Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2010, 14:56 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2010
Przy okazji chciałbym się przywitać i dowiedzieć się czegoś.
Mam wpłacone na początek 30$ tak na start myślę to jest dobrze i planuję wpłacać do miesiąc około 50zł.
Aktualnie mam bron z tt pistol, set pixie i apteczkę z tt ogólnie zabijam daibiki z questem na zabijanie ich jestem teraz przy zabiciu ich 1000 heh straszna męczarnia ;p i moje pytanie jest następujące czy jeśli dokończę ich zabijanie to czy będę mógł już coś robić więcej czy dalej będę musiał bić skille. Ogólnie chciałbym się dowiedzieć jakie skille upoważniają mnie do noszenia lepszej broni i jaka to może być broń (chodzi o pistole lasserowe) i co bym mógł z niej zabijać.

Mam nadzieję że napisałem wszystko poprawnie i że nie sprawi to nikomu problemu z odpowiedzeniem na te pytania.

Dzięki i pozdrawiam
emasi

PS. Zapomniałem dodać że kiedyś grałem przez okres 2lat w PE i mam trochę pojęcia o grę, ale z moją wiedzą może być rożnie, a przez okres paru lat na pewno się dużo zmieniło :) a więc nie trzeba mi tłumaczyć jak 5 letniemu dziecku wystarczy konkretnie i czytelnie :P Dzięki

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2010, 17:52 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
no skoro chcesz iść w handgun to na pewno potrzebny będzie ci handgun skill ( tutaj kolejne pytanie BLP czy LWT ? chyba wiesz oco kaman :P) to któreś z tych zależy jakiego chcesz używać a co do mobów to zależy od twojego wyposażenia, możesz popatrzeć na entropedii i wybrać co by ci pasowało na twoje lvl-e ( tylko nie porywaj się z motyką na słońce bo takiego atroxa w pixe i z apteczką z tt i pistolem nie masz szans go pojechać) jak będziesz używać lepszej broni to proponowałbym małe argo lub moliski

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2010, 18:18 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Piotrek napisał(a):
BLP czy LWT

Chcesz być fajny ? - BLP
Chcesz być użyteczny ? - Laser
:D

Skille jakich bedziesz potrzebowal do laserowych pistolecikow to :
Laser weapon technology, Handgun, Weapon handling, Aim, Combat Reflexes, Inflict Ranged Damage i Anatomy.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2010, 18:43 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam
wcale nie meczarnia :p (pozniej sa meczarnie), na nich sie nauczysz jak strzelac , jak celowac ,co trzeba robic aby z tego cos bylo ( loot) , da skonczenie skonczenie dakib troche HP nawet duzo jak na poczatkowego gracza - na koniec wezmioesz dexterity znow dodatkowy plus do HP .Tak jak Ci napisali w zaleznosci co wybierasz BLP czy LWT tak sie rozwijasz . Pistolety ze wzgledu na duzy wybor sa godne polecenia.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2010, 20:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Zawsze mozesz kupic skille, i tak wplacasz, wiec kase masz, a czasem wyskillowanie do pewnego poziomu wiecej bedzie kosztowac niz wchipowanie. W dodatku sa chyba taniutkie :P

Moglbys kupic handgun i od razu bedziesz zmienial bron na lepsza.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2010, 20:27 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
http://www.planetcalypsoforum.com/forum ... ons-Charts

sa dwie opcje zmieniania broni :

1) jak tylko masz juz aktywny na niej SIB (Skill Increase Bonus)
2) jak bron masz wymaxowana (gdy juz wszystkie parametry, typu range, damage interval, ... masz na max.)

zadna z nich nie jest lepsza, wg mnie (bo kazdy ma inne zdanie) to opcja 1) jest drozsza, traci sie uzywajac niewymaxowana bron (jak i finderow, BP, ale z drugiej strony mialem odczucie, ze uzywajac niewymaxowanych rzeczy mialem na nich niezle trafienia, ktore pozniej juz byly rzadkoscia)

co do nudy, polowanie jest zawsze to samo, czy strzelasz w Daikiby, czy pozniej w Atroxy, czy Daspletory, gra sie tylko o inna stawke ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2010, 21:14 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2010
Kurde dzięki za pomoc koledzy, wiele mi to wyjaśniło w tej sprawie i dzięki JIIIS za tą stronkę na pewno będę z niej korzystał w przyszłości. Jak na razie ustrzelę te daikiby z tej broni co mam i zobaczymy w jakim stanie będą wyglądały moje skille jeszcze z jakieś 700 mi zostało ;) Ale miałbym jeszcze jedną prośbę i nie chciał bym być upierdliwy czy że mi się nie chcę czy coś w tym rodzaju :P ale czy istnieje moje jakaś stronka na której były by wypisane dane mobki i np jaki trzeba mieć sprzęt żeby je moc bez problemów zabijać może to jest jakiś mój wymysł, ale wole się zapytać kogoś kto już trochę gra, niż samemu coś próbować zabijać i tracić nie potrzebnie czas i pieniądze.

Z tego co pamiętam to bronie z oznakowaniem (L) nie da się naprawiać, ale szybciej lecą skille czy to jest prawda ?
Bo jeśli nie da się ich naprawiać i np jak mi się bron zużyje bo będę musiał kupić kolejna taka samą ?
I czy tak jest to czy będę musiał skillować broń od nowa czy zostaje to już zapisane tak jak by i będę miał to samo co miale.

Dzięki i pozdrawiam
emasi

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2010, 21:38 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
http://www.entropedia.info/Chart.aspx?chart=Mob

http://www.entropedia.info/ArmorAdviser.aspx

http://www.entropedia.info/Chart.aspx?toolid=2

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2010, 22:55 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
z Entropedii jeszcze Weapon Compare:
http://www.entropedia.info/WeaponCompare.aspx

generalnie z Entropedii dowiesz sie ile mob ma HP, czy szybko sie regeneruje mu HP, sprawdzisz ile damage/sec jest z danej broni (na Entropedii zwroc uwage na sredni dmg/sec, nie max/sec), a aukcji dowiesz sie ile dana bron ma markupu, im nizej tym lepiej ;) a reszte sie dowiesz na zywo :)

PS. tylko w Entropedii w tabelkach chyba jest podany max dmg broni i max dmg/sec, a wiadomo, ze sredni teoretycznie jest w polowie miedzy minimalnym a max ;) to na aukcji w Item Info danej broni mozna sprawdzic

PS2. w Weapon Compare jest Effective Damage i Damage/second, to juz mi wyglada na bliskie tego co uzyskasz z broni na zywo

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lis 2010, 23:10 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2010
Dobra dzięki za linki, po lukam tam i zobaczę co i jak ;) a jak na razie idę dalej zabijać daikiby hehe.

PS. Zapomniałem przecież że jeszcze zadawałem pytania w poprzednim poście, może przekopiuje to tutaj :P

1. Z tego co pamiętam to bronie z oznakowaniem (L) nie da się naprawiać, ale szybciej lecą skille czy to jest prawda ?
2. Bo jeśli nie da się ich naprawiać i np jak mi się bron zużyje bo będę musiał kupić kolejna taka samą ?
3. I czy tak jest to czy będę musiał skillować broń od nowa czy zostaje to już zapisane tak jak by i będę miał to samo co miale.

Edit:

Z tego co rozkminiłem z Entropedi to żeby zabijać argo youngi to trzeba miec minimum Omegaton M2722, gnome armor i jakaś apteczkę, ale jeszcze nie wiem jaką :D Czy mam rację czy się mylę? bo nie wiem czy dobrze rozumiem te tabelki ;P Agro bija z cut 25% i imp 75% a gnome armor daje np chest cut 4 i imp 11 wiec dobra obrona przed nimi :P a co do broni to nie jestem pewny, bo dalej nie wiem czy lepiej mieć bron z (L) czy bez.

Dzięki i pozdrawiam.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lis 2010, 19:11 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
Nick w grze: Dies Auriga Irae
Broń typu (L) po zniszczeniu wrzucasz do TT i kupujesz nową. To twoje skille są odzwierciedlane w statystykach broni, krótko mówiąc skillujesz postać a nie gun, ergo kolejny gun będzie miał takie same statystyki jak ten wywalony do TT i w trakcie używania będą one rosły. Nie dotykaj żadnej broni bez (L) poza tymi z TT. Pancerz Gnom ma rzeczywiście odpowiednie parametry do bicia w nim argo. Po wymaksowaniu pistoletu z TT możesz zacząć używać Breerów P1a, P2a, itd... Btw. daaaawno grałeś :wink:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lis 2010, 19:29 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2010
Auriga napisał(a):
daaaawno grałeś :wink:

No jakieś 6 lat temu jak gra miała jeszcze nazwę Project Entropia :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lis 2010, 21:28 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
hmmm jakby to powiedziec, troszke gram w te gre, nie zauwazylem znaczacego wplywu poziomu skilli na avatara, na itemy uzywane przez tegoz owszem.... takze skilujesz teoretycznie postac, zasadniczo itemy, co oczywiscie ma posredni wplyw na loot ;)
dwa - kolejny gun ktory ? tego samego typu czy kolejny w "kolejnosci" ? jesli tego samego typu to tak ( i znowu tez nie do konca dlatego ze wzrastaja skille i w zwiazku z tym parametry guna), jesli "kolejny w kolejenosci" to nie, jesli bedzie to gun "L" to prawdopodobnie dojdzie ci SIB ( i tylko wtedy moesz zaczac rozwazac uzycie), co znaczaco wplywa na przyrost skilla
co do dotykania broni nie "L", no to juz zalezy od ilosci posiadanych skilli, odpowienie tabelki, przeliczniki ect do odszukania, przyjelo sie uwazac, ze jesli HA jest blisko 5 lub rowne 5 mozna myslec o unl ;)
breery suks i tyle, szukac innych rozwiazan na ktorych mozna przeciagnac do Korsa 350 lub krafconych zamiennikow ;)

btw Auriga jesli wysylasz kolege z pitolem z tt lub breerem na argo to lepiej zamilcz :o

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lis 2010, 03:44 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2010
OK, przyjąłem :) a jeśli wymaksowałem już apteczkę z tt to jaką kupić w kolejności ? ma to jakieś znaczenie którą kupie? np fap od 5 do 15 ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lis 2010, 08:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
emasi napisał(a):
OK, przyjąłem :) a jeśli wymaksowałem już apteczkę z tt to jaką kupić w kolejności ? ma to jakieś znaczenie którą kupie? np fap od 5 do 15 ?

jak dopiero co wymaxowales t1 to t15(L) nie bedziesz mogl uzywac :P kazda apteczka ma swoj minimalny level profesji Paramedic od kiedy mozesz ja uzywac

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lis 2010, 10:32 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
Nick w grze: Dies Auriga Irae
@ Martre

Nigdzie nikogo nie wysyłam, odpowiadam na pytanie, czy Gnom jest dobry na argo. A teksty typu "zamilcz"... Ech, nie ma to jak kultura wypowiedzi.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lis 2010, 12:23 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Auriga napisał(a):
@ Martre

Nigdzie nikogo nie wysyłam, odpowiadam na pytanie, czy Gnom jest dobry na argo. A teksty typu "zamilcz"... Ech, nie ma to jak kultura wypowiedzi.

fakt nie zbyt grzeczne to z mej strony bylo, wybacz ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lis 2010, 15:30 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2010
Acha czyli wszystko działa tak samo nie ważne czy to są bronie apteczki czy sprzęt do minimgu do wszystkiego jest wymagany pozion/skille :P Dzięki wielkie już wszystko czaje :D teraz tylko czekajcie na moje looty! o ile jakieś będę miał hehe :D pozdrawiam.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lis 2010, 17:01 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
emasi napisał(a):
Acha czyli wszystko działa tak samo nie ważne czy to są bronie apteczki czy sprzęt do minimgu do wszystkiego jest wymagany pozion/skille :P

prawie tak ;) poniewaz np. niektore bronie unlimited, fapy unlimited (EMT kit), blueprinty (np. z ksiazki Components I) mozesz uzywac i od razu, ale skutek bedzie marny ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lis 2010, 17:11 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2010
Ok dzięki.

Ostatnio edytowany przez emasi, 25 Lis 2010, 02:15, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lis 2010, 19:44 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 105
Society: KingSajz
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
Będzie taniej, albo celniej, albo mocniej. Zależy co wybierzesz.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości

Panel
Skocz do: