Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lip 2011, 13:48 
Newbie
Dołączenie:
Lipiec 2011
Witam!

Gram w Entropia Universe od tygodnia. Wpłaciłem 20USD na początek, ponieważ znudziło mi się zbieranie sweata. Kupiłem pełny armor pixie, vivo t1 i solomate opalo. Postępując według zaleceń zawartych w poradnikach zacząłem zabijać shinkiby, exarosaury, snablesnoty (od young do old). Zabijam je od 5 dni, ale niestety jeszcze żaden loot nie pozwolił mi wyjść na plus. Po prostu wartość lootów była zbyt mała, aby pokryć całkowity koszt amunicji. Z 193 PEDów, które miałem na początku, mam teraz 80 i nadal je tracę. Wiem oczywiście, że w Entropii bardzo mocno liczy się szczęście, ale jeśli wartość każdego loota, którego zdobędę waha się pomiędzy 1 a 4PED, gdzie cena amunicji to 10 PED no to coś tu jest nie tak. Myślałem, żeby może kupić inną broń, armora, albo jakieś dodatki do broni, które pozwalą mi na bardziej ekonomiczny hunting, ale niestety niezbyt się na tym znam.

ProszÄ™ o pomoc!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lip 2011, 18:35 
Newbie
Dołączenie:
Lipiec 2011
Sorry, właśnie zauważyłem, że nazwa mojego tematu brzmi jak temat jakiegoś poradnika. A wracając do treści tematu, chciałbym zdobyć możliwość pełnego nacieszenia się grą, a nie patrzeć jak tracę moje pieniądze. Chyba jest to możliwe, żeby wpłacać pieniądze tylko raz, a potem już normalnie grać. Czy nie ma takiej? W sumie to straciłem około 70 PEDów, ale nie chciałbym ich stracić aż do zera. Poza tym zastanawiam się, czy nawet jeśli mi się poszczęści, to czy później (jak kupie jakąś lepszą zbroję, broń itp.) i tak koszty amunicji będą kompletnie niewspółmierne do wartości lootów.

Wystarczy mała podpowiedź.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lip 2011, 22:22 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
wystopuj jak tracisz , skoncentruj sie na jednym mobie i tak starcisz sproboj caly loot spzredac oczywiscie co sie da , troche pohandluj tzn loot ten co jest ponizej 105 % spzredawaj w Twin , sproboje realizowac misje na shinkiby .
JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2011, 00:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
loot, albo będzie, albo go nie będzie, na to masz niewielki wpływ, choć niektórzy twierdzą, że można coś temu zaradzić, wyczaić odpowiedni teren o odpowiednim czasie, ale jak ostatecznie wyjdzie, nikt nie wie

tutaj możesz zobaczyć dziennik Sivego, który nie używając żadnej teorii stukał snabble, kiedy tylko miał chęć pograć

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2011, 08:59 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 0
Traciles,tracisz i bedziesz tracil... tak samo z wplacaniem, ta gra jest stworzona do tego aby ludzie tracili a w zamian za wizualne wodotryski wlasnie nieswiadomie pozbywali sie pedow.
Zeby raz wplacic i wiecej tego nei robic sugeruje zrobic depo okolo 100 tys USD i polowac na snable powinno starczyc na dosd dlugo .
Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2011, 11:22 
Newbie
Dołączenie:
Lipiec 2011
Dzięki bardzo za pomoc!

Mam nadzieje, że trochę mi się poszczęści i że będę w stanie wyjść na plus. Jeśli się nie uda to chyba nie będę robił następnego depositu.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lip 2011, 12:54 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
hm, widzę, że link się nie wkleił wcześniej do snabble hunting loga: viewtopic.php?f=69&t=6256

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2011, 23:14 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Żeby nie tracić pedów w tej grze najlepszym sposobem jest po prostu NIE GRAĆ :)
...osobiście odradzam i mam to w d u p i e, że czyta to MA - za takie looty którymi pasą ludzi niech sobie wsadzą cały ten bajzel głęboko w d u p ę. Co byś nie robił i jakbyś nie robił zawsze pedy mają tendencję do topnienia - ot taki złodziejsko/chamski system z ręcznym sterowaniem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2011, 06:26 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
bo MA nie ma co robić tylko śledzić co pisze Mutak heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2011, 10:43 
Newbie
Dołączenie:
Lipiec 2011
Widzę, że znaczna większość odpowiedzi negatywnych. No cóż, mam nadzieję, że aż tak szybko nie stracę tych PEDów. Ale trochę odechciewa mi się grać jak widzę, że mam ich coraz mniej, a hunting robi się coraz nudniejszy, bo od tygodnia chodzę na te same moby...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2011, 11:01 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
DarkLiquidus napisał(a):
Widzę, że znaczna większość odpowiedzi negatywnych. No cóż, mam nadzieję, że aż tak szybko nie stracę tych PEDów. Ale trochę odechciewa mi się grać jak widzę, że mam ich coraz mniej, a hunting robi się coraz nudniejszy, bo od tygodnia chodzę na te same moby...

No i na tym to polega .. na robieniu w kolko jednej i tej smej rzeczy, a czy bedzie plus czy minius zalezy od nas tez w niewielkim stopniu :

Magiczne słowo MARKUP

Czyli przede wszystkim znajomosc rynku/lootu mobow/rozmieszczenie minerałow .. markup sprzetu jakim sie poslugujemy,decey etc.. pograj poobserwuj powplacaj i moze akurat Ci sie uda przetrwac w Entropia Universe :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Sie 2011, 22:44 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
XII napisał(a):
Żeby nie tracić pedów w tej grze najlepszym sposobem jest po prostu NIE GRAĆ :)
100% prawdy
...kupić piwo i latać avkiem na lewo i prawo, zwiedzać cieszyć oczka, a jedyna kasa jaka stracisz to właśnie na to piwo.
Przy okazji zbieraj "kamienie" ja ost. zgarnąłem ok 150ped za te śmieci zalegające w store, ale ile czasu to zbierałem to głowa mała ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2011, 06:45 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
i jakiÅ› skill za free wpadnie czasami ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2011, 12:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
coover napisał(a):
i jakiÅ› skill za free wpadnie czasami ;)

jak wpadniesz czasem na moba ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2011, 20:27 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
will napisał(a):

Czyli przede wszystkim znajomosc rynku/lootu mobow/rozmieszczenie minerałow .. markup sprzetu jakim sie poslugujemy,decey etc.. pograj poobserwuj powplacaj i moze akurat Ci sie uda przetrwac w Entropia Universe :D

I to jest dobre podsumowanie, w EU przydają sie całe TONY cierpliwości. Dodatkowo trzeba byc inteligentny, wiedzieć
co za ile sprzedać, kupić itd. Niestety mnie jeszcze dużo z tego brakuje.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 34 gości

Panel
Skocz do: