Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 21:15 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
Czy, nie irytuje Cię ciagłe conection lost?? Czy to wina MA,
czy też może Twojego sprzętu?

Przy Logowaniu niektórzy mają b często connection lost, jest to przyczyną ich łącza i/lub ich ustawień.

Zanim napiszesz posta do supportu, rozwalisz kompa, pownerwiasz się:

otwórz opcje w cliencie PE i zmniejsz connection speed na
mniejszą wartosć. To powinno pomagać, jeżeli jednak dalej
nie działa to jest to wina TP SA ( pakiety wysyłane
niewracaja i tracisz połączenie )

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Kwi 2005, 22:00 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Prayer
Ja po nowym updacie nie mam tego problemu, za to ctd cię czasami zdarza ;/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Maj 2005, 22:32 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 96
Czasami jeszcze pomaga to, co w linku poniżej
(pomoże wszystkim, którzy maja problemy z update i korzystają z usług Chello - można spróbować rownież u innych dostawców internetu):

http://chellopl.one.pl/artykuly.php?id=8

Nie sugerujcie się tym ze to rozwiązanie tylko dla Chello
i pamiętajcie żeby po zmianie MTU powrócić do jego pierwotnego rozmiaru - 1500 bajtów (dla ADSL 1958 bajtów).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Paź 2005, 15:18 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
Spoko mi też się to czasami trafia ,ja tam się nie wnerwiam i próbuje aż do skutku ,niestety jest coś co mnie wkurza ,jest to tracenie połączenia podczas grania wiem że wina nie tkwi w moim połączeniu tylko gdzieś dalej ,może w tpsa a może w MA bo wiele osób także z zagranicy z którymi rozmawiałem mówili że ich rozłącza a mają dobre połączenia internetowe ,ja myśle że serwer MA nie wyrabia na tylu użytkowników i podczas gdy ktoś chce się zalogować to wyrzuca z gry kogoś innego ( takie jest moje zdanie ,może sie mylę ale jak ktoś wie o co chodzi to niech da znać.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Paź 2005, 16:50 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Nie wiem czy zauwazyles ale ten temat zostal zalozony 28kwietnia a ostatni post był 5maja : >

A zerwanie połączenia jest od MA

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Paź 2005, 17:46 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Marciol napisał(a):
Nie wiem czy zauwazyles ale ten temat zostal zalozony 28kwietnia a ostatni post był 5maja : >

A zerwanie połączenia jest od MA

Wiem dlatego się dziwię czemu jeszcze tego nie naprawili.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Paź 2005, 17:57 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Society: Poltropia
Skoro ruszyliśy ten temat

Chello poprawiło komunikacje z niektorymi serwerami gł o hl2 chodziło bo było to samo co z pe :) traf chciał ze PE tez działa juz ok i zasysamy z max speed bez ograniczania MTU (szkoda ze w eve nadal są problemy ;)

co do conection loss to wina MA jest wtedy gdy serwer padnie co sie czasem trafia, ale wtedy naogol widzimy w kliencie inna wartość niż 100% :)

Wszystkie inne przypadki to wina dostawcy internetu (szczegolnie tpsa sie nie popisuje niestety )

Najlepszym w tej chwili dostawcą w polsce jest właśnie UPC i nie ma co sie oszukiwać :P ceny oraz jakość dostarczanych przez nich usług sa znacznie bardziej atrakcyjne niż usług dostarczanych przez TPsa. Niestety niektore osoby są skazane na tpsa :/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Paź 2005, 19:52 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Nick w grze: Simanth
mam takie zdanie, że to nie tylko wina krajowych dostawców internetu...
Mieszkam w Szkocji, korzystam z netu dostarczanego przez solidnego dostawcę i przyznam, że przy 1mb łączu nie zdarza mi się zerwać połączenia przy innych aplikacjach... PE jest jedynym programem, który ma taki problem.
A wkurza to solidnie - sami to wiecie, prawda?

Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Paź 2005, 15:02 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Simanth napisał(a):
mam takie zdanie, że to nie tylko wina krajowych dostawców internetu...
Mieszkam w Szkocji, korzystam z netu dostarczanego przez solidnego dostawcę i przyznam, że przy 1mb łączu nie zdarza mi się zerwać połączenia przy innych aplikacjach... PE jest jedynym programem, który ma taki problem.
A wkurza to solidnie - sami to wiecie, prawda?

Pozdrawiam

Wystąpiłem z tym problemem do MA niestety w odpowiedzi dostałem jedynie uwagę że aby można było coś z tym zrobić to takie samo zdanie musi wyrazić więcej osób ,no cóż proponował bym wysyłkę masowych maili do nich abby wkońcu coś z tym zrobili bo to zaczyna być naprawdę wnerwiające :>

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Paź 2005, 20:14 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Też myśle że chello jest na razie najlepszy w polsce ale niestety u mnie nie ma chello ;/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Paź 2006, 19:37 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2006
Witajcie, gram od zaledwie 2 godzin, i to " conection lost " nie daje mi grać. Przez cały ten czas zdołałem zebrać zaledwie 4 butelki potu ;/
Wchodze do gry, i tak po 15 - 30 sekundach wywala mnie gry z tym kochanym komunikatem ;/
Straszne ;x nie ma sensu szukać nawet mentora - jak miałbym grać 15 sekund, po wywaleniu czekać z minutę, zalogować się i znowu po 15 sekundah zostać wywalonym... Sensu tu dla mnie brak ;D więc narazie chodzę sobie i zwiedzam ten dziwny świat ;p gdyby nie poradniki stałbym jak kołek i czekał aż ktoś się mną zajmie ^^
Mam Chello... Ale przekroczyłem limit, najprawdopodobmniej to jest przyczyną... No cóż, muszę czekać do środy =.=
Jeżeli to nie wina ograniczenia to czego? I czy pisanie do supp~ coś daje?
Pozdrawiam ^_^

[Edit] Oj, chyba odświeżyłem temat... Przepraszam? ^^

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Paź 2006, 19:58 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 101
to nie wina twoja i twojego dostawcy. Coś sie im spierniczyło bo lagi straszne i wszystkim świeci się połączenie z serwerem na czerwono :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Paź 2006, 21:24 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
sobota plska power frista organizuje to MA jakoś utrudnia rzycie tylko MA niewie ze na CND jest akcja :D a tam wszystko gra :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Paź 2006, 22:35 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
dalem sobie spokój na dzisiaj . sweatowalem w ciszy i spokoju ponad godzinke na SE od PA. Najpierw sweat potem kill him . No i oczywiście na 50 mobów 40 dało no loot ale nie zrażałem się bo sweat pokrywał koszty imprezy. Ale na samym końcu sweatuje exa skądś przybiegł combi. padły obydwa ( oczywiście no loot) . Sweatuje dalej innego exa i nagle zadyma dosłownie przyleciał maffoid bandit i feffoid outcast . zobaczyłem je na szczycie pagórka oddalonego o jakieś 100 m i za sekunde były przy mnie . Nastąpiły takie lagi że szlag mnie trafił, skądś pojawiły się 4 exo ze 2 combi . ucieczka nie miała sensu bo takie lagi że rzucało mną co chwila.
Nie dziwie się że za darmo jest ta gra , bo nigdy bym nie zapłacił za takie jaja . Takie rzeczy to tylko w Erze :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 10:55 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2006
Huh, dzisiaj do 11 grało się cudnie. Dużo potu wyciskałem z mobów, pare razy wdepłem w kupe, no i biegam tak sobie dalej i zbieram na axe 1x0. No i zaczyna się - najpierw lekkie opóźnienie w ruchu, a pod koniec avatar sam chodzi, moby niewiadomo skąd pojawiają się przy mnie, po czym odrazu widze martwego avatara... No cóż, chyba nie pisane jest mi grać dłużej niż godzinkę - dwie rano ;/
Do tego spotkałem pewnego polaka, on jako jedyny troszkę mi pomógł ( potłumaczył, gdy zapytałem się na ogólnym czacie " Can someone teach me? Im new here " ludzie pytali się ile im zapłace =.= ) powiedziałem mu o tym samochodzącym avatarze, zalecił reloga... No i od tego czasu nie moge się zalogować ;/

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 20:39 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Żeby było ciekawie to dzisiaj znowu lagi jak diabli .
Darmowośc EU jest koniecznością a nie misją . Kto za takie lagi płaciłby kase????

Profil Offline
PostWysłany: 29 Paź 2006, 20:46 
lagów nie mam, kwestia wydajnosci łącza i pc.

Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 21:05 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
jasne zapraszam do PA powodzenia . " Lagów nie mam " gratuluje bycia szczęśliwcem .
Wydajnośc procka? hmm to ta gra musi być nowa skoro mój barton jej nie ogarnia .
No i łącze mam "typowo modemowe" 256 kbit. to też za mało na lokacje z kilkunastoma mobami bez avatarów?
No i wyłączony server MA też pewnie był z powodu mojego słabego procka i łącza
Że już nie wspomne o tym że jestem najwytrwalszy bo moi kumple już dawno dali sobie spokój na dzisiaj.
a tak na serio czas skończyć z gadaniem że ktoś ma za słabego kompa i za słabe łącze na gre.
Podejrzewam że nie ma wśród nas Celeronów 833 Mhz i grafik sprzed 5 lat.
gra się pierniczy im na serwerach i to jest klopot a nie konfiguracje .
No chyba że latające merpy i wyskakujące maffoidy koło PA to wina mojego słabego łącza.

Profil Offline
PostWysłany: 29 Paź 2006, 21:30 
a ile towarzysz ramu ma? :wink: towarzysz nie wie, ze ram to podstawa kazdego mmo?:)

Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 21:54 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
A towarzysz obywatelu ma 512 mega ramu :) i towarzysz bez problemu grywa w WoW na 512 ramu :)

Profil Offline
PostWysłany: 29 Paź 2006, 22:08 
512mb ram to na pe troszku za malo, nie dziwie sie że laguje:) miałem 512 ramu to wiem hehe :( , teraz mam 2 giga i pe sunie jak ta lala.
Wow to co innego, ja wowa odpalałem i grałem w niego na kompie z 256 ram, i wow nie żre tak pamieci:) ale i tak ram ważny jest.
towarzyszowi życze hofa, sprzedania ped i dokupienia pamieci :wink:

Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 22:17 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
ale jakby na to nie patrzeć to tylko ta gra ma takie wymagania jakby była robiona w czasach minimalnej pojemnosci ramu 1 Gb , a z tego co widze w czasach jej powstania średnia ilośc to było 256-512 . Rzadko kto miał 1 Gb bo nie było takiej potrzeby.
Fakt pozostaje faktem trzeba tu koszmarnie dużej ilości ram .
Co wg mnie jest spowodowane małą ilością zajmowanego miejsca przez zainstalowaną gre na dysku.
chociaz ciekawe czy MA uruchamia nowe serwery? WoW wyszedł na niewielkiej ilości serwerów i prajtycznie w pare tygodni ich liczba zaczęła się mnożyć. Wydaje mi się że liczba serwerów nie wzrasta wraz z liczbą graczy.
A tak na marginesie w opcjach wziąłem łacze na 4 Mbit i śmiga 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Paź 2006, 23:16 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Może nie zauważyłeś, ale WoW ma inną strukturę od PE. Tutaj jest jeden świat, nie ma podziału na setki/tysiące różnych realmów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 12:54 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
fubuki napisał(a):

Że niby w ustawieniach taką opcję wybrałeś mimo, że masz niższe czy jak?

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 13:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
fubuki napisał(a):
ale jakby na to nie patrzeć to tylko ta gra ma takie wymagania jakby była robiona w czasach minimalnej pojemnosci ramu 1 Gb , a z tego co widze w czasach jej powstania średnia ilośc to było 256-512 . Rzadko kto miał 1 Gb bo nie było takiej potrzeby.
Fakt pozostaje faktem trzeba tu koszmarnie dużej ilości ram .

kiedy była robiona nie żarła, aż 1GB
w tych czasach 512 to był luksus

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Paź 2006, 15:13 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Okta napisał(a):
fubuki napisał(a):

Że niby w ustawieniach taką opcję wybrałeś mimo, że masz niższe czy jak?

pozdro

DOKŁADNIE MASZ RACJE :D

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości

Panel
Skocz do: