Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2011, 19:38 
Newbie
Dołączenie:
Lipiec 2011
Witam.
Po przeczytaniu paru artykułów, kilki tematów i postów postanowiłem spróbować swoich sił w tej grze. Nie do końca wiem co mam początkowo zrobić. Z tego co `wyniuchałem` są jakieś 4 planety/serwery jak dobrze liczę? Pewnie jest ich więcej ale to chyba 4 główne takie - Planet Calypso, Next Island, Rocktropia i Planet Arkadia..
Może mnie ktoś teraz oświecić i powiedzieć np. czym różnią się owe planety/światy?
Jaki świat wybrać najlepiej dla siebie i na jakim zacząć grać?
Gdzie poznam dużo nowych graczy a zwłaszcza rodaków?

Jak coś jeszcze sobie przypomnę to dopiszę.. tym czasem proszę o wasze wypowiedzi na ten temat, linki do różnych tematów jeżeli tam będzie odpowiedź itp. chociaż.. wolałbym usłyszeć wasze opinie i zdanie, krótko zwięźle i na temat.

Z góry dziękuję i pozdrawiam...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2011, 21:42 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Planety różnią się głównie wyglądem i ilością graczy. Poza tym to wszystko to samo, tylko że ubrane inaczej.

Najwięcej graczy ma (z tego co mi wiadomo..) Calypso, tam też znajdziesz większą część rodaków i nowych (starych też :) ) graczy.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lip 2011, 22:09 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Chyba nie da się krótko zwięźle napisać co masz robić. Ogólnie można tu polować, trudnić się górnictwem,
i produkować różne rzeczy lub handlować. Tyle że całej otoczki ekonomiczno- przedmiotowej jest bardzo dużo.
Poczytaj poradniki, zdobądź jakieś PEDY przez wpłatę lub handel. Idź na jakieś polowanie, coś wykop,
zobacz co ci odpowiada. Jak będziesz miał konkretniejsze pytania to wtedy pytaj.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lip 2011, 00:38 
Newbie
Dołączenie:
Lipiec 2011
Chcialbym dołaczyc sie do prosby kolegi o pomoc w starcie. W moim przypadku jestem juz na Arkadii, mam troche PEDow ale nie wiem jak skutecznie poruszac sie po swiecie. Jak dostac sie na inna planete, jak dostac sie do miejsca gdzie mozna spotkac wiecej ludzi niz 1 na godzine, przyjalem misje od Archeologow ale nie moge dotrzec do zadnego punktu poniwaz po krotkiej podrozy zageszczenie zwierzakow nie pozwala mi przejsc zanim mnie ubija.
Prosze o jakichs kilka Å‚opatologicznych rad na start.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lip 2011, 14:21 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam

Obydwaj i reszta tez ( tych co zaczynaja ) jeszcze raz przeczytac forum , szukac po forum co i jak . Moze nei wszystko znajdziecie , ale najpierw pzreczytac ile sie da , pozniej popytac . To nie jest zbycie Was ale za kazdym upgredem gry wchodzi cos nowego ,cos co nawet starsi gracze nie ogarniaj , nawet ten co ma przerwe juz rok w grze , gubi sie .
Ja gram dlugo i sie musze pytac swoich wszystkich znajomy co sie dzieje , lub czekac na konkrety w gzre jak "nowa " rzecz "ugryz" .

Panie Cichocki - Polakow spotakasz najwiecej na forum , w grze jestesmy tak rozproszeni ze ciezko sie spotakc nawet tych co maja soce :P
Imbus PL - wyladowales na "pustyni" , poza Calypso reszta planet jest pustawa ,az "wycie slychac z oddali " ( wycie tych co zarzadzaja tymi planetami ) . NIE DA SIE wytlumaczyc tej gry, jest prosta i zlozona ,oba warianty wchodza w w skald tej gry . Co robic , jezeli chcesz cos dowiedziec to mam sugestie ,napisz do supportu Arkadii i spytaj sie co sie "oplaca " robic zobaczysz co Ci odpowiedza , Mysle ze jezeli beda chcieli Cie zatzrymac na stale na tej planecie moze cos doradza .To nie jest zlosliwe ani jakies z podekstem , Arkadia sie rozwija i musi dbac lepiej o graczy niz na Calypso . przypominam sobie jak ja zatrzynalem w ta gre tez raz na godzinne spotykalem gracza ale to byl rok 2003 .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lip 2011, 23:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
ja grajac juz prawie 3 lata, nie bylem jeszcze (moze wstyd sie przyznac) ani na Next Island, ani na Rocktropii, ani na Arkadii, poki co jakos nie specjalnie mnie tam ciagnie, za duzo zachodu, zebym sie tam choc na chwile przeniosl

takze pewnie tam tez czulbym sie jak swiezak, teren musialbym poznac, mobki, rozmieszczenie surowcow, blueprinty do craftu, doswiadczenie z Calypso pomogloby mi tylko o tyle, ze znalbym mechanizm gry, czyli mniej wiecej co trzeba zrobic by zaczac dzialac w danej dziedzinie, jednak o polowaniu/kopaniu/krafcie tam nie mam zielonego pojecia, co wlozyc na siebie, jaki sprzet wziac, itp., jak pisal JC gra zrobila sie juz na tyle rozbudowana, ze bez spedzania calych dni na czytaniu/rozmawianiu o niej nie da sie wszystkiego ogarnac

przed wprowadzeniem pierwszej po Calyspo planety, bylo to jeszcze do zrobienia, teraz juz nie i raczej trzeba sie bedzie specjalizowac w danej dzialce, albo na chybil trafil probowac roznych rzeczy, jak kto woli

PS. poki co nie widze za wiele korzysci jakie nowe planety przyniosly dla calej gry, moze jeszcze minelo za malo czasu (oby), wrecz wieksza ilosc planet prowadzi do podobnych pytan z innych gier "na ktorym serwerze oplaca sie najlepiej grac" / "na ktorym serwerze jest najwiecej rodakow", choc EU to jeden i ten sam swiat, a jednak jakby nie...

J3

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2011, 23:23 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
...a na facebooku CiÄ™ nie ma ? :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sty 2012, 21:17 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 0
Nick w grze: czif
Pamietam jak reklamowali ,ze juz niedługo bedzie przełom w Entropii nowe światy , nowe możliwości , nowa piekniejsza grafika.

Jak dla mnie wszystko jest po staremu tylko ,ze więcej

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2012, 07:12 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Słuszne spostrzeżenia - taka sama lipa wszędzie - nic nowego - no może po za widoczkami - zwroty na każdej planecie identyczne - co do kosztów aby są różnice - im dalej tym drożej :) co prawda calypso się przystosowuje powoli - mówię tu o stosunku kosztów do lootu/zwrotu. np. ja ostatnio mam tak, że ubicie któregokolwiek z mobów nie zwraca mi żaden kosztów jego ubicia, rezultatem są hunty ze zwrotem rzędu 30-40%, nie ważne jaka broń, który mob - zawsze ten sam zwrot. Przypadek ? :) 2,5k PED w weekend :D poszło się walić ... THX MA - je ba ni żydzi - przynajmniej tak się zachowują bez urazy dla innych pochodnych ;) niemających nic wspólnego z MA.

Zdrów!

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 50 gości

Panel
Skocz do: