Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lis 2010, 21:30 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2010
HP: 0
Society: Brak
Nick w grze: Lotarius
Witam. Co robic z lootem (z mobow zaraz po wyjsciu z PA) typu Animal Hide, Animal Muscum Oil itp. Sprzedawac na aukcji? Czy moze do tt? No i jak grac zeby bylo przyzwoicie? :P Nie chodzi mo o to zeby miec niewiadomo ile PED ale zeby gralo sie przyjemnie, balasujac na linii : zyski - starty :P Jakies porady?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lis 2010, 21:54 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
jak chcesz, zeby bylo przyzwoicie to TT uzywaj tylko do zakupu ammo ;) z aukcji jest zawsze wiecej PED niz u handlarzy, tylko trzeba miec jakis zapas gotowki na odkladanie lootu w storage i sprzedawanie w rozsadnych ilosciach na aukcji, jak nie masz no to pozostaja handlarze, poluj na moby, z ktorych wypadaja rzeczy z jakims MU, nawet majac niewielki level mozna takie znalezc, jakie to nie powiem, bo to sie czesto zmienia (MU, nie loot z moba), JC tu jest ekspertem :)

PS. co mniej wiecej daja dane mobki poszukaj na http://www.entropedia.info, choc niekoniecznie dane tam beda aktualne

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lis 2010, 22:09 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2010
HP: 0
Society: Brak
Nick w grze: Lotarius
A co to jest MU?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lis 2010, 22:33 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Lotarius napisał(a):
A co to jest MU?

Markup, po polsku: to jest to co gracze chca zaoferowac wiecej powyzej wartosci TT itemu, w dziale poradniki jest moj bardziej szczegolowy tutorial o markupie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lis 2010, 10:56 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam

JIIIS ,co ja jestem !!!!!! eks .... eks ..., chyba mnie pomyliles z Piotrusiem JIIIS , TY mnie tego nauczyles:P.

a powaznie zeby cos miec z tego polowanai na male moby ,tzreba miec troche gotowki ,tak zeby odkladac rzeczy do storega , najwieksze przebicie z tych malych mobow to narazie jest muscule oil i to warto zbierac aby wieksza ilosc wystawic na aukcji (min 2000 szt to jest moja rada ),.Co do animal hide to niestety ja traktuje to do TT ,ale jak bardzo Ci zalezy to w Twin ktos zawsze da Ci moze 101 %-102 %. Jak liczyc to oplaty na aukcji to superEKSPERT JIIIS opisal w jednym poscie ,tylko trzeba znalesc na forum :P.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lis 2010, 11:27 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Zawsze możesz iść na snaple i sprzedawać noobom w PA słabe armory, apteczki, bronie. Przedsmak tego co Cię czeka możesz poznać tu - Hunting Log

Plus jest taki, że nie musisz bardzo dużo inwestować w odkładanie do storage olejków, juz po 5-6 rundkach będziesz miał jakieś zaplecze (armory/fapy/guny/farby) do handlu z początkujacymi. Przy odrobinie cierpliwości powinieneś wychodzić na tym w okolicach 0.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lis 2010, 15:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
nie do konca mnie zrozumiales JC odnosnie czego nazwalem Cie ekspertem ;) a dokladniej od tego, na ktorego moba warto isc np. zeby nalootowac wiecej muscle, a na ktorego, zeby wiecej fine hide, ... itp. wiadomo, ze MU sie zmienia i dlatego czasem trzeba sie przerzucic na innego moba, ktory lootuje wiecej danego itema niz inny, tu jestes ekspertem :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lis 2010, 16:10 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
wszystko Å‚adnie pieknie tylko ze zapomnieliscie panowie o jednej sprawie. MA wszystko co daje w loocie liczy nam po aktualnym MU... Teoretcznie lepiej chodzic na moby ktore rzucja tanie rzeczy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lis 2010, 16:45 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam

nie wiem czy tak jest tzn czy MA liczy z MU ,ale z moich obserwacji wynika ze jezeli na dany element jest koniuktura ,wieksze zapotrzebowanie to nie znaczy ze znika z loota lub sie zmniejsza ilosc(przyklad mam blazarow w czasie gdy cena skoczyla ,muscule oil czy tez hide) kazdy moba ma okreslony loot tzn rzuca to co ma zaprogramowane ,a brak danego komponentu wynika tylko z ilosci przetworzonego materialu lub skupieniu przez handlarzy. Przyklad mam z gazzuride ,jezeli cena kupna wzroslaby do odpowiedniego % ,tobym siedzial tylko na dronach 01 -02 ,zreszta mozna to sprawdzic na moim trackerze ,poki cena byla odpowiednia to siedzialem tam nonstop ,wypadalo srednio tyle samo na huncie +/- 10 % . mowie o kilku polowanaich w ciagu dnia. Nieraz oplaclo sie siedziec nawet na "glupich" snablach czy daikibach aby miec odpowiedni zwrot,ale cena musi byc taka aby loot po sprzedazy pokrywal chociaz minus z normalnego polowania >dlatego polecam dokladnie przegladanie entropedii i co daje mob , polowanie na rare przedmioty to loteria i juz sie nauczylem ze to zawsze wtopa ,szczegolnie dla mnie :P. tak jak XII zaznaczyl nieraz oplaca sie chodzic na cos mniejszego ,ale trzeba miec cel i jeszcze checi , z biegiem czasu zatraca sie checi na polowanie na male moby.

JC

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości

Panel
Skocz do: