Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sie 2011, 22:17 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2011
Cześć =)

Jest to mój pierwszy post na tym forum i przepraszam bardzo jeżeli trochę pomyliłem być może tak w ogole forum =/ , lecz moje pytanie jest raczej z Planet Calypso a nie z Entropii =/ A dlatego tutaj piszę , bo naprawdę innej polskiej strony nie znalazłem , a strona planetcalypso.pl. przerzuca człowieka na to forum. Więc dlatego tutaj piszę. Zatem już wiecie , że jestem mega początkująca osoba w tym świecie calypso ^^ I dlatego proszę o odrobinę tolerancji =)

Otóż powiecie , że powinienem pójść poczytać jakąś poradnik o Sweat Gatherinku , ale naprawdę tam nie znalazłem nic czego szukam =( Pisze tam tylko coś w stylu znajdź moba wyceluj i pobierz sweat . A nie tego szukam a czegoś więcej.

Otóż moje pytanie brzmi , od czego tak w ogóle zależy Sweat Gathering ? Wiem o istnieniu Skilla takiego jak Sweat Gather i , że poprawia on sweatowanie. Lecz sweatuje początkowe Caudatergusy na 1 lvlu to pobieram tylko od 1 do 4 sweatu czyli mikroskopijną ilość sweatu. Rozumiem , że niskolvlowe moby posiadają małą ilość sweatu i ,że jeżeli chcę pobierać więcej sweatu to muszę to robić na mobach o wyższym lvlu. Tylko ,że tutaj występuję mój największy problem. Jak mam to zrobić skoro wysokolvlowych mobów nie mogęsweatowac skoro one zabijają mnie w sekundę ? Dlatego chciałem się was zapytać co muszę zrobić aby mieć zdolność sweatowania wyżej lvlowych mobków. Poprawić jakiś skill , czy zwiększyć jakoś swoje hp?(tylko jak?) .

Po przeczytaniu swojego posta widzę jak on naprawdę durnie wygląda więc naprawdę bardzo przepraszam, że tak ludzi szczypię w oczy, ale naprawdę nie wiem jak sprawić by wyciągac od mobów wiecej sweata. Rozumiem , że czeka mnie ogrom pracy włozonej w poprawe sweatu, tylko właśnie nie wiem na czym ten ogrom pracy polega=P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sie 2011, 23:40 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2011
HP: 0
Nick w grze: Lukas Luczko Tada
cześć

W poradniku jest napisane wszystko co powinieneś wiedzieć o sweatowaniu. Polecam przeczytanie wszystkich poradników, aby mieć jako takie pojęcie o grze.

Skille Sweat Gathering nie mają żadnego znaczenia w sweatowaniu. Nie bedziesz mógł przez to więcej sweatowac (max 4 butelki z jednego pociągnięcia) lub sweatować moby z większym lvl. Ale jest na to sposób, trzeba sweatować w grupie, wtedy mob bedzię atakował każdego kolejno i nie zginiesz odrazu. Dlatego polecam wybrać się do miejsc gdzie sweatuje wiecej graczy np. Neas Place, lub obecnie popularnym miejscem jest Limnadian District.

Jeżeli będziesz potrzebował pomocy w dotarciu do tych miejsc napisz mi pm, to jutro wieczorem odkryjemy potrzebne Tobie teleporty:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sie 2011, 08:09 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 145
Society: Poltropia
Na HP maja wplyw rozne atrybuty i rozne skille. Atrybuty przyjda same z czasem plus pare mozna zlapac wykonujac rozne questy. Podobnie ma sie sprawa ze skillami. Poczatki sa trudne niestety... ale glowa do gory. Jak pretrzyasz ten okres i sie wciagniesz, dalej bedzie odrobine latwiej...

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 21 Sie 2011, 11:21 
Do tego jak dodasz jeszcze umiejętne zachowanie w grupie "sweaterów" a nauczysz się tego w 2min to będziesz zadowolony (sweatować blisko moba by miał jak najmniejsza możliwość ruchu to podstawa) a co do zbiorów w dobrej i sprawnej grupie gdzie własnie mobek stoi w miejscu jesteś w stanie zebrać w ciągu 30min jakieś 200 buteleczek sweatu plus minus choć zdarza się że i przez godzinę nie zbierzesz nawet 150 ale to jest wypadkowa zdarzeń... Neas i Limnadian jak kolega wyżej wymienił najlepsze miejsca ale czytaj main chat bo tam czasem ustawia się jakaś grupa sweaterow i lecą sobie w 10 osób np do Zephyrus bez afk czyste sweatowanie :)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sie 2011, 17:02 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2011
Dzięki chłopaki za odpowiedz =)

Naprawdę cieszę się , że odpowiedzieliście na mojego posta =)
Ale szczerze powiedziawszy trochę mnie zmartwiliście =( Ponieważ uświadomiliście m , że sweat gather nie jest jakoś szczególnie opłacalny jak mi się zdawało =/ Z tego co Lukas pisze wynika ,że przy dobrych wiatrach można zdobyć 400 butelek co przy cenie 2 pedów za 1K wychodzi tylko 0,4 peda. Więc szału nie ma. Za 8 godzin gry zdobędzie się 3,2 peda co można przeliczyć na 32 centy lub po prostu jeden złocisz . Ale i tak spróbuję coś z sweata wyciągnąć Wiec luczko spróbuję się z tobą dzisiaj skontaktowac =P Jeszcze raz dzieki chłopaki za odpowiedz =)

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 21 Sie 2011, 18:59 
Ceny kształtują się od 2.0 do 3.0 PED za 1k. W rzeczywistość realna cena to zazwyczaj 2.3-2.5 PED o ile znajdziesz kogoś kto kupi. Zbieranie jest monotonne nudne i wymaga wiele wytrwałości oraz mnóstwo poświęconego czasu niestety... Ale jest to najprostsza forma budowania kapitału dla newbie. Choć z perspektywy czasy jak na to patrzę to depozyt w wysokości 10$ czyli 96.50 PED nie jest takim złym wyjście na początek.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sie 2011, 20:03 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
To przy takiej cenie jeszcze ktoś sweatuje?.. No nie ;) O ile nie jesteś chińskim robotnikiem to zawsze lepiej wpłacić, przynajmniej jak już stwierdzisz, że chcesz grze dać szansę.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 34 gości

Panel
Skocz do: