Terms of Use. Can you provide
us with a more satisfactory reply?
[...]
Hi,
Thank you for your reply but as stated before, I am not referring to the IP address but to the
computer that you use to logon.

Tu mi ręce i klawiatura opadła - wychodzi że albo ktoś z mojej rodziny włamuje się do mojego
komputera i pogrywa sobie w Entropię pod moją nieobecność, albo mam problemy z pamięcią .

Ma ktoś jakiś pomysł ?

P.S. Chyba że banują tych co nie wpłacali.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2011, 21:55 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
HP: 91
Society: Kingsajz
Nick w grze: Marcin Huger Żmudzin
I dlatego nie lubie supportu.Bo jak czlowiek naprawde ma jakis problem to za cholere go nie rozwiaza.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2011, 02:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
A możesz zapytać ich, o jakie dokładnie złamanie zasad EULI chodzi? Jak już cię o coś oskarżają, to chyba powinni powiedzieć konkretnie, o co?
Tak btw, nie znam żadnego nicka podobnego do twojego ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2011, 08:03 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam
"The name of your avatar and the name of one of the avatars that has breached the Terms of Use
are very similar. Besides this, you share the location to logon Entropia Universe with this person.
Can you provide us with an explanation to these coincidences?" - nie jest dobry z angielskiego ,ale wynika z tego ze masz podobny nicjk do kogos co zostal zbanowany , nasuwa mi sie tylko Harnas PL Borg z "czarnych smokow" . Jezeli uzywales na Twoim kompie tego avatra to zostalo zbanowane twoje IP.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2011, 08:03 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Witam,
Powiem tak... z tego co ja widzę tj. z odpowiedzi MA, a raczej na ich podstawie (mimo, że nie mam pytań :)) stwierdzam, że ktoś (lub Ty sam) z Twojego kompa logował się na inne konto EU i robił na nim wałki. Należy zaznaczyć, że MA w swoim kliencie ma zaszyte narzędzia inwigilacji - nie jest to nic groźnego dla nas - służy tylko i wyłącznie do tego by można było identyfikować dane konto z danym miejscem. Cel mają prosty - w ten sposób mogą wyłapać np. ile kont ma dany właściciel komputera (nie oznacza to, że np. Twój brat nie może mieć konta - MA takie sytuacje zawsze chce potwierdzić i zweryfikować), na ile kont się loguje - dodatkowo mogą nakryć osoby "dwulicowe", które na swoim legalnym, prawdziwym koncie nie używają żadnych bugów lub nie stosują oszustw, a do powyższych celów mają konta inne, lewe.

Jeśli z danego komputera dochodzi do oszustwa lub nadużywania buga MA stara się zblokować to lub te konta z których dochodziło do w/w nadużyć jak również na podstawie pozyskanych danych o komputerze skojarzonych z innymi kontami - te konta też są banowane. Dane jakie klient pobiera z kompa i wysyła do MA zawsze podczas logowania nie są dokładnie określone - może to być nr seryjny dysku lub partycji (który da się zmienić ;)), może to być nr seryjny procesora CPU lub GPU, a nawet zupełnie coś innego np. ID wygenerowany przez klienta podczas instalacji gry ;) którego nie da się w żaden sposób zmienić.

Domyślam się, że w danych właściciela konta nie masz prawdziwych danych lub nie są one zweryfikowane przez MA? Nie posiadasz również gold karty zabezpieczającej konto przed kradzieżą? Dlaczego o to pytam... Ponieważ MA takie konta traktuje wg innych zasad, tj. bardziej drastyczniej niż inne konta które owe elementy mają potwierdzone i je posiadają jeśli chodzi o GC.

Wracając do Twojej sprawy masz dwa wyjścia... Jeśli Twoje konto było coś warte to walczyć o nie lub przynajmniej walczyć o odzyskanie kasy - pod warunkiem, że naprawdę jesteś niewinny... lub olać sprawę i założyć sobie inne, nowe konto. ...a jeśli chcesz grać dłużej i aktywniej, traktując grę bardziej poważnie - podaj w danych prawdziwe dane i zakup GC ;)

Zdrów!

PS.
W erze dynamicznego przydziału IP - MA nie może skutecznie blokować po IP tych co trzeba ;), JC.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2011, 11:37 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
XII , nie na wszystkim sie znam , to moja sugestia byla ze MA zablokowala wszystkie konta wychodzace z jednego IP , wiem ze sa dynamiczne IP, ale np. zbanowano wszystkie konta z nazwa "Harnas" lub podobne w nazwie .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2011, 14:13 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: P.L
Nick w grze: Damian Zdunciu Marcin
Ja już walcze 2 miechy żeby odblokować swoje konto,chciałem żeby wyłączyli mi gol card ,po tym kazali mi wysłać dowód o prawko okazało się że dane się nie zgadzają LOL i mam problem

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2011, 19:36 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
No właśnie najbardziej wk...ce jest to że nie robiłem przewałek.
Grałem sobie rekreacyjne średnio 1-2h w tygodniu, na więcej nie bardzo
mogłem sobie pozwolić mając rodzinę i pracę. Nie pamiętam żebym zakładał
innego avatara tym bardziej nie używałem go do łamania eula. Nie sądze też
żeby moja żona lub córki /wolą pasjanse :mrgreen:/ grały w entropię.

Od paru lat mam stałe IP w sieci osiedlowej, więc nie mam gwarancji że ktoś sie nie podszył,
ale z tego co gościu pisze wynika że nie sprawdzają po IP - chyba że ściemnia :x

Jest jeszcze możliwość, że ich system weryfikacji jest do d...y
A dane na koncie mam prawdziwe ale póki co nikt nie proponował mi weryfikacji.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2011, 20:13 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
witam
Harnas jezeli to co piszesz jest prawda to popros o weryfikacje i sam wyslij im dane swoje , sprawdzaja po IP , wierz mi .
mecz ich tak dlugo jak mozesz pomin nawet support, sproboj zrobic "burze " na forum angielskim , to dziala szybciej na nich niz tutaj pisanie , ale tylko w przypadku takim jezeli nic nie zrobiles co moglo spowodowac bana .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Gru 2011, 00:40 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Harnaś a ty czasem należałeś do tej "spółki" pavulon i radim?

jakoś tak pamiętam, że hofili aż huczało a potem ucichło i ślad po nich zaginał...

Jak handlowałeś z nimi bo w tym samym socku byłeś to mogli to potraktować jako naruszenie "ekonomi" Eu i BAN... :(

Szybkiego powrotu do OnLinea :)

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Gru 2011, 01:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
pomyliles Okta harnasiow ;) patrz pare postow wyzej JC tez o tym pisal, za duzo harnasiow (tych puszkowych :D) oj za duzo :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Gru 2011, 09:35 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
Okta napisał(a):
Harnaś a ty czasem należałeś do tej "spółki" pavulon i radim?

jakoś tak pamiętam, że hofili aż huczało a potem ucichło i ślad po nich zaginał...

Jak handlowałeś z nimi bo w tym samym socku byłeś to mogli to potraktować jako naruszenie "ekonomi" Eu i BAN... :(

Szybkiego powrotu do OnLinea :)

pozdro

A co stęskniłes się za nami? Jak hofilismy to wszyscy płakali teraz jak nas niema tez wszyscy płaczą, no ja juz niewiem jak wam dogodzic :d

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Gru 2011, 11:04 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL :mrgreen: :twisted:
Ja tam nie płakałem i nie płaczę... wykreśl mnie z tej listy :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Gru 2011, 11:13 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
aaa To przepraszam very very mocno :(

fakt, że Harnasie szczególnie te uberskie mogą leko zamącić w głowie...

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Gru 2011, 13:36 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Nie pamiętam.
XII napisał(a):
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL :mrgreen: :twisted:
Ja tam nie płakałem i nie płaczę... wykreśl mnie z tej listy :P

no ty akurat szlochałeś :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Gru 2011, 15:00 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
ktos jakies chusteczki chce?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Gru 2011, 15:13 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
z Banem jest tak, że podszywa się pod różne nicpońskie nicki :)

Ban Kracy
Ban An
Ban Tadeusz
Ban Tofelek
...

mówi się też "...pojechał po BANdzie..."

pozdro :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Gru 2011, 15:30 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
PL napisał(a):
ktos jakies chusteczki chce?

...wyślij paczkę MA :) ...a raczej karTon...
"jak się nie ma co się lubi to się kradnie co popadnie" zrobili im.A tak, że raczej im.A może być tylko przykro :twisted: mimo, że jeszcze lub aż tyle zostało w grze... ciekawi mnie tylko czy Pan giees zwrócił się do nich po siano na wykup czy sam ją wyłożył, przeliczając to w taki sposób czy mu się to opłaciło - pewnie głównie rolę grał tu rep, nie mylić z pitem :mrgreen: :D ...bo wykup "...co popadnie" raczej w grę nie wchodzi - MA po prostu za dużo chce w stosunku do "...kradnie co popadnie" ?! :cry: :cry: :cry:

sry, nie mogłem się powstrzymać :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Gru 2011, 21:16 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
chyba chciałes napisac "jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma:-).....aaaaaaaaa...jak się nie ma co sie pragnie tosie kradnie co popadnie w tym przypadku padło na CS i wcale sie nie dziwie za dużo zadymy na pvp było robiono co i ***** pewnych ludzi i postarali sie o jakiegos tam bana co przyczyniło sie do upadku CS za mocne były dragonki hehe :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Gru 2011, 22:12 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
aaachaa, to dlatego sie bany posypaly... o jaki ja naiwy bylem... sadzilem, ze to z powodu gry na bugach, a tu sie okazuje, ze tylko z powodu zabawy hardcorowej na pvp...
btw, czyli jak odstrzele Neverdiego gdzies, to dostane bana tylko na RT, czy na cala gre?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Gru 2011, 08:46 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
tu nie chodzi o takich ludzi jak neverdi raczej o tych co kopia w pvp a jak komus globi/hofi to drugiemu nie to chyba wiadome a jesli sie konkurencje odstrzeli w dobrych miejscach na kopanie to sie konkurencja ***** bo co to za kopanie koło revivala albo jak nie mozna wyciagnąc złoża bo ktoś nawala do ciebie zreszta jest takie stare przysłowie oko za oko.... należało im sie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Gru 2011, 09:59 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
chyba nie zrozumiales ironii mojej...
nie jest wazne kogo sie zabije, gdzie i kiedy (no chyba, ze gosciowi sie nie daje od reva odejsc, to pod przesladowanie sie to podciagnie). WAZNE jest, ze jak sie sie gra uzywajac bugow, to tak jakby sie automatycznie akceptowalo ryzyko zbanowania.
podsumowujac, jeden z drugim, jak dostaliscie bany, to na pewno nie za pvp... i takie tlumaczenie zostawcie dla naiwnych...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Gru 2011, 13:20 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
ja sie nikomu nie tłumacze i nie mam zamiaru winny sie tylko tłumaczy a co do bana to niestety ale nie mam takiego czegos jak ban heh bo niby za co? za to że stoje koło aukcjonera? no albo tłuke argos ? czy cos tam?

ps: koniec dyskusji bo sie offtop robi

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Gru 2011, 14:21 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
szybka odpowiedz, nie mowie ze Ty masz bana, czy ktokolwiek inny. mnie tylko rozbraja tlumaczenie, ze ktos dostal bana za zabawy na pvp. wchodzac na pvp dostajesz komunikat a tym, czyli znaczy, ze akceptujesz to.
a jesli ktos jedzie na bugu i potem sie dziwi, ze bana dostal...
wracajac do sprawy Harnasia, chlopie, napisz do suppa (jesli masz czyste sumienie) z prosba o wyjasnienie w jaki sposob zlamales regulamin. mozesz tez zaloztc temat na forum anglo jezycznym (ale jesli w 100% jestes niewinny), gdyz ludzie zwiazani z MA tam zagladaja i pod presja innych graczy, Twoj problem sie moze szybciej rozwiazac...

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 47 gości

Panel
Skocz do: