Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 10:30 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 130
Society: Tap sikret
Nick w grze: xxx
Witam, Jak nam wiadomo teori odnosnie miningu jest prawie tyle co minerow. Istnieja roznorakie teorie rozpoczynajac na mowiacej ze na dluzsza skale czasu powinnismy miec 80-90 % zwrotu po tt(tej sie aktualnie trzymam), teoria "matrix mining" prez silvera di adlo(glownie kopanie na cnd) lub tez wogole ktos nie toleruje ich tylko idzie na zywiol. Jakie jest wasze zdanie na ten temat ? Czy ktoras wam sie sprawdzila i jestescie do niej prrzekonani ? Ja osobiscie teraz testuje ta ze zrotem 80-90%, po wywaleniu około 2k sond z ampem ea 103 i tikiem 300 zwrot siega jedynie około 78% jeden run sposrod wszystkich był tylko na +. W calych 2k wywalonych sondach były tylko 2 globale. Pozdrawiam !

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 11:34 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
teoria jest taka, że mining jak każdy inny system w tej grze jest zmienny, dynamiczny ;) raz masz dobrze raz źle tylko, że czas w którym masz mieć dobrze przemija (i to szybko) jeśli z niego nie korzystasz lub korzystasz, a czas w którym masz mieć źle niestety nie przemija - skończy się dopiero wtedy kiedy system wyciągnie od Ciebie określoną ilość PED. Po prawie 8 latach gry to jedyna teoria która zawsze się sprawdza ;) Dlaczego taki system? Proste jesteśmy bez wyjścia, bo przeczekanie trudniejszego okresu jest niemożliwe ;) a chwila w której możemy się odbić od dna trwa naprawdę krótko i czasami możemy ją po prostu przegapić - tych chwil MA daje nam bardzo mało. Jeśli ktoś myśli inaczej i sądzi, że da się w dzisiejszym systemie robić kasę TO SIĘ MYLI I SAM SIEBIE OSZUKUJE :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 12:07 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
--

Ostatnio edytowany przez Gucio, 14 Sty 2019, 17:01, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 12:24 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2008
HP: 100
Nick w grze: Twirly Twinkle Twirl
Temat bez sensu... jeśli ktoś ma sprawdzoną, skuteczną "teorię" to i tak się nie podzieli informacją na forum;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 12:33 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
--

Ostatnio edytowany przez Gucio, 14 Sty 2019, 17:01, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 12:37 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ehh gucio gucio :D to czy będziesz zarabiał czy tracił zależy tylko i wyłączeni od MA, od ich systemu. Rozpisywać się więcej nie ma sensu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 12:54 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2008
HP: 100
Nick w grze: Twirly Twinkle Twirl
Gucio napisał(a):
Ty tak uwazasz, jestes perfidna saolubkom :)

dziekujÄ™ za komplement;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 14:57 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Masz jednÄ… Gucio: dotyczy kopania na amie.

Latasz po amie z tikiem300+ea-104 w znanych tylko sobie (i ok 10 tys. innych avatarów) miejscówkach i jak zwykle masz kilka nrfów ale zaraz zaraz zaczyna "sypać" i bach VII, VII, VIII, V, VIII i to bez nrfów (no może z jednym)... Nazwijmy to SERIĄ. A teraz ta teoria: Takie serie zdażają się na 98 sond kilkukrotnie i tylko od ciebie zależy czy załozyć ampa 109 na początku serii i zdjąć go po 5 sondach czy dalej walić z ampem 103-104 :) SERIA zaczyna się lekko podniesionym claimem - to fakt. Poza SERIAMI na jednym ampie masz tzw. WIĘKSZAKA czyli dla ampa ea-104 X lub XI a i czasami coś wiecej i zawsze zdaża sie podczas SERII.
A teraz najlepsze: Statystycznie nie da się jednoznacznie odpowiedzieć kiedy nadciąga SERIA :( i to jest najgorsze.

Jak powiedział Muti - dynamicznie - co znaczy tyle że uj wie, która aktualnie tełoryja albo sposób się sprawdzi na ampie :(

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 15:03 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam

Gucio , prosze o "nic" :P tylko o myslenie . zaden gracz nie powie Ci sposobu jak sie utrzymac ,a tym bardziej jak zarabiać na jakieś profesji ( zbyt dużo poswiecił na to czasu oraz pedów ) . Ja ani nikt inny tego Ci nie powie i to jest normalne . Chociaż zdarzyło mi sie dostać informacje od odchodzacych graczy jak i co ,ale za każdym razem to trzeba modyfikować bo gra sie zmienia . Myśl , próbuj może odkryjesz dla siebie coś co da ci powód do tego ze bedziesz szczesliwy w grze i dumny z tego że zarabiasz na jakieś profesji .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 18:31 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
a jak nie wystarczy Wam opis mojej teorii lub jest zbyt zawiły to poniżej macie tłumaczenie na Wasz ;)

MA dzieli równo
Ty mu stówę
on Ci gówno! :)

Zdrów!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 19:58 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 170
Society: EntropiaForum
Nick w grze: eryk erykgr erykxp
Witka :)
Gucio , sorki ale podając przykład jeffa do minerów co wyciągają z tej gry kasę to bezsens
po 1 . Jeff jest crafterem i jak se nakrafci 109 to leci kopać i z takim ampem zawsze coś wpada :) jeśli wam chodzi o te globy i hofy bez zwrotu :/
Tak serio zapytaj się pierw Jeffa , jakie zrobił depo ,potem ile ***** w crafta i na końcu co mu dało kopanie w swoim tera BIO :)
u mnie bywa że jestem na spory + po spokojnym 2 miesięcznym kopaniu ze ma 101 ale jak se łyknę :mrgreen: to przewale to wszystko w 5 minut z ma 109 i po kłopocie :)

jeszcze jedno pisalem Ci nie zwiekszaj ampa poznaj teren
ale ty nie po pierwszym globie ze 101 odrazu na 103 powodzenia i miłych zwrotów na poziomie 70% :lol:

A coś dla innych minerów (początkujących ) poznajcie Teren czyli - jakies 5/7k ped na Amethe jakieś 2/4k ped na CND i 3/4 k ped na Eudorie :lol: Dziwne nie :P ale będziesz wiedział gdzie iść kopać by nie mieć zwrotów 50%70% a nawet wyjść na 0 bo trza czuc rynek ,wiedziec co kopac w danym dniu .głupi przykład LYST podskoczył ostatnio do 120% wiesz gdzie go można nakopać tanio !!! czyli bez zbędnych ampów co ci globki dają heheh , Ja wiem :P

edyt: co do poznawania terenu te koszty co podałem to moje własne nieraz wsparte podpowiedziami innych minerów bo szukając na własną rękę miejscówki nawet 5k ped może wam nie starczyć na jeden land a co dopiero na całą Ame

Ostatnio edytowany przez eryk 06 Lis 2010, 20:15, edytowano w sumie 2 razy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 20:11 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
eryk, nie bardzo znam historie jeffa, ale cos mi sie kojarzy, ze najpierw byl hunterem, potem zapalonym minerem, z miningu odkladal pieniazki i zaczynal powoli krafcic, a w koncu prawie wylacznie przerzucil sie na kraft, a dopiero potem kupil Bio ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 20:27 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
JIIIS napisał(a):
eryk, nie bardzo znam historie jeffa, ale cos mi sie kojarzy, ze najpierw byl hunterem, potem zapalonym minerem, z miningu odkladal pieniazki i zaczynal powoli krafcic, a w koncu prawie wylacznie przerzucil sie na kraft, a dopiero potem kupil Bio ;)

może i tak było
ja opisuje dzień dzisiejszy :lol:
bo co było kiedyś na pewno nie wróci :D

ale jeśli się nie myle to jeff kiedyś w jakimś wywiadzie mówił ze jest crafterem

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2010, 22:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
eryk napisał(a):
JIIIS napisał(a):

może i tak było

ale jeśli się nie myle to jeff kiedyś w jakimś wywiadzie mówił ze jest crafterem

w wywiadzie po zakupie pierwszego Bio ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2010, 00:41 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
JIIIS napisał(a):
eryk napisał(a):

może i tak było

w wywiadzie po zakupie pierwszego Bio ;)

może i tak
na pewno nie chodzi mi o kopanie 2 lata czy 5 lat temu bo opisywanie czeg kolwiek co przynosiło Jeffowi kase 2 czy 5 lat temu nie ma sensu !!!
bo co :mrgreen: bo system jest dynamiczniepazerny :mrgreen:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2010, 12:10 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
Ja Wam powiem tak: ile ludzi tyle teorii :!:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2010, 13:00 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
nie prawda :D bo ja mam kilka teorii :D hahaha ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2010, 14:19 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 105
Society: KingSajz
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
To spisek, tyle teorii.
Kopanie z ampem - gracz już kupił ampa, więc nie musimy my już niczego dawać
Kopanie bez ampa - damy jakieś II-IV co kilka sond, bo jeszcze mu sięznudzi i sprzeda resztę do tt :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2010, 22:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
XII napisał(a):
teoria jest taka, że mining jak każdy inny system w tej grze jest zmienny, dynamiczny ;) raz masz dobrze raz źle tylko, że czas w którym masz mieć dobrze przemija (i to szybko) jeśli z niego nie korzystasz lub korzystasz, a czas w którym masz mieć źle niestety nie przemija - skończy się dopiero wtedy kiedy system wyciągnie od Ciebie określoną ilość PED. Po prawie 8 latach gry to jedyna teoria która zawsze się sprawdza ;) Dlaczego taki system? Proste jesteśmy bez wyjścia, bo przeczekanie trudniejszego okresu jest niemożliwe ;) a chwila w której możemy się odbić od dna trwa naprawdę krótko i czasami możemy ją po prostu przegapić - tych chwil MA daje nam bardzo mało. Jeśli ktoś myśli inaczej i sądzi, że da się w dzisiejszym systemie robić kasę TO SIĘ MYLI I SAM SIEBIE OSZUKUJE :)

... ale nie odejdziesz? .... :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2010, 11:58 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Mnie to tylko zastanawia jak teraz przydzielane są claimy. Kiedyś były one powiązane z terenem - możliwość znalezienia tego samego depo przez dwie osoby (kto pierwszy dobiegł ten wygrywał). Obecnie nie ma możliwości sprawdzenia czy depozyty są przydzielane do miejsca czy do konta użytkownika. To samo tyczy sie lootu - czy generowany jest w momencie spawnu i przydzielany jest do moba (tak byłoby uczciwie) czy przypisany jest do avatara (i możliwości MA do kontrolowania zwrotu danego użytkownika). I tu urwę moją wypowiedź, pozostawiając pole do popisu dla Mutiego :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2010, 13:16 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
sivy
do spawnu w danym momencie oraz w danym obszarze , im mniejsza ilosc danego moba na planecie czyli im mniej Go wogole to jest szansa uzyskania dobrego loota ( nie mowie o globalach czy ATH ), reszta jest przypisana do avatra.(warość dodana powyżej samego loota).
sprawdzone- moja jedna misje tak zrealizowalem . Wykorzystalem pewna właściwość ,ktora nazwaliśmy z Levelem "karuzelą" -karuzela marzeń :P( tylko nie rozpisuj sie Level i tak cieżko to wytlumaczyć - "Gucio " zle przeczyta i bedzie mial do nas pretensje ).
Aha każdy nawet poczatkujacy informatyk zna ten schemat w programie , ja nie jestem i komputerowe programy dla mnie stanowia "czarna magie " ale zawsze można coś zaobserwować.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2010, 14:12 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Sivy napisał(a):
Mnie to tylko zastanawia jak teraz przydzielane są claimy. Kiedyś były one powiązane z terenem - możliwość znalezienia tego samego depo przez dwie osoby (kto pierwszy dobiegł ten wygrywał). Obecnie nie ma możliwości sprawdzenia czy depozyty są przydzielane do miejsca czy do konta użytkownika. To samo tyczy sie lootu - czy generowany jest w momencie spawnu i przydzielany jest do moba (tak byłoby uczciwie) czy przypisany jest do avatara (i możliwości MA do kontrolowania zwrotu danego użytkownika). I tu urwę moją wypowiedź, pozostawiając pole do popisu dla Mutiego :wink:

Złoże, jakie znajdujesz zależy tylko od twojego konta.
Widziałem, bo kolega z socu rzucał bombki nic nie trafiał, w pewnym momencie przyszedł jakiś gostek, rzucił kilka bombek i od razu znalazł złoża, mimo tego, że kolega z socu nic w tych samych miejscach chwilę wcześniej nie trafił :P .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2010, 14:25 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Widzę, że ciągle pozostają nam tylko domysły - jak bardzo byśmy w swoje wersje nie wierzyli.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2010, 14:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Hehe - moja niezmienna od ok 4 lat teoria brzmi:
1. loot jest generowany dopiero w momencie wykonania akcji (rzucenia bomby/ubicia moba/klikniecia craft maszyny).
2. Generowanie lootu odbywa sie na podstawie wielu czynnikow, min.: miejsca (serwera), akilli avatara, jego historii lootow (sredniego zwrotu), uzytych narzedzi (broni, blueprintow itp), dynamiki calego universum (historia wszystkich lootow) i w niewielkim % czynnika losowego.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2010, 22:53 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Moja teoria niezmienna od lat:
Pani Jadzia steruje tym grajdołem za pomocą paru wajch ;)

Ciągnie stara kutwa dolary aż miło popatrzyć. Ale lata praktyki robią swoje.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2010, 23:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
O, nie wiedzialam, ze ''Jadzia'' to szwedzkie imie ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2010, 23:25 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
ateush napisał(a):
Hehe - moja niezmienna od ok 4 lat teoria brzmi:
1. loot jest generowany dopiero w momencie wykonania akcji (rzucenia bomby/ubicia moba/klikniecia craft maszyny).
2. Generowanie lootu odbywa sie na podstawie wielu czynnikow, min.: miejsca (serwera), akilli avatara, jego historii lootow (sredniego zwrotu), uzytych narzedzi (broni, blueprintow itp), dynamiki calego universum (historia wszystkich lootow) i w niewielkim % czynnika losowego.

i z tym postem zgodze sie w 100% bo wiele czyników wpływa na loot
ja miałem ostatnio fajny przypadek napotkałem na drodze kolesia kopiącego tym samym tik300+am 104 na cnd i kiedy on rzucał probe i nic nie znalazł ja rzuciłem i co dostałem tym samym sprzętem i w tym samym miejscu no możne 0.5 metra dalej 1027 koleś oczywiście widział ze kopie tak samo jak on materki i od razu spytał czym kopie jak się okazało tym samym :lol: wiec sporo cyników wpływa na loot AVKA moim zdaniem 1.wartość depo,.2.przemiał (ten koleś może dopiero zaczynał a ja miałem 3- ampa za sobą) czas kopania ja kopie na cnd jakieś 3/4 miechy
i po 3.straty w innych profesjach często jak przewale sporo kasy na crafcie to oddaje w huncie czy też w miningu

wiec jak widać system jest jak ja go nazywam dynamiczniepazerny i dla każdego z nas inny :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2010, 01:31 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
mnie zasadniczo podoba sie jedno - " sporo cynikow wplywa na loot AVKA" i zeby nie bylo, nie kpie, mowie powaznie
dzieki eryk, za przejezycznie

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości

Panel
Skocz do: