Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 01 Wrz 2011, 01:32 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 105
Society: KingSajz
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
Po raz pierwszy zanabuyłem kupon ukashowy i zaraz po powrocie do domu wprowadziłem go bezpośrednio w Entropii. Wyświetlił mi się komunikat, że kupon jest nieważny. Podobnie przyjęcia kuponu odmawiały strona EU, a także sama strona Ukash. Ococho? Nigdzie indziej go nie używałem, a kilka dni już minęło, więc nie można też tłumaczyć problemu opóźnieniem w księgowaniu. Mieliście takie problemy?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Wrz 2011, 05:03 
Weak
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 126
Society: *****
Nick w grze: Kondzio22 Bonzol84 Ken
kupon masz chyba coś kolo 6 mies ważny.mi czasami nie chciało przyjmować kuponów w ZŁ i musialem je przewalułować np na Euro

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Wrz 2011, 06:10 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2007
HP: 119
Society: EntropiaForum
Nick w grze: KUTY STILOO
ja kupuje na stronie ukasha i wszystko chodzi. Musisz próbować jeszcze. A jak nie to sprzedawcy.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Wrz 2011, 11:35 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
No właśnie nawet przewalutować mi nie pozwala. Napisałem do supportu, może pomoże. Jeżeli nie, to 50 w plecy. ;/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Wrz 2011, 12:14 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
...ja pierdykam, 50 w plecy i nawet tego przez EU nie przepuściłeś..

Napisz mi jak pozyskałeś kupon, gdzie go kupiłeś i czy ktoś mógł przechwycić kod i jego wartość?
Najlepiej napisz na PM

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Wrz 2011, 07:00 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Napisz do suppa Ukash na ich stronie o prośbę w podaniu kiedy i na jakiej stronie został zrealizowany. Pamiętaj że nie podajesz całego numeru do suppa tylko podajesz im wartość i ostatnie osiem cyfr. potem poczekaj na odpowiedź i... co dalej to w zależności od odpowiedzi ale jeśli data, godzina i stronka będzie się zgadzała z próbą wpłaty w EU to wtedy z danymi podanymi przez suppa Ukash napisz do suppa EU i zatwierdzą.

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Wrz 2011, 12:21 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Wziąłem kod od kolegi by sprawdzić czy jest dobry, czy da się przewalutować ale niestety system gada, że kod jest niepoprawny... albo coś namieszali w tym ukashu albo ktoś kolegi kod wykorzystał ...

Z tego co pamiętam w Polsce można było zakupić kod tylko w złotówkach, a EU przyjmuje kody w walucie np. EUR w dodatku jeśli kwota, wartość kuponu nie jest równa np. 10,11 EUR, z centami - w tym przypadku system EU odrzucał taki kod. Problem polegał na tym, że trzeba było kupić kod w PLN przewalutować go na EUR - oczywiście po tej operacji otrzymywaliśmy kupon z kodem o wartość np. 11,68 EUR - i ten kupon należało rozdzielić tak by jeden z tych kuponów miał równą wartość - na 11,00 EUR i 0,68 EUR... Wtedy po tych machlojkach można było użyć kodu o wartości 11,00 EUR - ten drugi kupon 0,68 EUR można było z kolei połączyć z innym kuponem, kodem o innej wartości i też go wykorzystać... To było kiedyś, a teraz nie wiem jak jest. Jedno jest pewne, że w PLN, EU nie łykało ;) i chyba nie łyka ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Wrz 2011, 12:37 
Inept
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 122
Society: ef.pl
Nick w grze: Azriel Angel Doe
XII napisał(a):
Wziąłem kod od kolegi by sprawdzić czy jest dobry, czy da się przewalutować ale niestety system gada, że kod jest niepoprawny... albo coś namieszali w tym ukashu albo ktoś kolegi kod wykorzystał ...

Z tego co pamiętam w Polsce można było zakupić kod tylko w złotówkach, a EU przyjmuje kody w walucie np. EUR w dodatku jeśli kwota, wartość kuponu nie jest równa np. 10,11 EUR, z centami - w tym przypadku system EU odrzucał taki kod. Problem polegał na tym, że trzeba było kupić kod w PLN przewalutować go na EUR - oczywiście po tej operacji otrzymywaliśmy kupon z kodem o wartość np. 11,68 EUR - i ten kupon należało rozdzielić tak by jeden z tych kuponów miał równą wartość - na 11,00 EUR i 0,68 EUR... Wtedy po tych machlojkach można było użyć kodu o wartości 11,00 EUR - ten drugi kupon 0,68 EUR można było z kolei połączyć z innym kuponem, kodem o innej wartości i też go wykorzystać... To było kiedyś, a teraz nie wiem jak jest. Jedno jest pewne, że w PLN, EU nie łykało ;) i chyba nie łyka ;)

Łyka, łyka...

You can make deposits to your Entropia Universe account with Ukash vouchers that are in either USD, EUR, GBP, CAD, AUD, SEK or PLN.

If you have a voucher in another currency, you first need to contact Ukash Support to get your voucher converted into one of the supported currencies.

When you have received a converted Ukash voucher, you may use it for deposits to your Entropia Universe account.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Wrz 2011, 18:24 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Spokojnie przyjmuje system MindArka :D kupony w PLN. Problem w tym, że EU potrafi przekazywać pakiety danych z/do i zdo/doz baaaardzo długo a wtedy pojawia się komunikat "the time for this..." a potem ani posiadacz Ukash code ani MA nie mają kasiory bo wisi gdzieś w błędach oprogramowania EU a dokładniej gdzieś na www.entropiauniverse.com więc trza jak zwykle IM wykazać, że wina leży po ICH stronie i czekać na NAGRODĘ :D

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Wrz 2011, 18:40 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Ja kupowałem przez Dotpay i nigdy nie miałem problemu. Kiedyś nawet kupiłem za gotówkę przez Moje rachunki i też nie było problemu. Był okres że nie przyjmowało w PLN ale teraz znowu bez problemu akceptuje.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Wrz 2011, 23:33 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Odpisał support z prośbą o więcej szczegółów i zadziałało. #samniewiem. Dziękuję wszystkim za pomoc.

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 58 gości

Panel
Skocz do: