Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2011, 01:54 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2011
Witam Serdecznie. Moja przygode z EU zaczolem niedawno wiec nie wiem wiele na temat gry i calej terminologi w niej zawartej oraz dziedzin nauki dlatego chcialbym prosic o pomoc doswiadczona osobe ktora bedzie zainteresowana uczeniem i tlumaczeniem gry dodam iz gre traktuje powaznie, a wiec wynajme mentora na conajmniej 10h placac za 1h od 9 do 10zl oczywiscie godzin moge wziasc wiecej zalezy w jakim stopniu bede wszystko przyswajal zainteresowane osoby prosze o kontakt na PW

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2011, 08:22 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Anneya napisał(a):
wynajme mentora na conajmniej 10h placac za 1h od 9 do 10zl

:shock: ! Pierwszy raz widze, zeby ktos chcial placic mentorowi ;).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2011, 09:15 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Fajnie. Gdybym nie zrobił sobie rocznej przerwy i nie miał zaległości w wiedzy to bym sie pisał.

Weź kogoś sprawdzonego, kto gra ciągle, bez większych przerw.

JC na przykład ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2011, 09:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
michalpypek napisał(a):
Anneya napisał(a):
wynajme mentora na conajmniej 10h placac za 1h od 9 do 10zl

:shock: ! Pierwszy raz widze, zeby ktos chcial placic mentorowi ;).

musi byc w koncu precedens ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2011, 10:02 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
dla mnie bomba , ja już miałem sobei taki anons wpisać na forum, ale jak można brać kasę za zabawe , to nie kurs tańca .Tej gry nie traktuj powaznie bo wtedy "popłyniesz " finasowo i co znaczy "poważnie".
dzieki Morti za reklame ,ale ja juz po pierwszym tygodniu powiedzialbym ze sie nadaje lub nie . Juz Anneya masz pierwsza "żółta " kartke - bo tutaj trzeba mysleć samodzielnie i pewne rzeczy nie da sie wytlumaczyć.
I teraz rada jak będziesz szukal "mentora" to min .3 lata grania - jego grania, popatrz tez na jego skille jezeli bedziesz chciał oczywiscie grać a nie robić kasę na handlu , nie ufaj na 100 % ,sprawdzaj to co powiedział lub pokazał ( nie da sie pokazać :!: ). Nie ufaj "zającą" -szybko ,szybko i dalej , krasnalą też.
Nie bierz tez takich co graja za dlugo w tą gre , np. tak jak Ja czy ..... ( i tutaj się złosliwe milczenie ....), wybiją Ci tę gre szybko z głowy , ja pewnie bym Cie zniechecił :P .
Frajda jest tutaj samemu do pewnych spraw dochodzić ,chociaż kosztuje to czasu i pieniędzy . zaskoczyl mnie tak jeden poczatkujacy jak chciałem pomóc Mu w pewnej sprawie , sam robił TP, nie chciał "Taxi"( pewnie jakis nawiedzony albo co :wink: )
JC
ps.
Mutak ,ale mysmy "dupy " , my sie meczymy strzelamy i etc ,a wystarczało dac Posta na forum , --
"Zespół doświadczonych graczy poprowadzi Nowych , pokażemy Ci grę - drzewka ,drogi, górki i inne krajobrazy oraz faune występujaca w tej grze. Powiemy Ci jak szybko "przewalić" dużo kasy , wskażemy ci miejsca gdzie rzucać bombki- "no loot" gwarantowany na 100 % . Dysponujemy duża wiedza ,jeżeli nie bedziemy czegos wiedzieć lub wiedza bedzie zbyt mała to wyslemy Cie do odpowiednich osób - do "diabła" lub do Stefana ( niezły gracz nic nie mówi ).Koszty jakie poniesiesz za naukę będą tycie, tycie w porówniu do tego co stracisz grając w tą grę . "

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2011, 12:16 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
racja JC. To kidy zaczynamy lekcje? Możemy na zmianę JC :) jestem do Waszej dypozycji. W razie co to poprosze o info na priva. Dysponuje tez roznego rodzaju pojazdami moge pomagac w odkrywaniu nowych teleportow itp. :)

Ps. Ja gram prawie osiem lat w entropie... Do gry napewno Cie nie zniechece wiec bez obaw... Jesli masz ochote na moje lekcje entropii to sie zglos do mnie.

Zdrow.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2011, 12:42 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ty XII , ty sie chyba nie czytasz albo to trzeba czytac wspak.
ale mnie się nie chce za bardzo leniwy jestem i Stefan powiedział , że jeszcze nic nie "kumam" i nie mam tyle przerobu co niektorzy "Uberzy".
JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2011, 13:31 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 0
Nick w grze: Loss_AdKos
Jeśli chcesz zarabiać w EU to nie bierz JC (tak rozumie twoje "poważnie") :)
Natomiast jeśli ma to być zabawa i chcesz tylko poznać jak działają poszczególne systemy to JC będzie jak znalazł.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2011, 14:56 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2011
Witam wszytskich serdecznie.
Zakladajac ten temat chodzilo mi o znalezienie osoby ktora wyjasni mi podstawowe pojecia w grze i co i czym sie je, jesli chodzi o to co znaczy dla mnie pojecie ,mysle na powaznie, chodzi mi o to ze chcialbym narazie nauczyc si eobslugi wszytskiego aby potem samodzielnie grac i ewentualnie cos zarabiac na grze, ja pochodze z Krakowa ale od 5 lat mieszkam w Angli dlatego narazie dysponuje wkladem finansowym w gre jesli czeba podchodze do tematu powaznie i nie zniehcecam sie szybko tym bardziej gra jest warta uwagi ze nie jest banalna i prosta jesli chodzi o to co oczekuje to tylko poswiecenie mi uwagi i doradzenie co i jak abym nie zaczol grac zle abym nauczyl sie miningu oraz innych potrzebnych czynnosci tylko tego oczekuje jak dziala gra pokazanie waznych miejsc objasnienie struktury gry nie oczekuje pomocy w kategori graj by zarabiac bo narazie nie potzrebuje na grze zarabiac bo sam w nia chce zainwestowac Dziekuje za uwage Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2011, 16:01 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
no żesz kurcze ,no ja Cię i Ty z Krakowa - Mutak z daleka od niego - "On mój Ci".
to trzeba tak odrazu , ja Ci już wszystko powiem co dotyczy tej gry , jest taki jeden przycisk "uninstal" to byla pierwsza lekcja i najważniejsza - płacisz 1 bolivar .
widziałes Piotr, On z Krakowa a taki ..... temat załozył ,duch w narodzie krakowskim ginie .
lekcja nr 2 - czytaj lub pzreczytaj co tutaj jest napisane dla poczatkujacych oraz tych co już graja dlugo albo za długo :P
lekcja nr 3 - pozwiedzaj planete na ktorej zaczynasz ta grÄ™ ( narazie radze samo Calypso)
lekcja nr 4 - profesja ,odrazu wybierz bo lapanie srok za ogon jest dobre jak ma sie duzy portfel .
lekcja nr 5 - nim wstapisz do jakiegość soca popytaj czy gra w niej wiecej niż jedna osoba na tydzień
lekcja nr 6- bierz co daja Ci inni gracze za darmo , nie pytaj siÄ™ dlaczego , bierz i uciekaj
lekcja nr 7 - mentor Ci do niczego nie potrzebny , to tylko pic na wodę , wszyscy ciągle popełniamy te same błedy na okrągło
Płacisz 100 zł z "Waryńskim" .
Gra jest warta uwagi ,ale do wielu rzeczy trzeba samemu dojść i każdy jest mądraliski sam .
I najważniejsze :
"Granie online polega na rywalizacji zreszta jak kazda czynnosc spoleczna. To jest wrosniete w nasza psychike. Produceci wykorzystuja ta ludzka ambicje, by wyciagac z nas pieniadze mikro-płatnościami, bądź tworzyć legiony bladych zombi regularnie płacących abonament. Sztuczna społeczność, pozycja w niej ustalana według klucza umiejętności twojej postaci, nie pozwalają by spotakanie z gra mmo bylo tylko chwilowe i okazyjne. Musisz poświecac jej czas by budowac swoja pozycje, cos znaczyc by wygrywac w rywalizacji. To imituje zycie ale to tylko substytut, jedna rzecz wspolna z prawdziwym życiem to czas który jest juz nie do odzyskania i którego w naszym zyciu nie mamy w nieskonczonosci. Dlatego kazdy swiat MMO pelen jest dzieci ktore na trening swojej postaci z gry potrafia poswiecic wiekszosc dnia (czesto odmawiajac sobie nawet snu) natomiast nie potrafia często nawet poświecić 15 minut na trenowanie najważniejszej postaci w najważniejszej grze MMO, czyli siebie w zyciu. Nie dajcie sie kontrolowac, ONI wiedza jakei sa wasze ukryte pragnienia (wysoka pozycja społeczna, podziw, uczucie zwyciestwa) bedą wam to dawać, ale to nic nie warte, sztuczne, a czasu wam juz nikt nie odda."
Ale walnąlem - jak golab o parapet ,aż sobie musze jakaś nagrode przyznać.
NIKT Cie nie nauczy na 100 % wszystkiego ,ani nie pokaże 100 % wszystkiego, jak taki jest to ja się zapisze do niego na lekcje .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2011, 22:11 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
....róbta co chceta ... uważaj tylko na JC on lubi... chłopaków :D UWAŻAJ :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2011, 23:13 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Society: Szukam
Nick w grze: Ri-L Vizier Kiataki
jak JC lubi chlopakow to ty nie masz penisa ....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2011, 23:27 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
i oto jak w kilku postach przejsc od szukania mentora do rozmow o penisach :lol: :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2011, 08:03 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
A bo same chvje się w tym temacie wypowiedziały :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2011, 09:22 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
vizier napisał(a):

...ale bić nie będziesz ?!
weź na luz kolego...
a jak chcesz wiedzieć czy mam to możesz spróbować sprawdzić :)
żeś się uniósł jak...
widać, że nie wiesz co to żarty...
:twisted:
...i jeśli masz problem z powyższym to bardzo mi przykro z tego powodu :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2011, 10:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
wohooo, bedzie dym, Sivy, kupujemy piwo, chipsy, siadamy i obstawiamy kto wygra :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2011, 11:01 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
no to dzieki za uwagi i uwage.
Vizier ,XII mnie nie zna z reala.
Anneya nie szukaj mentora , znajdz w grze Kate25 ,to rozsadna kobieta i zrobila cos za co u mnie ma "Oskara"(reszta lacznie ze mna to nawet do nagrod "ZÅ‚ote maliny" nie nadaje sie). Chyba nadal jest w Anglii podpowie Ci cos albo naprowadzi . Ja swoje juz zrobilem .

JC

ps . kupcie sobie jeszcze lezanke do tych chipsow i piwa

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2011, 11:45 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Jak dzieci, jak ***** dzieci...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2011, 11:56 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
JC Krakow napisał(a):
Anneya nie szukaj mentora , znajdz w grze Kate25 ,to rozsadna kobieta i zrobila cos za co u mnie ma "Oskara"

Mowisz o tym jej hofie? ;) A to nie byl czysty fart? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2011, 16:31 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
JC Krakow napisał(a):
no to dzieki za uwagi i uwage.
Vizier ,XII mnie nie zna z reala.
Anneya nie szukaj mentora , znajdz w grze Kate25 ,to rozsadna kobieta

oj tak, bardzo rozsadna i inteligentna, zreszta tak jak reszta ludkow ze "starego"* kanwo ;)

*mam tu na mysli ludzi, ktorzy byli w kanwo od poczatku, nie ze kanwo juz nie istnieje, lub ze ludzie nowi sa nierozsadni i glupi ... tak keczi, wiem że to czytasz.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lut 2011, 21:58 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Society: Szukam
Nick w grze: Ri-L Vizier Kiataki
XII napisał(a):
vizier napisał(a):

...ale bić nie będziesz ?!
weź na luz kolego...
a jak chcesz wiedzieć czy mam to możesz spróbować sprawdzić :)
żeś się uniósł jak...
widać, że nie wiesz co to żarty...
:twisted:
...i jeśli masz problem z powyższym to bardzo mi przykro z tego powodu :D

po co mam sprawdzac :) wystarczy ze poczytam twoje posty i mam niezly ubaw ^^

jezeli poszukujesz kogos kto by mogl ci pomoc w grze w sensie odpowiedziec na twoje pytania badz watpilowsci to ja z sky'em chetnie ci pomozemy :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2011, 14:17 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
To, że masz ubaw z czytania moich postów to rzecz jasna i uzasadniona... bo ja mam taki styl pisania postów ;) ...ich celem jest rozbawienie czytającego, a do tego w niektórych miejscach masz istotne, ważne informacje :)

wiesz... każdy z nas będzie poważny .... w trumnie :) teraz trzeba się śmiać i bawić! śmiech to zdrowie! :D

...dziwi mnie jedna rzecz :mrgreen: jakim cudem jesteś w stanie stwierdzić czy mam czy nie mam ... po przeczytaniu moich postów - tylko :) hmmm?!

...aha i jeśli sądzisz, że masz więcej informacji lub doświadczenia w tej grze niż ja lub ktoś inny mojego pokroju :) no to gl i krzyż na drogę :)

...i sądząc po avatarze twojego kona na forum to masz nie więcej niż 9 lat? ...lub masz więcej lat ale czujesz się jak dziewięciolatek ;) ...możesz mi wyjaśnić jak jest w rzeczywistości :) jeśli chcesz... ale nie musisz. :P bo chyba wszystko jasne.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2011, 16:20 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 130
Society: Tap sikret
Nick w grze: xxx
Skończ offtop mutas.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2011, 16:51 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Gucio przemówił głosem milionów :D Mutas do domu! :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2011, 19:11 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ujta ujta pocałujta w d..ę wójta. :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2011, 19:21 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
Jak widzisz to nie znajdziesz tu żadnego sensownego mentora, po za mną oczywiście ;p, a ze nie gram obecnie to twoja strata :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2011, 20:20 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
nie no najlepszym mentorem na tę chwilę będzie per hrabia Gucio :) ...a nadszyszkownik Mortifier jako doradca nadrzędny :)
nic dodać nic ująć :twisted: ;) ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2011, 21:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
jakieś zdjęcie do cv, by się przydało :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2011, 21:45 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
no spoko ja swoje jako debest mentora zamieszcze, zaznaczam stare zdjecie :mrgreen:
1111

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości

Panel
Skocz do: