Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Mar 2011, 18:57 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2011
Witajcie. Jestem nowy w grze (gram 3 dni), mam 14 Vibrant Sweat i nie wiem co dalej. ProszÄ™ o pomoc.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Mar 2011, 19:01 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Sadilv napisał(a):
Witajcie. Jestem nowy w grze (gram 3 dni)

witaj

Sadilv napisał(a):
mam 14 Vibrant Sweat i nie wiem co dalej. ProszÄ™ o pomoc.

o tego jeszcze nie bylo :) to moze zaczac od przeczytania poradnikow i forum troszke, potem napisz czym chcialbys sie zajac, a ja ci znajde post z odpowiedzia na to ;) ale cos czuje, ze faktycznie bedzie Duży Problem...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Mar 2011, 20:38 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Sadilv napisał(a):
Witajcie. Jestem nowy w grze (gram 3 dni), mam 14 Vibrant Sweat i nie wiem co dalej. ProszÄ™ o pomoc.

:shock: lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Mar 2011, 21:00 
Inept
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 122
Society: ef.pl
Nick w grze: Azriel Angel Doe
:shock:
Poradniki i jeszcze raz poradniki. Załapiesz podstawy. Odkryj TP, pobiegaj, popływaj (sic!), zapoznaj się z mechaniką gry, zapoznaj (nie)fajnych ludzi, znajdź sobie odpowiedniego soca. ZAPISZ SIE NA KURS ANGIELSKIEGO. Jeśli dalej będzie Cię kręciło, proponuję Ukash lub kartę kredytową.
:mrgreen:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Mar 2011, 21:16 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Nie no sorry kolego Sadilv ale gdzie tu widzisz problem? ...w dodatku bardzo duży?

Grasz 3 dni i dopiero masz 14 butelek sweatu?! ...i nie wiesz co dalej?!

Masz 2 opcje, jeśli gra Ci się podoba... wpłacasz i grasz lub nie wpłacasz i się męczysz i też grasz :) jak i w jednym i drugim możesz zwiedzać przy okazji i podziwiać widoki ;)

Powodzenia!
Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 02:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
zaraz zaraz, 14 butelek to ile to udanych "pociagniec" sweaterka (kiedys wystarczylo jedno, max dwa, nie wiem jak teraz, bo chyba cos zmienili w systemie, ale nawet jakby to mialo byc 14x1 udanych prob + 5x14 nieudanych to dalej jest ponizej setki), nie nie, hm, grales kiedykolwiek w jakies MMO RPG? grind, albo lepiej maly grindzik cos mowi? ;) konto premium (deposit), albo sweat long grind :lol: gl anyway ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 07:15 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
He he he :D
Mało który post mnie rozśmiesza, ale ten kwalifikuje się na post roku :mrgreen:
Pozdrawiam kolege:)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 07:16 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
Sadilv napisał(a):

który lvl w tibii masz ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 11:24 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2011
@Azriel

Angielski - Perfect :)

@JIIIS

Tak gram w gry MMORPG już od ponad 7 lat.

@XII

Tak gra mi się bardzo podoba, tyle że na razie nie mogę zarobić kasy a wpłacać nie będę, z tego co na razie wiem to muszę sprzedać te butelki innym graczom.

@Edit

To wszystko nie jest już dla mnie dużym problemem, można zamknąć lub usunąć temat.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 12:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Sadilv napisał(a):
Tak gra mi się bardzo podoba, tyle że na razie nie mogę zarobić kasy a wpłacać nie będę, z tego co na razie wiem to muszę sprzedać te butelki innym graczom.

to czeka cie droga przez meke ;) 1000 butelek kosztuje jakies 3 PEDy chyba teraz, a za 3 PEDki to nie pograsz, wiec tych butelek bedziesz potrzebowal kilka tysiecy, policz sobie ile je bedziesz zbieral, a potem jak juz je sprzedasz to pograsz chwile, PEDki sie skoncza i zaczniesz od nowa ;) no chyba, ze sie wezmiesz za jakis handel i bedziesz na gre przeznaczal czesc zyskow

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 12:44 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2011
A nie ma innego sposobu na zarabianie :/ ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 12:54 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Sadilv napisał(a):
A nie ma innego sposobu na zarabianie :/ ?

jest duzo spsobow, ale do tego trzeba miec mniej lub wiecej pieniedzy, im wiecej tym lepiej ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 12:57 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Wplac 10$ i bedziesz mial 100 ped ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 12:58 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2011
@Elanor

Pisałem, że nie będę nic wpłacał.

Czyli mam po graniu :/ Szkoda zapowiadało się na dobrą grę.

@Edit

Mam pytanie, po co są misje w tej grze ? Przecież nic się z nich nie dostaje.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 14:49 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Kolego jeśli nie masz zamiaru wpłacać to ta gra nie jest dla Ciebie - nie oszukujmy się... a szkoda jeśli nie masz zamiaru wpłacać ponieważ jeśli masz szczęście istnieje możliwość, że nie stracisz, a nawet zarobisz. Pamiętaj, że do gry możesz wpłacać jak i z niej wypłacać.

Misje dają oczywiście stosunkowo mało ;) zależy jak na to patrzeć... po pierwsze nie można misji traktować jako priorytet który coś Ci da. Misje należny w tej grze traktować jako bonus w skilach po wykonaniu danej misji a raczej wszystkich jej etapów - skoro i tak strzelasz do mobów ... - do tego możesz coś dostać... W tym wydaniu misje które udostępnił MA nie dają zbyt wiele i są kaso i czasochłonne tak samo jakbyś ubijał moby bez wzięcia tych misji (więc dlaczego ich nie brać?) ale być może w przyszłości coś się w tym kierunku zmieni... na co osobiście bym nie liczył :)

Reasumując jeśli Ci się gra podoba to jak do niej wpłacisz 30-60zł miesięcznie to nic za bardzo Ci się nie stanie, a zabawę będziesz miał przednią. Z czasem przyjdzie Ci zmagać się z siłami niezależnymi od siebie samego, a dokładnie rzecz ujmując niewystarczającą ilością kasy lub mocy broni czy armora... efektem będą większe wymagania co do wielkości wpłat i zakupów w samej grze... ale nie wykluczone, że po pierwszej wpłacie nawet $10 (100PED) nie walniesz jakiegoś hofa z którego kasy starczy Ci na rok grania :)

Życzę powodzenia i wytrwałości chyba, że do tej gry jeszcze nie dorosłeś... to daj sobie z nią spokój, przynajmniej na razie :)

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Mar 2011, 15:14 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2011
Okej dzięki, jednak wpłacę "trochę" pieniędzy.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Mar 2011, 22:17 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Kiedyś można było do "czegoś" dojść bez wpłat. Niestety ten czas już raczej minął.
Na początku kasa jest potrzebna a zarobić trudno.
Ale co mnie cieszy wczoraj w Twin widziałem sporo ludzi handlujących jak za dawnych czasów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 06:59 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Garwen napisał(a):
Kiedyś można było do "czegoś" dojść bez wpłat. Niestety ten czas już raczej minął.
Na początku kasa jest potrzebna a zarobić trudno.
Ale co mnie cieszy wczoraj w Twin widziałem sporo ludzi handlujących jak za dawnych czasów.

tylko taki handel o dupe potłuc jak trade terminal lepiej płaci

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 10:57 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Garwen napisał(a):

Za dawnych czasów Twin Peaks to były dwa pagórki na krzyż i 0 ludności, cały handel odbywał się w Port Altalntis :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 11:38 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
za jeszcze dawniejszych jednym z centrów handlu był Nymphtown, ale to już naprawdę chyba niewielu pamięta :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 12:15 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ja pamiętam :)... pamiętam też PA w pierwszej wersji... chciałbym tam wrócić :) PA bez murów z TP, obok TP 2 takie fajne roślinki i obok radar... po środku rząd drzew a obok nich ścianobudka z jukeboxem :) - tam zawsze stałem i sprzedawałem swoje itemy odpalając co jakiś czas inna muzyczkę... ehhh to były czasy, podkreślam !! klimat! Dziś niby lepsza grafika ale tylko z pozorów... bez klimatu, plastelinowa, kolorowa, wybłyszczana itd... avatary jakby były robione jednym ujem... :D

oj znowu się wkręciłem w temat przeszłości.... przepraszam :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 12:37 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Ariakan napisał(a):
za jeszcze dawniejszych jednym z centrów handlu był Nymphtown, ale to już naprawdę chyba niewielu pamięta :P

No niby też, tylko w PA więcej ludu ze względu na sweatowy biznes - łapali noobków prosto ze staku i do zbierania sweatu z bery na bagnach zaprzęgali. I to faktycznie były dobre czasy dla noobów, butelka sweatu za 5.6 peca. Kilka dni grindu i już mialeś kasę na broń, ammo, apteczkę... a przed ubiciem każdej daiki czy snapla wystarczyło po buteleczce z nich wyciągnąć i już zarobek na huncie był pewniakiem, nie wspominając o tym, że loot był zawsze z każdego moba. No i wszystkie TP odkryć podróżując duchem też nie stanowiło żadnego problemu... aż się rozmarzyłem niczym Mutak :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 13:02 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
a tu juz się mylisz Sivy, bo za antycznych czasów, to sweat się wyciągało z sweat farm zaraz nad pvp2 na S od Nymph, fajne to czasy były, jak się między baliami blokowało dajki i z nich wyciągało buteleczki. wtedy 1 butelka sweatu po 0.3 peda była o ile pamiętam(ale tutaj już się mogę mylić).

PA wypłyneło na wierzch dużo później jako centrum handlu. Ja to pamietam jeszcze jak TP stałe puste i smutne :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 13:35 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Farmienie daiki w okolicach pvp dobrze pamietam, jednak sweatu po 30 pec za butelkę to już nie. Ale co ja tam wiem, tylko troszkę ponad 7 lat w EU - świeżaczek jestem :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 14:22 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
temu mówię ,ze się mogę mylić, albo za butelke, albo za 100 butelek, inna sprawa ,ze pamietasz chyba z tamtych czasów, ze sweat wyciągało się w dużo mniejszych ilościach.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 14:25 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
sweat po 30 pec za butelkę? Chyba nigdy takiej ceny nie było... ale pamiętam farmę much na N od fort fury - tam był taki ciemny teren i latające muchy nad głowami :) które nie atakowały ludzi i dały się wyżymać z potu... tylko, że wtedy leciało 1-3 butelek z jednej udanej próby - leciał przy tym taki biały duszek od moba gdzieś tam i to był znak, że komuś się udało :) potem maraton do następnej muchy i od nowa to samo :) wtedy był najdroższy sweat, ale po ile... nie pamiętam (nie więcej niż 10 pec za butle - stawiam 6 pec)

...aa jeszcze był bajer taki, że gdy komuś udało się wyssać sweat z moba to trza było wyjść po za radar tego moba, żeby można było ponownie go doić - ale to chyba było później :) Były też inne farmy które sam poznałem dużo później, np. nad pvp 2 - była tam taka górka z wysokim drzewem i tak jakby 3 pomniki w między które zaganiało się daikiby i atraxy :) czasami ktoś pająka tam przyprowadził :D była jazda..

Ogólnie to ja mało sweatowałem :) aaa i wtedy za starych czasów jak osiągnęło się 100 w sweatowaniu (w skilu) to sweatowanie się blokowało... Ja osobiście jeszcze wtedy nie osiągnąłem tej granicy :) a pamiętam, że tak się tym każdy martwił :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 15:03 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
XII napisał(a):
sweat po 30 pec za butelkę? Chyba nigdy takiej ceny nie było... ale pamiętam farmę much na N od fort fury - tam był taki ciemny teren i latające muchy nad głowami :) które nie atakowały ludzi i dały się wyżymać z potu... tylko, że wtedy leciało 1-3 butelek z jednej udanej próby - leciał przy tym taki biały duszek od moba gdzieś tam i to był znak, że komuś się udało :) potem maraton do następnej muchy i od nowa to samo :) wtedy był najdroższy sweat, ale po ile... nie pamiętam (nie więcej niż 10 pec za butle - stawiam 6 pec)

nie 30 a 3 pec, wiedziałem co mi się nie zgadzało ,dzięki XII :)

XII napisał(a):
...aa jeszcze był bajer taki, że gdy komuś udało się wyssać sweat z moba to trza było wyjść po za radar tego moba, żeby można było ponownie go doić - ale to chyba było później :) Były też inne farmy które sam poznałem dużo później, np. nad pvp 2 - była tam taka górka z wysokim drzewem i tak jakby 3 pomniki w między które zaganiało się daikiby i atraxy :) czasami ktoś pająka tam przyprowadził :D była jazda..

nie pomniki, a takie składy bbelekbyły, tam sie blokowało wszystko co gracze przynosili, najgorzej jak sie buraki trafiały, które stały i for fun zabijały takie dajki.

XII napisał(a):
ogólnie to ja mało sweatowałem :) aaa i wtedy za starych czasów jak osiągnęło się 100 w sweatowaniu (w skilu) to sweatowanie się blokowało... Ja osobiście jeszcze wtedy nie osiągnąłem tej granicy :) a pamiętam, że tak się tym każdy martwił :)

na 82-83 chyba juz sie blokowało :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 15:14 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
O, dopiero teraz zauważyłem Twojego nicka Ariakan. A tak się ostatnio zastanawiałem co to za jakiś Tomek Strix Strix u mnie na FL siedzi :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 20:24 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Sivy napisał(a):
Garwen napisał(a):

Za dawnych czasów Twin Peaks to były dwa pagórki na krzyż i 0 ludności, cały handel odbywał się w Port Altalntis :wink:

Oj to widze że najlepsze czasy mnie omineły jak przyszedłem to już PA kwitło tam zarobiłem pierwsze pieniądze sprzedjąc owoce :)
A Nymphtown to raczej pamiętam tylko jako początek wypraw na rig. No i rippersnapery tam biłem w nadziei że wyleci marber bravo, ale nie wyleciał.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 20:31 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Nick w grze: Martre
Garwen napisał(a):
... No i rippersnapery tam biłem w nadziei że wyleci marber bravo, ale nie wyleciał.

zalezy komu :mrgreen: mnie wylecialy 2 :D a Logickowi bodajze 4 ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2011, 23:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
ja jak zaczynalem, a sporo pozniej niz wy (niecale 3 lata temu, strasznie tu czas leci ;)), to handel kwitl w PA (tu generalnie skupowali male ilosci od noobkow i po niskich cenach) i w Twins (tu juz lepiej placili, a samotna wyprawa w celu odkrycia Twins to bylo cos, trzeba bylo sie chwilke nameczyc ;)), a Marber Bravo trafil mi sie z Atraxa ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Mar 2011, 11:33 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Martre napisał(a):
Garwen napisał(a):
... No i rippersnapery tam biłem w nadziei że wyleci marber bravo, ale nie wyleciał.

A mi nawet rękawiczki Knighta nie wyleciały...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Mar 2011, 19:59 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Martre napisał(a):
Garwen napisał(a):

Jeden ma za dużo, drugi ma za mało ;)'

Ale rękawiczki to mi wyleciały, właśnie koło Nymphtown.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Mar 2011, 20:14 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
A pamiętacie dziurę nad Zychion?:D Tam się wrzucało moby do takiego kanionu i je wysysało (atroxy chyba?). A potem, gdy mob wysechł, jedna "odważna" osoba biewgała i wciągała moba do wody, żeby go utopić. xD
Tak właściwie to wspominacie to jak czasy dzieciństwa :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2011, 06:11 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
a pamiętacie wspólne powerfirsty ??

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2011, 07:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Piotrek napisał(a):
a pamiętacie wspólne powerfirsty ??

a to juz nie taka odlegla przeszlosc (na chompery), ale ja nie chodzilem ;) chyba ze masz na mysli jakies wczesniejsze

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2011, 08:41 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Prawie 5 lat temu się zaczęły. :) viewtopic.php?p=29836#p29836

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2011, 16:05 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
no właśnie myślicie że dałoby rade sklekocić coś takiego teraz ? :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2011, 16:17 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Piotrek napisał(a):

Myślę, że to byłby [nazwa tego topicu] :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2011, 16:37 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 220
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Zlotko
Piotrek napisał(a):

co prawda, wolal bym spustoszyc jakis wave event z robotami, ale jak trafi sie wyprawa na sensownego moba z pf'em, to czemu nie. Oby poszlo sprawnie i bylo wiecej bicia niz biegania (Longu w Shavante?)

PS. zreszta, czemu kazdy sie na PF uparl? nie lepiej bylo by ubic cos z czipa x 12 ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2011, 16:40 
Inept
Dołączenie:
Lipiec 2009
HP: 170
Society: Wildd3amons
Nick w grze: Kitana Desto Mudock
Kurcze facet ma poważny problem a tu na wspominki się zebrało :P

1. jak lubisz lac moby to strzelaj
- kup opallo i strzelaj/ broń w trade terminal/
- armor nie polecam na poczÄ…tek/frajda jak sie samemu znajdzie/
- do leczenie vivo t1
2. do kopania polecam minimum 300 ped /30$/
- kop ore/kamienie/
- wszytko w tt- trade terminal jest
- do tego znajdź sobie jakiegoś tradera- w miarę przyzwoite ceny żeby dawał za towar
3 Craft Stanowczo odradzam na poczÄ…tek !! :(

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2011, 16:44 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
niekoniecznie musi być pf, mogą być nawt mocniejsze bronie np apis+dante i na despy skoczyc moznaby wtedy :) oczywiście jakby była odpowiednia ilość osób w co wątpie :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Mar 2011, 23:09 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
A ja powiem trochę inaczej, co do kopania, chociaż moje info mogą być przestarzałe o kilka lat xD
Jeśli nie masz kasy, to kop enmaters (w ore 1 sonda kosztuje 1 ped, w enmaters 1 sonda = 0,5 ped, więc masz 2 razy więcej kopania w tej samej cenie). Można kopać za bardzo małe kwoty w jakichś nie wymyślnych miejscach, wtedy nawet złoże ample daje tyle szczęścia, co HoF xD

Craft rzeczywiście, jeśli nie masz dosyć dużego kapitału to nie ma sensu:). Chociaż z tego co widzę, to całkiem ładnie się teraz crafci.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Mar 2011, 00:45 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Ravandil napisał(a):
Craft rzeczywiście, jeśli nie masz dosyć dużego kapitału to nie ma sensu:). Chociaż z tego co widzę, to całkiem ładnie się teraz crafci.

i tu popelniasz ten blad co wiekszosc, ktorzy nie mieli stycznosci z craftem, lub mieli w bardzo ograniczonym zakresie, to co sie widzi u innych na global chacie niestety nie dziala juz tak milo jak sam zaczniesz, a dlaczego to juz pozostawiam do przemyslenia ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Mar 2011, 00:58 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Ravandil napisał(a):
Można kopać za bardzo małe kwoty w jakichś nie wymyślnych miejscach

Raczej lepiej w dosc wymyslnych miejsach, trudno cos znalezc kolo teleportu albo w okolicy, gdzie wielu noobkow co chwila puszcza sonde ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Mar 2011, 00:59 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Raczej chodziło mi o to, że jak parę miesięcy temu traciłem na tym kilkaset ped, to teraz wychodzę na 0, przy tym mając jednego dnia 3 globale na normalnych blueprintach, a nie OA 21331841, co jest bardzo miłe:). Ale może to dlatego, że kiedyś mniej kasy na to przeznaczałem, teraz poszło znacznie więcej.

Ela, ja tam zawsze kopałem w Shinook za 50 PED, albo przy Argus, gdzie miałem 2 pierwsze globale (może pamiętasz?xD), to nie są tak wymyślne miejsca jak np CND.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Mar 2011, 13:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Niestety nie pamietam, gdzie miales globale, ledwo kojarze gdzie mialam swoje ;D
Chodzilo o to, ze niedawno byl tu post newbie, ktory sie skarzyl ze nic nie znajduje, a kopal praktycznie kolo tp. Jesli ktos okreslenie 'niewymyslne miejsce' zrozumie tak, ze mozna kopac naprawde byle gdzie, to sie potem mocno zawiedzie :P A uwazam, ze Shinook to nawet dosc 'wymyslne' miejsce, szczegolnie dla kogo pomaranczowego ;)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości

Panel
Skocz do: