Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2010, 16:53 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2010
HP: 0
Tak sobie chodzę po Swamp Camp i zastanawiam się, co się stało ze sweatingiem? Da radę jeszcze to sprzedać? Pytam, bo nie ma już żadnych kupców, nikt nie chce kupować, a ludzie stoją i próbują sprzedawać w cenach od 3 ped do 4.5 ped / 1k. Tym bardziej, że nie chcę wpłacać żadnych środków do gry i w tym momencie nie mam skąd wziąć pedów.

Druga rzecz, wykonując kurs na Gateway dostałem przedmioty, wiadomo, ale czy mogę coś z nimi zrobić oprócz wrzucenia do TT, z czego wyjdzie mi razem jakieś 0,07 ped? :p Na aukcji tego wystawić nie mogę (zresztą kto to kupi) i nie wiem, co z tym zrobić, a bomb już kupować nie będę, ponieważ używam sond.

I trzecia rzecz - wystawiłem na aukcję tam z 271 Melchi Water, czy ileś, nie pamiętam, aukcja minęła, nikt nie kupił, ale gdzie jest moja Melchi Water? Nie mam jej w ekwipunku, skądś się ją odbiera, czy jak?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2010, 17:41 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
sry ale nie oszukujmy się (ktoś może mi przerwać i napisać, że dorobił się bez wpłacania i gra bez wpłacania w tę grę, ...niech zamilknie) jeśli nie masz zamiaru wpłacać to ta gra nie jest dla Ciebie, bez urazy m8, szczerze to bez wpłacania szkoda zachodu, czasu, nerwów i zdrowia na tę grę. Bez wpłacania dało się grać zaraz na początku istnienia PE, dziś już nie... a sweat owszem ludzie jeszcze kupują ale znacznie mniej niż kiedyś, cena za ME spadła do 140-150% co oznacza, że sweat też znacznie potaniał... lepiej opłacałoby Ci się przerobić sweat na ME (force nexus + sweat) i sprzedawać go na mieście ewentualnie na aukcji niż próbować sprzedawać sam sweat. ...ale! naprawdę szkoda czasu, zdrowia na sweatowanie - ja to zajęcie zostawiłbym dla kolegów z chin.

Z itemami z nub wyspy możesz zrobić niestety tylko jedną rzecz :D TTed it.

Melchi którego nikt nie kupił masz w zakładce "wygrane" win czy won... a czemu nikt nie kupił? ...z pewnością wystawiłeś to za drogo ;) ...takich ilości nie opłaca się wystawiać na aukcji.

Zdrów!
XII

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2010, 18:30 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2010
Muszę powiedzieć, że mnie trochę przekonałeś... kurde, a zrobiłem już nowe konto i w ogóle. Cóż, będę miał więcej czasu na maturę i przynajmniej nie przesiedzę już przed kompem całej nocy, jak z ostatniej soboty na niedzielę - poszedłem spać o 8 rano, aż wstyd mi za siebie. Mimo to, jeszcze chwilę pogram, bo jakoś tak mnie ciągnie, ale z drugiej strony i tak nawet nie mam za bardzo jak pominingować (0 ped, 261 Crude Oil, 31 Lytairian Dust i ta woda - może pójść do TT, ale nie mam pewności, ze z sond coś trafię). Natomiast wierzę w to, co piszesz i nie będę leciał z motyką na księżyc na siłę, bo wiem, że już często było o tym mówione na forum (o braku sensu gry, bez wpłacania).

Dzięki za odpowiedź. :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2010, 18:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
no to XII ladnie Ci wyjasnil kwestie dotyczace pytan, a co do niemozliwosci grania za darmo to ja chyba zamilkne

zaczynajac dwa lata temu jeszcze sie dalo, znam kilka osob, ktore zaczynaly pozniej i tez daja rade, wszystko zalezy jak bedziesz sprytny i obrotny i na jakim poziomie bedziesz chcial grac (ile gotowki wydawac)

;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2010, 20:04 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
j3s sry ale bez wpłat się nie da, a to, że wszystkich na siłę chcesz przekonać, że Tobie idzie niby bez wpłacania... Twój biznes :) i lepiej zamilknij lol :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2010, 20:08 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2010
Nie no, to jest szczyt chamstwa! Kupiłem 25 sond i żadna nic nie trafiła. :< Teraz, to już naprawdę nic nie mogę zrobić. Pozostało tylko zbieranie potu i próba sprzedania go, ale już nie mam na to czasu, przynajmniej dzisiaj. Nawet nie mam żadnego ubrania, chodzę w bokserkach. ~.-

Dzięki za odpowiedzi, czyli takie, które usłyszałby chyba każdy chcący grać bez wpłaty. :p Tak już jest, chyba muszę się z tym pogodzić, chociaż ciężko, chciałoby się próbować i próbować. Na razie entropii nie wywalam, poczekam aż będę miał czas i chęci, żeby zbierać pot, albo do czasu, kiedy znajomy odzyska neta (tutaj na forum patryk006), to przynajmniej będzie mi raźniej. :p

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2010, 20:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
XII napisał(a):
j3s sry ale bez wpłat się nie da, a to, że wszystkich na siłę chcesz przekonać, że Tobie idzie niby bez wpłacania... Twój biznes :) i lepiej zamilknij lol :D

nie wiem, czy chce ich przekonac, czy nie, moze chce im dac troche do myslenia, zeby nie dzialali w ten sposob: sweatowanie -> sprzedaz -> hunt/mining/craft -> 0 PED -> sweatowanie -> sprzedaz -> hunt/mining/craft -> 0 PED -> sweatowanie..., bo w tym trybie faktycznie nie da rady sie rozwinac bez wplat, ale przeciez ja nic nie mowilem ;)

PS. tak prawde mowiac to nie wiem tez, czy mi zalezy, zeby kogos przekonac, pisze to tylko po to, zeby sie ludzie nie zniechecali od razu do grania, czasem paru nowych graczy by sie przydalo, bo nie bedzie komu sprzedawac :twisted: ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2010, 20:57 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
a ja tam wierze j3 sam gram w eu bez wplacania i mimo wielu chwil na skraju bankructwa zawsze wychodzilem na swoje i tak juz ta sama historia powtarza sie od kilku lat:)
Wkońcu moze dojde kiedyś od 0 do ubera :d

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2010, 21:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Siriae napisał(a):
Nie no, to jest szczyt chamstwa! Kupiłem 25 sond i żadna nic nie trafiła. :< Teraz, to już naprawdę nic nie mogę zrobić. Pozostało tylko zbieranie potu i próba sprzedania go, ale już nie mam na to czasu, przynajmniej dzisiaj. Nawet nie mam żadnego ubrania, chodzę w bokserkach. ~.-

Dzięki za odpowiedzi, czyli takie, które usłyszałby chyba każdy chcący grać bez wpłaty. :p Tak już jest, chyba muszę się z tym pogodzić, chociaż ciężko, chciałoby się próbować i próbować. Na razie entropii nie wywalam, poczekam aż będę miał czas i chęci, żeby zbierać pot, albo do czasu, kiedy znajomy odzyska neta (tutaj na forum patryk006), to przynajmniej będzie mi raźniej. :p

A naprawde nie chce ci sie wplacic tych 10 $? to okolo 30 zl za 100 ped, wychodzi 30 gr za 1 peda, wiecej chyba wydajesz w szkole na sniadanie ;)
Bo widze, ze gra ci sie calkime podoba - wiec czemu nie? Przy graniu na 'niskim' poziomie szybko wszystkiego nie stracisz.

Co do ''pustych'' 25 sond, to jest to raczej rzadkosc. Zdecydowanie powinienes cos trafic. Mozliwe, ze 'zle' kopales - wybrales teren, na ktorym aktualnie byly pustki (za duzo ludzi, kolo miast? sprobuj gdzies dalej) albo rzucales te sondy bardzo blisko siebie. Nie mowie, ze na pewno bys zarobil, ale wiesz ;)

PS Do czepiajacych sie, ze ja nie gram - ostatnio troche kopalam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2010, 21:35 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2010
Elanor napisał(a):
A naprawde nie chce ci sie wplacic tych 10 $? to okolo 30 zl za 100 ped, wychodzi 30 gr za 1 peda, wiecej chyba wydajesz w szkole na sniadanie ;)
Bo widze, ze gra ci sie calkime podoba - wiec czemu nie? Przy graniu na 'niskim' poziomie szybko wszystkiego nie stracisz.

Co do ''pustych'' 25 sond, to jest to raczej rzadkosc. Zdecydowanie powinienes cos trafic. Mozliwe, ze 'zle' kopales - wybrales teren, na ktorym aktualnie byly pustki (za duzo ludzi, kolo miast? sprobuj gdzies dalej) albo rzucales te sondy bardzo blisko siebie. Nie mowie, ze na pewno bys zarobil, ale wiesz ;)

Zgadza się, kopałem w bardzo małych odległościach, w miejscach, gdzie było sporo ludzi i niedaleko Swamp Camp (tam, gdzie polują na daikiby, ale nie tam, gdzie jest ta lampa, tylko w drugą stronę :p). Cóż będę pamiętał na przyszłość (jeśli będę grał) - dzięki Elanor.

Natomiast z wpłacaniem, to nawet się zastanowię, bo to niby tylko te 30 zł, a ok. 100 ped, to już w miarę sporo. Hmmm, no pomyślę, pomyślę. Rozumiem, że taką kartę, czy co to tam jest mogę zakupić w dowolnym kiosku? (z góry dzięki za odpowiedź, jutro wejdę i przeczytam, a póki co idę spać, dobranoc :))

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2010, 22:19 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
Elanor napisał(a):
PS Do czepiajacych sie, ze ja nie gram - ostatnio troche kopalam.

Jeżeli staruszki to się nie liczy :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Wrz 2010, 19:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
z perspektywy czasu nie wpłacanie się nie opłaca :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Wrz 2010, 13:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Siriae napisał(a):

Zgadza się, kopałem w bardzo małych odległościach, w miejscach, gdzie było sporo ludzi i niedaleko Swamp Camp (tam, gdzie polują na daikiby, ale nie tam, gdzie jest ta lampa, tylko w drugą stronę :p). Cóż będę pamiętał na przyszłość (jeśli będę grał) - dzięki Elanor.

Natomiast z wpłacaniem, to nawet się zastanowię, bo to niby tylko te 30 zł, a ok. 100 ped, to już w miarę sporo. Hmmm, no pomyślę, pomyślę. Rozumiem, że taką kartę, czy co to tam jest mogę zakupić w dowolnym kiosku? (z góry dzięki za odpowiedź, jutro wejdę i przeczytam, a póki co idę spać, dobranoc :))

Optymalna przerwa przed rzuceniem kolejnej bomby/sondy to ok. 30 sekund biegu. Tak mi sie przynajmniej zdaje ;) Jesli poszukasz na forum albo w necie to na pewno cos na ten temat znajdziesz.

I jesli kopiesz enmattery (czyli szukasz zloz za pomoca sond) to polecam robic to kolo wody ;)

Co do wplat, to sposoby ich dokonywania znajdziesz na stronie entropiauniverse.com

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Wrz 2010, 14:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Elanor napisał(a):
Optymalna przerwa przed rzuceniem kolejnej bomby/sondy to ok. 30 sekund biegu. Tak mi sie przynajmniej zdaje ;) Jesli poszukasz na forum albo w necie to na pewno cos na ten temat znajdziesz.

a dokladniej to kazdy finder ma swoj zasieg (Range), do sprawdzenia w info o przedmiocie, nie pamietam, czy wszystkie maja taki sam, ale sprawdzilem na trzech i jest po 55m, a oznacza to, ze gdy staniesz w miejscu i rzucisz sonde i nic nie znajdziesz to w kole o promieniu 55m nic nie ma i nastepna probe powinienes wykonac odbiegajac o co najmniej 55m*2 (110m), nie dotyczy CND, tam zasieg jest o 50% mniejszy

natomiast jezeli finder cos znajdzie to powinno to byc najblizsze zloze od sondy, narysuj sobie na karteczce miejsce rzutu, miejsce znalezionego zloza i bedziesz wiedzial, gdzie rzucic nastepna sonde ;) tu roznie ludzie robia, albo rzucaja sonde w miejscu znalezionego zloza (double bombing), albo odbiegaja w odpowiednim kierunku na odpowiednia odleglosc, aby pokryc nastepny niezbadany obszar, to tak w teorii, w grze nikt tego nie mierzy do metra ale na oko, jak zalapiesz o co chodzi to bedzie to robil automatycznie :)

Elanor napisał(a):
I jesli kopiesz enmattery (czyli szukasz zloz za pomoca sond) to polecam robic to kolo wody ;)

to raczej tylko teoria bez pokrycia :P ale jezeli skorzystasz z powyzszej porady to nie biegnij tuz przy samym lustrze wody, bo czesc zasiegu findera obejmowalaby wode, a w wodzie nie ma zloz, przynajmniej na tej glebszej, w plytkiej po kostki moze jeszcze sa ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Wrz 2010, 19:18 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2010
Dzięki wielkie, bardzo bardzo bardzo mi pomogliście!

Została jeszcze kwestia obszaru, na którym być może zauważyliście większe występowanie złóż - są takie miejsca na mapie, czy może jest to raczej nieokreślone/przypadkowe/niewiadome?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Wrz 2010, 19:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Siriae napisał(a):
Dzięki wielkie, bardzo bardzo bardzo mi pomogliście!

Została jeszcze kwestia obszaru, na którym być może zauważyliście większe występowanie złóż - są takie miejsca na mapie, czy może jest to raczej nieokreślone/przypadkowe/niewiadome?

nie ma obszarow wystepowania mniejszych/wiekszych zloz, sa tylko obszary wystepowania danych typow zloz, mapa chyba gdzies jest w dziale Poradniki

PS. tutaj: viewtopic.php?f=26&t=5672

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Wrz 2010, 19:58 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2010
A ma ktoś na wierzchu link z głębokością występowania danego złoża (gdzieś kiedyś znalazłem, ale teraz nie pamiętam gdzie)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Wrz 2010, 20:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
http://www.planetcalypsoforum.com/forum ... osit+depth

http://www.planetcalypsoforum.com/forums/search.php -> deposit + depth

uprzedzajac pytanie: "jaki nastepny finder" :D http://www.planetcalypsoforum.com/forum ... ing-charts

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Paź 2010, 18:01 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 105
Society: KingSajz
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
Siriae napisał(a):
Zgadza się, kopałem w bardzo małych odległościach, w miejscach, gdzie było sporo ludzi i niedaleko Swamp Camp (tam, gdzie polują na daikiby, ale nie tam, gdzie jest ta lampa, tylko w drugą stronę :p).

Kopanie jest dobrym sposobem na odkrywanie mapy "przy okazji". Nie wiem czy po VU 10 nowi gracze muszą odkrywać TPs? Ale jeżeli nawet, to jest kilka miejsc, które warto zobaczyć. A jeszcze dodaj do tego misje polegające na dojściu do... i możesz kopać z dala od "tych tamtych" (za to często niebezpiecznie blisko "tych innych"). :lol:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości

Panel
Skocz do: